Arkadaşlar Şu Anda Sazan Avi Yasak Ama....bi Yerde Bu Yasağin Içine Israil Sazaninin Girmediği Yaziyordu.doğru Mu Yanlişmi Bilmiyorum.birde Bu Sirkülere Nerden Ulaşabiliriz En Azindan Hakli Olduğumuz Durumlarda Jandarmaya Gösterebiliriz. Bu Konuda Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardimci Olurlarsa Sevinirim..... Herkese Rastgele..............
serkan abi bizim burda yani balıkesir selimiye barajında israil sazanı dolu.bir kaç sene önce bırakmışlar şimdi barajı istila etti bu israil sazanları...aynalı sazan bile tek tük çıkıyor.peki ben avlanırken jandarma gelirse ben bu israil avlamanın yasak olmadığını nasıl ispatlayabilirim.
hayatımda bu balık kadar kötü balık görmedim bizim burada yeni sulama amaçlı göl yapıldı şehir merkezine yakın haftanın sitresini orada atıyorduk kadife ile aynalı sazan atmışlardı. nerden geldi ise bu israil sazanları gölde ne aynalı sazandan nede kadifeden eser kalmadı.
haklısın anıl bu balık atıldığı baraj yada göleti ele geçiriyor ben zaten zevkine tutuyorum tadıda hiç güzel değil.
israil sazanı İsrail sazanı aslında İsrail çuprasıdır.çupranın irisine İsrail sazanı diyorlar .Yaptığım araştırmalarda bu balık bulunduğu sularda her türlü canlıyı yok eden balık türü Türkiye için felaket bir balık acilen kökü kazınmalıdır.avcılığı ise son derece zevksizmiş,yakalandığında yaprak gibi gelirmiş hiş tepti vermezmiş.eti son derece lezzetsiz vede kılçıktan yenemiyormuş.benden söylemesi. Ağustos ayında 2006 - 2008 sezonu sirküleri çıkacak takip edin.
israil sazanı değil belası ben turna gibi muşlu konuşmuyorum . evet tam bir baş belası ne tutması nede yemesi zevkli. barajda normal sazanı tutamıyorum onun yüzünden. oltamı rahat bırakmıyolar bu israiller. öyle çoğaldılarki heryerde engel. bir arkadaşım onlardan takıldığı zaman oltasına ormana doğru atıyo hayvanlar yesin diye ) israilsiz günler dilerim
Israil Sazani Tutmanin Püf Noktalari Sevgili Balikçilar Hepinize Rasgelsin Israil Sazani Tutmak Için Benim Özel Bir Yöntemim Var Sizlerle Paylaşayim Dedim Ilk Önce Yemimizi Hazirlayalim Mazeme Şöyle 100 Gr.buğday Unu 100 Gr Misir Unu 2 Tane Yumurta Sarisi 1 Paket Vanilya 1 Adet Pudink Az Salça Biraz Beyaz Peynir Birazda Şeker Bunlarin Hepsini Kariştirdiktan Sonra Hamur Oluşturacasin Biraz Dinlendirmeye Birakicaksin Hamur Dinlenirken Oltamizi Yapmaya Başlayabiliriz 5 Numar Olra Kancasi 0 30 Misine 10 Santimlik 3 Tane Köstek Altina 75 Giram Kurşun Taktiktan Sonra Oltamiz Tamamlanmiş Oldu Ilk Önce Yaptiğimiz Hamuru Ufak Parça Halinde Kancalara Takalim Oltamizi Hazir Bekletelim Hamurdan Yumurta Büyüklüğünde 4 Tane Top Yapalim Onlari Avlanacağimiz Bölgeye Atalim Oltamizida Atalim Biras Bekledikten Sonra Bütün Sazanlar Oltaniza Nasil Takiliyo Göreceksiniz Hepinize Rasgelsin
bu balığı bol bol tutalımda soyu kurusun balığın atıldığı yerde diğer balık popülasyonunu bitiriyor ve diğer cinsler üreyemiyor
herhalde muzludurşu israilden kolay kolay kurtulamayacagız herhalde israil için buna gerek yok bence biz omerlide ekmek içi takıyoruz geliyor al yanına bir kaç tane ekmek tut tatabildigin kadar biz bir gecede 5 olta 100 küsür tane tuttuk
ya öyle lanet bir balıkki istavrit caparisine bile vuruyor anlamadım gitti hangi amacla göllere salındı canım ömerli barajını bile kuruttu
Lütfen Bunlari Dikkate Alin! İsrail sazanı için gerçekten çok hazırlanmaya gerek yoktur. Oldukça istilacı bir balık olduğu için tüm organik yemlere gelir. Bu balığın içsularımızdan temizlenmesi gerekliliği her geçen gün daha da gün ışığına çıkmıştır. Lütfen tuttuğunuz küçük boy israil sazanlarını suya geri bırakmayın. Ne kadarını temizlersek o kadar iyidir. Bu konuda devletimizin yapması gereken tek birşey var. Bolca turna ve levrek yavrusu yetiştirip israil sazanının bulunduğu bölgelere salmak. Lütfen israil sazanının bulunduğunu bildiğiniz içsularda yakaladığınız Levrek ve Turna balıklarını suya geri bırakınız. Bir balık bile bizim geleceğimizin teminatıdır. İsrail sazanını avlarken lütfen Yemleme yapmayınız. Küspe atmayınız. Her küspe attığınızda bu türün yaşama oranını biraz daha arttırırsınız. Zaten küspelemeye aldıran bir balık da değildir. İsrail sazanı bulunduğu bölgeye ve alıştırıldığı yeme göre davranış gösteren bir balık. Bulunduğunuz bölgede solucan kullanılıyorsa solucanla, mısır kullanılıyorsa mısırla yakalayınız. Dana ciğeriyle de oldukça iyi sonuç verir.
israilmi uzak dursun hocam bence tutmanın değilde kurtulmanın tarifini verirsen çok daha hayırlı olur . beni balıkçılıktan soğutuyodu bu israil sazanı. benden uzak olsun. rasgele
s.a İsrail sazanını tutmanın damı tekniği var yahu bu balığa ip atsan kendini bağlar diye düşünürdüm hep
birde israil sazanı tutuktan sonra yapmanız gerek bir şey var unutmayın...! bir aglama duvarı bulup aglamak yinemi israil diye