İstanbul Anadolu Yakası Av Raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ademos tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. M.ismail2239

M.ismail2239 İsmail

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    SX 4000C BANAX
    En İyi Avı:
    İstavrit, izmarit, sarıkanat, zargana, kefal, gümüş ve istemeyerekte olsa kaya balığı ile trakonya
    kulelideydim bugun. bakın normal gümmüş takımı düşünün. onun govdesi biraz kalın olursa(40grlık kursunu atacak kadar) çok güzel balık alırsınız. nugun ben aldım millet ince takım denedi olmadı bi ben o takımla aldım haberinz olsun. açıktan sıyırtmaylada iri istavrit alırsınız.

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bu akşam itibariyle Kartal Koçtaş önü sıfır çekti arkadaşlar SIFIR.. yok yok yok.. yağmura rağmen tahminimin çok üstünde balıkçı vardı ama balık yoktu.. 3 tane 15-8 ince takımı da heba ettim.. idk

3. gokhanunsal44

gokhanunsal44 Gökhan ÜNSAL

Dün sabah saat, 7:00 da beykoz sahile gittim büyük bir hevesle, ancak hevesim kursağımda kaldı, sadece sıyırtma ile 4 tane çok irice istavrit alabildim, felaket derecede ıslandım. Noktanın müdaimleri akşama iyi balık yapar dedi ama ben bekleyemedim.

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bugün öğleden sonra 3 ile 4 arasında Kartal Atalar sahildeki denemelerimin neticesi 5 adet istavrit.. yağmur aşırı bastırınca ayrılmak zorunda kaldım.. tam da balık yapmaya başlamıştı zira ben toplanırken yanımdaki 68 yaşındaki amca ikişer üçer almaya başlamıştı ama yağmur fena bastırmıştı..

5. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    up... bu konuyu altlara bırakmayalım arkadaslar. anadolu yakası raporları paylasalım burada da.

6. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    D.A.M Steelpower Telesurf 3,90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    benim temennimde bu yönde :)

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bu aralar bu yakada kimse balığa çıkamıyor sanırım.. neyse biraz sabredin, ben haftasonu bir rapor yazarım buraya :)

8. kdenizfeneri

kdenizfeneri FATİH

Hafta sonu bende yazacağım nasip olursa

9. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    D.A.M Steelpower Telesurf 3,90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    bu akşam eşkinaya gitsem mi diye düşünüyorum ama çıkmaz artık geçti mevsimi falan dediler,,

Siz ne diyorsunuz geçti mi mevsimi tuzlaya yada büyük ihtimalle darıca tarafına gideceğim..

10. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    eşkina yazın kıyılar bence lüfer dene

11. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    bence tuzla eşkina az cikiyor pendigi tavsiye ederim ama bu mevsimde av vermiye bilir ama bi dene istersen

12. erol76

erol76 EROL

eşkina devam ediyor dün akşam 21-23:30 arası 2 adet orta büyüklükte aldım. 3 tanede sağlam bir şekilde köstek ile beraber kaçırdım. Yer atalar sahil. Yem Canlı Boru kurdu

13. erol76

erol76 EROL

eşkina yaz kış hep kayaların arasındadır. kayalık olan her yerde sürekli av verir son 11 avdır boşumuz olmadı. ve gittikçede irileşiyor. Bu aralar mutlu edecek (eve boş dönmemek ve doyurucu olması bakımından) tek balık. Diğer tüm balıklar tadımlık dahil olmaz.

14. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Şamandıralı takım mı dip takımımı? birde acaba kurdu nerden temin ediyorsunuz?

15. erol76

erol76 EROL

şamandıralı takım. şamandırasız atamazsın kenar kayalık takılır. oru kurdunu Kartalda Benzinci karşısındaki Güven Balık malzemelerinden alırım. Genelde Pazar ve pazartesi dışında hergün kurt getirirler. Kayaları bitimine yakın atıp oltayı elinden bırakmaman lazım. eşkina yemi alır almaz tehlike hissettiğinde hemen kayanın arasına girer. şamandırayı gömdüğü anda tasmalayıp hızlı bir şekilde sarman lazım

16. fisherKing70

fisherKing70 koray

Öncelikle herkese merhaba, foruma yeni katıldım ve bu ilk mesajım. 3 yıldır İdealtepe de oturuyorum, daha önce avrupa yakasındaydım. Bu hastalığa çok uzun yıllar önce yakalandım ve çok şükür henüz kurtulamadım. :) Ama maalesef hem işgüç yoğunluğundan hem de bu tarafın yabancılığından bu 3 senede sevdamdan uzak kaldım. Bu forumunda katkılarıyla artık yeniden başla
    mayı düşünüyorum. Çünki balık düşünmekten geceleri uyuyamamaya başladım.

Özellikle bu eşkina avı olayı çok ilgimi çekti :) C.tesi akşamı uygunum ve avlanmayı düşünüyorum. Sizin için de sakıncası yok ise en azından bir defa beraber çıkabilir miyiz avlanmaya?

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Vay be, 5 senedir eşkina yatağında yaşıyor muşum da farkında değilmişim mrsparkle

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Takım nasıl, mesela iğne kaç numara? bir de stoper kullanıyor musunuz, evet ise stoperi kaç metreye ayarlıyorsunuz?

19. erol76

erol76 EROL

Takım stoperli stoper boyunu derinliğe göre ayarlanman gerekli bunu kurşunun yere değişine göre bir iki atışla ayarlayabilirsin. iğne olarak 2 numara kullanırım ben
    3 ve 4 numarada olabilir kısa pala çapraz. doğrusu aslında 1 numara kullanmaktır. (fakat iğne boyu büyüdkçe bu seferde giden yem miktarı fazla olmaktadır. eşkinanın ağzı çok büyüktür. Yemle oynamaz yemi aldığı gibi direk şamandırayı gömer.
    asıl atalar sahilin dışında kumcular tarafı iyi ve iri av verir. Bu balığı avlamak tam bir sabır ve dikkat gerektirir. Yem olarak teke ve boru kurdu dışında başka hiç bir şey kullanamazsın bunlar hem pahalı(boru kurdu) hem her zaman temin edebileceğinyemler değildir. tüm bunlardan dolayı bizim bu bölgelerde bu balık için av yapana nadir rastlanır.

20. erol76

erol76 EROL

koray bey balık avını planlı programlı yapamıyorum. diyemiyorum ki hafta sonu giderim. Bir iş çıkıyor düğün oluyor misafir geliyor vs gibi hafta içi akşam işten çıkıcam diyelim aklıma bu akşam balığa gidiyim diyorum arıyorum malzemeciyi yem varmı diye soruyorum varsa o akşam gidiyorum. Size tavsiyem eşkina avı yapan birini gördüğünüzde yanına oturup uzunca bir süre onu izlemeniz. Lakin ben ilk zamanlar yanımdaki (bu işi öğrendiğim arkadaş) 5-6 adet alırken ben 1 tane bile alamamıştım. çok takım vermiş ve sinir olmuştum. Birde hocam avrupadan anadoluyakasına geldim diye balığa ara verilirmi :) ben boğazada giderim Balık nerde oraya gidmek bu işin doğası yoksa bekle balık gelsin işi bu işin tadını kaçırır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.