Merhaba abilerim,kardeşlerim Genelde forumlarda dolaşırım yeni bişeyler öğrenme çabası balıkçılıkta olmazsa olmazlarım arasındador. uzun yıllardır balık avlarına gideriz dostlarımızla inanırmısınız her defasındada bu işi gerçekten yapabiliyormuyuz tartışmaktayız. gerek avlak tercihler,hava şartları bölge seçimi avlanma yöntemi konusunda hiç bir zaman doğru karar verdiğimize kanaat getiremiyoruz. av dönüşlerimiz hep bunun üzerine muhabbetler oluyor. genelde Turna avına giderim Nedendir bilemiyorum ama avrupa balıkçılarının sevmemesinin aksine Turna balığının aktifliği ve zekası beni bu balığı yakalama sevdasından alamıyor.Amacım her defasında daha Daha büyük bir trofe yakalamak olsada bunu başarmakta çok zorlanıyorum.sizlere son avlandığım kendimce büyük tabir edebileceğim 4,200 gr turna balığının resmini paylaşmak istiyorum.Bir kaç resim daha var fakat sanırım heyecandan arkadaşlar resimleri çekerken ellerini titretmiş resimler fulu çıkmış. Av yerim istanbul arnavutköy ilçesine bağlı İstanbullular bu tarafları iyi bilirler Muhtelif göllerden biri.İsim vermedim çünkü Sabit bir göle gitmiyorum o gece içimdeki sesi dinleyip sabah yola bu şekilde çıkıyorum içsel bir durum umarım daha büyüklerini yakalarım.Bu arada bu balığı canlı yem ile yakaladım avlak yerimin pek elverişli olmaması nedeniyle Yarım saat uğraştığım .Not Nilüfer çiçeklerini hiç sevmem bilenler bilir sapları sopa gibi ve kopması çok zordur ama ne hikmetse Turna Buradadır.
seni tebrik ederim. bende turna yakalamak istiyorum ama ne hikmetse bir türlü nasip olmuyor kemerburgaz arnavut köy durusuyu çok denedim ama nasipten öte köy gidilmez
Merhabalar balik gercekten cok guzel bu sene yakaldigim baliklardan bayagi iri bir trofe kandirmissiniz Baligi tuttugun golun guneyinde kalan buyuk golleride denemeni tavsiye ederim :thumb:
işin doğrusu yemesi ve balığı tuttuktan sonra verdiği salgı turnadan insanı uzaklaştırıyor ama o mücadelesi ve diriliği verdiği akıl dersleri ile muazzam balık bende bu sene hayran oldum avına ve tutkulandım. balığınıza gelince tam bir torpido akıllara zarar bir balık allah böyle çok avlar nasip etsin size.
Gönül isterki Daha büyük Trofe resimleri koymak fakat artık inanmıyorum 9 ve üzeri kiloluk bir turnanın suda yaşadığına,İnsan oğlu okadar acımasız ki göllerde balık bırakmadılar.nasipse bir kaç sene sonra türkiye genelinde gizli saklı avlaklar araştırıp oralara gitmek istiyorum tabi kaldıysa...Bu arada sayısız turna yakaladım en büyüğü bu diye bunu koydum bu arada bayramın 3.gününden başlayıp cuma gününe kadar bir kampa gidicez inşallah şöyle 9 kiloluk bir turna yakalayıp Egomu doya doya tatmin etmek istiyorum,sanırım o avlağı buldum hayırlısı artık resimleri burada paylaşırım bu arada tebrikler için teşekkür ederim