İstanbul istavrit çinekop

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında BegümS tarafından paylaşıldı.

1. BegümS

BegümS Begüm

Benim kamışın max atarı 120 gr makinede misina var ama kalınlık ölçüsü hakkında bilgim yok ne yazık ki :( makinedeki 0,35mm olabilir. Hazır set aldık üzerinde sanırım o var ayriyetten 250m misine verdiler çünkü. Sanırım öğrenmem gereken çok ince detay var bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim takımdaki misine iş yapmaz mı? kalın mı gelir? İnce nüansların farkına varamıyorum

2. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Şimdilik bence kamışı savurmada, makineyi kamışı kullanmada, balığı hissetmede tecrübe kazanın, bu önemlidir.
    Siz diğer yöntemleri de sorduğunuz için yukarıdakileri yazdım.
    Elinizdekiyle çapari de yaparsınız, yemli de avlanırsınız; ama evet kurşun arkası rapala için çok uygun değil. Belki merak ediyorsanız bir iki denersiniz.
    Ama dediğim gibi şimdi bununla tecrübe kazanın. Kurşun arkası rapala/kaşık işini bir ay sonra karıştırmaya başlayın.

Metin Bey'in [KARAHANLI07] bir başka gönderide aliexpress'ten mağaza tavsiyesi verdiğini hatırlıyorum. Muhtemelen çok ucuza ip misina vs de bulabilirsiniz. Ondan mağaza ya da link tavsiyesi alıp 300-500 metrelik bir ip makara, 10 tane kadar rapala, 100'er adet klips ve fırdöndü alırsınız, epey ekonomik olur. Buradan sadece kamışı değiştirerek kurşun arkası rapalaya sonradan bir giriş yapabilirsiniz.