%100 FC misina tavsiyesini göz ardı etme derim. Hepsi misina değil mi, ne farkeder diyerek gidersen, fark eden elin boş dönmen olacaktır büyük ihtimalle.
Teşekkürler tam olarak nereye bakayım ön arka taraf kurt çıkarttıkları yer vapur ve motor iskelesi oralara baktım limana girebiliyorum büyük araba vapurlarının orayada girebiliyorum.
Ziya abi rahatsızdım gidemdim ama yarın haydarpaşa gar çevresine bakacağım yanıma bir el oltası alıp deneme yapacağım limana kadar girebiliyorum yasak yok bana şanslıyım o taraftan. Herkes su misina kullan şu iğne kullan diyor fakat ben en dandik misina ve iğne ile 6 7 saatte 4 5 kg ( limit üstü boylarda ) avladım ama bu aralar hiç göremedim sebebi ise hava şartları ve üreme dönemiymiş. Merak ettiğim birşey vardı; Bir çuvalın içine bayat ekmekler doldurulur içine taş koyulurmuş ve ip ile denizin dibine sarkıtılırmış ama çuvalın görünmesi lazımmış ve balıklar çuvalın etrafına toplandıgında dip için hazırladıgın kıbrıs oltasını yavaşça indirirmişsin. Çuvaldan koku alıp fakat ekmeği yiyemeyen balıklar direk senin oltana saldırırmış bunu merak ettim ve denemek istiyorum. Birde yemek için veya kovamı doldurmak için tutmuyorum çoğu zamanlar tuttuğum kilolarca kefali bazen denize geri salıyorum bazende tanıdıklarıma veriyorum. Dikkat ettiğim tek nokta var oda ufakta olsa kovama atmıyorum sebebi, dişarıda yavru hayvanlara canilik yapan insanları görünce küfür ederiz balık tutmaya gelince kıraça kadar kefali livar a atarız.
Son 1 senede Haydarpaşa'ya 4-5 defa gittim(Hiç biri yazın değildi). Sadece 1 keresinde bir kaç tane balık yakalayabildim kum kurdu ile. Diğer seferlerde ben de dahil herkes sıfır çekti. Yazın balık yaptığını duyuyorum ve biliyorum fakat havanın soğuk zamanlarında hiç şansınız yok.
Bugün haydarpaşa gar ın oraya gittim ekmek sardıgım dip kıbrısını saldım denize denemek için gitmiştim el oltası ve ekmek vardı sadece yarım saat içinde 2 tane 30 cm boylarında yakaladım sonra geri saldım kedi çok miyavladı yalvardı resmen ama vermedim ))))
Bugün haydarpaşada gezmedik olta atmadık yer bırakmadım dip kıbrısı attım ekmek ile daha sonra kurtla dip attım ve 3 kurt taktım av bitti diyene kadar 3 kurt sağlamdı umudu kestim havaların iyice ısınmasını bekleyeceğim