İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Dragos-Kartal arası 1 haftadır hiç bişi çıkmıyor, sanırım kurudu deniz.

2. mors

mors

Favori Kamış:
    Artık bir çok olta malzemesi demeliyim...
    En İyi Avı:
    İSTAVRİT 10 KİLO CİVARI (1985 YILINDA)
    Anadolu yakası sahil şeridi av durumu bilgileri...

Uzun zamandır balıkavı.net forumunda İstanbul kıyılarındaki balık durumu hakkında eskisi kadar bilgi olmuyor malesef. Umarım hiçbir şey olmasa bile giden ya da gözlemleyen arkadaşlar tekrar bilgi vermeye başlar.

Bu sabah havanın da güzel olmasını fırsat bilerek biraz sahil şeridini turladım. İzlenimlerimi sizlere aktarmak istiyorum.

Üsküdar bölgesi (Şemsi paşa, paşa limanı v.s) : Genelde araçla giderken gözlemlemeye çalıştım. İşin doğrusu olta atan yoktu. Kamışlarını havaya dikmiş kenarda sohbet eden 1-2 kişiden başka. Yemli atan yoktu.

Vaniköy: 10 kişi kadar vardı uzaktan görebildiğim ne tuttuklarını ya da tutamadıklarını göremedim doğrusu.

Kuleli Askeri Lisesi: Yaklaşık 15 kişi kadar istavrite atan vardı. Tutabildikleri ise az sayıda istavrit larvası. Ama lisenin kenarında Kandilli rasathanesine çıkan yolun tam karşında akıntıların girdap haline geldiği bölgede bolca iri gümüş alıyorlardı.2-3 kişide çarpma yapıyordu aynı yerde. :mad: Benim orada olduğum 20 dakikalık sürede 2 adet orta boy zargana aldıklarına şahit oldum çarpmayla. Yemli atan yoktu.

Maltepe yeni iskele: İskele alanının çevresi tamamen tel örgüyle çevrilmiş. Liman kısmında ise büyük iş gemileri bağlı. Tel örgü içinde kalan alanda ise asfaltlama filan gibi işler yapılacak sanırım.(Hafta sonu iskeleye gitmek isteyenler sürpriz yaşamasın) Orası gümüş yapar genelde ama bu sabah oda yoktu pek. Geçen sene iyi mezgit almıştık oralardan ama bu sene liman rahatı bitti artık. Anca kayalıklardan. Yemli atan yoktu.

Eski iskele- Kum iskelesi: Kıraçaya atıyorlardı gelen ise 2-3 tane yine istavrit larvası. Gümüşte pek yok sayılır olan da larva boyutu ve yaşında. Yemli atan yoktu.

Palmiye evleri- Koçtaş: Gümüşe çapari atan var 1-2 kişi . Yemli atan yoktu.

Sonuç olarak yeni aldığım kamışı denemek istiyordum bu gün ama takımları bagajdan çıkarıp kurmaya değmeyeceğini gördüm ve bolca deniz havası alıp geri döndüm. :)

Rasgele,
    Not: Sabah 9.30 ila 12.30 arasında bu bölgelerdeydim. Akşam üstü bir şeyler değişiyor mu bu bölgelerde bilemiyorum.

3. forsakenx

forsakenx

Favori Kamış:
    3.60m balzer saphire+ryobi 4000 makine
    En İyi Avı:
    hala avdayım:)
    bilgiler için tşk.ler.

4. kefal terbiyecisi

kefal terbiyecisi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    685 gr baba çitle
    maalesef

maalesef kardeş önceki senelere bakarak tan bu sene çıkmıyor bende sabırsızlıkla bekliyorum bu kaya tekeleri çok zor topluyorum bazı tekeler 15 cm kadar ulaşıyor buda benim işime yaramıyor yosun tekesi tutarsam ufak onlardan takıyorum bu seferde eşkina gelmiyor ona mutlaka kaya tekesi olması lazım ortaboy işallah hafta sonu gidecem gene büyük ihtimalle tam belli degil ama rapor ederim buraya hadi rastgele

5. kefal terbiyecisi

kefal terbiyecisi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    685 gr baba çitle
    murat abi

ben genelde kartalda koçtaş varya onun karşısında olta atıyorum orada güzel balık oluyordu geçen sene bu sıralar saldalye tutmuştuk bu sene gidemedim orada dursun abi var çaparici balık malzemesi satıyor seyyar o bütün bilgileri veriyor ne çıkıyor falan gidemedim sen yakınken ona sorarsan o sana biraz bilgi verir sende bize aktarırsın hadi rastgele.....:D

6. mcm

mcm

Geçen Cumartesi yağmur yağarken Pendik Mendirek'ten 4-5 parça iri mezgit alabildik, ancak çok ufakları da gelebiliyor, Pazar günü güneşli havada sadece çok ufak bir iki mezgit takıldı, o da çapariye, 10-15 kadar 3-4 santimlik kıraça geldi, onların da hepsini geri bıraktım. Biz ayrılırken bir eşkinacı geldi, ama balık tutup tutmadığı konusunda bilgim yok.

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Arkadaşlar

Türkçe konusundaki hassasiyetimizi biliyorsunuz.

Lutfen herkes buna itina göstersin.
    Yazdıklarınızı göndermeden önce bir kere daha okuyun.

Cümlelere büyük harfle başlayın, cümle sonuna nokta koyun.
    Bütün kelimeleri peşpeşe sıralamışsınız.
    Ne dediğiniz anlaşılmıyor.

Özel isimleri büyük harfle yazın.
    Rica ediyorum.

Lutfen yukarıdaki mesajlarınızı buna göre düzeltin.

Teşekkürler.

8. çinekolog

çinekolog Gökhan

serdar abi sağolasın! çok iyi rapor olmuş çok teşekkürler! bi haber daha akşam vakti iyi mezgit ve istavrit yapıyormuş! bilginiz olsun

9. uskudarlı

uskudarlı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    su anda belli deil:D
    ben bugün şemsipaşadaydım akşamüstü 5den sonra cok guzel istavrit yaptı rapalaylada çinakop alıyorlardı ama pek verimli değildi rapala
    ;)

10. Pendik bölgesinde Eşkina başlar yakında,gece avcılığını denemek lazım o bölgede.

Arasıra güncellemek lazım bu yakanın raporlarını,güzel bir rapor olmuş...

11. arifsinan

arifsinan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    52 kg'lık bir kıraça:)))
    uzun zamandır böyle doyurucu bir bilgi alamıyorduk.ellerinize sağlık.kısmetse yarın izin günüm ve bende balığa gideceğim.yer konusunda kararsızım fakat gün sonunda raporu eksiksiz sunacağımdan emin olabilirsiniz...

12. Arif artık hava durumunu da senden alırız,ne dersin:)

13. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Cumartesi gideceğim o tarafa balığa, gittiğimde bulabilirsem sorarım bulamazsam kendi raporumu yazarım.

14. mors

mors

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar bende teşekkür ederim, fırsat buldukça Anadolu yakası sahil şeridinde balığa çıkanlar ya da gelip geçerken görenlerin bilgileri bizler için her zaman çok değerli. İnşallah karınca kararınca hepimiz bu tip bilgileri paylaşmaya devam edebiliriz.
    Rasgele,

Son düzenleme: 5 Nisan 2007
  15. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sevgili Serdar verdiğin ayrıntılı bilgiler için teşekkürler :) Benim evimden de Pendik ve Kartal sahilleri olduğu gibi görülüyor ve geceleri özellikle balıkçı tekneleri, neredeyse sabaha kadar av yapıyorlar. Ne çektiklerini bilemiyorum tabii ki mesafe uzak ama balık var :)

16. mors

mors

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ben adalar bölgesini görebiliyorum ancak sevil hanım:) Buralarda pek bir numara yok akşamları gördüğüm kadarı ile. Gerçi gördüğünüz balıkçı teknelerinin benim gibi sahilde kendi aleminde takılanlara pek hayrı yok ama tekneyle açılabilenler için güzel bir haber sanırım. Ha tabiî ki balıkçı teknelerinin oralarda balık olduğunu bilmek de hem umutlandırıp hem de heveslendirmiyor değil :)

Birde aklıma gelmişken, geçen haftaya kadar Üsküdar dan halden daha palamut alınabildiğini öğrenmiştim balık malzemeleri satan arkadaştan. Mavi sırtlı pelikan marka rapala dan bol miktarda sattıklarına şahit oldum bizzat.

17. Serdar artık Pendik taraflarından bir organizasyon haberleri verirsin bizlere;)

Zor olan zor bölgede avlanmak,hem balıkta az..Şartlar eşit biraz:)

18. mors

mors

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Benim gibi acemi balıkların karşısında olunca sanki avantaj biraz onlardan yana gibi Hüseyin bey. :)
    Ama açıkçası ben denize aşığım, onun maviliğine, kokusuna, sessizliğine, gizemine, içinde barındırdığı renk cümbüşüne. Daha önce bir yerlerde yazmıştım çocukluk yıllarımdan delikanlılık çağımın bitime kadar suyun altındaydım. 2 farklı bölge de 2 arkadaşımı vurgun nedeniyle kaybedince uzun yıllardır denizi dışarıdan seyretmekle yetiniyorum. Arada birde genelde yaz aylarında kendimce olta atardım sahilden denizi seyretmeye vesile olsun niyetiyle. Sizlerinde sayesinde yeniden denizle buluştum gibi hissediyorum. Gerçi bu sefer suyun dışındayım ama olsun. Organizasyon konusuna gelince, Siz üstatların yanında ben ancak müdahil olabilirim bu tip bir organizasyonlarda, oda elimden gelebildiğince ancak. :eek:

Biraz konuyu muhabbete çevirdiğim için herkesten özür dilerim.:)
    Rasgele,

19. Ben Deniz olmadan yaşayamam,Ankara'ya iş için gitmiştim bir ara çok daraldım.Yaşadığım yerde deniz muhakkak olmalı diye düşünmüşümdür.

Yazın pek suya girmesemde tapacak kadar severim..

Bu aralar çıkalım bizim oralardan,anladığım kadarıyle sende o bölgeye yakınsın..
    Zaten havalarda müsait bu ara..

20. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Türkçeye özen.
    İmla kuralları.
    Silgi gelecek.:p

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.