İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı

o gece bende ordaydım evet iyi zargana çıkıyodu biz istavrite takıldık işin ilginç yanı 1 tane eşkina geldi ama bize yakışmaz suya geri bıraktık tabiki ama hafta kadar surerse onumuzdeki cumartesi fenerin ordan zarganaya takılcam aklımdsa kaldı yane

2. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    abi bazıları kapanıyor geçen yıl Arnavutköy'de çinekopa rapala atıyoruz .ğneye üçük bir gümüş gelmiş hayvan daha elimde öldü suda o çarpa çekilirken neler oluyor onuda allah bilir :eek::eek:

3. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı
    bencede av olan şeyde vahşilik vardır ama avında farklı yöntemleri vardır abartmadan sapıtmadan yapılan avlarda bence sorun yok kaldıki yaralanan zargana denizde diger balılara yem olur çinekop avlarken veya başka bişey yaparken yapılan da bu değilmi balıgı dogra yem yap çarpmada bence sorun yok ama gecen gece orda yapanların yaptıgı gibi 10 kılo zargana almakta gereksiz kardeşim kendini tatmin et 3 5 neyse agzın tatlansın yeter butun sulaleyi doyurmaya gerek yok ki veya denizi kurutmaya

4. burcin

burcin

Favori Kamış:
    :) açıkça deşifre edildi imzada

Beyfendi, birincisi ne demek istediğimi tam anlayamadığınız için okuma ve anlam ile ilgili problemlerinizi çözmenizi tavsiye ederim!!! ikincisi evt oyunun kuralı olan takımlar bunlardır ki bunların ucunda ne tür bir malzeme kullanacağınız size kalmıştır şimdi kalkıp da bana çarpmayı savunmayın ve avcının bünyesi doğal seleksiyon yazıp laf kalabalığı yapmayın allah aşkına bu çarpmalarla mı sağlıyorsunuz doğal seleksiyonu? sizin doğal seleksiyondan anladığınız yeteri kadar avlanmamı size bir seleksiyon örneği vereyim!!! Sizin normal saydığınız yöntemler yüzünden 1985 den beri marmarada TORİK çıkmıyor neden bahsediyorsunuz ne bünyesi ne doyurması biz denizi en az 5-10yıl hiç avlanmadan bıraksak belki düzelme olacak hala doğal seleksiyonmuş!!

Ve evt her avın kendine ait malzemeleri vardır siz balığı kandırmak tuzağa düşürmek yerine su üstünden vahşice neresine denk gelirse iğne çekiyorsunuz sonra bunu adı eğer fazla yakalamazsanız doğal seleksiyon oluyor!!!

Tartışmayı uzatmayacağım zira bilgisiz bilgisiz olduğunuz kadar da boş yazıyorsunuz...

+ ( Benim olta takımlarım tek başlarına balık tutamazlar yada teknem livarım falan yok ucunada çarpma denilen iğrenç işkence aletleri gibi şeyler takmıyorum ben avımı kovalıyor onla oynuyor kurnazlıklarını hesaplıyorum ve saygı duyuyorum size tokat atana tabanca ile ateş etmek gibi bişey bu sizin yaptığınız)

5. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    ne güzel söylemişin demekki her yerin balık tutmak için bir tekniği var..
    bakın şunuda belirtmek istiyorum ben çarpma taraftarı değilim ama çarpma tekniğide balık avcılığında bir teknik.. yara verme konusuna gelince bu kaşık içinde geçerli rapala içinde parakete içinde...
    yanlızca dip traoller ve katliama varacak avlanma buda ayrıca bir konu başlığı yapılmalı derim

Son düzenleme: 10 Aralık 2007
  6. waffen

waffen

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer 475 gr
    Çarpma bence de bir av metodudur.
    Kesinlikle de vahşet değildir. Bence bunun vahşet olarak çarpıtılmaması gerekir.
    Sitede bazı levrek tekniklerinde gördüğüm üzere, yavru kefallerin canlı canlı sırtından iğne geçirilip yem yapılabiliyor. Doğrusu bu da bir av tekniğidir. (Vahşet değil)
    Ancak herşey sınırında olmak kaydıyla.
    Bence vahşet = tırıvırı, patlayıcı, denizin dibini süpüren tiroller, bohçacılar, tatlı sudaki balığı silahla vurmak isteyenler ve kaçak avlananlar

7. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    sadece gülüyorum yazdıklarımı okumamışınız bile

8. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı

evet arkadaşım haklısın senle konuşulmaz çünkü bir yerden sonra yazdıklarını görmediğin kanısındayım sana iyi avlar

9. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı

yazdıkarına aynen katılıyorum kardeş özellikle tırıvırı konusunda onu içat edenin ....(bayanlar özür dilerim)

10. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi yanlız diğer mesalarıma baktıysaız arkadaşın çarpa attığı yerde başka tekniklede zargana avladığımı yazdım

11. eşkina

eşkina

slm

Arkadaşlar selamlar,
    Bu alanda paylaştıklarınızı zevkle okuyan bir şeyler öğrenmeye çalışan bir arkadaşınızım buradan aldığımız lezzeti birbirinize sert hitaplarda bulunarak azaltmayın lütfen. Hepinize tekrar sevgilerimi gönderiyorum.
    Bu arada artık çinekopa susadım sağlam tüyosu olan varmı?
    Herkese bol balıklar...

12. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    ortaköyden sarıyar yönenüne giderken ikıncı köprüyü geçince balta limanı var orada gündüzleri çinekop yapıyor yemli olarak ama bayağı açığa atmak lazım.hava karardıktan sonrada yapıyor ama kımse kalmıyor nedense...

13. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Çarpma ile avlanmak bir tekniktir,doğru, bu teknik ile çocukluğunda avlanmayan yoktur da.Lakin o zamanlar ne balıkçılık forumları vardı ne eski adıyla sirküler, nede yeni gelişen balık yakalama teknikleri.Amaç balığı yakalamak, yaralamak değil, bende yalnızca göllerde ve akarsularda yemlik balık yakalamak için kullandığım çarpmanın yerine başka usüller aramaya başladım.Ayrıca sahte balıklar ve silikon yemlerde takılı olan çarpmalar yani üçlü (treble) iğneler ,genelde balığı alır, direk olarak kullanılan çarpma tekniğinde ise şans çok usta olup kullanmasını bilenler için bile yarı yarıyadır.Yaralanan balıkların diğerlerine yem olacağını düşünen arkadaşlar, avcı balıklar zaten onları her şekilde yakalıyorlar bizlerin katkı yapması gereksiz.Kullanılmasına vahşet demeyelim ama bu kadar gelişen balık yakalama tekniği ve malzemesi varken eski ve zararları ispatlanmış ve anlatılmaya çalışılan teknikleride bırakalım.

14. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Özür dilerim Hakkını Helal et Evet Haklısın Bende her avcının kendğine has teknikleri vardır bunu yazmayı unutmuşum özür dilerim

15. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    Kabataş raporu

Arkadaşlar merhaba,
    siteyi zevkle takip ediyorum, bir de birbirimize karşı kırıcı olmasak çok daha güzel olacaktır sanırım. Bugün ben de saat 13:30 civarında Kabataş sahilinde ne var ne yok diye bir turaladım. Bolca istavrit alıyorlardı ve ilginç olanda istavrit çaparisine gelen yaprak çinekoplardı :eek: hatta öyleki 10 lu çapariyle 1 istavrit 5 yaprak çinekop çekenler bile oldu. Tabii bazı bilinçli arkadaşlar seneye bunlar sarıkanat olur diyerek çinoların küçüklerini denize geri bırakıyorlardı çok hoşuma gitti. Bir fırsatını bulduğumda ben de Kabataş a takılacam.
    Herkese rastgele...

16. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    estafurlah abicim ne demek

17. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    biraz rapor görseydik
    çoğunlukla tartışma olmuş..
    nerde ne çıkıyor tutan yokmu hiç bişiler :)

18. FERİKO

FERİKO İLKAY

En İyi Avı:
    LEVREK 4,5 KG BİRÇOKTA PALAMUT
    seçkin arkadaşım
    hatırladığım kadarıyla pazar günü av yapacaktınız çıkmadımı hiç birşey
    alabildinizmi çinolardan bilgi vermediniz :rolleyes: :rolleyes:

19. dede

dede kema ldede

merhaba seçkin yukardaki raporumda belirttim kalender güzel balık yapıyor istavrit ve çinekop sabah erken gidersen güzel balık alırsın 25 beden 12 köstek 100gr kurşun ileri atarsan dibekadar indirirsen güzel balık alırsın sana iyi avlar takıldığın birşey olursa yardımcı olurum elimden geldiğince sana rast gelsin

20. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    valla gittiğimiz yerde 150 metre ileriye ağ atmışlardı bi güzel deniz havası aldıkki sorma :) :rolleyes: o yüzden ben oltayı bile çıkartmadım :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.