İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Galata Raporu

Sabah köprüde bolca yunus görülmesine rağmen iyi balık vardı. Sonuç olarak halden temin edilen taze karidesle 2 kg kadar jumbo istavrit aldım.

Son düzenleme: 23 Mart 2008
  2. evrebody

evrebody evren

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım herkeze kolay gelsin gecenin ilerleyen saatlerinde galata köprüsüne balık tutmaya gidecegim balık durumları nasıl bilgi verirmisiniz...

3. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    bugün galataya giden olduysa mutlaka size yardımcı olacaklardır, ayrıca TANIŞALIM bölününde kendinizi tanıtan bir konu açarsanız sizi daha çabuk ve daha yakından tanıma imkanı buluruz. aramıza hoşgeldiniz. Aşağıdaki link e tıklarsanız TANIŞALIM sayfasına ulaşabilirsiniz.

http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=27

4. KEMALKOMAN

KEMALKOMAN Fatih

Favori Kamış:
    ITALCANNA 4,20 kamış, DAIWA EMBLEM 5000 makina, DAM ATP 160 makina, BANAKS SX 2000 makina
    Cumartesi Aşiyan

AV saat 09.00 da başladı. Saat 17.30 da bitti. Tutulan istavrit miktarı 5 kg. istavrit boyu gayet iyi. Pazar günü balık tutmadım ama aynı bölgede dolaştım. Bir gün öncesi kadar verimli değildi. Selamlar.

5. Sürmene

Sürmene ferit

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    ispari 500gr
    maltepe kartal arasındakı kıyı raparondan ne haber bılgı varmı?

6. istavrit

istavrit Boğaç

İst.da hafta sonu yunusların günüydü ...Bu arada özellikle tekneciler için çinekopa hazırlanın derim ;)

7. FERİKO

FERİKO İLKAY

En İyi Avı:
    LEVREK 4,5 KG BİRÇOKTA PALAMUT
    selamlar
    unkapanı yine bol istavritli bir gün geçiriyor yemliye iri istavrit geliyor
    çeşit olarakta 1 adet mırmır (baya iriydi) birde kiloluk kefal gördüm izmaritte alıyorlar ama ufak
    rastgele

8. emre99

emre99

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit
    yeşilköyden geçenler rapor verirlerse sevinirim

9. corint

corint

Favori Kamış:
    corint kaşık,turnament kamış,okuma ,banax 7000 makina
    En İyi Avı:
    5,8 kg kalkan
    karadenizde kalkan alan.duyan varmı hafta sonu...

haberleri bekliyoruz

10. lava

lava erdem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kiloluk kalkani72 lüfer 3 kiloluk kırlangıç 80 li yıllar ne bereketliydi
    Abi erken degilmi.Varmı bir duyumun

11. Suatreis

Suatreis

İkay, tekrar avladığın mırmır olursa bana hususi bir fotosunu çekip yollarmısın. Yaptığım bir çalışma için orjinal fotoya ihtiyacım var. :)

12. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Galata köprüsünde yemli ile bugun güzel izmarit alıyorlardı.. ama küçük izmaritler biraz daha beklemek lazım ;)

13. lava

lava erdem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Onur karaköyden cıkmıyorsun Hayırdır kardeşim. İş yeri o tarafta galiba

14. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    yokya :D karaköy ile alakam yok hehe :D nerden çıktı ;)

15. lava

lava erdem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kandilli çubuklu raporuda benden olsun .2 li 3 lü istavrit cekiliyor Akıntı fazla ve ilişkin cok olduğundan sık sık takılmalar oluyor.
    Hafta içi olduğundan oltacı fazla yok sakin sayılır

Saglıcakla kalın

16. lava

lava erdem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Nerdeyse tüm kıyı raporların karaköy galata bölgesinden:)

17. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    haklısın :) karaköydede çapari ile istavrit alıyorlardı bugun istavritlerin boyları hayli iyiydi :)

18. FERİKO

FERİKO İLKAY

En İyi Avı:
    LEVREK 4,5 KG BİRÇOKTA PALAMUT
    av bana ait değil gözlemlerimi yazdım ama birdaha rastladığımda fotosunu çeker gönderirim tabi ki

19. Suatreis

Suatreis

Gerçekten memnun olurum, mırmır avi için 2 hafta sonra çadır kamp ile gece avı olmak üzere Silivri civarında planım var, o zamana kadar foto elde edebileceğimi zannetmiyorum. Ancak aciliyetide var, elde eder ve gönderirsen sevinirim:)

20. Suatreis

Suatreis

Teşekkür ederiz Erdem, boğaz akıntı grafiği beklendiği gibi bu dönemde yüksek olucaktır burada bir anormallik yok, hatta tarihi not edin önümüzdeki sene aşşağı yukarı aynı olayı yaşayacaksınız.

Karaköy ve Galata bu aralar istavrit avında oldukça revaçta, bunu marmaradan geçiş yapmakta olan yunuslara bağlayabiliriz. İstavrit o bölgeye akıntı ve takip edime hissi ile sıkışmış durumda. Şu an hangi renkte çapari atarsanız atın oltanıza takılmaması mümkün değil. Balık aç, köşeye sıkışmış...gel gelelim şimdi istavritten bahsediyoruz. Hatırladığım zaman dilimleri içerisinde bu bölgeye çinekopta sıkışırdı, lüferde...İstavritin bol olmasın gerçekte sevindirici bir durum değildir. İstavrit ve gümüş boğazlarımız ile marmarada predatör (yırtıcı, etcil) türlerin asıl beslenme kaynağıydı, bu türün çoğalmış olmasının nedenlerini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Yeri geldi tekrar ikaz etmek istiyorum, kıraça avlamayınız.Oltanıza yakalanmasına engel olamazsınız ancak yakalananı gördüğünüz zaman avınızdan vazgeçebilirsiniz. Tamam eyvallah daha lezzetli, çıtır çıtır :) pekiii neden çinekopun kilosu bu gün 15 ytl.. Bunun en önemli yanı kıraça ile beslenen ve yerli olan türlerimizdir. İri istavritin peşinden yavru yırtıcı yüzemez, gözüne kestiremez. Avlayamaz...O kıyamadığımız yavru istavritler doğal yaşam ve beslenme döngüsünün en alt zincirindedir.

Neresi olursa olsun, hangi şart olursa olsun insan olmak zorunda değil, başka canlılarında yaşamına saygı gösterelelim...onlarında canı var ama o canların hesabını bizler verceğiz...vermeye başladık bile..geç kaldığımız yeter...

Sevgi ile kalın, yaşamı sevin....:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.