İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Attım tutamadım çinekop yok demek yanlış olur.. Bu mevsimdeki huyunu suyunu bilmek öğrenmek lazım ona göre ayar çekilmesi gerek... orhan abi yenikapıdan 1-2 hafta önce çapari ile 4 adet aldı.. ondan önceki haftalardada ben gözüm ile gördüm çaparilerde tek tük de olsa çıkıoyordu...şimdiki durumu bilmiyorum tutan var mı...

2. sgokgoz13

sgokgoz13 serkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    10kg istavrit ve çinekop
    pazar kuleli raporu

arkadaslar, uzun bir aradan sonra pazar aksam 17:00 dan 20:00 a kadar takıldım, capailerin iyi olmamasından az balık cıktı,ama etraftan gordugum kadarıyla 5 saatte 1-2 kilo balık yapanlar vardı..ayrıca fazla kalabalıkta yoktu..

3. Suatreis

Suatreis

Canım Onur kardeşim :)

Şöyle bir durum var, İstanbul da havaların kısakollu giyilecek kadar ısınmasından sonra çinekopun nereden ve nezaman çıkacağı belli olmaz. Sarayburnu iyi bir noktadır. Sebebi ise boğaz akıntısının tam anlamı ile dönüş yapamadan kıyıya çarpmasıdır. Sarayburnu bir anlamda boğaza settir. Çinekop a dönersek tekrar; Malum ki, o bir yırtıcı ve etcildir. İstavrit i pek sever. Ama henüz çinekop...İstavrit sürüsü pek çekinmez bundan ve beraberce gezinir dururlar. Birde bu mevsimde Yunus geçişleri olduğunu düşünürsek bu iki tür birbirine sığınmak durumunda kalır çünkü Yunus her ikisinede müpteladır. Bu durumda çaparilere Çinekop gelmesi gayet normal ve olağandır. Çinekop iri istavritin peşinden koşmaz, İstavrit te Çinekopa saldırmaz. Arada bulduğu kıraçalarla peşindeki canavardan sakınmak için beslenir. Bir şekilde yaşamını idame etmek durumundadır. Diğer açıdan ise çinekop un olduğu yerde sarıkanat ve Lüfer bu mevsimde kıyıya yanaşmaz. Çünkü çinekop istavriti kendine duvar yapmıştır. O istavrit sürüsüne Sarıkanat veyahut Lüfer dalarsa sürü falan da kalmaz. Lüfer ve Sarıkanat açıkta, derindedir. Yunus un zor avı tercih etmeyeceği bölgede yani.

4. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...

Güzel açıklamışsın suat abi ... Bende acaba yanlış bişeymi dedim :? bu yazdıkların için sana katılıyorum zaten :D

5. Suatreis

Suatreis

Yanlış birşey dediğinden değil, konu hakında seninle hemfikir şekilde biraz daha detaylı yazmak istedim. Netice itibarı ile hergün aramıza biricik kardeşlerimiz ve İstanbul u tanımayan dostlarımız katılıyor. :)

Senin konuyu daha da detaylandırmanı beklerim açıkçası.:)

6. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Eyvallah abi :) sizlerin bilgisinin yanında bizimki hiç :) okuyorum sürekli yazdıkalrınız senin ve yücelustanın bilgileniyorum ...

7. turk_37

turk_37

arkadaşlar samatya ile ilgili raporlarınız var mı bilgi almak isterim bugün oraya gitmek istiyorumda ..?

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Samatya tarafı biraz sığlaşmış gibi, açığa atarsan istavrit alırsın, önü derin yerlerde ispari ve izmarit her zaman yapar.

9. turk_37

turk_37

teşekkür ederim yucelusta

10. istavrit

istavrit Boğaç

Çinekop kaşığa geliyor ...yalnız ...üçlü iğneden bir tanesini kesiyoruz;) ...ağır kurşun kullanmayın ...bırakın takım yüzsün....rastgele

11. Suatreis

Suatreis

Kaşık kaç numara...tipi nedir....?

12. Laedri

Laedri Ahmet

Bu akşam Sarayburnuna uğradım ve fenerin önünde kaşıkla çinekop çekmeye çalışan birkaç kişi gördüm. On dakika boyunca izledim ve birtane ufak çinekopun takıldığını gördüm. Arkadaşların dediğine göre akşamları boş dönülmüyormuş ama çok fazlada çıkmıyor dediler. Orta boy ve iri çinekop alındığından bahsettiler.

Fenerin Eminönüne doğru otuz metre ilerisinde ise bir arkadaş fena şekilde iri izmaritler çekiyordu. İki iğneli takımda yem olarakta midye kullanıyordu.

Sabah zargana için Sarayburnuna gideyim demiştim ama oradakilerin anlattıklarına bakılırsa zargana bu sene kendini göstermiyor. Saraybunundan geçtiğimiz günlerde zargana çeken kimse oldumu acaba? Eğer olduysa gidip şansımı deniyeyim diyorum...

13. nidya78

nidya78 Aydın

Selamlar;

Sarayburnundaki fenere nasıl gidebilirim ? Oralarda araba park etmekte sorun yaşar mıyım ?

14. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    eminönünden yenikapıya gidiş istikametinde yolun sag tarafında araba park edebilecegin azda olsa yerler var

15. Laedri

Laedri Ahmet

Fenerin hemen yanında Cankurtaran sosyal tesileri var. Bu tesise ait otoparka aracınızı bırakabilirsiniz fakat muhtemelen tesis müşterilerine ait bir park alanı. Ücret mukabili araç bırakılıyorda olabilir...

16. Laedri

Laedri Ahmet

Cumartesi sabahı galata köprüsünden kefal tutmayı düşünüyorum. Köprünün hangi bölümü kefal için iyidir acaba? Birde unkapanı köprüsümü iyidire kefal için yoksa galata köprüsümü acaba?

17. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    bu başlık ölmüş sanırım

18. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    evet abi sorma ya
    30 cm eşkina bile yasak :D:D:D

19. nidya78

nidya78 Aydın

31 cm ve üstünü tut sende :D:D Bi kere yaptıysan yine yaparsın.

20. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    hedefim o zaten
    31 cm ve üstü eşkina :D :D :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.