İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    Cankurtaran tarafına gitmiştim orda balık çok seyrek diye boğaz tarafına gideyim dedim.Pazar sabahı Arnavutköyde fenerinin hemen sağında denedik.Saat 8:30da geç kaldık tabi.Ama orda 2-3 saat boyunca sadece 1 kşi çinekop aldı.Biz sadece iskorpit ayıklamakla yetindik oltadan.Ve fenerin sol tarafı dere gibi akıntı veriyordu.Herzaman mı öyle bilmiyoruım ama oradan sallayan fenerin sağına geçerek toplamaya çalışıyor.Sonuç olarak Arnavutköy pek sıcak gelmedi.Keşke Ortaköyde deneseydim diyorum hala.

2. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    yücel usta' dan hiçhaber yok onun bilgiler ve raporlar sağlam olurdu .. nerdesin yücel usta

3. ruzgar30

ruzgar30 ziya hoca

Favori Kamış:
    banax makine, albastar kamış 3.50
    Kabataş Raporu

Arkadaşlar bu akşam kabataş çok güzel sarıkanat ve iri istavrit (çoğunlukla sarı kanat )yaptı..Hemen hemen herkes memnun ayrıldı.. Benim gibi bir amatör bile 5-6 tane yakaladığına göre siz gerisini heplayın :)

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Salıpazarı- Fındıklı Önü :Çinekop Bol. Sarıkanat bol.
    Sarayburnu çatladıkapı arası : kadar olan bölge Sarıkanat ve Lüfer.
    Ortaköy : Sarıkanat ve iri istavrit.
    Orta Kanal : palamut

Çakar meyilli adalara doğru Sardalya, hamsi. ve istavrit.

Vaniköy Kandilli Boğaz Köprüsü. Palamut ve irileri.

Kısaca her yerde balık var arkadaşlar.

5. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Ağzından bal damlıyor sutam ama haftasonu sanırım hava fena patlayacakmış şiddetli lodos gösteriyor malum hafta arası çalışıyoruz birtek haftasonumuz var sizin haftasonu hava ile ilgili bir bilginiz var mı? birde bu balık kaçgün daha yapar sizce

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Hava artık bir lodos bir karayel yapar. lodosda sıcaklık biraz artar, arkasından aynı güzergahtan karayele verir. işte o anda birazda sıcaklık düşer. bencede hafta sonu boyle bir hava olacak diye tahmin ediyorum.

Hava artık Lodostan alır (Lodosunda gözü yaşlı olur derler atalarımız), arkasından Kuzeybatı Karayele hava akımı dönmeye başlar. Kuzeyden gelen soğuk hava bu sıcak hava sirkülasyonu ile karşılaşır ve yağış dökecek şekilde kendini poyraza verir. Ve istanbulun poyraz la beraber yağmurları başlar sevgili bahadır. Bu gunlerden sonra zaten yağmurları ve soğuu bekmememek hata olur.

Balık durumuna gelince. en güzel haber burada. Çanakkale geçen senelerde 1 -2 ay önce balık yapmaya başlardı ancak bu sene balık marmarayı geçmedi. ve burada meraladı. Bu balıkne zaman yapar dersen BÜTÜN KIŞ burada balık tutulacak. herkes balık tutacak. Hele yemli oltacılık çok çok da verimli olacak.
    Hamsiyi tak zokaya indir üstünde, Balığın marmarada kalması ve kanat kanat akan balığın büyük tekneler tarafından toplanamaması sonucu bütün balıklar meralarda geziyor. Hatta ;

Zeytinburnu- bakırköy hattı arasında kıyıdan rapala ile Palamut toplayanlar bile vardı dün. Olacak daha güzel şeyler olacak.

Sevgiler.

7. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    teşekkür ederim ustam yine iyi haberler vermişsin .. inşallah busene biraz nasipleniriz kyıdan.. soğuk muhim değilde rüzgar işi çok bozuyor malum biz kıyıcıyız olta atmak oltayı sabit tutmak balığın vurduğunu anlamak bir dert işte.. haftasonu inşallah rüzgar hafif olur ..herkese rastgele

8. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Hayy Allah razı olsun.
    Hakikaten ağzından bal damlıyor.:)
    İnşallah dediğin gibi olur.
    Biraz limon sıkmak gibi olacak ama :p hava ve su daha da soğuyunca, balık yem yemekte nazlanacak ve ağlara vurmaya başlayacak..mış..:)
    Herkese rastgele.

9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    acil bilgi

selam arkadaşlar, istanbul yada çevresinde levrek için avlak bilgisine ihtiyarcım var, sahteyle yada yemli tavsiye edeceginiz yerler varmı.yardımlarınız için şimdiden teşekürler:)

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Reis baba.

Sıkmayınız sizde işte limon konunun içine birazcık hayallerimiz umutlarımız var şu Balık-(CILIK) dünyasında tutucaz balıkları diyoruz.
    evet balık 30-45 metrelere çekilebilir. ancak. o zamanda yine yar olmayacak balık ağlara biz konuştuk görüştük onlarla kırmalıklarda-batıklarda marmaray hattında duracaklarmış ve onları torlarla kaldrımak epeyde zor hatta imkansız olacak- mış.... Ama biliyorsunu bu sene zarganada olmayacak demiştim. olmadı. bu sene yemli dip balıklarıda çok olacak zannediyorum....

Su sıcaklığı daha düşmedi. ve kar yğmasını bekliyor kasımın 8 i kuvvetli girdi. ve poyraz fırtınası soğukla girdi ayrıca kışta fena olmayacak hani. o zaman işte gelsin torikler kofanalar diyeceğiz bakalım

Sevgiler.

11. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    yanii kıyıdan yapmaya devam edecek mi ustam sen onu söyle allah aşkına.. soğuk yemeye razıyım ben

12. KEYF&KEDER

KEYF&KEDER ORHAN AYDAR

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ÇARŞI EKİBİ.
    SOĞUĞU TEKMİ yiyeceksin:D :D

13. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    buyur gel kardeşim o soğuk hepimize yeter artarda .. şaka biryana ben o soğuya razıyım yeter ki balık olsun..zaten eller üşüyüp yem takarken parmakların sızlamadan balık mı yakalanırmış.

14. KEYF&KEDER

KEYF&KEDER ORHAN AYDAR

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ÇARŞI EKİBİ.
  15. murad

murad Murat

Aliço kaptan; tekneden sarıkanat, lüfer için nasıl takım önerirsin, mantarlı veya zokalı veya başka türlü. Yem için, saat için önerin var mı? Bir de Haliç içini düşünüyorüz. Fikir verirsen sevinirim. Selamlar.

16. kıyıcık

kıyıcık oguz

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    1 kğ Eşkina
    Arkadaşlar şu an balık var demek bana göre yanlış hep balık açıkda ancak motoru teknesi olan balıgı alıyor kıyıdan zor balık malık başlamadı şansa bir kaç kişiyle olmaz bu iş nerde herkezin raporları boş geçiyor inşallah başlarda alırız balıgı :(

17. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    selam

ben 1 hafta izinliyim yani çalışmıyorum :) darısı başınıza, istanbul anadolu yakası üsküdar civarında avlanmayı düşünüyorum ama havalar epey soğuk sizce balık durumu nasıl bir seyir izler bugünler. son zamanlarda ava pek çıkmadımda bilgisi olan arkadaşlar ve ne avlayabilirim bu konudada yardımcı olacak birisivarsa yazarsa sevinirim. teşekkürler.

18. kerimaras35

kerimaras35 kerim aras

slm bana balık tutmakla ilgili bilgi istiyorum arkadşlar bana yardımcı olurmusunuz

19. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Selamlar Kerim bey öncelikle hoş geldiniz. Forumda biraz araştırırsanız istediğiniz bilgilerin bir çoğuna ulaşabilirsiniz sanırım daha sonra yinede kafanıza takılan bir soru olursa tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olacaklardır. Ayrıca nerede ve hangi balığı avlamak istediğinizi belirtirseniz daha açıklayıcı bilgiler alabilirsiniz. Rastgelsin.:)

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    hoşgeldiniz kerim bey, öncelikle ekipmanınızla ilgili bilgileri yazarsanız daha aydınlatıcı bilgi alabilirsiniz

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.