İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    anadolu yakası balık durumu

bügün sabah erkenden üsküdar radar ın oraya gittik,rapalayla çinekop alanlar vardı kovalarda 2-3-1^^tabi yamur da iyi yağıyo balık seyrek^^ azimle gün boyu çalışılırsa herhalde hatırısayılır bişeyler yakalana bilir ,tabi üs baş biraz sağlam olması lazım yamur açısından;ordan sahil boyunca bi bakalım dedik;beylerbeyi cami önüne baktım sadece 1 kişi vardı o arkadaşda arnavutköy tarafıçok güzel balık yapıyo burda tıkyok dedi;hadi neyse ordanda kuleli; kanlıca; çubuklu !;kandilli durağın ordaki parktan 1 lira atıyosun dürbünle bakıyosun, içimize kurt düştü birkere arkadaş dediya arnavut köyde iyi balıkalıyolar diye? attık 1 lirayı baktım ,ben dediği gibi bihareket göremedim yoksa geçecektik, üsküdardan sahil boyunca çubukluya kadar gittik bişeycikler yok tek balık gördügüm yer 1-2 istavrit hariç ,üsküdar= orda rapalayla azimli bişekilde çalışılırsa tabi dediğim gibi yamurdan korunmak adına sağlam olunması lazım bende yamurluk var ama pek iyi korumadığı için takılmadım üsküdara&anadolu yakasında durumlar bu balığa gidiş satimsabah 7:30 vee dönüş saat 9:30sondurum bu ilgilenlere balığa çıkan lara duyrulur:rolleyes:

2. gakgoşum

gakgoşum Murat

Dün öğlen 12.00 den akşam 17.00 a kadar Karaköy Gümrük yanından istavrit-çinakop denedik. İki arkadaş 50 kadar iri istavrit, birde yemli denemede arkadaşım Mehmet Alinin oltasına ikiz çinakop(biri sarıkanat) geldi.

Son düzenleme: 4 Ocak 2009
  3. FERİKO

FERİKO İLKAY

En İyi Avı:
    LEVREK 4,5 KG BİRÇOKTA PALAMUT
    bu gün unkapanı köprü yanı bolca istavrit yaptı ben 100 adet aldım 2-3 saatte (balıklar sayılmıştır:D :D hiç huyum değil ama nedense saydım 4 de çinakop çapariye denk geldi sağlık olsun çok balık olduğundanmıdır bilmem yemli denemelerimden sonuç alamadım birde yemli alanlar bile çinakop boyunda alıyorlar bu ara bende fazla uğraşmadım
    rastgele:)

4. kıyıcık

kıyıcık oguz

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    1 kğ Eşkina
    arkadaşlar hepinize paylaşım için teşekkürler
    bereketli olsun güzel av olmuş kısa günün karı deyin :)

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bende galata köprüsünden geçtim istavrit tektük gördüm :)
    ama kıraça 10 cm civarı bütün kovalar doluydu malesef:(:(ı kıraçaların bir tanesini bile alıp kovama atmam :)

6. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    İstavrit(kraça)da asgari yasal boy 14 cm.

7. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    evet reis amca emin ol benim gördüğüm bir kaç istavrit hariç 10 cm lik balık bile tek tük idi hepsi dahada ufak ben malzeme almaya gittim rapala aldım 7.5 cm idi onunla kıyasladım hemen hemen o kadarlar yemlik tutsalar anlarında 3-5-yada 10 tane ama 5kiloluk kovalar dolmuştu taşmıştı hatta:(

8. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Dün öğlen saat 1 gibi arkadaşla Vaniköy de parkın oraya gittik.Çok kalabalıktı.Kendini balıkçı sananlar kraça katliyamı yapıyorlardı.Hiç olta atmadan Paşalimanı tarafına gittik.Orası nispeten boştu,balık tektük çıkıyordu ama iriydi.Birkaç kişi saat 4 den sonra çapariyle 4-5 tane çinekop yakaladı.Biz ise herzaman ki gibi elimiz boş olarak saat 5 gibi oradan ayrıldık

9. md102h

md102h Resul

cumartesi sabah 6 gibi arnavutköye gittik. çok güzel istavrit yapti. biz saat 9 gibi ayrilip ise gittik ama aklim orada kaldi. kucuk bir kovayi doldurdum, 5-6 sar cekiyorlardi ben bir seferde en fazla 3 tane alabildim, bir tane karabatak benim ignedeki istavrite saldirdi, bende asildim yemesin diye oltadaki tum istavritler dokuldu ama ona yar etmedim baligimi :)

10. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ben şöyle anlıyorum.
    ''Zavallı karabatak, istavrite saldırdı ama içinde iğne olduğunu bilmiyordu, iğneye takılmasın, yaralanmasın diye oltamı hızla çektim, balıklarım döküldü ama karabatak da kurtuldu.'':p :)

Doğru mu anlamışım?

11. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Mahir abinin yaklaşımından sonra Resul arkadaşıma bu ince ve çevreci yaklaşımı için hem kendim hemde kurtardığı karabatak adına teşekkür etmek istiyorum.:D:D

12. barbaros54

barbaros54 barbaros

Favori Kamış:
    sea master 4.20 surf kamış-CORMORAN BIG BOSS 10 Pİ 5000 makina
    En İyi Avı:
    çinekop-sarıkanat/yaklaşık 4-5 kilo
    istavrit bollaştı

Saat 11.00 gibi beşiktaş iskeleye gittim,iri istavrit çekiyorlardı.Kıyı belkide yüz binlerce kıraça tarafından istila edilmiş gibiydi.Baktım buraların en usta balıkçısı üsküdarlı cezmi orada ,yeni gelmiş takım hazırlıyor.Biraz hoş sohbetten sonra orta mesafeden iri istavrit,epey açığa atabilenlerde çinekop aldı.Oradan galata köprüsüne bir baktımki yer yok.Sanırım istavrit balıkçının yüzünü güldürecek.Herkese bol avlar.

13. md102h

md102h Resul

reis karabatak zaten biliyo ucunda igne oldugunu o yuzden orta ve kuyruk kismindan isirip cekiyor baligi :) bu yuzden yaralanma riski yok ne köftehor onlar :D karakoy'de de cok cekiyordum bunlardan simdi de arnavutköy'e musallat oldular :)

valla ustadlar ikinizde bilemediniz :D benim asil amacim karabatagin hazir yemeye alismasini onlemek. biz sabahin 6'sinda kalkip gitmisken oltamdaki istavriti hirsizlara yedirmem :D

karabatak okadar zeki ki suyun en fazla 5mt altina daliyor ve gelen her oltadaki baliklari tik tik goturuyor. ben de dusundum icimden ve ben ona balik yemeyi degil balik tutmayi ogreteyim hazira konmasin dedim. bir anlamda ekolojik dengeye yardimci oldum kendi capimda :)

Son düzenleme: 6 Ocak 2009
  14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bu da iyi bir yaklaşım, yani diyorsun ki her zaman beni ve balığımı nereden bulacak, kendi ekmeğini çıkarmayı öğrensin.:p

Aslında o kendi ekmeğini çıkarmayı biliyor, dipteki ağlardan da balıkları toplar, kırk kulaca kadar dalabilir, yani boğazın en derin yerinde dibe kadar gidebilir.:(

15. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Tabi hoş bir yaklaşım...:)

Karabatakta şunları yaşamış olabilir sanki; tam kendi halinde yüzerken yardım isteyen bir ses duyar, yardım edin bir şeye takıldım. Ve bütün iyi niyeti ile yardıma gidip balığı takıldığı yerden kurtarmak ister böyle bir çok balık kurtarmış ama bazen kurtardığı balıklar ağır yaraları nedeniyle acı çekmekte olduklarından acılarına son verilmesinin ağır yükü yine kaharamanımızın kanatları üstündedir. :D Yersen... :)

Tüm rapor bekleyen arkadaşlarımdan konu kirliliği yarattığım için özür diliyerek yaptığımın utancı ile buradan kaçıyorum.:eek:

16. murad

murad Murat

Evet aynı saatlerde baktım Kandilli'de sadece kraça tutuyorlardı. Eli boş dönmek daha iyi olmuş bence.

17. md102h

md102h Resul

bugun oglen karakoy iskele biraz kalabalikti. oh dedim ogle tatili icin bize eglence cikti. ama atan ya bos cekiyordu ya da 1 tane istavrit aliyordu. kovalara baktim hepsinde 0,5-1 kg civari vardi ama sanirim erken saatlerde yapti zira orada kaldigim sure boyunca pek birsey gormedim.

18. sssuskun5

sssuskun5 Murat

herkese selamlar
    Arnavutköy fenerin orası çok güzel istavrit yapıyor (tabi ordada kraça çekenler var) cumartesi günü sabah 08-10 arası arkadaşımla şansımızında yardımıyla kovayı doldurduk

19. KANARYA

KANARYA İSMET KURTTEKİN

En İyi Avı:
    TURNA
    Tüm Balıkavınet üyelerine merhaba ve hayırlı akşamlar. Sitenize yeni üye oldum. Boğazda genellikle nerelerde istavrit çıkıyor yardımlarınızı bekliyrum

20. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    hoş geldiniz

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.