İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    Arkadaşlar merhaba,
    Cumartesi gecesi saat 20:15 gibi vaniköy sahilde konuşlandık ; yer bulmak ne mümkün :) araya sıkıştık taze istavrit başladık atmaya,atıyoruz ya sağımızdaki,ya da soldaki alakasız ( göl kamışı ile atanlar ) kişiler sürekli bizi çekti.Saat 02:00 a kadar oyalandık.Orada tanıştığımız bir grup ile koyu bir sohbet ile balığın gerçek yerini öğrendik.Atladık arabalara doğru Beylerbeyi Camisine sahil kısmına o da ne dedik ; Full + Full çekiyor,yer bulmak imkansız arakalardan atarak bi şekilde yer ayarladık kendimize,saat 06:30 a kadar tek tük çıktı sarıkanat,daha sonra yine koyu bir sohbet ortamı ile sabahın ilk ışıkları ile başladık cümbür cemaat çapari atmaya , ben o kadar yer dolaştım boğazda bu kadar kısmetli yer görmedim,her atan en az üç çekiyor,saat 09 gibi ayrılırken mahşer-i cümbüş tayfası at çek yaparak kovalarını doldurmaya devam ediyorlardı.

Arkadaşlar açık adres konusunda bilgi vermek istemezdim ama orayı parselleyen kişiler buraya yabancıların gelmesini istemiyorlarmış ama bu deniz hepimizin ortak yeri; özellikle de balık çekmek isteyenler için gittiğinizde özellikle kuzey ucundan atın oltalarınızı,balık vrsa garanti bile veriyor dostlar ;)

Dip not: Beylerbeyi sürekli ama sürekli balık yapan bir yermiş,istavrit-izmarit-çinekop-sarıkanat-lüfer ve en önemlisi kofana bile yapmış

Herkese Rastgelsin........

2. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    akın güzelbi konuya dehinmişsin beylerbeyi senin dediğin gibi parsellenmişgibi
    adamlar birbirini tanıyor muhabbetine nerdeyse malzemelerimin üzerine koyacak destur istemiyo bi insan geldiği yerde bi selam verir.arkadaşlar çok güzelde izmarit çıkıyor beylerbeyinde ama en iyi yer, izmarit için avludaki kapıdan girildiğinde direk karşıdaki üçgen çıkıntı yani bu üçgen çıkıntı tapulu mal gibi.:confused:

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evet orası iyi balık yapar. ben doğma büyüme üsküdarlıyım oranın müdavimleri vardır oltanın yanlışlıkla karışmayız varya :) neyse dediğiniz gibi deniz bu herkezin... birde benim anlamadığım birşey var baısı her allahın günü orda ya ne diyeyim kısmetini tut evine git be adam her gün hergün ayıp yani bize de kalsın :D.. durum bu . aslında çok güzel balık yapan yerler var ama bu arkadaşalr gibi oranın müdavimleri var ve yabancıları pekk hoş karşılamazlar. benim biraz çevrem var illlaki tanıdık çıkıyor ama kalabalık olunca sevmiyorum sakin yer olsun 3 -5 balık aliim yetiyor bana çok balığın peşinde değilim amacım kafa dinlemek ve tadını çıkarmak. herkeze rastgele :)

4. 27095

27095

Merhaba arkadaşlar. Forumu uzun süredir takip etmeme rağmen yeni üye olabildim. Özellikle de İstanbul balık raporunun çok yakın takipçisiyim. Bende cuma akşamı için rapor eklemek istedim. İlk mesajımı da yazmış olayım böylelikle.

Cuma akşamı arkadaşlar ile kuleliden beykoza kadar tarama yaptık. öncelikle vaniköye uğradık. fakat bırakın olta atmayı, balıkçılar arasından eğilip denize bakmak bile mümkün değildi. oradan kandilli iskele yanındaki küçük parkta şansımızı denedik. burası sakindi fakat aşırı bir akıntı vardı ve sürekli oltalar takılıyordu. birkaç takım bıraktıktan sonra burunbahçeye kadar geldik. buraya geldiğimizde saat 23.00 civarıydı. burası hem sakin hem verimli biryerdi. bir tane sarıkanat aldım ve bir tanede kaçırdım 30 dakika içinde. tam keyfimizi bulmuşken iki tane gırgır önümüzdeki tüm alanı çevirdi. bizde toparlanıp dağıldık. koca gecenin hasılatı 1 sarıkanat ve kovalarca muhabbet oldu :)

5. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Sürekli beylerbeyine giden biri olarak anlatan arkadaşların biraz abarttığını söyleyebilirim kofana yaptğı doğrudur fakat sandal ile sarayın önünde uzun oltayla alıyorlar.

6. 27095

27095

aynen katılıyorum. bazıları kovaların kapaklarını sıkıca kapatıp gizliyorlar. balık var mı diye sorduğunuzda kimse evet var demiyor. olsa da, olmasa da. sonuçta herkez kısmeti kadar tutacak.

7. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    onur bu resmi beylerbeyinde ben çektim.tabiki kofana ,lüfer herzaman denk gelinecek birşey değil fakat ,kefal,izmarit,çinekop,sarıkanat,silikonla istavrit.,palamut( zamanı gününe göre.) burada gayet verimli çıkmakta.herne olursa olsun. acemisi var ustasıvar balıksabır işi, sinirlenip insanlara bahırmak ustalıktaslamak, bi amatör balıkçının yapıcağı işdehil.kalabalığı çekemiyen bir balıkçı ozaman böyle biryerde avlanmıyacak yada avlanıyosa kendine hakim olmasını bilecek 100,200 kişinin olta attığı bir yerde ne kadar usta olursan ol herkese laf anlatman imkansız.seni beni dinleyende çıkar dinlemeyende gülünü seven dikenine katlanır misali.

8. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Doğrudur üsküdar tarafındaki arkadaşlar için gidilebilicek bereketli bi yerdir geçen hafta 3 metre ilerimde palamut aldım sırtı ile çekerken kıyıda atladı vurmasıyla dışarı, çıkması bir oldu öbür dediklerine gelince var bi çaresi takıyorsun kulaklıkları açıyorsun müziğini kim ne derse desin oltamda kötü karışmışsa şayet başkasının oltasıyla niye attın niye tuttunda demiyorum kesiyorum hemen kurşunla fırdöndüyü kurtarıp gerisini arkadaşa hediye ediyorum kusur ondaysa bendeyse oturur ayıklarım onla beraber.

9. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    gaza geldim galba ilk avda solugu beylerbeyinde alacam ama dediginize göre av sonu karakoldada bitebilir :D

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    ben sana gazın kralını vericem ;)

yarın görüşürüz....:D

11. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Akın abi bende cuma ve pazar akşamı oralardaydım siz hangi gün gittiniz?
    Çapanın oradamıydınız?

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Dün öğleden sonra yeşilköy de izmarit çılgın gibiydi, arada canlı olarak dibe indirdiğimiz izmarite 32 cm lik bir lüfer atladı. Liman ağzında kaşık ve kaşık arkası yaprak yemle sarıkanat alan tekneler vardı.

13. merthan28

merthan28 MERT

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma pro
    En İyi Avı:
    10 kg orkinos
    herhalde bu hafta sonu bütün kıyılarda iyi balık çıktı. ama lodos estiği zaman daha iyi balık yapıyor gibime geldi. poyraz olduğu zaman akıntı çok hızlı oluyor. 150 gr kurşun dibe oturmuyor

14. deePblue

deePblue na

dün akşam kalenderde poyraz bi acayipti..hiç kesmedi.balık bir saat kadar yaptı.daha sonra o da kesti.rüzgar üşütmeye başlayınca da erken döndük.cumartesi kadar verim yoktu yani dün.

15. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Dün akşam maltepede yine ses yoktu :(

16. senseç

senseç uğraş

cumartesi 16:00-21:00 arnavutköyde herkes lüfere atıyordu bir kaçkişide izmarit atıyordu en az 100 kişi vardı yan yana sadecec işi bilenler balık yakalıyordu gördüğüm genelde çinkop ve izmarit ti genelde izmarit için karides kullanılıyordu,yinede çok balık yapmadı dye bilirim,pazar galata dan sariyere kadar 20:00- 02:00 arası iğne atacak yer yok denilebilir galatada iyi çinekop ve sarıkanat yaptı diğer taraflardada durum aynı yanlız bir konu dikkatimi çekiyor kıyıdaki balık malzemesi satan kişiler insanları yanlış yönlendiriyor gibi millet birbirinden ne görürse onu yapıyor ve inanın bana kalabalıkta,olta dolaşmasından gürültüden insanın balık tutası gelmiyor artık daha sakin yerler olmalı yeşilköy hakkında bilgileri olan var ise paylaşırsa sevinirim

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İnanın çok haklısınız, balık avlamak insanı dinlendirmeli yormamalı.
    Bazı bölgelerde balık garanti görüldüğü için insanlar yığılıyor. Balık tutmak da zevk olmaktan çıkıyor. Oysa balık tüm kıyılara yayılmış durumda, doğru düzgün takımlar ve iyi yemle balık alamayacağınız yer yok gibi. Benim için çok balık olması önemli değil, bir veya birkaç balık her zaman bana yeter, öncelikli olarak mutlaka balık tutarken rahatlamalı ve dinlenmeliyim. Bu yüzdendir ki daima kalabalık olmayan hatta bomboş olan yerlerde avlanırım. Herkese de bunu tavsiye ederim.

18. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Çok haklısın Yücel, stres atmak ve birazda nasiplenmek ise amacımız kalabalık noktalarda maalesef ızdırapa dönüşüyor, ayrıca seninde belirttiğin üzere İstanbulun çoğu noktası çinekop ve türlerinden yana bugünlerde bol olarak av vermekte illaki filanca yer güzel yapıyor hadi oraya gidelim diyipte hem oradaki insanlara sıkıntı vermeye hemde kendimize sıkıntı vermeye gerek yok.

19. cenk yilmaz

cenk yilmaz CENK

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    1,5 kg sazan
    Hafta sonu bir daha çıkmam balığa. cumartesi günü unkapanı köprüsünde saat 17 olunca işim dolayısıyla "birazdan gidicem" dedim yanımdaki arkadaşıma, 3 kişi arkama sıra oldu. bir tanesini de söyle konuştu "bilader biraz hızlı gidermisin" diyor bana kerkenez. yuh dedim yahu yuhh.

Balık avına hafta içi erken gitmeyi deniyorum bundan sonra ve çarşamba günü bunu yapacağım umarım.

20. eagle1969

eagle1969 murat

valla kululeli burnumun dibi sırf bu anlattıklarınız ordada olduğu için kandilli yada çubukluya gidiyorum amaç stres atıp birazda balık yakalamak iş ızdıraba dönünce bir anlamıda kalmıyo açıkcası

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.