İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Yeşilköy

Bu akşam sadece 1 vuruş 1 lüfer...Benim için biraz süpriz oldu.Keşke çinekop ,sarıkanat olsa da lüfer olmasaydı..Çünkü o zaman daha fazla balık yakalama şansı oluyor.Balık anlayayacağınız bu akşam da yoktu.Biraz dileneceğim,zira 4-5 gündür balık yok.Saatlerce bekleyip boş dönüyoruz bu hafta pek yanlamadı balık.Herkese rastgele....

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    29 Ekim tatili balık açısından tatsız geçti. Gördüğüm, konuştuğum hiç kimseden iyi bir haber alamadım. Son zamanlarda Boğaz'da güzel av veren balık dün kesmiş. Biz öğleden sonra tekne ile Boğaz'a çıktık. Hiçbir şey tutamadık. Akşam gösterileri izledik, oldukça güzeldi.

Haftasonu cumartesi başlayacak ve 4 gün sürecek çok şiddetli poyraz fırtınası , şiddetli yağmur ve soğuma uyarısı yapılıyor. Bu olayların ardından palamut ve çinekop Karadeniz'den tam anlamıyla akışa geçecektir.

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Merhaba kaan tam olarak neresi , set üstümü yoksa kayalıklarmı.

4. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    yeşilköy

bu gün saat 19:00-22:00 arası 2 lüfer,5 sarıkanat aldım yem taze istavrit,takım 3 iğneli mantarlı...aşırı akıntı vardı,belki akıntı kesse daha güzel balık yapabilirdi ama nasipte bu varmış

5. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    :)

Arkadaşlar merhaba,

Bugün için Anadolu yakası / kıyıdan avlak tavsiyesi var mı acaba?

Tşk..

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    dün arkadaşlarım tuzla tarafında tekneyle iyi çinekop almışlar... ama havanın çok soğuk olduğunu söylüyorlar..

7. deePblue

deePblue na

kalender bol çöplü bir 29 ekim geçirdi :)
    balıktan başka her şey vardı

8. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Dün sabah 7.30da 3 kişi kartal sahilden açıldık saat 3e kadar 16 tane lüfer aldık. Yem olarak zargana kullandık. Çok fazla tekne vardı ve herkes sabahtan güzel balık çekti. Öğlene doğru kesti. Kaptanın dediğine göre bikaç hafta sonra lüfer yola çıkar gider buralardan diyor. Bu arada ilk defa deniyorum umarım resimler yüklenir.

9. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Yok merak etmeyin, çinekop ile istavritin farkını anlayabiliyorum. Yaklaşık 5-6 yıl önce aynı sistemle normal kamışla (3,60) sarayburnundan vapurların olduğu iskeleden eskiden orası halka açıktı, aynı sistemle epeyce yaprak çinekop yakalamıştım

10. mbz

mbz Mustafa Bozdağ

Daha ne kadar durdu ki çıkıp gidiyor. :(

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bugün en iyisi evde oturup güzel bir çay demlemek, sonrada bolca takım yapmaktır bence.

Bu fırtınada, balık zaten zor. Olsada kamışı filan götürür rüzgar. Bol bol yağmur yemekle kalırız. En iyisi bugünü atlatmak.

Ama illa gidelim diyorsanız, Halice gidin, Unkapanı - Galata köprülerinin arasının ortasından itibaren iç kısımlara gittikçe sanıyorum şansınız hayli artar, %40'lara filan çıkar. Bu rüzgarda, balık sakin kalan haliç gibi yerleri tercih edebilir belki.

12. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    29 Ekim Sabahi Saat 0400 Da Kalktim önce Bostanci Daki Bir Arkadaşi Aldim Onla Beraber Doğru Kayiği Olan Arkadaşimizin Yanina Sariyer Gemi Kurtarmanin önüne. Sabah Saat 0500 Sariyer Börekçisinde Güzel Bir çay Kahve Su Böğreği Kiymali Börek Vs. Oradan Hemen Gemi Kurtarma Gemilerinin Yanindan Doğru Denize Açildik Kayik/tekne 7,50metre Boy Ve 2,80 En. 32 Beygirlik 4 Zamanli çift Silindirli Dizel Bir Motor. Hemen Karşidan 10 Litrelik Bidona 25 Liralik (10 Litre ) Mazotumuzu Koyduk. Doğru Beykoz Ile Anadolu Kavaği Arasindaki Askeriyenin önlerinde Dolaşmaya Başladik 15 çinkekop Sarikanat Sadece Ben Aldim çapari Ile Diğer Iki Abiden De Biri Sadece Bir Tane çinekop Aldi. Zargan Takimlarini Hazirladim Motorun Iki Kenarindan Salladik Oradan Anadolu Kavaği / Büyükdere / Poyrazköy / Rumeli Feneri / Anadolu Feneri Boğazin Bir O Tarafina Geçiyoruz Bir Bu Tarafina Sonra Saat 1-2 Gibi çilingir Sofrasini Da Kurduk ( Domates Soğan Beyaz Peynir Haşlanmiş Yumurta Tabiki Raki Kola Vs. ) Yaklaşik 2-3 Saat Dolaştiktan Sonra 4 Tane Zargan Yakaladik Baktik Yem Yok. Anadolu Kavağinin Beykoz Taraflarinda Askeriyenin önlerinde Başladik Istavrite Kurşun Yere Değdikten Sonra 1 2 3 Diyip çekiyorum En Az 3-5 Istavrit Neyse Bir Kaç Kere Takimi Falan Dolaştirdim 40-50 Istavritten Sonra Yine Yakin Bir Yerde 300/500 Metre Aşağida Beykoz Tarafinda Demir Attik.başladik çinekopa 1 3 5 Deken Ben 28 çinekop Sarikanat Aldim Arkadaşlarda 16 Tane Aldi çinekop Sarikanat Aldi Ama Arkadaşlarin Biri Abartisiz Söylüyorum Bütün Yem Istavritle Yaklaşik 600-700 Gr Lik Bir Lüfer Yakaldi Ben ön Taraftaydim Bakmak Için Geri Geldim O Arada Misinalar Ayağima Dolandi Neyse Dedim çekip Bir Kenara Koydum Tam Geldim Ne Güzel Balik Falan Diyordum Ki Diğer Arkadaş O Baliğin Iki Kati Büyüklüğünde Bir Kofana Yakaldi O Arada Yanimizdaki Kayiklar De Hep Büyük Balik Yakalamaya Başladilar Ben Kayiğin ön Tarafina Gidip Misinalari Açana Kadar Lüfer Falan Kalmadi Kalmadiği Gibi çinekopda Kayboldu. Vesselam Akşam Saat 1800 Gibi Sariyere Tekrar Kayiği Bağladik. Baliğin çoğunu Ben Tuttum Ama Babalarini Onlar Aldilar. Eve Geldim 3 Kilodan Fazla Balik Vardi, Iyi Bir Av Oldu Diyebilirim Eğlencesi Zaten Milyar Para Versen Değişilmez. Akşam Eve Gittim Irilerinden 5 Tane'sini Afiyetle Yedim 12 Tane Babam/annemlere Verdim.

13. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    Serdar sağol, ancak meteorolojiden baktığımda pek de fazla rüzgar yok, pek anlamam ama 21 lodos esiyor diyor. Boğaz civarında arkadaşlar varsa boğazda rüzgar şiddetli mi acaba??

Tşk. Faysal

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Faysal Abi, meteoroloji afet merkezine "afet geliyor" diye tebliğ geçmiş bile.

Bugün için, rüzgar 13-14 mille esiyor. Kabaca 3-4 kuvvetinde. Ama akşam üzeri 5-6'yı bulacak, 20 mili aşacak.

Rüzgar ve beraberindeki yağmur çok sorun değil, ne rüzgarlarda olta başındaydık daha. Ama böyle havada balıklar genelde bilinmeyen bir yerlere gidiyor, balık zor oluyor, mesele bu.

15. emreseven

emreseven Emre

Arkadaşlar,

Anadolu yakası sahillerinde bu ara güzel çinekop,lüfer,sarıkanat var.Ancak seçici olmak gerekiyo.Pendik ve Kartal'da fazla olduğu söyleniyor.Ben dragos'tan birkaç kez olta salladım ama tık demedi.Sebebide cok sığ olması.Ancak kıyıdan 200m açıktaki tekneler yarımgaz la cok iyi balık alıyorlar.Adalar etrafını söylemeye gerek bile yok.Hemen her gün tekneler sebil gibi.(Özellikle büyükada önü)

Kıyıdan lüfere olta sallayacak arkadaşlara nacizane tavsiyem.Önceden diger balık avlakları olan(istavrit,izmarit,mezgit) derin bölgeleri tercih etmeleridir.Bu şekilde bence herkesin gittiği yerlerden ziyade kendi keşiflerimizide yapabiliriz.

Birkaç gün içinde galata ve unkapanı kısmınıda denemek istiyorum.Ancak buralardada gene yemlemi avlanılıyor.Bunu merak ediyorum.

Bir hafta öncesine kadar Kuleli ve Şemsipaşa'da rapala ve kaşıkla atçek yapılıyodu.Şimdi yem taksan fıs.Çapari ile avlanılan biyer varmıdır?

Ayrıca ilk balık akınının sona erdğini düşünüyorum.Boğazdaki durumdan belli oluyor.Ancak 2.akın mutlaka olacak.Sanırım şuankinden daha parlak bi durum olacak.

16. merthan28

merthan28 MERT

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma pro
    En İyi Avı:
    10 kg orkinos
    cumartesi pazar günlerinden sonra anadolu yakasında ( en azından bizm avlandığımız meralarda) balık tamamen kesti gece yemli ara ara yapıyor ama tatmin edici düzeyde değil. cumartesi pazar çapari ile 30-40 parça sarıkanat çinekop karışık balık aldığımızı düşünürsek bu günler çok sıkıcı oluyor. balığın az olduğu dönemlerde avlanması en güzel balık kefal gibi gözüküyor.

17. bluefish

bluefish

Favori Kamış:
    shimano hyperloop 270 kamış shimano sedona 8000fb makina
    En İyi Avı:
    5.5 kg.lik çipra
    Canavar Isiriği

================================================================================

Geçen Cumartesi saat 15:00 gibi idealtepeden yola çıkarak 3 saatlik bir trafik macerası sonucu arnavutköye vardık. Marketten aldığımız orta kalite istavritlerden birini saat 19:00 gibi suya attım. Oltanın boşluğunu aldım tam sandalyeme oturdum sağlam bir vuruş geldi. Tasmaladım ve aldım. inanamadım ama bu kadar çabuk oldu. Fena olmayan bir sarıkanattı gelen. Tam iğneden çıkaracakken elimden kurtuldu. Can havli ile tam kıyıda yakaladım ama tedbirsiz olunca o da beni yakaladı. Tam elimin kenarından damara kitlendi. arkadaşım kurtardı ama gerçekten sabaha kadar sızladı elim

18. tatarkirpi

tatarkirpi Savaş Altunkaynak

Favori Kamış:
    turnafresh surf
    En İyi Avı:
    lüfer 1 kg
    Bu kadar olumsuz yoruma rağmen bugüng gidip haliç i denemek istiyorum. İnşallah elim boş dönmem :)

19. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    balık yapacak yerler için öneriler

istanbulda bu geceden itibaren hatta şu anda dahi poyrazdan rüzgar iyice kuvvetlenecek...bu rüzgarda balığın en çok barınacağı yerler;rüzgarı kıyısına göre paralel veya belirli bi açıyla tam karşıdan alacak yerlerdir...tabi rüzgardan lüfer ailesinin vuruşları kamışın ucunda pek şekillenmez,gerçi bu işte usta olanlar yinede vuruşlarını anlayabilirler ancak kamışı elde tutmak en faydalısıdır..yada mantarlı takımda kurşun kısmı için ayrılan yaklaşık 30 cmlik bedenin mantar kısmındaki ortalama 70 cmlik bedenden daha kalın seçilmesi kamışın ucuna gelecek salınımları yaklaşık 2 katı arttıracaktır...yani kurşun bedeni 0.50 mm mantar bedenide 0.30 seçilirse balık vurduğunda bunu kamışın ucunda 2 katı daha sert anlamak mümkün,ayrıca 3 lü fırdöndüler ve klipsli fırdöndüler boylarından daha küçük seçilmelidir böylelikle balığın vuruşunun anlaşılması için bütün değerler maksimuma çıkarılabilir...kurşun bedeninde seçilecek misinanın sert olması tam randıman almayı daha rahat sağlayacaktır...bugün balığın şekilde belirttiğim gibi rüzgarla ilişkisi olan yerlerde tavan yapacağını tahmin ediyorum,daha önceki tecrübelerime göre yazıyorum değerlendirmek isteyenler boş dönmediklerinde ne demek istediğimi anlayacaklardır...herkese rastgele

20. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Lüfer vuruşlarını daha net hissettirecek bir takım üzerinde çalışıyorum, şeytan oltası hassasiyetinde olmasa da klasik takımlara göre 5 kat daha iyi vuruş gösterecek. Ayrıntıları eve gidince açarım.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.