İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 34lfr34

34lfr34 emrah

Favori Kamış:
    remixon 4,0 long story surf kamış.
    Favori Makine:
    Okuma travertine 65tr
    En İyi Avı:
    lüfer 550 gr.
    Çubukluda balık tutan varmı varsa hangi balık çıkıyor birde çaparinin altına yemli takımı ve kurşunu nasıl takıyoruz yemli takımın şamandırasını çıkartıyormuyuz.

2. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Öyle deme onun gibi bişey buda akdeniz daha bi bereketli oluyor ;)
    Hadi rastgelsin inşallah bol fotoğraf çek bari gözümüz gönlümüz açılsın :)

3. 34lfr34

34lfr34 emrah

Favori Kamış:
    remixon 4,0 long story surf kamış.
    Favori Makine:
    Okuma travertine 65tr
    En İyi Avı:
    lüfer 550 gr.
    Bu konuda paşalimanını tek geçiyorum herkes birbirine saygılı balık tutmayı bilmeyen olsa bile gösteriyorlar öğretiyorlar ben ilk balık tutmayı şemsipaşada öğrenmeye çalıştım 5 yıl önce ama malesef küfür hakaret yediğim bile oldu oradakilerin balık hırsı var hırs çok ama öğreten yok kimse gelmesin bu merada biz avlanalım diyen çok bu adamlara bıraksanız denizi kurutana kadar tutacaklar öle bir hırs var tabi herkeste değil bazı kişilerde bu hırs var ama paşalimanı bir hırs yok zevk için geliyorlar ve herkese yardımcı oluyorlar paşalimanında balık tutmak keyif işi balık olsada olmasada herkes orada muhabbet gırgır şamata ve balık avı için :)

4. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Hatırlatma.!

Arkadaşlar bu bölüm altındaki, başlığa uygun içerikte olmayan mesajlara, forum yönetimi tarafından makul ölçülerde kalmak şartı ile hoşgörü çerçevesinde bakılmakla birlikte, bu durumun abartılmaması adına sizlere bir hatırlatmada bulunmak isteriz.

Bu başlık altındaki rapor harici mesajları uygun başlıklar altında ve sohbet bölünümde paylaşırsak, başlıktan yararlanmak isteyen arkadaşlarımız için faydalı olacağını düşünüyoruz.

Forum düzeni için bunun önemini hatırlatarak, sizlerden bu konuda daha hassas davranmanızı rica eder, keyifli paylaşımlar dileriz.

5. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

İyi güzel söylüyosunuzda bunu biz söyleyince moderöterler bu kadarı olabilir, ufak bilgiler verilebilir diye bize cevap veriyolardı. Kendi içinizdemi çelişiyosunuz yoksa kararlar kişilere göremi değişiyor. Buna bi açıklık getirilirse bizde ona göre davranalım.

6. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Bu konu ile ilgili kafa karışıklığı yaşanacak bir durum olduğunu düşünmüyorum, yazılanların düşünceyi gayet açık olarak ifade ettiğini sanıyorum.

Her hangi bir çelişki söz konusu değildir, yukarıda da belirttiğim üzere, makul sınırlar içerisinde bilgi alışverişinde bulunulmasında bir sakınca yok ve bu durum size ifade edilmiş.

Ama başlık konular harici sohbet bölümüne dönmeden genel olarak bir hatırlatma yapmak gereği doğdu.

Burada kişisel bir uyarı söz konusu değil, üzerinize alınmanızı gerektirecek bir durum da yoktur.

Sanırım açıklayıcı olmuştur.

7. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

İnşallah dediğin gibi olur...

8. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Pazar günü çubukludan bir istavrit çıkıyordu yok böyle bişey. herkes 7-8li alıyordu. ama ortam nasıl tahmin edersiniz herkes omuz omuza. takımlar sürekli birbirinin üstünde. tamam kızmayalım deniz hepimizin herkes keyif yapıyor da arkadaş herkes 130-140 atarken biri geliyor 75i bi sallıyor sonra elinde telefon muhabbette... oluyor mu yani?

9. murat ziya

murat ziya ziya şenel

Favori Kamış:
    banax albastar dam
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    geçen cuma gecesi bizde heveslenip gece balığına gittik önce karaköy sonra emirgan ve nihayetinde tarabya tık yok gündüz istavrit fena sayılmaz bir ara güzel çinekop yaptı yemliye ancak rapalaya tık olmadı sonuç iyi keyifli bir av oldu

10. lunfardo

lunfardo önder atay

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf -
    Favori Makine:
    yıllarca kullandığım sheakspeare 70 firebird, güncel favori mitchell avocet
    En İyi Avı:
    14 sarıkanat/lufer, 1 camgöz köpekbalığı, iki kalkan
    Arnavutköy 24 Kasım 2009 - 15:00-16:00 kıyı yürüyüş raporu bugün;

Fazla kalabalık yok, Bebek parkı duvardibi ile arnavutköye doğru ilk teknelerin bağlandığı bölgede yaklaşık 20 kişi var. 10 dk içinde 1 çinekop çekildi, ayrıca 3-4 vuruş oldu. Ancak tasmaların geç atılması, balığın nispeten küçük vuruşların hafif olması ya da balığın yem beğenmesinden dolayı alınamadı. Benim kıstaslarımda aslında balık vardır bu durum. Ancak az çok durum sorduğum balıkçılar, balık yok olarak cevapladılar.

Gün içinde tatmin etmeyecek düzeyde istavrit yapmış. Kimi kovalarda 20 civarında iri kıraça ve istavrit vardı.

Arnavutköy iskele civarı ise, yemli istavrit/izmarit takımları ağırlıktaydı. tek tükçekenler oluyordu.

Ayrıca aynı bölgede 20 kişi 1-1,5 metre arayla yayılabilecekken, bir tarafta sıkışmaları herhalde yurdum insanına özgü bir durum. Çünkü zaman zaman yürüyüş yaptığım bu bölgede, ya Bebek parkı duvardibinde birikiyorlar, ya da ilk teknenin bağlandığı yerde biriktiklerini gözlemliyorum. Çünkü takımların yatırıldığı bölge de çok farklılık olacağını zannetmiyorum. Belki bir-iki metre Arnavutköy tarafı akıntıya daha yakın. 1-2 metre için sıkış tepiş olmanın ne anlamı var? Sonra bu haliyle bir de oltaları sürekli birbirine takıyorlar, alttan geç, üstten geç, önüne at, sağa at, sola at, kurşunun kaç gr vs. Aslında balık tutulmuyor, koskoca alanın bir bölgesine birikmiş toplam birbiriyle didişip, takılan oltalarda sahte vuruşlarla uğraşıyor.

Benzer şey Vaniköyde de olur. Çay bahçesi tarafı daha kalabalık ve sıkışıktır, ancak orada en azından rasyonel bir gerekçe var, akıntı. Ancak balık olduğunda normalde farketmez. Bu senenin ilk sarıkanatlarını ( 2 adet ) parkın orta tarafı olan sakin bölgeden almıştım. Çay bahçesi kenarında biriken grupta ise 1 tane vardı.

Rastgele

11. s.burnu

s.burnu ibrahim

Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    1.95 kg baltabaş karagöz
    selamlar ,

bu aylarda karagöz olması gerekir diye düşünüyorum ,aramızda deneyen varmı ?

12. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Bu akşam 2 kardeşimiz deniyor.;) Yerini ben söylemem ancak geçen hafta oradan oldukça iyi miktarda karagöz alındığını söylediler.

13. s.burnu

s.burnu ibrahim

Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    1.95 kg baltabaş karagöz
    nejat abim , sivri , balta ve kg mı hakkında bilgi alabilirmiyim

14. nejat vardar

Yakından Baltabaş,uzaktan sivriburun aldıklarını söylediler.Bu akşam verimli geçerse sanırım yarın raporlarını okuruz:)

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    haber geldi Nejat abi, şu an itibariyle 3 karagöz alınmış, ava devam ediyorlar

16. nejat vardar

Naklen kıyı raporu oluyor.:D

17. nejat vardar

4 oldu:D devamı gelebilir,yem azalmış:(

18. nejat vardar

toplam 6, birini kediye kaptırdılar

19. nejat vardar

7 karagöz 1 kayabalığı(suya geri döndü). av devam ediyor:D

20. nejat vardar

Sanırım merakını naklen giderdik. Şimdi sizi bağlasalar durmazsınız gibi geliyor:D :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.