İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. zıbırt

zıbırt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    40 parça zargana
    arkadaşlar,

unkapanı köprüsünde bu aralar istavrit durumu nasıl?bilgisi olan var mı?

2. balıkçıemre

balıkçıemre Emre

kardeş istavrit çıkıyor ama bol deil okdr ama gene çıkar karnın doyar yani bide mezgit acayip bol mezgitin eti daha lezzetli bence ama gideceksen illa git sarayburnuna izmarit istavrit ne ararsan bulursun

3. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Slm.

Bi bulabilrisem benim kamışla makinanın resmini hocam nasıl takım attığımı anlatabileceğim:) Siz o taraflarda balık tuttunuzmu bilmem ama acaip akıntı vardır. Mecbursunuz. Yürürsünüz. eğer sadece tasmalama yapar oltayı sarmassanız 1 km de gidersiniz ve bu abartı olmaz :)

4. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Selamlar.

Biraz dalga geçer gibi olmuş ama yinede nezaketen cevap vereyim :)

Şimdi üstadım 30 lu çapariyi bilirsiniz sanırım. bilmemenize imkan yok zaten. Yani umarım biliyorsunuzdur :) Bu 30 lu çapariyi benim lineafe kamışla yaklaşık bir 80 m açığa attıktan sonra oltayı dibe indiriyoruz. Misina bıraka bıraka yaklşık bi 60 m falan yürüyoruz.. Şimdi burada 60 m yürümek için yaptığınız atraksiyon önemli. Çünkü aynı paraleldeki yerlere attığınızda bile derinlik yer altı şeklinden değişebiliyor. Benim attığım bölge hemen hemen sabit. Misina dibi bulduktan sonrada tasmalayıp çekmeye başlıyorsunuz. Zaten ilk tasmalamada olta doluyor. Ama akıntıdan dolayı bir bakmışınız takımınız 10 metrelerce aşağıda :) Aslında bukadar anlatmak yerine keşke videosunu koysaydım diyeceğim ama :) Maalesef bidaha ki sefere. Herşeye rağmen saygılar. Rastgele.

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ufuk Kardeşim,

Yemli ye nazaran çok daha değişik ve birazda ustalık isteyen
    Bu bahsettiğimiz stili herkez bilmez,

Biz Boğazda ve Sarayburnunda akıntı sebebi ile mecburiyetten yaparız.

Tarifin de güzel olmuş,
    ellerine sağlık...

bir başkasının okurken duygu hali farklı olup yanlış anlaşılmalar olabiliyor.
    alınganlık yapma bence,

Son düzenleme: 22 Ağustos 2007
  6. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    O tarafta bende balık tuttum hatta anadolu yakasında da öyle yerler var çok akıntılı yürüyerek olta çekilen mesela paşalimani gibi. ama 500mt biraz fazla yada abartılı geldi bana.

son sayfayı okumadan acele cevapladım 30 lu çaparimi ? sıkılmayın 100lü atın nasıl olsa bitti bitiyor deniz ha bi eksik ha bi fazla ne fark eder değilmi..

Son düzenleme: 22 Ağustos 2007
  7. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    akıntı çokmuş abi orada

8. msaribas

msaribas Mustafa Sarıbaş

Favori Kamış:
    olta
    İstavrit bol şu aralar maltepe kartal taraflarında. Kıyıdan kefale eşkinaya da atıyorlar ama var mı yok mu bilmiyorum.
    Dragostan sandal kirala derim. saati 5 ytl, hem eğlenirsin hem avlanırsın.
    Rastgele.

9. TECHNIC

TECHNIC

Favori Kamış:
    OLTA 3.60 BANAX ISO7000
    En İyi Avı:
    1.2 KG LÜFER
    Arkadaşlar Burada Mesajlaşmaktaki Amacimiz Birbirimize Yol Göstermek,tecrübelerimizi Paylaşmak. Birbirimizle Laf Kavgasi Yapmak Değil. Cümle Içerisinde Anlatilmak Isteneni Anlayabiliyorsaniz Söylenen Bir Kelimenin üstüne Bu Kadar Gitmeyiniz. Arkadaşin Biri 500mt Diyor Diğeri 100mt. Ne Varki Bunda???
    Sen Oltani 150mt Atarsin Ortamda Musaittir 300mt'de Cekersin. Ben 100mt Atarim 100mt'de Cekerim. Anlatilmak Istenen Oltanin Yürüyerek Ve Tasmalayarak Toplaniyor Olmasi.

10. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Teşekkürler.

Öncelikle çok teşekkürler üstadım açıklaman için. Bu arada yapılmaz diyen arkadaşları bu pazartesi Arnavutköy'e bekliyorum :)
    msn adresim ganyeto@hotmail.com
    mail adresim ufukbayram@ufukbayram.com.tr
    telefon numaram 0546 699 4020

İnanınki beklerim benim kamışla attığım takımla dediğim oluyormu olmuyormu görelim :) Ha bu arada pazartesiyi bekleyemeyecek kadar sabırsız olanlar Arnavutköy/Çamlıbahçe'de takım satıcısı Yılmaz isimli arkadaşı bulup sorabilirler. Ufuk Kaptan böyle diyor yalanmı doğrumu diye:) (Bu arada son iki cümle düşük oldu bunlarada takılmasın arkadaşlar:) )

11. köprücü

köprücü Emre ÜSEL

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    << Nişanlım >>
    Hayırlı akşamlar, sarayburnunda tam olarak bir yer verebilir misin izmarit için ? Bi de mümkünse hangi saatlerde izmarit yaptığını söyleyebilir misin? Şimdiden teşekkürler...

Rastgele....

12. köprücü

köprücü Emre ÜSEL

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    << Nişanlım >>
    Kabataş

Bu arada tam bu mesajı yazdığım saatte taze bir rapor vereyim, saat 21:00 dan bu saate kadar kabataş sahil çok güzel ve iri istavrit yapıyormuş. Gece bile devammış yani, bilgilerinize..

13. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bir başka konuda Avcılar Kumport limanı, 20-30 m açıkta lüfer başladı diye haber verdim, ama bu konu daha uygun gibi geldi. Haberiniz olsun :) Uzun olta ve kaşık ile alınıyor :) Bu arada oldukça yoğun tirsi akımı, aynı yerde devam ediyor.

14. köprücü

köprücü Emre ÜSEL

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    << Nişanlım >>

Teşekkürler, hadi hayırlısı diyebiliriz heralde artık.. Çoğu yerden çinekop ve lüfer kelimelerini duymaya başladık... Sağolun rapor için :)

15. seko7575

seko7575

Favori Kamış:
    mütevazi kamışve av malzemeleri ve şekspir makina
    slm ufuk kaptan hiç kimseyi ikna etmek zorunda değilsin bu balık işini özellikle çapari atıp toplamayı boğazda öğrenen biri olarak bu işler 15 gram kurşunla 10 lu çapariyle eve 5-10 istavritle dönmeye benzemez.Video larını izledim afiyet şeker olsun eline koluna sağlık

16. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Teşekkürederim abi.

Bana saygı çerçevesinde söylenen herşeye saygı çerçevesinde cevap veririm. Ama bazen maksadını aşan konuşmalar oluyor ama çok önemli değil. Herkes kalitesi kadar konuşur. Kalitesi kadar düşünür. Kalitesi kadar iş yapar:)
    Artık bu konuda yazan olursada kesinlikle muhatap alıp konuşmayacağım :) En azından konu uzamaz serkan abi :) Video paylaşımlarına devam abi:) Elimde 4 tane daha var:) az sonra :) Herkese Rastgele

17. seko7575

seko7575

Favori Kamış:
    bekliyorum uyumazsam seyrederim:D

18. seko7575

seko7575

Favori Kamış:
    ilgin için teşekkürler

19. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    21-22.08.2007 Galata Köprüsü Av Videoları

Değerli Üstadlar;

21 Ağustos Pazartesi akşamı ekibimizden Dinçer, Yılmaz ve sevgili Cengiz Abi'mle Galata'da buluştuk. Saat 18.00 sularında Eminönü-Boğaz tarafı 3. direkten 50 gr. kurşun 10'lu yeşil çapari (ince takım) ile yaptığımız takımımızı denize bıraktık. Bıraktık ama sonuç hüsran :) maalesef 4 kişi 18.00-21.00 arası toplam 1.5 kg civari istavrit aldık (benim yemli takımada birkaç izmarit). Daha sonra yemli denemek için 2. direğin dibinde duran ve 24 saat açık olan Uğur isimli tezgahçı arkadaştan karideslerimizi alıp 4'lü izmarit takımı ve yine 50 gr. kurşunla izmarit avlamak için kolları sıvadık. İlk yarım saat kötü olsada sonra (22.00 gibi) 40-45 dakika boyunca oltayı 30 metre ileri atıp dibe yatırıp boşluğunu alır almaz izmafritler vurmaya başladı ve en az çekenimiz 2'li çekiyordu. Fakat ne hikmetse 23.00 sularında bıçak gibi kesilen balık saat 06.00'a kadar tek tük izmarit, mezgit(çok nadir) , iri istavrit vermeye başladı. Fakat 23.00'dan sonraki atışlarımızı olabildiğince uzağa yapıyorduk. Ayrıca karidesi değiştirip kurt takmıştık. Sabah 06.00 ile 08.00 arası 4 kişi yaklaşık 6 kg civarı (tahmini çünkü gün sonunda toplamda 12 kg civarı balık vardı ama maalesef 4 kişiydik) istavriti yeşil ince takım 35 gr kurşun ve hemen önümüzden su üstü aldık. Toplamda 14 saatlik köprü maceramızda en ilginç olay bizim dünyanın en ballı adamı Dinçer'in çapari ile zarganayı gövdesinden yakalamasıydı :) İlk balığı zargana oldu :)
    Av gecesi ile alakalı görüntüleri sizinle aşağıdaki linklerde paylaşacağım fakat belirtmem gereken bir husus var. Cep telefonu ile çekim yaptım ve maalesef gece modunu yanlış ayarlamışım :) Görüntüler kalitesiz ama oradaki eğlencemiz görülmeye değer cidden. Allah herkese böyle av arkadaşları nasibeder inşallah. Daha fazla görüntü paylaşmak isterdim ama maalesef telefonumun şarjı bitti. Umarım sizde izlerken keyif alırsınız. Ekibimizin paylaşımları sürecek. Herkese rastgele.

http://video.google.com/videoplay?docid=-4842080228090412952

http://video.google.com/videoplay?docid=3389956738455330859

http://video.google.com/videoplay?docid=-7357872179725693079

http://video.google.com/videoplay?docid=-6316901389842012993

20. zıbırt

zıbırt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    40 parça zargana
    merhaba arkadaşlar

eylül ayında unkapanı veya galata köprüsünde istavritten başka hangi balıkları avlayabilirim?ayrıca hangi takımları kullanabilirim?bilgi verirseniz sevinirim..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.