İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    11

çinekopa atmak için sahildeki spotların yanmasını beklemelisin, oltanı atıcağın yer de çiroz plajının o iki burun arasında ortadaki suya, ama arada iskorpit de atlıyo, ilk çinekopu yakalayınca acele etmen gerekiyo, çinekop orda olta suyun dibine inerken atlıyo, beklerken iskorpitler bırakmıyo zaten

2. karaca58

karaca58

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kilo civarı Aynalı sazan
    Merhabalar Bu siteye ilk mesajım....

Öncelikle bu işe gönül vermiş ustalara Buradaki belkide binlerce değerli bilgiyi bizimle paylaştıkları için teşekkür ederim.

Balık sevdası 7-8 yaşında başladı o zaman çocuktuk pek birşeyler öğrenemedik sonra çok uzun bir ara verdik...

5-6 sene önce sivas da tatlısu balığı tutmaya başladık.Baya tuttuk ama Denizde ki kadar zor değildi salla oltayı tak zilleri 10 dakka sonra ziller başlasın çalmaya...

Deniz balıkçılığı için ise aynı şeyleri söylemem mümkün değil...

Boğaza bıraktığım takımların parasını biriktirsem neler alırdım şimdi neler :p

Vaz mı geçtik ? Asla...

Daha 1 hafta önce Arnavutköy sahilindeydik...

Sonuç yine hüsran oldu ama denemeye bu işi öğrenene kadar devam...

Tek balık tutamasam dahi o oltayı sallamak ve umutla makarayı sarmak bile büyük keyif...

Bugün eminönünde İskelede acayip istavrit çekiyordu millet Ah ulan dedim ah :rolleyes:

Selamlar...

3. Merhaba arkadaşım,

İmza ayarlarını yaparmısın lütfen,

Daha sonrada tanışalım bölümüne ugrayıp kendini tanıtan bir konu açıverde, sana bir hoşgeldin diyelim:)

İmza detayları için TIKLA;)

Teşekkürler:)

4. su6_kamerası

su6_kamerası

Favori Kamış:
    kamış-bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    bi sey söyliyeyim mi?

bu boru kurdu bizim buralarda iş (eşkina için)yapmıyor abilerim ablalarım 3 akşamdır üst üste balıga gıdıyorum. ha barbun için sözüm yok barbun vuruyor ama ben eşkinaya attıgım ıcın kanca bıraz buyuk almıyor barbun kancayı. eşkina da gelmiyor boru kurduna...bir arkadasım var o midye kullanıyor kursun takmıyor ama midyeler avucun yarısı kadar büyüklükte ikiye bölüp kabugun bır tarafı duracak kancayı takıp atıyor adeta kemiriyor ben öyle bir sey gormedım 8-9 parca 500 gr. lık balıklar alıyor bende onun sayesınde dün senenin ilk eşkinasını tutmus oldum...bundan sonra midye kullanacagım tavsıye ederim bence boru kurdundan daha cok ıs yapar...

5. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    murat abi bu eşkinaları tutmak için nereye gittiniz?

6. birkan

birkan

Favori Kamış:
    .2.40 remixon & 4.50 alba star
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    selam arkadaşlar dün akşam istanbul boğazı baltalimanı sahiline saat 3 gibi istavrit tutmaya gittim..arkadaşlar kimse balık tutamıyodu yauuv nereye gitti bu istavritler acaba yanlış mekanmı seçtim :confused: :confused: yoksa artık boğazda istavrit yokmu akşam 7 ye kadar sahilde bekledim oltamı hazırladım çaparimi taktım yanımdakilere bakıyorum hiç balık tutan yoook bir tane bile tutan olmadı bende oltamı suya atmadan eve döndüm:(
    bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim başka avlak da mı şansımı denemem lazım yoksa daha istavritin mevsimi mi gelmedi:confused: :confused: :confused:

7. dede

dede kema ldede

herkese merhaba bugün emirgan boyacıköy ara ara olsada iyi balık yaptı yanlız balık uzakta 100 125 gr kurşun kullanmak gerek herkese rasgelsin sagılarımla dede

8. birkan

birkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    kemal abi o dediğn 100-125 gr kurşunu nasıl uzağa atcaz kamış 4,5 mt 100 gr atarı var 125 gr kurşunu salladıkmı kamoş dağılmasın sonra

9. kagankar

kagankar Kagan

Favori Kamış:
    AlbaStar Lucky 2770/300 - AlbaStar Kefren 40
    En İyi Avı:
    Zargana, İstavrit
    Çinekop Avı

Arkadaşlar çinekop avı ne zaman başlar ve nerelerden avlanabiliriz bilgi verebilir misiniz?

10. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Valla Birkan kardeş biz de cumartesi günü kayınbiraderin teknesiyle Yeşilköy açığındaydık, kıyıdan 200-250 m uzakta dar bir şeritte istavrit atlıyordu, hatta iki tane de mazak geldi çapariye. Yalnız rüzgar çoktu, bizi sürekli açığa attı, dediğim şeridin dışında da balık hiç gelmedi. Toplam 4 saatte (16.00 - 20.00 arası) tuttuğumuz bir tavalık istavritti. Sanırım hava ile de ilgili, ani hava değişiklikleri olta balığını kaçırır diye duymuştum.

Bugünkü gazetelerde balıkçılar bol istavrit, az da lüfer ile dönmüşler ilk günün avından diye okudum, tüm profesyonel balıkçılara bereketli bir sezon dilerim. Umarım avlanırken sadece bugünü değil yarını da düşünürler (çoğu zaten böyle yapıyordur) ve balığın kökünü kurutacak uygulamalardan kaçınırlar.

Rasgele

11. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    valla bu soruyu bende sormuştum yeni üye olduğum zaman ama cevabı biraz zoraldım o da tam değil ama ben bildiğim kadarıyla en fazla 10 günü var

12. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    Cumartesi günü aldığım takımı denemek için vaktimde olmadığından öğle saati florya ibb tesisleri sahilinde olta attım . Üçlü takıma midye bağlayıp salladım. Bir kaç atıtan sonra , ki kurşunum bile yoktu eski bir metal parça bağlayıp attım. Bir karışlık istavriti çektim saldım. Daha sonraki atışımda izmarit geldi . Sonra toplayıp çıktım.

13. dede

dede kema ldede

atarı iyi kamışla 150 gr kurşun atarsınönemli olan kamış ve misinan iyi olsun
    sagılar dede

14. dede

dede kema ldede

çinekopa daha var 10 cu 11 cı aylarda olur yemli kıyıdan nerden diyorsan avrupa yakası arnavutköyden kuruçeşmeden bebek parkından aşiyan baltalimanı oba çay bahçesinden boyacı köyden emirgandan tokmak burnundan yeniköyden kalendeden tarabyadan kireç burnundan kefeli köyden büyükdereden karşıyı pek bilmem ama üsküdardan ve kuleliden bildiğim bukadar saygılarımla dede

15. kagankar

kagankar Kagan

Favori Kamış:
    AlbaStar Lucky 2770/300 - AlbaStar Kefren 40
    En İyi Avı:
    Zargana, İstavrit
    Sağolasın kemal abi, biraz detaylı oldu ama...:)

16. birkan

birkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    arkadaşlar havalar biraz soğusa iyi balık çıkar ama yanıyoo ortalık yauu:mad: :mad: balıklar kaçtı galiba soğuk taraflara:confused: :confused:

17. floryalı

floryalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    8 kilo akya,kofana,lüfer,kırlangıç,lambuka,çıplak.
    Spotların yanmasını bekle dediğine göre sen Yeşilköy'e daha yakın olan koya gidiyorsun, bizim gittiğimiz Florya belediye tesislerine daha yakın olanıydı, bir dahakine oraya gidelim o zaman. En az bir 10-15 gün balığa çıkamayacağım, çıktıktan sonra sonuçlarını yine buraya yazarım. Verdiğin bilgiler için çok sağolasın.

18. mazo

mazo

En İyi Avı:
    Palamut Lufer
    Bu hafta sonu baliga gitmek istiyorum..

Bu hafta sonu baliga gitmeyi dusunuyorum, palamut lufer basladi mi? Kiyi yada sandal farketmez sadece baligin yerini soyleyin yeter :)

19. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    valla tuzla sahilden haberler bekliyorum

20. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    Tuzla sahil ceset , Dün gece oradaydım gelen geri döndü. HAva sıcak rüzgar yok Ay yok , balık desen tıklamıyor bile. Geçen haftaki balık nere gitti anlamadım. 3-5 istavritten başka hiç ona da var denmez.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.