İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. magzaci

magzaci KASIM

bu nasıl bir av mantığıdır yazık bugün haberlerde gösterdiler fırsatcılar dahada çoğalmıştır

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    bu sabah boğazda gemici arkadaşlar kırgın yiyen 30 kg kadar sarıkanat lüfer palamutu uzun bir sopanın ucuna taktıkları makarna süzgeci ile toplamışlar. Makarna süzgecinden yaptıkları kepçeyi ve balıkları fotoğrafladım. Daha sonra yayınlarım.

Son düzenleme: 9 Mart 2011
  3. 29519

29519

Kırgın için kepçe tavsiyesi diye başlık açılır mı acaba? :D

4. prozack

prozack serhat

hanı abı neRde fotograflar

5. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    en temizi serpme :D

6. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    İş dolayısıyla şu an Rusyadayım..Sabah abimle mesajlaşırken kırgın yiyen balıklardan oda bahsetti , bende niye toplamadın abi sende dedim..İş dolayısıyla toplantıya gidiyorum dedi , dedim geçmiş olsun o zaman...:D :D :D

7. obsession

obsession Selçuk

....

Sabah haberlerde izledim bu işi yapan kişinin yüzüne ve gözlerine baktığımda bi acelecilik,panik havası vardı. En çok balığı ben yakalıcam der gibiydi. Böyle avcılık böyle cehalet böyle açgözlülük görmedim....

8. yavuzakkus

yavuzakkus yavuz

Favori Kamış:
    shimano nexave
    Favori Makine:
    mitchell
    neyse an azından bu gün daha güzel haberler geliyor ... balıklar kendıne gelmiş... birazda olsa bu bizi rahatlattı...bu sabah ellerinde kepçeyle gidenlerin hepsi eli boş dönmüş....

9. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    dün forumda bu olayı okuyunca saat 16:00 gibi kuleliye gittim. 3 kişinin elinde kepçe var onlar bi taraftan topluyor, diğer tarafta 4-5 kişi çarpma takımları takmışlar gördükleri bütün canlılara takmaya çalışıyorlar. kepçeyle toplamaktan yorulan 4-5 kişide bankta oturmuş dinleniyodu. nasıl bi aç gözlülükse artık adamlar koca koca kefalleri toplamışlar o yetmemiş önündeki kıraçayı kepçeyle aldı adam içim acıdı resmen.
    fotoğrafta çektim ama yüklememek en iyisi galiba.

10. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    balli abi saygılar;

konunun orjinali için bkz; http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=25341

11. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    üstteki mesajı forumda arşivlerde dolaşırken 2009 yılı bu zamanlarda yazılmış olduğunu farkettim, böyle zengin bir bilgiyi bugüne taşımak istedim, balli beyin yazmış olduğu mesajı alıntı yaptım fakat izin vermezse mesajı silebilirim, saygılar

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu yazıyı yayımlamakla iyi etmişsiniz. Maalesef burada denizdeki balıkları toplayan insanlar açgözlü olarak gösteriliyor. Doğa olayı neticesinde telef olmuş bu balıkları toplamak elbette avcılık değil ama açgözlülük de değil. Onların ziyan olmasını engelleyerek ve tüketerek bir anlamda faydalı bir iş yapılıyor. Şunu da söyleyelim ki, su üstünde şoka uğramış bir balığın eğer toplanmazsa bir daha normal yaşamına dönmesine imkan yok. Ve de su üstüne çıkan balıklardan çok çok daha fazlası kırgın olayında maalesef denizin dibinde ölüp gidiyor.

13. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  14. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    İnsanLar topLamasa, çıkartmasa denizden zaten martı'Lara yem oLacakLardı.. niye bu kadar sitem ediyorsunuzki insanLara.. baLık zaten kırgın'ı yemiş...

15. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Bu balıkları toplamanın amatör balıkçılıkla ilgisi yok. Amatör balıkçı olan olmayan herkes topluyor bunlarr, memurundan esnafına .. Sonuçta bu bir doğa olayı. Ağaçtan yere düşen meyveyi de alıp yiyoruz. Bu da ondan farksız bence..
    Ha harami gibi leğenleri çuvalları tenekeleri tıka basa doldurmayı yadırgarım. Bu artık medeniyetsizliğe giriyor bi yerden sonra. Şayet bu balıklar ölecekse ki ölecekler o zaman insanlarında faydalanması gerekiyor aynı martıların ve diğer deniz canlılarının faydalandığı gibi..

16. prozack

prozack serhat

COKŞÜKÜR BU HABERI DUYDUK

17. 29519

29519

Balık toplamaya giden insanlara değil ki sitem. Zaten ben bir sitemde de bulunmadım. Lakin yarı canlı hayvanların kafalarına kepçeyi geçirmek.Ayrıca inanıyor musunuz? orada o balıkları toplayanların yüzde kaçı evlerine götürüp çoluk çocuk yiyor? Çoğu en yakın balık lokantasına götürüp satıyor. Kepçe ile yarı baygın balığı denizden toplamak işmiş gibi bide anlatıyorlar. Peh. Avcılık kuralları içinde yaralı hayvan hasta hayvan avlanmaz böyle de bir şey var bi de.

Marmara da kırgın olmuş
    Etçilerde bayram havası
    Lokantacılar kırgını çok severmiiiiş.

18. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Pek bilgim ve ilgim olmamasına rağmen. İslami öğretiye göre de kendi kendine veya doğal yollarla ölen hayvanında yenilemeyeceğini duymuştum. Hatta geçtiğimiz hafta bir televizyon programında duymuştum bunu Deniz ürünlerinden yenilmesi helal ve haram olanlar sayılmıştı, balıklar için bir problem olmadığı ancak hayvanın insan tarafından yakalanarak bu şkeilde ölmesi halinde yenilebileceği kendi eceliyle veya doğa olayları neticesinde ölenlerin yenilemeyeceği söylenmişti, zaten o anda aklıma kırgın olayı gelmişti.

Tabi bu sefer sudan toplanan balıklar yarı canlı halde oldukları için o şartın gerçekleşmediğini düşünüyorum ama bunuda her balık için canlımı ölü mü diye değerlendirmek gerekir.

Dediğim gibi bu konu ile ilgili olarak herhangi bir ilgim ve bilgim yok, sadece kulaklara çalınsın diye yazdım.

Bunun dışında toplanan balıkların satılması konusunu da ülkenin ekonomik durumuna bağlıyorum insanlar 3 kuruş kazanabileceği herşeye saldırmaya başladılar malesef. Tabiki etik değil ve avcılık nede insan onuru açısından ama bunu gelde oradaki adama sor..

19. 29519

29519

Sende haklısın be Emre kardeşim. Nereden bakılsa elimizde kalan bir konu.

20. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    ßence butür oLayLar ve haberLer avcıLık iştahımızı kabartıyor.. bizLer amator baLık avı sevdaLısı oLarak.. :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.