İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    perşembe için özellikle anadolu yakasında avlak tavsiyesi olan varmı

2. obsession

obsession Selçuk

allah onların belasını versin....

3. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    an itibariyle galatadan 8li 9lu çapari iri istavrit haberleri geliyor (canlı tel bağlantısı)

4. gprsnedir

gprsnedir serkan

arkdaşlar gürpınar sahilinde nevar bu aralar ?

5. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    şimdi ben buradan av yasağı olduğu halde o 2000 adet lüferi tutan ................ ne kadar küfürde etsem biliyorumki yayınlanmayacak o yüzden bu sözüne şiddetle katılıyorum selçuk :mad:

Son düzenleme: 8 Haziran 2011
  6. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    obsession , serhat_ist ve böyle düşünüp yazmayanlar.

Bilmeden konuşuyor ve günaha giriyorsunuz.

Bu sitede herkesin kaliteli insanlar olduğuna, okumadan, araştırmadan kimse hakkında kötü düşünüp söylemeyeceğine inanıyorum.

Denizde avcılığı düzenleyen iki tane tebliğ var, ikisi de içinden çıkılmaz şeyler değil.

Tebliğe göre av yasağı gırgır için geçerli, uzatma ağları, dip ağları yasak kapsamında değil.
    Ayrıca 2000 tane lüferi belki bütün ağcılar toplam olarak almıştır, bir ağ için çok çok abartılı bir rakam, doğru olsa bile yasal bir av ve siz buna bela okuyorsunuz.

Çok yazık, ben size yakıştıramadım, siz kendinize yakıştırdınız mı?

Rastgele.

7. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Sirküler açık ama halihazırda nesli tükenmekte olan lüfer ve ailesi için her çeşit ağ ve toplu avlama yöntemlerine yasak olması gerekir.Hatta bu işten ekmek yiyen profesyonel balıkçıların bu konuda daha da titiz olması gerekir diye düşünüyorum.Bu site ilk kurulduğunda herkesin fotograf gönderdiğini avlaklarını açıkça yazdıklarını hatırlıyorum şimdi şu günlerde boğazda sarı kanat ve lüferin çıktığı bir çok yer varken niye hiç resim yok .Ben cevaplayayım resim gönderiliyor ertesi gün gittiğinizde oraya ağ atılmış bir tane balık alamıyorsunuz ya da kıyıya kadar sokulan tekneler size nefes aldırmıyor ; insanlar artık tuttuğu balığın resmini koyamaz yerini söyleyemez oldu.Ben söyleyeyim şu anda boğazın birçok yerinde rapla ile lüfer ve ailesi av veriyor hiç resim yada yazı görebiliyor musunuz?Bence insanlar haklılar balığı bir buldukmu kurutmadan bırakmıyoruz.Adamlar yatakları ile yorganları ile gidip sizi oraya sokmayacak kadar çirkinleşebiliyorlar bu iş artık zıvanadan çıkmış durumda balık satacağız diye işi iyice çığrından çıkardılar.Herkes kendine düşen sorumluluğu yerine getirirse bu tür tartışmalar sert sözler de sarfedilmez diye düşünüyorum .Profesyonel de olsak biraz amatör ruhla avlanalım zira bu forum da bir kaç sene sonra eski anılarımızı paylaşacağımız bir ortam olacak çünkü tutacak balık kalmayacak. Sevgilerimle...

8. palowera

palowera MUSTAFA

Arkadaşlar C.tesi Karaburuna gitmeyi düşünüyoruz....Durum ve bilgi alabilirmiyim oralardaki arkadaşlardan.....

9. 29519

29519

Biz geçen hafta gittik istavrite atan abiler vardı ama bir şey alamamışlardır. Balıkçı bir abi vardı çok açıktan istavrit alıyorlarmış.

10. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    gurkanbguner

Ticari balıkçılar, (sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle) bu ay içinde toplanacak danışma kuruluna, henüz yumurtlamamış balıkların avlanmasını önlemek, dalyan gibi yumurta zamanında av yapan araçların yasaklanmasını sağlamak, kısaca balıkçılığımızın geleceğini kurtarmak adına ciddi teklifler götürmek için yoğun çalışma içindeler.

Uzaktan bakıp genel bir suçlama yapmak doğru değil.

Bu mevsimde balıklar artık dipten kopmuş su yüzeyine kadar yayılmıştır, bu itibarla dip ağlarıyla balık tutmak zor(boğaz için söylüyorum) zaten çapari ile avlanan kardeşlerimiz de bunu teyit ediyor, su üzerinden balık aldık diyorlar.

Rastgele.

11. obsession

obsession Selçuk

- Genelleme yapmak kesinlikle yanlış ama 2000 tane lüfer denıldıgınde gözümün önüne birden 1 milyon yavru lüfer geldi. Tamam avcılıktan para kazanan colugunu cocugunu okutan,yemeğini elektrık suyunu çıkaran insanlar var. Ama neden lüfer ? Ben şahsen su zamanda 50 tane üreme dönemindeki lüferi yakalayacağıma ve ondan alacagım 200 tl yerine ; 2 gün boyunca geceli gündüzlü istavrit avına çıkar 200 TL'mi bu şekilde çıkarırım...Geçen sene tezgahlarda göremediğim lüferi bu yüzden bu senede görememeyi hazmedemem...

- Koruma altına alınması gerektiği belirtilen lüferin 1 tanesini bile üreme zamanlarında avlamak gelecekten çalmaktan başka bir şey değil...

12. 29519

29519

Eee şöyle ki insanlar yasalara uydukları sürece avlanmakta özgürdürler ve istavrit veya lüfer avlamak kesinlikle kendi insiyatiflerindedir.
    Ok lüferin korunması konusunda hem fikiriz ama burada sorun bu balıkçılarda değil yasalardadır.
    Bu yüzden yasalara uyarak avlanan balıkçılara karşı bu tip eleştirileriniz haksızsınız. Bence sorunu balıkçılara çemkirerek değil yasaların değiştirilmesi konusunda efor sarf ederek halletmelisiniz. İnanın olta balıkçıları diğer balıkçılar gibi ağdan ne çıkarsa toplayan insanlarda değillerdir küçük olanları salmayı bilirler.

13. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    sevgili selçuk ,işin doğrusu maalesef bireysel ve uzunvadeli düşünemiyoruz birde eğitim ,ben bile bu yaşımda kıraça avının yarattığı handikapı bu siteye üye olunca pekiştirdim bugün maalesef gırgır balıkçılığındaki balıkçı kardeşlerimizin kar realizasyonunun düşmesi emeğini denizsuyuna katarak çoluğuna çocuğuna rızk getirme peşinde olan tüm balıkçıların geçim sıkıntısı yaşaması hep büyük tonajlı balıkçı teknelerinin dev ağların yarattığı maaliyet artışı,hatırlarsan seninle sarıyer açıklarında günlük maaliyeti çıkarmak için sığ sularda ağ atan çok balıkçı gördük.
    evet doğrudur şuan av yasağı yok ama balık robot değilki değişen iklim şartları üreme zamanını değiştirmesin,yada yumurtlama zamanı kaymasın .
    özetlemek gerekirse yumurtalı gördüğümüz veya tespit ettiğimizde o balık kolonisindede aynı durumda olan balıkların varlığından haberdar olduğumuzda,
    kendi insiyatifimizle avlamayı durduralım.
    ben seni çok iyi tanıyorum senin bela okumandaki sebep insanlara garezden değil ama azalan balık popülasyonuna karşı duyduğun bir isyan,geçen yıllarda 25/30 arası çinekop kötü avken bugün tutulan 25 sardalye durumundaki vatandaşın coşkusunu görmek lazım,nereden nereye geldik
    saygılarımla

14. obsession

obsession Selçuk

'''ama burada sorun bu balıkçılarda değil yasalardadır.''' yasalar değişse bile lüfer avlamaktan vazgeçecek insan olmayacağını benim kadar iyi biliyorsunuz.

açtığım başlıklara tanık olduysanız, gözünüze çarptıysa geçen sene başbakanlığa mail kampanyası bile hazrlayıp kendi çapımda mucadeleler baslatmıstım. Ben bu insanlar avlanmasın, çıkmasınlar denize demiyorum. Benim sitemimi anlamışsınızdır, bu balığın korunması konusunda oldukca hassasım.

15. obsession

obsession Selçuk

Allah gözümüzü ne zaman doyurursa ozaman bu balık çoğalacak abi...

16. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    yarın için avlak tavsiyesi istedim ama umursayan olmadı.. üsküdarda cami önünde durum ne akıntı ve balık?

17. 29519

29519

Profesyonel olta balıkçıları senin bildiğinde çok daha fazla yasalara ve balıklara saygılıdır merak etme. Yasaklara senin benim kadar uyarlar. Ben seni gayet iyi anlıyorum merak etme.. ama balık denilen zengin besinden halkında faydalanması lazım buda bir gerçek eğer sadece amatör balıkçılara kalırsa bu iş o zaman halk nasıl yararlanacak.
    Aslında amatör balıkçılığı da sıkı bir denetim mekanizması getirilmesi lazım ve elbet onlarda olacak.
    :)
    Anam burası güncel kıyı raporlarıymış :D
    Siliniz efenim hata bizde kendimizi kaptırdık gene.

18. 29519

29519

Poseidon a göre yarın lodos gösteriyor ve Şemsipaşa üsküdar tarafları lodosta olta atılabilir mekanlardandır avrupa yakasına oranla ama balık bu nerede ne zaman olacağı belli olmaz.

19. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    sevgili kardeşim kuleli bence balık bulabileceğin bir mekan ,üsküdar genelde kalabalık oluyor hele hafta arsı kulelinin tadına doyum olmaz

20. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    Kimse darılmasın gücenmesin bu başlık sadece ve sadece güncel balık raporu için açılmış bir sayfadır.

Bir çok kez rica ettiğimiz halde bu başlık ile alakası olmayan paylaşımlar yapılıyor.

Yazılan yazıların gerekli yerlere yazılmasını ve buradan kaldırılmasını telep ediyorum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.