İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Evet çinekoplarda da yumurta oluyor.

2. emreak

emreak Emre

Son 3 gündür iş çıkışı galatada durup 1 saat kadar izliyorum (saat 18:30-19:30 arası) ama tek tük istavritten başka bir şey çekene rastlayamadım.

Bugün oltamı yanıma aldım, iş çıkışı bir de ben şansımı deneyeceğim.

3. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    29.07.20112 sabah yeniköy kalenderden arnavut köy sahilini taradım birkaç kişi dışında kimseler yoktu onlar da oltacılar hepsiyilede konuştum balık yok dediler bilginiz olsun

4. KEMALKOMAN

KEMALKOMAN Fatih

Favori Kamış:
    ITALCANNA 4,20 kamış, DAIWA EMBLEM 5000 makina, DAM ATP 160 makina, BANAKS SX 2000 makina
    İğneada

Bu tarihte İğneada da balık avı konusunda bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

e posta atmak isterseniz

kemalkoman@hotmail.com

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 31 Temmuz 2011
  5. emreak

emreak Emre

29.07.2011 galata köprüsü saat 18:30 21:00 arası boyunca sadece 4 istavrit alabildim. Diğer arkadaşların kovalarına baktığımda 30 kişiden yalnızca 2 kişide istavrit vardı 2-3 tane.

Bilginize.

6. kale124

kale124 dursun

Allah bir daha haftasonu galata köprüsüne gitmeyi nasip etmesin diyerekten başlayayım bugünkü raporuma ; sabah 9da ilk baş çapari denedim sonuç 0 çapariyi yemledim (tavuk gögsü) ilk 3 saat hiç birşey yok 12de bir istavrit 1 saat sonra ard arda 2 mezgit baya bi bekledikten sonra birşey gelmeyince yemde mi bi sorun var die baktım yok herkes tavuk gögsü kullanıo bende istavriti yem yaptım yine yok tabi etrafımdakilerin durumuda öle 3-5 istisna abiler haricinde (kıyıya yakın yerlerde avlanın benden tavsiye ben ortada avlandım kıyı bos olsaydı oraya giderdim mezgit kıyıda olur genelde zaten köprüde mezgit-kefal var istavrit tek tük sardalyada varmısta göremedim) . bu arada jelibon takıp denedim yine yok :D tavuk derisi taktım yok tavugun totsundan koparılmıs parçalar taktım yine yok :D tabi niye olmadıgını bende biliyorum cünkü koca koca mezgitler suda görünür şekilde grup halinde geziolar arada sırada görünüolar bazen kayboluolar 2 saat falan . bi yerde okumuştum görünen balık oltaya gelmez bu sözün gercek olduguna hep katılmışımdır cünkü ne zaman balıga gitsem su üstündeki hedef balıgımızı görünce sonuc hüsran oluyo... nese benimde canım sıkıldı ilk defa balıktayken . şamandıralı su üstü yapayım dedim şu 2 iğneli birine büyük ekmek birine kücük ekmek taktıgımız takım onu yaptım attım kefal sürüleri full başında yeme saldırıolar hissediorum ama iğneye girmiolar :D oltayı cekiom ekmek kücültülmüş iğneye takılan yok kesin bir yerde yanlıs yaptım nese onuda ögrenirim arastırarak :) dip kıbrısı atıom ondada bi yanlıslık var olmuo cünkü kıstırma kurşunum yoktu bende kıbrıs takımınn 1 metre gerisine kurşun takmıştım bildiğimiz normal kurşun misinaya baglayarak galiba ondan olmadı anlamadım ... çapari ve kefalle anlattıklarım ilk yerimdeyken yaşadıklarımdı . biri geldi şurda mezgit var dedi ve oraya gittim orda yaşadıklarımda mezgitle ilgili olanlar biraz eksik var onuda anlatayım : galata köprüsüne bi daha Allah haftasonu gitmeyi nasip etmesin demiştim sırf şu M-A-L kendini bişey sanan takımına birşey olmasın aman acemisin diye baskasını aşalamaya calısan birinin sol tarafımda oldugu için dedim adam tam bi uyuz oltasını önümdeki uzaklıga fırlatıo bana dio dibe at oltalar karısır benim iğnelerim falan özel kendim yaptırdım yahu yaşca büyük ama zeka yaşı bi hayli küçük oldugu için laf söylemedim ama yanımda bi büyük olsaydı kesinlikle derdim tek başıma orda olay cıkartsam zaten yanımda bıcak var bi kaza falan olur kendimi biliyorum cünkü.. ama bi büyük olsa abicim az ileri git madem cok kıymetli git orda tut derdim o zaman bişey diyemezdi tabi bunun gibi kazma affedersiniz cahil insanlıktan nasibini almamıs amatör ruhu olmayan kazmaların balık tuttugu yerde nasıl stres atmak için zaman geçirmek için balıga gitmeye insanda şevk kalır bilemicem o yüzden dedim haftasonu nasip olmasın hafta içi giderim 3 oltamıda atarım şamandıralıda geze geze acılır kefalleri toplar etrafına kimseyede dolasmas bomboş olur orası kıbrıs oltamıda atarım (su üstü) oh gezsinler o sırada ister çapari yaparım ister yemli ohhh valla böyle insan dışı şeylerin yanından uzaklasmak içinde bolca boş alanda olur zaten :) ... tekrar köprüye döneyim belki gitcek olan vardır tabi saat 17.25 oldu oltayı topladım gelirken baktım balık ekmek teknesinin karşısındaki yerden adam iri iri kefaller almıs ekmekle almıs benden söylemesi .. gercektende kefal boldu o şamandıralının etrafındaki trofe gibi kefalleri görünce cok fena oluyo insan :) bu arada galata köprüsü gercekten HAFTAİÇİ BOŞKEN cok zevkli balık olsun olmasın vakit geçirmek için ideal biryer... hee bide suyun üstündeki yavru balıkları görmek insanı mutlu ediyo balık tutamasada o hanzolar olsada :))

NOT: İZMARİT Cıkıyo köprüde o hanzo dediğim artık abi bile demicegim cünkü dogmamıs bebek kadar aklı olan .... aldı izmaritleri bide yanımda bi adam konusuyodu yemyeşil bi izmarit almıs biri adam 15 tl sat bana demiş yok deemiş benden bu kadar ... cok sıkıldıgım için cok sıkıcı bir rapor oldu :)

7. kale124

kale124 dursun

o adam 2 izmarit aldı baska alamadı şansa bala geldi galiba cünkü mezgite deniodu özel takımıyla ama oda tek tük 20-30dakkada birr..

8. emreak

emreak Emre

Galata köprüsü saat 15:30 20:30 arası avdaydım, karides yemli 3 iğneli olta attım toplamda 5 mezgit 4 istavrit alabildim. Keza herkesin durumu aynı şekildeydi hatta mezgit alamayanda vardı.

Kefal çok vardı tek oltada 3 kefal alanı bile gördüm, galata bugün bi hayli kalabalıktı, oltalar vs. birbirine karışma olayları epeyce yaşandı.

Bilginize.

9. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    Valla dün arnavutköye gittim gezme amaçlı mezgit vardı istavrit yok denecek kadar az,,cok kalabalıkta degildi balık malzemesi satan bir adam almıştı yaklasık 3 kg istavrit artık kactan beri ordaysa :D sordum bir tavadan az balıga 15 tl dedi.canımda bir istavrit cekti aklıma yumurtalı oldugu geldi vazgectim

10. ESER BABAOĞLU

ESER BABAOĞLU ESER

Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    Merhaba.merek Ettiğim Bir Konu Var Istanbul Boğazinda çupra çikiyormu çikmiyormu? Kimi Formlarda çiktiği Kimi Formlarda çimadiği Yaziyor Bu Konuda Bilgisi Ve Tecrübesi Olan Varmi Bilgi Verirseniz Sevinirim Kolay Gelsin Herkese,birde Istanbul Kiyi Raporlarinda Hala Eski Bilgiler Yer Aliyor Kimse Yazmiyormu Yoksa Sayfa Yenilenmiyormu Bir Sorunmu Var Acaba.22.01.2010 Yilina Ait Rapor Yer Aliyor Hala.

11. gokhanunsal44

gokhanunsal44 Gökhan ÜNSAL

Herkese Merhaba,

Cumartesi sabah saat 6:00 da Kartal Koçtaş önünden Zargana için önce ipek denedim. 2 kez ipeğe saldırdı fakat alamadım. Daha sonra kutrla denemelerimde sonuç vermeyince, 7:30 gibi Atalar ışıklardan sandal kiralayarak 2 saat denizde kaldım. İlk bir saat sandalı sabitlemedim ve balık aradım, tam Kartal migros önünde yemli (tavuk) mezgit almaya başladım. Sandalı sabitliyerek 1 saatte yaklaşık 1 kg kadar 13 - 15 cm arası mezgit aldım. Bugün akşam saatlerinde saat 5-6 gibi tekrar aynı noktaya çıkmayı düşünüyorum. Hadi herkese rast gele.

12. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

İstanbul Boğazında çupra balığı Normal şartlarda çıkmaz.

Istanbul Kiyi Raporlarinda
    "Sonuncu" yazısına tıklıyor musunuz

Son düzenleme: 31 Temmuz 2011
  13. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    ben oldum olası orayı hiç sevmem bence cenabet yer balık tuttuğum oldu ama sarmıyor orası omum için genelde kabataş sonra ise beşiktaş eskiden birde ortaköydeki iskeleye girerdim ortaköyde iskeleden çok güzel balık aldığımı bilirim derin ve yatak yer ama şu anda kullanılıyormu balik için hiç bir fikrim yok

14. fatihuzal

fatihuzal Fatih

Slm arkadaslar emirgan ve kalender arasi veya sariyer kavak bolgesi anadolu kavagida olur nedir durumlar rapor verwbilcek biri varmidir..... Nacizane sorumdur bilmedigimden soruyorum 3 ince igneli dip takim ile bu bolgelerde ne cikar tutatabilirim? Sikdiden tsk ederim.....

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Cumartesi günü Beykoz'dan sandalla balığa çıktım. Yunuslarla dans ettim. Onlarcası sandalın etrafını sardı. Arada bir tek tük mezgit ve istavrit geliyordu ama yunuslar ortaya çıkınca balık kalmıyordu tabii. Bu kadar yunusun olduğu yerde balık avı çok zor. Ama yunusları izlemek harika.

16. unexpected

unexpected HAMZA

arkadaşlar, bir çok yerde barbun yapıyor yemli, kumluk olması lazım ama. geçen cuma kaya kurduyla sabah saat 06:00'dan 10:00'a kadar 25 parça aldım. yemim bitti toplanmak zorunda kaldım. bence megitten çok daha iyidir..

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ne taraftan aldın dostum? Kıyıdan mı tekneden mi?

18. unexpected

unexpected HAMZA

kıyıdan aldım, hemde öyle uzağada sallamadım valla..

19. kale124

kale124 dursun

bakırköy sahil tarafına hiç giden yok mu ? yada geçerken kovalarda ne oldugunu gören falan . yada ne tutuldugu hakkında bir bilgisi olan var mı ?

20. prozack

prozack serhat

barbun nerde yapıyor mesela abi.ben her hafta balıktayım teknem var mezgitten başka bişey alamıyoruz.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.