İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    işte sezonun ilk palamutu. bugün konusu olmuştu bugün arkadaşın birisinin istavrit çaparisine geldi saat 19:30 gibiydi. gözlerimle gördüm palamut artık boğaz sularına girdiğini tescil ediyorum

Son düzenleme: 6 Ağustos 2011
  2. gokhanunsal44

gokhanunsal44 Gökhan ÜNSAL

Kartal / atalar migros önü saat 18.30 - 21.00 arası sandalla yemli, kırmızı çaparili 2 kg mezgit. Yarın sabah saat 6:30 aynı noktadan sahilden önce zargana için çalışmayı sonrada sandalla mezgit tutmayı planlıyorum. Herkese rast gele

3. kale124

kale124 dursun

saolasın abi benimde hedefim kefaldi zaten bolca olması sevindirdi beni :) orası ekmekle yemlendiği için ekmekle denicem inş sonuclar olumlu cıkar kurtlada denicem bakalım şans. :) izmarit ve kraçanında cıkması sevindirici en son gittiğimde yani geçen hafta 2side yoktu cry mezgit kaybolmuş galiba mezgit yazmadıgına göre abi zaten ben en son gittiğimde oda tek tük nadir geliodu :) nese ya zaten önemli olan beni için kefal hedef balıgım kefaldi bol olmasıda umutlandırdı beni . :) izmaritede yemli atarım bir arkadaşımda istavrite calısır artık yeni aldıgımız her türlü hava koşuluna uyan çaparilerimizle :D sitede okudugumuz yorumlara bakarsak o kıracalar oltaya gelmek için sıraya dizilcekler resmen :D özel el yapımı vurgun çapari .. netten bakabilirsiniz özelliklerine falan birbirine dolanma gibi derdi yok açarken kolay açılıyo öyle birşeyki bu bir çapariyi 10 gün kullananı duydum o derece saglam ve avcı birşey googleye vurgun çapari yazın cıkar telefon numarasından mahmut ustayla iletişime geçerseniz bogaz için olsun heryer için özel el yapımı saglam patentli falan çaparileri var rastgelsin herkeze

Son düzenleme: 7 Ağustos 2011
  4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Vurgun çapariyi google de aratmaya gerek yok. Sayfanın üstünde '' olta dünyasının '' altında ki sağdaki board '' VURGUN ÇAPARİ '' zaten.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dursun abicim çapariler kıraça için değil, büyük balıklar için. Dikkat edelim olur mu?mrsparkle

6. kale124

kale124 dursun

:eek: gece gece gözümden kactı galiba abi. cünkü vurgun çapariyi ilk defa bende ordan görüp konuşup almıstım malzemeleri (mahmut abi saolsun)

7. uFk1

uFk1 Ufuk

Favori Kamış:
    Cormoran
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    İstavrit 4 kg
    usta yarınki zargana raporunuzu bekleyeceğim eğer sabah zargana varsa haber verirseniz sevinirim bende bugün kartaldan 2 kg kadar tavuk göğüsü ile mezgit aldım.

8. gokhanunsal44

Vurgun çapariye yeni siparişlerimi verdim ve bekliyorum. Gerçekten iş gören ve sağlam çapariler. Adamlara helal olsun ellerine sağlık

9. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    benimde pazartesi elimde olacak inş :)

10. gokhanunsal44

reeling Kartal migros önü sabah 7:00 - 9:30 arası 5 Adet kıyıdan midye kenarı (İçinde kenarında bulunan ve kurda benzeyen ince uzun olan bölümü) 9:30 - 11:30 sandalla yine migros ve askeri tesis arasındaki hizada kırmızı çapari ile 2 - 2,5 kg arası mezgit.reeling

11. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Kadem

Bir şeyi gözden kaçırmışsın galiba.;)

Bak, ben ne demişim:

Ticariler bir tane bile tutsa cezası varsa amatörler de amatörlük gereği 15 Ağustos'a kadar tutmaz.

İsterse 500 iğneli çapari olsun, bir tane bile tutmaya izin yokken, ben tek iğneli oltayla tututyorum demenin ne üstünlüğü var?

Konunun özü, bir tane bile.

Ayrıca da palamutun asgari avlanabilir boyu 30 cm(galiba). Balık ancak bu boyda yumurtlamaya başlıyormuş.

Hani hep desteklediğimiz, seninki kaç santim, filan var ya işte o kampanyaları da unutmayalım derim.

Yine de ben tutarım diyene, yasadışı avlanıyorsun diyemeyiz, bana göre yasal ama vicdani ve haklı değil.

Herkese rastgelsin.

12. uFk1

uFk1 Ufuk

Favori Kamış:
    Cormoran
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    İstavrit 4 kg
    zarganaya denedinmi ustam?

13. gokhanunsal44

reeling Kartal migros önü sabah 7:00 - 9:30 arası 5 Adet ZARGANA kıyıdan midye kenarı (İçinde kenarında bulunan ve kurda benzeyen ince uzun olan bölümü) 9:30 - 11:30 sandalla yine migros ve askeri tesis arasındaki hizada kırmızı çapari ile 2 - 2,5 kg arası mezgit.reeling

14. uFk1

uFk1 Ufuk

Favori Kamış:
    Cormoran
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    İstavrit 4 kg
    ustam zargana yazısını görmediğim için sordum teşekkürler :)

15. 3182

3182

Reis sanırım 25 cm boy limiti bende tam bilmiyorum ama bildiğim boğazda yakalanan ufak vanozlar bile limit dahilinde oluyor. Eğer değişmediyse sirküler. Şu faktör varki gırgırlar başladığında zaten balık avının keyfi yok. Bu arada yakaladın yakaladın. 2 metreye kıyıya kadar ağ döküp insanı çileden çıkaracaklar. Bırakalım da tutan tutsun gırgırların yasağı bitene kadar. Kaldıki ben palamut tutacağım diyipte giden kaç kişi palamut la dönüyor ? ." Sen palamuta gidemezsin ki palamut gelirse sana gelir " derdi orada yaşlı bir amca.

Son düzenleme: 7 Ağustos 2011
  16. murat ceylan

murat ceylan murat ceylan

Favori Kamış:
    lineaeffe extrem
    Favori Makine:
    okuma blue hawk
    En İyi Avı:
    palamut ve lüfer
    slm kadem kardeşim esasında sende haklısın reiste haklı konuyu ben açtığımda konunun böyle bi şekil alacağını ve farklı bi boyut kazanacağını bilmiyordum.neyse reis bana kanunlarda bulunan tebliği bildirdi bende dersimi aldım etik olarak haklı idi bu sabah sahurdan sonra sırf egomu tatmin etmek maksatı ile istavrite gittim 30 parça bişeyler aldım yani kıyı kıyı palamut için dolaşmadım 1 hafta daha beklerim ondan sonra giderim yasak falan olmasa bile palamutun boğaza yeni girdiği bu dönemlerde palamutu yakalamak oldukça meşşakkatli ve yorucu bir iştir üstelik bide ramazan ayındayız merhamet ayındayız yinede gitmek istiyen varsa gitsin kimseye bi şey demeyiz

17. cinarcicek

cinarcicek Selim Çınar

Favori Kamış:
    Turna fress
    Favori Makine:
    okuma zeon
    En İyi Avı:
    Levrek 1 kilo
    Alamut Gelmiş Hoşgeldi Hadi Rast Gele Bi Arkadaşin Dediği Gibi Kiyiya 2 Metre Kala Ağ Atmalari Başlamadan Avlanalim Yani

18. ronaldo

ronaldo osman

Favori Kamış:
    sorrento
    En İyi Avı:
    zargana 800 gr
    bugün saat 14.00 gibi kuleliye indim..baktım birer 2 şer izmarit geliyor..kayalıkların ordan biraz midye çıkarttım..3 lü mantarlı izmarit oltasını açıp 150 gr kurşun ile salladım..ilk atış kocaman bir izmarit..saat 19,00 a kadar 6 adet yakalayıp eve döndüm..daha fazla yakalayabilirdim belkide attığım her atışta kayalıkların ordan takım sürekli takıldı durdu..

19. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    sezonun ilk palamutları temmuz ortasında karaburunda yakalandı bu aralar balık tutuluyor balık biraz açıkta bilginize..

20. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    mahir abi şimdiye kadar hiçbir ticari balıkçılara gerçek anlamda ceza kesilmedi geçen seneki kıracaları balıkçı tezgahlarında istavrit diye utanmadan sattılar denizlerde balık bırakmadılar ceza hiç önemli degil abicim 5000tl ceza kesiyorlar okadar kimkime dumduma ellerinden ruhsatlarını almadan buiş düzelmez ticariler böyle yaparkan amatörlere ne diyebiliriz saygılar..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.