İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Sabah tüm kıyıları geze geze duruma baktım.Boğazın üst kısımları sabah saatlerinde tümüyle gırgırlarla istila edilmişti.Hatta şöyle söyleyeyim kıyıda bir kaç tane boşlukta da ufak tekneler ağ atmışlardı.Burnumun dibinden ağlarını topladılar.Biraz geride 15 tane iri istavrit tutabildim.O da 10 dakika yaptı kesti.9.30 gibi geriye dönerken hemen hemen bütün kıyı oltacıları oltalarını toplayıp dönmüşlerdi.Çamlıbahçe'de gemilerin arasından iki kişi istavrit tutuyordu.Çok üşüdüğümden, hevesim kaçtığından, birde 60 km.benzin parası üzerine 7 lira otopark parası vermemek için durmadım.
    Bu kadar geminin arasından kaçabilen üç-beş balığı tutabilmek bizler için gerçekten mucize olmaya başladı.Geçen hafta 1 palamut,bugün 15 istavrit,haftaya Allah Kerim...

2. Amphibious

Amphibious Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 80
    Sabaha karşı hava biraz toparlansa ne güzel olacak ama sanırım hava salıya kadar bu şekilde devam edecek :(

3. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    boğaz için 200 veya 250 atarı olan bi kamış öneririm genel olarakda lineaeffenin kamışları boğaz için uygundur dediğin fiyat aralığındada oystercast modelini tavsiye ederim atarı iyi sağlam ve uygun bi kamış dezavantajı kapalı boyunun fazla uzun olmasıdır.ayrıca dam steelpower red serisinide kullanıyorum hem atarı iyi ayrıca kapalı uzunluğuda oldukça uygun ama fiyat olarak 120 130 civarı ama balığı çok net hissedebiliyosun hassas bi kamış.

4. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Cümleten Selamlar,

17.00'da Vaniköy'de taze yem çalışması = 0
    18.30'da Sarıyer Maslak sapağının 100 metre gerisindeki mera ve 3 saat bayat yem çalışması = 0

Büyük sözü dinlememenin zararları. Uluç abiyi buradan sevgi ile selamlıyorum.

5. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Haftasonu gelsede balığa gitsek dedim avlağıma bakmaya gittim, bi kafama taş yağmadığı kaldı,fırtına yağmur,dalga v.s. .banghead

Ama kısmet işte tam ordayken abi 1 tane lüfer çekti.
    Yer :avcılar

6. paradox75

paradox75 savaş

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4306 Atarı:100-220g Ağırlığı:495grr
    Favori Makine:
    Okuma Av-65
    arkadaşlar dün akşam saat 4 ile 6,5 arasında kulelideydim balık sıfır tek tük sıyırtmayla istavrit alan vardı. bir arkadaşla görüştüm öğle saatlerinde gelmiş kovasına baktım 8-10 adet istavrit vardı. dolaştım genel olarak herkesin kovasında o kadar balık gördüm. bilginize.... ama yine camii tarafında kefal alanlar bayağı vardı. ben oradan ayrılırken gecelemek için gelen balıkçılar vardı

7. Zeko79

Zeko79 Abdullah

Bu balık olmaz şansı yok girgirlardan. Adam kilometrelerce öteden sürüyü görüyor gidip alması kalıyor. Balıkta azar azar geldiği icin bir sürünün hepsini tek ağda topluyor. Boğazın icinde yelken acmak nasıl yasaksa ağ atmaktan yasak olmalı. Şimdi sanayi balıkçıları voleyi vuruyor. Hem balık az diye yüksek fiyattan satıyor hemde hemen Boğaz'da avlandiklari icin mazot az yakiyorlarlar. Çok yazık ediyorlar geleceklerine.

8. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    Bu aksam butun bogaz kiyisi lufercilerle doluydu arabayla gecerken gordugum sarikanat cekenler vardi bu havada bos yer yoktu bogaz kiyisi boyunca

9. ofsetci

ofsetci murat

şimdi arnavutköyden geldim iki kişi lüfer aldı 2 şer 3 er çinekop alındı sarı kanat alanda oldu ben malesef ılk çinekop denememde 2 adet yaprak aldım geri iade ama öğrenecem bu balığın nasıl tutulduğunu karaköyden arnavutköye kadar herkesin kovası istavrit doluydu sanırım iyi istavrit yapmış gündüz

10. levrekçi97

levrekçi97 Berk

Dün sabah saat 6.55 den 10.30 a kadar Üsküdar'daydım ben 3 kişinin lüfer aldığını gördüm mutlaka daha fazladır babamla ben olta düzeneğini keşfedene kadar saat 8.30 olmuştu ilk atışta olta kırıldı gittik diğer oltayı aldık geldik sonra attık çektik sahte yem bedene dolandı yanlış düzenlemişiz sistemi yeniden kestik taktık sahte yemi 5 fırdöndü var sistemde :D yine karıştı saat oldu 9.15 bu sefer daha az sadece 3 tane fırdöndü bağlayarak attık o atışta kurşun koptu ve bir baktık ki kurşun bitmiş bildiğiniz sırtı kurşununu fırdöndüye takarak attık o da gitti :( sonra gittik kurşun aldık geldik 3'lü fırdöndü aldık tek bir fırdöndü ile olayı çözdük ancak bu seferde sahteyi taktığımız beden çok uzun olduğu için sahteyi taktırıp kurtarmaya çalışırken sahtenin kopması ile yeter artık diyerek döndük biraz şanssız bir avdı herkese rastgele :D

11. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    doğrudur. dün bizim enesle buluşmamız yalan oldu. 1 buçuktan 4 e kadar iskelede bekledim ama arkadaşı görmedim. oda 2 de gelmiş. nasıl karşılaşmadıysak... neyse zaten hayatım beklemekle geçiyor. alışkanlık yapmış olmalı ki sinirlenmedim bile vardır bir hayır dedim ve sırıl sıklam olmama rağmen eve gitmek yerine bindim otobüse üsküdara hareket ettim. 5 te ordaydım baktım bir iki kişi istavrite çalışıyodu benden önce yapmış biraz sonra kesmiş. yemli sarıkanata atanda vardı ama rapala çalışan çoktu. bende açtım takımı tabi biraz izledim nasıldır bu iş diye sonra radarın sol tarafına kaydım biraz malum akıntıda var acemilikte. kimseye takmayayım diye geçtim oraya tam oltayı açarken "hobaaa" diye bir ses duydum kafamı bir çevirdimki sarıkanat lüfer arası bir balık çekilmiş. neyse bende atçım takımları 150 gram kurşun taktım ama sağlı atıyorum soldan çekiyorum. bu arada bir rapalanın aksiyonu yüzüşü nasıl olur onuda çok net gördüm ve hoşumada gitti valla reeling 9 10 kere attım takımı suya çektim boştu zaten öyle yoğun bir balıkta yoktu. sonra biraz daha sağdan atayımda fazla sola kaymasın dedim tam attımki paatt... rapalam ve kurşunum boğazın soğuk sularına armağanım oldu. neyse dedim bunda da vardır bir hayır. hemen hazırladım tekrar bu sefer kaşık taktım. yine 8 10 kere atıp çektikten sonra rapalamı kopardığım yerden kaşık atayım dedim. yine paattt diye bir ses gelince kamışın ucuna bakamadım bile idk neyseee can sıkmaya gerek yok dedim en azından azda olsa acemiliğimi attım birşeyler kaptım. sonuç olarak 1 buçuk saat ordaydım benden önce balık alan olmamış öğlen saatlerinde. ben ordayken 3 tane sarıkanat çekildi. hava karardı yemliye dönüldü. ve ben otobüse binip eve doğru yol aldım.

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Geçmiş olsun Furkan boşver takma kafanı.. anlayamadığım şey rapalayı atarken mi kaybettin, yani atarken kopup gitti mi? eğer öyleyse bağladığın misina mı inceydi 150 gr kurşuna göre yoksa düğümde mi bir sorun vardı, bunları sorguladın mı?

13. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Arkadaslar dun gece arkadasımla sarıyere gıttık baya guzel av yaptık toplam 9 ben 7 de arkads aldı 16 cınekop 1 sarıkanat yalnız saat 22:00 da gıtık 03:00 da donmek zorunda kaldık çünkü fena bir fırtına yagmus soguk vs vardı bırde ben cumartesı sabah 05:00 dan berı balıkdaydım malum uykusuzluk vs bırde onun ustune kabatasda arkadaslar mangal rakı yaptılar baya ıctık :) yanı anlıcanız ENERJIM BITTI :)

BUDA KABATASDA DUN SABAH BIR ARKADAS 1 SARIKANAT 3 CINEkOP ALDI ONUN VIDEOSU ;)

14. polat1907polat

polat1907polat hasan

furkan

furkan telefon diye bir şey var demi kardeşim.o beklemeler eskidendi yani bizim gençlik zamanımızdı.cep telefonu olmadığı zamanlar yani.o arkadaşın bi telefonunu alsaydın boşuna beklemezdin soğukt buda sana bi ders olsun.inş. bi daha beklemezsin.

15. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    hasan abi 1 aydır telefon kullanmıyorum. bende farkındaydım telefon denen bir alet olduğunun tutup çocuğa neden beklettin diye fırça atmadım da burda şöyle ıslandım böyle uşudum ah vah deyip sızlanmadımda. dün başımdan geçenleri paylaştım sadece. arkadaş ido nun önünde beklemiş ben vapur iskelesinin önünde yapacak bir şey yok. beklemeyede alışkınım gerek eski kız arkadaşım olsun gerek yakın arkadaş çevrem olsun bekletmeyi seven insanlar ne yazık ki

16. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Merhaba dun gece 24:00'de basliyan 07:30 da sabanci muzesi onunde sonaeren kabatas , arnavutkoy , tarabya , sariyer ve rumelikavagi hatti avinin sonucu rumelikavagindan aldigim 2 cinekop, avimiz tatmin edici degildi , umarim benden sonra bogaz kesimi av vermistir zira cokca balikci arkadaslar vardi ve hepsi sabah balik alamadiklarin icin saskindi.

Karakoyde tezgahlarda bostu ? Hayret.

Saygilar.

17. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Arkadaslar bir duyum aldım.tarabyada lufer alıyolarmıs ,arnavutkoydede,bırde karakoy de palamut lufer azman istavrit rıhtımn yanndan alıyolarmıs suan ıtıbarıyle dogrumudur ?

hehehehehee..! :)
    biraz gülelim diye bu vıdeoyu koydum buyrun adamın lufer yakalayısını seyredin bır de konusmaları :)

18. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    dun aksam kulelıdeydık saat 20:00 ıle 23:00 arası. tek balık alamadık. yemlı cınekopa attık ama onada tek vurus alamadık. bır kac kısıde vardı sadece balık. gunduz ıstavrıt yapmıs. alşamö sıfırdı

19. Birbabahindi

Birbabahindi hakan

unkapanı

sabah 06:00-09:00 tıkırtı yoktu tarabyada.malüm koşu dolayısıyla biraz zahmetli olarak unkapanına geldik.10:00-14:00 arası 2 adet çinakop aldım zokalı takımla.yağmur nysede rüzgar başlayınca ayrıldık.ama istavrit yoktu.bazen zokaya geliyordu.

20. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    burası bir paylaşım platformu ve bizde öyle yapıyoruz. hepimiz insanız farkındaysanız robot gibi burda bu balık bu şekilde tutulmuştur deyipte geçemiyoruz bazen. arada başka konulardada bilgi paylaşımı oluyor. bunun sizi bu kadar rahatsız etmeside art niyetliymişsiniz gibi bir izlenim uyandırdı bendede. moderatörler gerektiği yerde zaten müdahale ediyor. ;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.