İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Geçtiğimiz 10 yıl içinde bolca eşkina yakalayan biri olarak ben aynı şeyi düşünemiyorum.. orta boy zokaları bile eğebilen güzel boy bir eşkinanın 11-12 numara iğne ve 0.10 ya da 0.12 köstekle çekilebileceği düşüncesi bana hiç olabilir gelmiyor idk Kaldı ki eşkina kaya oyuklarında barınan bir balık olarak köprüden nasıl yakalanabiliyor idk üstelik te canlı yemden başkasına rağbet etmeyen ve gece dışında av vermeyen nazlı bir balık olarak.. bildiğimiz her şeyi unutup baştan öğrenmemiz mi gerekiyor idk

2. prozack

prozack serhat

köprüde alınması dogru ona inanırım abi babamın ordan gecede 5 6 eskına aldıgını bılıyorum ben ama tek bır duba dibinde yapar koskoca köprüde.fakat çapariyle alınması imkansız birşey bence.o balıgın ölmesi lazım iğneyi yuttugundan itibaren yoksa cekmek imkansız.yada şöyle bir durumda var çekilen balığın boyu izmarit kadarda olabilir.:)

3. Er-Han

Er-Han Erhan ÖZBEK

En İyi Avı:
    Galata Köprüsünde Eşkina..
    Geçen yıl köprüde bende eşkina yakaladım. Hemde bahsettiğiniz 12 numara iğne ile. Karides takarak istavrite atıyordum. O ara istavrit dipten geliyordu. Takımda bir ağırlık oldu ve bir süre çekemedim. Kayalara takıldı sandım sonra ufak ufak gelmeye başladı. Misina kopmasın diye yavaş yavaş çekiyordum. İçi çöp dolu bir poşet tahmin ediyordum. Balığa dair hiçbir belirti yoktu ki, suyun üstünde görünene kadar. O zamana kadar büyük balık yakalamayan ben o heyecanla nasıl çektim anlayamadım. İnce köstek kopmadı, o iğne yamulmadı ve balık geldi. Sonraki deneyimlerinden de anladım ki, bulunduğum yer eşkinanın yeriymiş. Köprü üzerinde yaklaşık 10 metrelik bir alanda çıkıyor bu balık. Oradan atıldığı zaman, yakalanma şansı çok yüksek.

4. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Eşkina balığı köprüde duba diplerinde yapar. Yanan galata köprüsünün ayaklarına kadar olta atabilirseniz levrek karagöz ve eşkina da almanız mümkün. Ben 2 sene önce oradan 45-50 cm levrekler ve çok güzel karagözler aldım ama yapan yer çok dar bir alanda. Şimdi oradan olta atılmıyor demirlerle kapatmışlar. Eşkinaya da gelince nesli tükenmekte olan balıklar arasında ve yerli bir balık olduğundan avlanmasına pek sıcak bakmıyorum. hele de yarım kilonun altındakilere tamamen karşıyım. Eşkinanın yatağını bilmeme rahmen ben Eşkinaya olta bile atmıyorum. Hemde gitsem her biri yarım kilonun üzerinde balıklar yakalayabilirim. Bu arada eşkinanın bir numaralı yemi canlı tekedir. Bir diğer ayrıntıda eşkinanın kafasında 2 adet taş oluır bu taşlar çok değerlidir. Böbreğinde taş olan hastalara ilaç olarak verilir. İlgililere duyrulur.

5. ahaka

ahaka Arif

Usta,millet balık yok dedikçe siz nasıl olmaz balık dolu tutmasını bilene, takımını düzgün yapana diyordunuz.Tarabya avında, balık yok diyenlere hak vermişsindir sanırım.
    Ben de dedim ki haa SKOYLU üstad şimdi kofanalarla dönecek ama olmamış,ne yapalım sağlık olsun.:D

6. kilicilker

kilicilker İlker Kılıç

Favori Kamış:
    Albastar TopCaster 5100
    Favori Makine:
    Millenium 50
    Arkadaşlar az önce Galata Köprüsü'nden geçtim.
    Palamut kaynıyordu kovalarda. İşe geliyordum, içim gitti olta sallayanları görünce.

7. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

bende bugün manyak palamut olacagını dün akşamdan anladım çünki sahilde çinekopa yemli atarken kıyıda son gaz dolaşan palamutları canlı canlı gördüm bir tanede torik geçti ister inanın ister inanmayın bua rada bi sarı kanat bide çinekop aldık etrafımnızdada 2 şer 3 er aanlar opldu gece bu palamutları nasıl yakalarız bilgisi olan varmı rapala iş yaparmı sizce

8. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    İlker abi hep böyle olur zaten değilmi ne zaman işimiz olsa o zaman balık olur. :mad: Aklının yarısınıda o kovalarda bırakıp işine yarım odaklanırsın. :eek: Dersin ki içinden akşam olsa işim bitsede bende koşa koşa gitsem.hihi Ama gidersin ne olur o furya bitmiştir.:eek: Avucunu yalayıp dönersin. cyr İşte bu çalışanlara hep olur.banghead Ama alıştık artık :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

9. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

inşallah yarında olurda rahat rahat yakalarız o çakalları

10. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    İnşallah abi inşallah

11. ahaka

ahaka Arif

Kısmet işte bu.Benim de ne zaman yanımda olta olmaz,millet kesin balık alıyordur.Demek ki bir tek benim için öyle değilmiş :)

12. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

dün akşam o torik o kadar yakınımdan geçtiki arkadaşlar denize atlayıp yakalamamak için kendimi zor tuttum çok heyecan verici bi balıktı yanımda zıpkın olsa kkaçarı yoktu bide ufakları vardı palamutlar yani zıpkın olsa karadan zıpkınla balık avalayan ilk türk ben olacaktım herhalde

13. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

14. kdenizfeneri

kdenizfeneri FATİH

c.tesi sabah kartal maltepe tarafında olacak olan varsa beraber gidebiliriz.

15. deePblue

deePblue na

tüfek,zıpkın,ok,sapan,tabanca,çarpma,güdümlü füze,dinamit,serpme..
    hepsi olabilir.

16. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

ben şey düşünmüştüm havan topuyla vurmayı ama sonra vazgeçtim geriye balık tan yiyecek bişey kalmaz diye zuhahaha

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Emekli olmak şart :cool:

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Yok ben bir kere karadan zıpkınla kefal avlamıştım, ama bunu yapan ilk Türk ben de değilimdir muhtemelen :laughing:

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Pazar sabahı tekel iskelesinde olmayı düşünüyorum..

20. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Berkan abi o günlerin gelmesi çoooooook uzak. Sadece izin zamanlarımızı iyi değerlendirmek lazım diyecem ama. Ondada 2 tane çocuğum var. biri 5 diğeri 1 yaşında gerisini sen değerlendir. Nasıl kıyarımda balığa giderim. Bende anca geceleri yada sabahları çok erken gidiyorum. ne kadar balık denk gelirse iste....cyr cyr cyr

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.