İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. clickto

clickto kemal

Gürpınar

Saat 17:30-20:30 Gürpınar'da hava kararana kadar önce istavrite sonra lüfere attık tık yok. Tekneyle çıkıp dönenlerin kovasında en azı 5 kilo olmak üzere istavrit vardı. Bir kaç kişiyle konuştuk yarım istavrit gelmiş ara ara ama bize nasip olmadı.

2. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    aynen öle bızım mıletımız ac gözlu abıcım utanmasalar cadeye ag atacaklar karaya dogru devlet kendı adamlarına yol verıyor gırgırlar cogu sahıplerı rızelı trabzonlu meclısde akrabaları vs cok ;) ne olcak bu vatanın halı allah bılır ...sadce balık degıl tabı ıc olaylar dıs vs vs .....

3. AKarabacak

AKarabacak Ahmet

bi yarın deneyim röneyi öğlen 2-3 gibi gider akşama kadar beklerim. Elimde istavrit çaparisi var oralarda yem, yemlik çaparı veya kanca satan yerler var mı?

Yarın gelecek olan varsa takılalım beraber

4. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Arkadaşlar Ortaköyden yeni geldim saat 17:00 / 18:00 arası çapari ile 6 adet istavrit 1 çinekop (Çapariye geldi Limit altı suya iade) 18:00/ 21:00 arası iki kamışla yemli attım 2 defa yem kestirdim, başkada bi şey yok.

5. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    İşte cesur bir yürek daha :)
    Ama tavsiyem fazla polemiğe girme baktı gidişat istediği olmuyor hakaret ediyor, mağara adamı, müneccim bokumu yedin gibi hakaretler edebiliyor..

Kofanalarmı..

O kofanalar lüferler bitmez zaten..

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Balık yok diyene hak verdiğim filan yok. Bende tutamadıysam, tutamadım, beceremedik, hepsi bu işte.

Sizin anlamadığınız, şu: Ben balık var diyorum ki var. Ve bende dahil, bunları tutamıyoruz buna bir çare bulalım diyorum, siz ne anlıyorsunuz?

Anlama özrünüz filan mı var sizin?

Hiç mi kafanız basmıyor sizin? Koca denizde bir tane, iki tane lüfer mi olur? Gecede bir kişi tutuyor, iki kişi tutuoyr, ötekiler havasını alıyor. Lüfer asla tek başına gezmez. Lüfer gece avcısı değildir, işini gündüz görür. Lüfer gündüz daha kalabalık olur. Böyleyken o bir tek balık, zaten bir sürü lüferin orada olduğunun apaçık kanıtı.

Eee, tutamıyoruz işte. Suyunu mu bilmiyoruz, yemini mi bilmiyoruz, yerini mi bilmiyoruz, onu bilmem. Ama olan balığı tutamıyoruz, işte bunu biliyorum.

Siz oralardan balık yok diye kendinizi avutmaya devam edin. Ben, o balığı bulup çıkarmak için kendimce bir şeyler yaparım. Ama bulurum yolunu, ama bulamam, o ayrı mesele. Eminim ki bulurum da onun bir yolunu. Dün sadece, mekan nereymiş, nasıl şeymiş ona baktık. Beklentimizi edindik. Bir daha gidersek, daha başka şeylerimiz olacak. Ya siz ne yapacaksınız? Balık yok diye kendinizi avutup duracaksınız.

7. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    Kuruçeşme den canlı yem takarak attım 1,5-2 saat kadar tık yok toplandık eve akşam 9:30 ile 11.00 arası alanda yoktu idk

8. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Yok abıcım yok balık havalar duzeldı GIRGIRlar katlesrmısler balıgı halde cınokoplar yaprakla karısık cok kucuk kasalar kasalar,yerlere dokulmus artık ezılenler bır gorsenız resmen kıyım yapmıslar. NASIL daha balık olsun ısde kacanlar edenler bıze gelenler...:(
    peki iyi güzelde madem ..
    deli dana hasalı cıktı kımse yılarca et yıyemedı
    kus grıbı dedıler tavuk ve benzerı hayvam kımse yıyemedı kolay kolay
    yaa yarın birgün balıkdada bişey cıkarırlarsa kımse balık yemezse ki ben yemem sizi bilmem :) GIRGIR'ların sız düşünün vay hallerine ..hihi
    o zamanda ne balık bırıkır ne balık urer tahmın edemıyorum ;)

9. nidya78

nidya78 Aydın

Aynen böyle bir söylenti lazım balık için. Balık gribi iyi fikir aslında. Balık yiyen ölüyor diye bir haber patlatsalar. 1 ay gündem yapılsa olay biter. Hoş beni etkilemez ama çok fazla inanan çıkacağından işe yarar.

10. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Kolay para, kolay balıkcılık...
    Boğazın bir ucuna 4 5 ağ diğer ucuna aynı mantık. Tamamdır işte elbette geçecekler. Biz ufacık bir yeme balık değsin alalım kısmetimiz olsun derken, adam 3000 lüfer tutup bir gecede 45bin para kaldırıyor. Hadi buyur...
    Bunu sen ben duyuyorsak o adam gırgırcıların ideolü olmuştur çoktan.
    Vallahi bizde birlik yok buraya da yazıp içimizi dökmekle olmaz.

Şu Istanbul Anadolu ve Avrupa yakası sahilini bir boydan boya gezelim kaç bin olta atan adam göreceğiz. Çok değil 1 ay her hafta günde bir kere toplanıp tepkimizi dile getirsek Türkiyede bizi duymayan kalmaz. 3 5 de haber ajansı çağırır, greenpeace gibi gruplarında desteğini rica ederiz. Böyle bir organizasyonu eylemi kim gögüs gerer ki ? Yada kim oltasını bırakıp gelecek...

At oltayı denize, geldi geldi... gelmedi dön gel evine.

11. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    tarabyadan şimdi geldim saat 20 den 03.30 kadar 0 tek tük çinrkop çekenler olucyr cyr

12. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    tarabyadan şimdi geldim saat 20 den 03.30 kadar 0 tek tük çinrkop çekenler oldu

13. kdenizfeneri

kdenizfeneri FATİH

Kartal tarafna gden varmi bu gece

14. yekialem

yekialem burak

unkapanı köprüsünde olta atacak yer yoktu.sabah saat 05.00-08.00 arası
    toplasanız bütün köprüde 20 adet palamut vardı kovalarda.diğer köprüde
    ise kayda değer bişey yoktu.ordan karaköy ve sarayburnuna gittim ve kovalar boştu.geldik ekim sonu kasıma ama çinekop hala yok...

15. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Balıkta deli lüfer hastalığı var yiyenler yatağa düşüyormuş felan diye söylenti yayalım belki alan tutan olmaz mrsparkle

16. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    deli lüfer iyimişş :DD solungaclarına aşı yapılmıştır muhru bassınlar barı :D :laughing:

17. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    deli dana olur da deli lüfer olmaz mı :D

yakında tvlerde balık hastalığı (deli lüfer) varmış diye duyar biz bile inanırız :eek: :laughing:

18. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta

Bu sabah unkapanı köprüsü....

19. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    var işte ben koçtaşın önündeydim.saat 02:00 a kadar hiçbişi yok gece ama gündüzden biraz istavrit ve zargana yapmış. 3 gün öncede 1,5 kg lık kırlangıç balığı almışlar kıyıdan yemli. Şaşırdım

20. 3182

3182

Tayfun abi eline sağlık. Torik maşallah.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.