İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. gozgenc

gozgenc gökhan

Favori Kamış:
    silstar,alba
    Favori Makine:
    shakespeare,daiwa
    Kurban Bayramınızı Kutlar Herkese Bol ve Bereketli Avlar Dilerim...

2. ilkerpamukcu

ilkerpamukcu ilker pamukçu

İstanbul Kandilli, dün Akşama17.30- 18. 00 arası; yaklaşık yarım kilo civarı iri istavrit (Yemlik) En sağ dip kısım ne hikmetse 5 li 6 lı alıyordu ama çok kalabalıktı, araya giremedim :) Sonrası 20.00- 22.00 arası 3 sarı kanat..Özlemişim oltada o ağırlığı.. Akıntıda atmayı bilmeyenler ve gece gece çapari atacağım modundaki cahiller yüzünden karışan bir sürü yemli oltalar vs. kaçanlar da cabası.. Çok acemi vardı zevki kaçtı döndüm. Vaniköy Park güzel avlak... Sabaha kadar kalıp 10 tane almamak elde değil. Yanımdaki satın alma yemle atanlar avuçlarını yaladılar..Yem taze olacak arkadaş ve takmasını bileceksin ;)

Not: Tam da giderayak takıma yapışan ve hatta oltayı dayadığım yerden almaya niyetlenen o balık ihtimalen güzel bir lüferdi, çinekop takımını dağıtmasından belli :) Neyse diğer sefere çelik sargılı takımla denemek gerek sanırım.. Ama ilk etapta o mücadeleyi hissetmekte güzeldi.. :)

3. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Gülü seven dikenine katlanır hocam .Adam almış mantarlı takımı ne kurşun ne yem atmış rüzgara karşı karıştırdı oltaları .DiĞer yaNdan adam çapariye şamandıra bağlamış kurşun takmamış .Hani önce nasıl oluor öğrende sonra gel balık tut. Oltayı alan gidior denize.Hazırlıklı olmak lazım. :D

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Akıntıya şamandıralı olta atanlar, gece palamuta çapari atanlar vs. meralarda telafet var bayramda aman dikkat...Yürüyecek bile yer yok sahilde.

5. 3182

3182

Sazan oltaları var. Demir yaylı mısır küspeli çaparinin dibine takılı.

6. murat1oglu

murat1oglu murat biroğlu

Favori Kamış:
    4.20 Alba Star sörf
    Favori Makine:
    OKUMA Distance Surf Pro 60
    Bu gün sabah 5 gibi arnavutkydeydim gece yemli eşşek istavriti alanlar vardı tabi yapraklarda geliyordu yem bulamadığım için deneyemedim aslında istavrit için gitmiştim sabah istavrit yapmaya başladı ama ne istavrit 9 10 lu çeken bile oldu bunları anlatıyorum ama ben bir tane bile alamadım çıldırdım hele birde çaylaklar doluşunca çaylaklar diyorum adam makinayı açmayı bilmiyor balık tutmaya gelmiş buyur burdan yak yani çok kalabalıktı çok balık alanlarda müdavimlerdi muhtemelen 10:30 gibi topladım takımları çok moralim bozuldu idk cyr

7. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Bugün sabah Karaköy'den Emirgan'a kadar tüm kıyı boyunca durum aynıydı.Açığa atarsan iri istavrit ,yakına atarsan daha ufak istavrit.Nadiren arada çapariye atlayan yapraklar oluyor.Bugün sadece bir sarıkanat gördüm o da sırtından istavrit çaparisine yakalanmıştı.

8. murat1oglu

murat1oglu murat biroğlu

Favori Kamış:
    4.20 Alba Star sörf
    Favori Makine:
    OKUMA Distance Surf Pro 60

Evet size katılıyorum balık uzaktaydı bende bu yüzden alamadığımı düşünüyorum :D elimdeki kamış 3.90 dı balık alanların geneli 4.20 kullanıyordu ve benim makinadaki misinada yetersiz kalıyordu yani dibe pek oturtamıyordum kurşunu uzak atış konusunda takım kopacak korkusunu içimden atmam gerekiyor artık

9. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Merhaba,

Dün akşam Vaniköy'de 18.00 - 22.00 yemli denemelerim sonucu 2 tane çinekop aldım. Canlı ve taze yem ile 15 20 parça alan kişilerde vardı. Ana baba günüydü Vaniköy bir kişi ( bende dahil ) aman balık vurdu diye sardığında 3 sağından 3 solundan oltalar kıpraşmaya başladığı zamanlar oldu. Balık yerine karışan bir sürü takım stres vs.. hat safhadaydı. Bayram bana göre bereketli geçiyor emekciler için fakat çok kalabalık.

Bugün galata köprüsü ana baba günüydü her zamankinden daha fazla bir kalabalık vardı. Herkes nasibini almış görünüyordu. Hemen hemen herkesin kovası doluydu.

10. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Sonunda oltanın ucunu sallamayı başardın sanırım. Sevindim. Tebrikler dostum.

11. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Teşekkür ediyorum Murat Abi,

Daha önce'de bir sarıkanat'ım var yemli'de :)

Saygılar,

12. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    kalender cok guzel iri istavrit yapti bu gun hava kararinca yemli attik vurus olmayinca toplanip geldim (istanbulun heryeri trafik felc bilginize) :(

13. bababalık

bababalık MUSAB

Bugün öğleden sonra unkapanı köprüsüne gittim.:D Harika iri istavrit vardı. reeling Kısmetimi alıp akşam döndüm.:hungry:

14. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Ben derim ki bu istavritin arkası çok güzel sarıkanat yapar.Tecrübe ile sabit çoğunlukla istavritin arkasından dişli balık yapar.Umarım yanılmam.Herkese rastgele....

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bu sabah Vaniköy iri istavrit yaptı ama öğlene doğru kesti.. öğleden sonra toplanıp gittik o nedenle akşam balık yapıp yapmadığını göremedik..

16. aykut34

aykut34 AYKUT

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf
    Favori Makine:
    okuma salina16000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    yaptı yaptı daha iri yaptı ))

17. fikret_34

fikret_34 fikret

bu sabah sarıyerdeydim güzel iri istavrit yaptı ara sıra çinekopta geliyordu istavrit artık boğaza giriş yaptı haydi rastgele arkadaslar..

18. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Bende bugün Boyacıköy tarafındaydım kalın çapari ve 125 gr kurşunla açık çalıştım iri boy İstavritler aldım saat 12,00-15,00 arası yaklaşık 3 kg kadar. Ufak gelenleri denize iade ettim. Yeterince tuttuğum için takımları topladım doğru eve. Ama çok acemi arkdaşlarımız var zevk için geliyorlar zaman geçirmek için ama tutulan balıklar bir serçe parmağını geçmiyor, o kadar onların yanında ufakları göstere göstere atmama rağmen söylemlerime rağmen o balıkları hep kovalarına atmaya devam ettiler, bizden birşey olmaz.

19. karambol29

karambol29 AHMET KAYA

Favori Kamış:
    MİTCHELL APACHİ 4.40-RIVER FLORE 3.60 SURF,EXTREME 3.90 SURF- ALBASTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    ERMA PANTHER 60-SEA MASTER R665 RATİO 4.9.1-OKUMA BOXTER BXF65
    tuzla pendık kartal serıdı nasıl arkadaslar bı hareketlenme varmıdır ?

20. masi

masi ZIYAETTIN DURAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Vertigo 4.20 , Okuma Helios 2,40
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65, Okuma Salina II 10.000 Shimano Exage 2500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Akşam 19:30 gibi avlamıza vardık ve gemiye geçtik yemler önceden tutulan kıracalar malzememiz 2 adet hırsızlı zoka ve 2 adet mantara sarılı 15 kulak 0,22 misina birde denize sarkıtılan projektör.
    Av 22.30 gibi bitti 65 parça çinekop 2 kişi bölüşüp evin yolunu tuttuk.
    Büyük keyif aldım öyleki bazen yemi takıp atıp çekmem bir oldu. Tek kötü tarafı hala sırtımın ağrıması :)...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.