İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    aynı makineden bende de var. rapala için ideal devir sayısı var. 1:5.3 ve tek turda 100 cm gibi misina sarımıı var. ancak
    bu devir sayısı akıntılı ve ağır kurşun kullanıldığında makine sarması ağırlaşabiliyor.aracı 1 değilde 2 viteste kaldırmak gibi . ama makina takılması ,sarmıyor gibi bir derdi yok.
    tavsiyem ağır kurşun akıntılı bölgelerde devir sayısı düşük makineler kullanmanızdır.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O zamanda lüfer gelmez.

Devirli makine iyidir bu işlerde. Ama devirli makina, makinenin seçildiği noktadır. İyi ile kötü, 150gr kurşunla sahteyi jet gibi kaçırırken belli eder kendini. Öyle kıytırık, plastiğin üstüne "chrome effect" boya sıkılmış şeylerin harcı değil bu.

3. çetin zengin

çetin zengin çetin

arkadaşlar boğazdan rapor verebilecek olan varsa çok makbule geçer

4. legendario

legendario Lütfü Özbay

Favori Kamış:
    Albastar Bosphorus 2308 4.20 200-300G
    Favori Makine:
    Penn Fierce FRC6000
    En İyi Avı:
    koca bir ağaç kütüğü
    akıntıburnu kıyıdan iri istavrit yapıyor. 1 haftadır çok iyi balık yapmış. bende dün sabah 7 den öğlen 12 ye kadar 3 kg aldım. kraça katliamı devam ediyor.cyr

5. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    **** ANADOLU KARTALLARI FISHING TEAM **** grubunun organızasyonu ıle dün gıttıgımız Rumelı hısarında yagmur ve fırtına altında yaklasık 2-3 kılo arasında iri istavrıt tuttuk kursunlar 150 gr olmasına ragmen yınede hafıf kaldı.....

6. kale124

kale124 dursun

Acaba bu havada balıkta olan var mıdır :) varsa bir son durum güncellemeleri alabilir miyiz ? bu aralar balıga gidemesekte raporlar sayesinde gitmiş kadar oluyoruz :) bu havalarda gırgırlar inş. balıga cıkamıyordurda balıklar iyice bollaşır :)

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bu aralar boğazda istavrit bol arkadaşlar.. uzak atışlarla açıktan ve dibe yakın seviyeden iri istavrit alabilirsiniz.. kıyılar kraça dolu, aman deyim uzak durun..

8. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    cumartesı gunu once vanıkoyde cınekop a attık bekledık vurus gelmeyınce toplanıp kulelıye gıttık. ordada oltaları yatırmıslardı ama bır bosluk vardı bızde orda caparı atalım dedık ama hep kıraçaydı. kendını bılmez bırısde sahılden file ıle kıraça katlıamı yapıyodu. arkadsla okadar seslı bı sekılde kıraçaaaaaa var hep tutulmaz bugun balık vs demem ragmen devam ettı ve kovayı agzına kadar doldurmustu.

9. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35

Murat Abi Merhaba,
    Nasılsın ? Avlar çok güzel tebrik ediyorum. Bende bu ay sonunda Ultegra cıa4 10000 yada 12000 almayı düşünüyorum. Umarım birlikte rapala atabiliriz.

Saygılar,

10. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Neden olmasın, çok sevinirim. Balık bahane , dostluk şahane....

11. ephesos

ephesos serhat

13/11/2011 yer sarıyer saat 7,00 ve 11,30 arası yaklaşık 4 kilo iri istavrit ve çapariye gelen 4 adet çinokop sonrası çinokop çaparisiyle yarım saat at çek bişey yok fakat yemliye geliyordu yemlide beklemeye gelemiyorum sıkılıyorum atmadım fakat balık boldu bundan sonrada yapar inşallah kesilmez bu tekneler kıyıdan ağ atıyorlar yazıktır koca boğazda yermi yok kıyıya yanaşıp ağ atıyorlar anlayamıyorum dibindede sahil güvenlik var askeriye var nasıl müsade ediyorlar hayret

12. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    az önce abim aradı florya-k.çekmece kıyılarına gırgırlar hücum etmiş...

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    lüfer oraya mı gitmiş.. ilginç :confused:

14. Burhani

Burhani burhan

yer : kuleli
    saat: 12:00- 15:00
    balık : istarvit

arkadaşlar bu gün kuleli çok bereketliydi 3 saatte yaklaşık 4 kilo istarvit aldım hepside çok iriydi boşçeken yoktu herkes çok çekiyordu

15. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bereketli olsun. Ama doğrusu İSTAVRİT'tir.
    Yavrusu da kıraça'dır.

16. obsession

obsession Selçuk

doğrusu tutulandır
    yasak olanda yavrusudur hihi

17. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit
    Öyle bir sistemimiz varki kanun çıkartırlar ama uygulanmasını sağlamazlar. Pazarlarda yaprakları çinekop diye satıyorlar sonuçta tekneler balıkhalinden dağıtım yapmıyorlarmı hadi orda denetlenmiyor büyük marketlerde bile durum böyle. Pazarda soruyorum balıkcıya neden bunlar avlanıyor adamın dediği bunlar avlanmassa denizlerde balık kalmaz canavar balıklarmış. Ulan sizden ala canavarmı var.

18. 3182

3182

Kokoşun lafları işte. 30 sene önce denizler kofana sırtıkara kaynıyodu diğer balıkları yokmu ettiler?

Peki benim göremediğim balıklar var boğazda orkinos,uskumru,kolyoz ve kılıçbalığı gibi. Sanırım bu saydığım balıklarıda bu canavarlar bitirdi?

Fakat ben öyle duymadım poyrazköylüler bitirdi diye duydum bu saydığım balıkları. Kokoş kim? Poyraz köy balıkçılar bilmemne dernek başkanı. iki tür çinekop var bir türü lüfer olmaz,10 cm ken yumurtlar bu çinekop diyen ilim irfan sahibi kişi.

19. murat1oglu

murat1oglu murat biroğlu

Favori Kamış:
    4.20 Alba Star sörf
    Favori Makine:
    OKUMA Distance Surf Pro 60
    Bu gün saat 10 11 arası oyalandım biraz emirgandan akıntıburnuna kadar açıktan iri istavritler alınıyor birisinin çaparisine iribir zargana takıldığını gördüm yaklaşık 50 cm ye yakındı zannediyorum istinyeden beşiktaşa kadar hergün geçiyorum işim gereği bu bölge sürekli takibimde yani:D

20. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Sabah saat 7.00, Beylerbeyi Hamîd-i Evvel Camii önü.. Oltamız suda, hava sert hafif esiyor, balık avı iyi başlamış, keyifler güzel.. Güneş doğudan bulutlar arasından kendini göstermiş, arnavutköy tarafında hafif çiseleyin yağmurun oluşturduğu tam gökkuşağı.. Ömrünün beş senesini gurbette karasal iklimde geçiren bu kardeşiniz içlendi biraz :)) Bir türkü vardır:

Vardım yarin bahçesine/Bir nar aldım yemeye
    Meramım nar değil / Geldim yari görmeye

Üstad Gültekin'in icrasından arzu edene..

Yeni aldığım Okuma Salina 4.20 IM7'nin heyecanıyla av pek bereketli geçti. 1 adet çinekop, 1 adet iri sardalye ve 4 kilo iri istavrit ile öğlen 12.30 gibi av sonlandırıldı. Ayrıca 1 kova kadar orta boş kıraça nazikçe geri salındı..

Bizlere bu şehr-i güzîdeyi emanet eden ecdâdımızın makâmı cennet rûhu şâd olsun.. Bizler de bu emaneti arkadan gelenlere güzel bırakalım tabii :))

Uploaded with ImageShack.us

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.