İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer

Uploaded with ImageShack.us

Dun gece 23:30 , 05,50 arasinda Galata koprusu bogaza bakan kisimdaydim , maksat muhabbet oldugu icin baliga cok ozen gostermedim yinede bereketli avlardan biri oldugunu dusunuyorum , hemen hemen herkez balik aldi , kullanilan malzeme klasik mantarli 2 li ve 3 lu takim yem olarak Taze Hamsi kullanildi su ustu zoka denemeleri oldu fakat basariya ulasabilen olmadi , kopru herzamanki gibi kalabalik , bazen yer yuzunden tatsiz olaylar goruluyor , ozellikle takimcilarin tezgahlarinin sagini ve solunu isagal etmesi en onemli sorun bu durumun cozume ulastirildigini saniyordum ama degisen birsey olmamis , biz mevcutlu yani arkadaslarimizla gittigimiz icin bos olan takim satan kisilere ait olan tahtalari kaldirdik , mizmizlanir gibi oldu agzinin payini aldi.

Son durum boyle , bereketli avlar.

Selamlar.

2. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    ====

Yanina bol miktarda taze hamsi almayi sakin ihmal etme , 5 hamsiyi 2 TL den satmaya calisiyorlar , sonrasinda klasik mantarli takimin bol olsun , 75 yada 100 gr kursun ile calis , elinin bos olacagini sanmiyorum bulabilirsen bogaz kisminda yer bul kendine karakoye bakan ilk duba yakinlarinda.

Rast gelsin.

3. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bu arada bu tezgahcilarin %90'i firsatci olmus , 2 TL den 5 hamsi , 3 ila 3,5 TL 'den 2 li mantarli takim , 5 TL e 3'lu mantarli takim , 3 ila 4 liradan Kurt satmalari , bu kazanilan paralarin kayit disi olmasi , bir cogunun alikiran baskesen olmasi , kamu alani uzerinden rant elde ediyor olmasi daha ne kadar gidecek?
    Valla ben 14 senedir Esnafim orada sezonda kazanilan paralari kazanmiyorum , soruyoruz adama neden boyle yapiyorsun arkadasim kimsiniz kimin alanini gasp ediyorsunuz , 4 cocuk bakiyorum sabahtan akasama kadar buradayiz sezonda aylarca eve gitmiyoruz filan , ee bana ne bundan bende haftada bir iniyor keyfime bakicam , seninle bunlari konusmak zorundamiyim ? Hayirdir yani bu gucu kimden aliyorlar anlamiyorum , inanin ben bunca yillik ticaret hayatimda bu kadar piskin kisileri gormedim.

4. sin2018

sin2018 Bilal

katılıyorum arkadaşım bu balık sezonlarında hepsi öyle...

5. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina
    bide babalarının yeri gibi sahiplenmiyorlarmı çıldırmamak elde değil banghead

6. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    ==-

valla sadece katilmak yetmiyor , ben kopru uzerinde amotor avlanan arkadaslardan tepkilerini vermelerini rica ediyorum , gordugunuz usulsuzlukler sizlerin temiz hava alma hakkini engellemesin , gerekli yerlerin telefon numaralari paylasilmisdir , not alin baktiniz usulsuzluk caninizi sikicak , sizi engelliyecek yada tartismalara yol acacak , o an iletin sikayetinizi cozume hemen kavussun.Bu sekildeki yaklasimlar oldukca onlarinda bizlere olan tavirlari degisecek.

Yeterki zamaninda tepkilerimizi gosterelim , valla ben kendi adima bakiyorum bos tahta var soruyorum yanindakina kimin bu ? diyor tezgahin yerim tezgahini diyor kaldiriyorum. Bakiyorum keyfime , birilerinin cebi dolacak diye kendime ayirdigim zamanin hic olmasina tahamulum yok, sizinde olmasin.

tesekkurler.

7. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bugün galata köprüsünde çok verimli bir av yaptım, yarın rapor yazarım. Köprünün her yerinde çok iyi balık yapıyor birkaç gündür. Yer bulmak büyük sorun, köprüyü babalarından tapulayan arsız ve ahlaksızlar yüzünden 1 saat yer aramak için dolanıp durdum. Adam 4 kişilik yer kaplıyor, açmış tezgahını hem milleti kazıklıyor hem de balık tutmalarına mani oluyor. Hiç bir şey almayın bunlardan lütfen.

8. xslowx

xslowx mesut

arnavutköy-çamlıbahce de bugun hiçbirşey yoktu..

9. Serji

Serji Serkan

ya arkadaşlar birşey sorucam size bu yem taze olacak diyosunuz.özellikle taze hamsi yazmışsınız.karaköyde taze hamsiyi nerde buluyosunuz sorabilirmiyim?ayrıca unkapanı galatadan taze hamsi çıkıyoda bizimmi haberimiz yok??:D :D hani taze istavrit deseniz anlıycam.:)

10. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bir, hamur gibi bağırsakları pörtlemiş hamsi vardır. Bir de yeni gelmiş, çakı gibi, pırıl pırıl hamsi. Mümkünse su yememiş, direk kasadan...Güzel yem olan...
    Karaköy balık pazarında taze hamsi bulunabilir eğer şanslı gününüzdeyseniz:D

11. Serji

Serji Serkan

öyle hamsiyi heryerden almam ben.alırsam şayet karaköy tarafından alırım inan bu güne kadar hiç öyle taze hamsiye denk gelemedim orada.:) :) gerçi o kadar taze hamsiyi bulmuşkende götürür eve afiyetle miğdeye indiririm.:D

12. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Merhaba Arkadaşlar dün akşam saat 19:30 ile 22:00 arası babamla yapmış olduğumuz avı 32 ben 32 babam olmak üzere toplam 64 çinekop sarıkanat ve benim tutmuş olduğum 1 adet palamutla sonuçlandırdık. Çok güzel bir av oldu hepsini 750gr civarı istavritle yakaladık. Balık bol olduğundan fazla yem kaptırmadık. Muhteşem bir gündü diyebilirim. Herkese bol balıklı avlar diliyorum rastgele.

13. Fatihli Okan

Fatihli Okan Okan

Azmin sonu

Azimle sabırla beklemenin ve gayretin sonu, tebrikler dostum. Köprülere gelince, oraları işgaletmiş tezgahçılara bende gıcık oluyorum (1,2'si hariç), adamlar hem suçlu hem güçlü, hayatta yabancıyı kendi yerine, yanına, yöresine sokmaz İyi bir balık furyası oldumu tanıdıklarına hemen bir alo der, bir şişe şaraba 10 tane tahta bağlarlar, gece gündüz elindeki pet şişeye işer yanındakine ikram ederler. Orda yatıp yaşayan ordan ayrılmayanları var, kartondan yatak, boş pet şişe ve bir şişe şarap. Çoğu emekli maaşı alır, bakmayın ağladıklarına, 3 liralık şeyi 10 liraya satıp milleti kazıklarlar.

14. xslowx

xslowx mesut

arnabutköy e balıga gelmek ısteyen var mı?

15. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    iymiş:)

============================================================================-nereden avlandınız sorması ayıp:D

16. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    galata işkalcileri

Ne desen az abi valla dun aksam gttım 3ksılık yerde 2 kısı tutyorlar araya grmem lazm mecbur 2 saat tantana yapıyorlar deli oldum sınırlerıme zor hakım oldum yoksa en 2 ksının canını cok kotu yakıcaktım tam şerefsizler zor tutttum ınanın kendımı ...:mad: banghead

17. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Bakıyorum da Galata'dan çoşku dolu haberler geliyor, iş güçten fırsat bulup gidemedim ona yanıyorum. Yer sıkışıklığına çözüm olarak; kişi başı tek kamış kullanma mecburiyeti aklıma geliyor.

Bu işgalci ve tecavüzcü tezgahları oradan ancak zabıta postalayabilir. Ama kovdukça geri geliyorlar ve mesai saatleri dışında bunlara göz yumuluyor. Bunlardan alış veriş yapmayın diycem ama zaten sayısı on binleri bulan acemilerden besleniyorlar.

18. brkp

brkp Berkay

Dün Galatadaydım, Haliç'e bakan tarafın Eminönü kısmında... Saat 15:30 - 22:30 arası tam 7 saatte sadece 7 parça çinekop ve sarıkanat alabildim ve av bu kadar verimsiz geçtiği için siteye resim eklemeye gerek bile duymadım. Doğrusu millet kan ağlıyordu kimsede kayda değer bir şey yoktu... Herkes benim gibi 3-5 parça birşey almıştı! balık gerçekten çok seyrekti, millet isyanlardaydı... Öyle zaman oluyordu ki saatler boyunca tek bir vuruş bile alınmıyordu oltalara. Ama sitede ki yorumlara bakıyorum da herkes tam tersi durumdan bahsediyor... Acaba diyorum ben mi Galata köprüsü diye başka bir yere gittim yanlışlıkla? yoksa Galata'da bu kadar balık bolluğundan bahsedenler kafa mı buluyor bizimle? Af buyurun beyler ama sitede yazanlarla gerçekte yaşananlar çok farklıymış maalesef.

19. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bravoo :) Galata köprüsünde balık yapmayan nadide mekanlardan birini bulmuşsunuz :) Galata köprüsünde karaköy tarafının hem halice bakan tarafı hemde sarayburnuna bakan tarafı güzel balık yapıyor ilk dubaya kadar. Onun haricinde sarayburnuna bakan kısmın yine eminönü tarafıda çok güzel balık yapıyor. Ama siz en verimsiz bölgeden atmışsınız. Eğer sarayburnuna bakan kısımda ilk dubaya yakın biryerlerde yer bulsaydınız tahminimce en az 25-30 parça balık alırdınız.

20. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Dogru söyLedi aLi.. bende dun bahsettigi yerdeydim 3 saat sonra yer buLdum o ayrı :))

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.