İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Dün 15:00 civarı Galata dan yürüyerek geçtim, balık yoktu bende ondan bomboş dedim heralde.

2. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası

9 numara iğne ve silikon kullandım.

3. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    Değerli arkadaşlarımızın raporlarını keyifle takip etmekteyim, bir raporda ben vermek istedim;

18 Eylül Cmts. Mimarsinan/B.çekmece saat 14:30 - 18:30 arası Bababurnu 'ndan yaklaşık 400-500 mt. açıkta;

palamut yok
    çinekop-lüfer yok
    zargana 35 cm lik 1 adet (ipekle)
    istavrit iri 2 adet (karidesle)
    izmarit iri 40 adet (karidesle)
    trakunya (15 cm civarı) 2 adet (karidesle)

yakalanmış olup, trakunya olduğunu sonradan öğrendiğim balık tarafından da baş parmağımdan çarpıldım :eek: Aradan 5 gün geçti ama parmağımdaki ağrı azalmış olmakla beraber hala devam etmektedir. Amman dikkatli olalım ;)

Yanına yem almayan tekneler maalesef boş idi, karides almasaydım bende bir zarganayla eve dönecektim.

Sanırım lüfer ve palamut unda B.çekmece taraflarına uğramasına daha 10-15 gün var gibi görünüyor.

Herkese bol bereketli, kazasız belasız avlar dilerim...

4. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    Ertan Abi raporun için teşekkürler daha güzel avlarla birlekte olman dileği ile... Trakunya tehlikeli bir balık kalp rahatsizlığı gibi rahatsızlığı olan insanların özellikle dikkat etmesi gerekmekte ölümcül olabliyor.

İşin kötü tarafı istavritede benziyor ama biraz tipsizi :)

5. thekın

thekın bülent

Favori Kamış:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    Favori Makine:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    boğazdan iyi kötü balık çıkıyo ama kartal maltepe zargana hariç ölü bu sene.
    geçen yıl bu zamanlar iri istavrit alırdık bol miktarda. pazar günü 45 dk kadar çapari salladım ama hiçbişey yoktu. sadece zarganacıların yüzü gülüyordu onlarda kalem kadar bile çıksa linarlarına atıyolardı.

6. -Yaban-

-Yaban- mustafa seyda

Favori Kamış:
    celtic
    Favori Makine:
    river
    En İyi Avı:
    henüz en iyisini tutamadım
    ben sık sık kontrol ediyorum menekşeyi ama henüz lüfer göremedim.

7. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    O yakalanan lüferler tekneyle gürpınar açıklarında uzun oltayla yakalanıyor.Ambarlı sahilindede kıyıdan epeydir deniyorum bi iki vurma oldu ama henüz çıkaran görmedim.Bende merakle bekliyorum denemenizin sonucunu.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Kıyıdan aslında üsküdarda yapılan bir yöntem var asansör takımıyla denemek lazım. bilmiyenler internetten araştırabilir. bunun için canlı zargana lazım tabi..

9. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Iyi aksaamlar az once memleketten giresun gelen bir arkadaska konustum gecen hafta cok guzel sarkanat lufer yapmis ama gectigimiz pazar gunu gitmisler en son, balik cok nadirmis, soylemesine gore balik yavas yavas sicak sulara akmaya baslamis tahminlerine gore en gec 10 gun icinde bogazda cikmaya baslayacagini soyledi soyledigine gore tahminimce bu hafta sonu degilde onumuzdeki hafta sonundan itibaren bogazda cikacagi konusunda epeyce umutluyum insallah haftaya cinekop sarikanat tutmaya baslayacagiz
    Ben bilen arkadaslardan zargana tutmak icin tavsiye almak istiyorum
    Gectigimiz hafta sonu carpama ile yaklasik 20 25 tane yakaladim bu benim ilk denememdi isin acikcasi cok bol oldugu icin bu kadar cok yakaladigim kanisindaym
    Benim esas merak ettigim zargana yakalamak icin birkac yontem duydum
    1 carpma, carpma tamamen sansa baliga denk gelirse yakalayabiliyorsunuz isin acikcasi carpma ilk defa kullandigim icin biraz sakatlik yasadim daha dogrusu birilerini sakatlama pozisyonu oldu hosuma gitmedi
    2 ipek, bunu internette arastirmalarimdan duydum caparinin nasil yapilacagi konusunda pek bir fikrim yok guyya baligin agazi ipege takiliyormus acikcasi bana pek etkili olacagi konusunda umutlu degilim yinede alisveris yaptigimyerden birkac metre ipek aldim nasil aypilacagi konusunda bilgi verirmisiniz
    3 yemli, bu baligin ne yedigi kac numara igne baglamaliyim kursun olmali mi olsada kac gram olmali bu baligin suyun ust kisimlarinda dolastigini biliyorum top ile de atilabilir gibi tahmin ediyorum
    Verdiginiz bilgiler icin simdiden tesekkurler sabirsizlikla bekliyorum

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Halim bey çarpma sitece hoş görmediğimiz bir yöntem. çarpmaya karşıyız bunun amatör balıkcılıkla alakası olduğunu düşünmüyoruz. çarpmayla yakaladığınız balıklar var bir de yakalayamayıp yaraladığınız balıklar olacak hem çok sakat bir yöntem olduğunu kendinizde söylediniz.
    zargana için en temiz ve etkili yöntem ipek sonrasında gümüş balığı fleto olarak a da hamsidir. başka etkili ve benim en çok verim aldığım yem ise kaya kurdudur. denizde kayalıklar keser yardımıyla kazınarak bulunur.
    Çarpma ile avdan nasıl keyif alıyorlar anlamıyorum. kesinlikle amatör balıkcılıkla ilgisi yok. ben hayatımda bir kere kullandım o zamanlar merakımdan bir daha da kullanmam çok acımasız bir yöntem. zaman zaman oltama sadece balık parçası geldiği de olmuştu o zaman bende lüfere yem için atmıştım ama sonrasında çok pişman oldum.
    en temiz yöntem ipektir ve çok etkilidir.
    nerede avlanıyorsunuz acaba ?

11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Halim bey ,Engininde ifade ettiği üzere çarpma bizler için hiç hoş olmayan bir avlanma yöntemi. Bu yöntemle avlanmayı düşünen arkadaşlara başka birşeyi daha hatırlatayım , kamışı her sert vuruşunuzda makinanızın dişlileri deforma oluyor ve ömrüde normal kullanılacak sürenin belkide 100 de 20 si kadar bile kullanamadan hurdaya çıkıyor, hem malınıza zarar veren hemde çarpmadan kurtulan balıklara zarar veren bir yöntem , sizden ricamız bu türden avlanmayı bir daha yapmamanız.:)

12. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Sizin ve engin beyin dediklerine kesinlikle katiliyorum usun acikcasi yaraladigim baliklari hic dusunmemistim ama cok onemli bir konuya degindiniz yukardada dedigim gibi ilk defa denedim carpma ile ama bir daha asla elime almam sizden ricam kaya kurdu dediniz bu kurdu igneye mi takiyoruz nasil takiyoruz nasil bir igne olmali genelde 3 numara igne kullaniyorum acaba uygunmudur yemin yukarda kalmasi icin samandira kullanmalimiyin kullanirsam samandira ile igne araligi kac mtr cm olmaldir acaba bu kancaya istavrit hamsi gumus eti taksam etkili olur mu?
    Bir de ipek oltasi konusunda bilgi verirseniz memlun olurum
    Imla hatalari icin kusura bakmayin cep telefonundan yaziyorum turkcedeki noktali harfleri yazamiyorum.

13. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Canım sen Pazar gününden den bahsediyorsun .....Ben Pazar Sarayburnuna gittim.......Cumartesi Menekşede 1-2 Zarganayı geçen olmadı........

14. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Tekne olsa sorun yokta ben sahile mahkum durumdayım....

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Anlayışın için teşekkür ederim. Zargana topuna 0 15 ten kalın olmamak kaydıyla yaklaşık 2 metre uzunluğunda beden bağlıyorsun , tabi önce 9 . 10 yada 11 numara iğneyi bu misinaya bağlıyorsun ondan sonra topa bağla , kurdu ağzından kancaya takarsan atış esnasında daha fazla dayanaklı olur. Ben zargana takımında 9 numara kanca kullanırım ve 2 iğneli yaparım , iki iğnenin arasına 3 cm i geçmeyecek kadar mesafe bırakırım, topa yakın olan iğneye asıl kurtu yani balığı cezbedecek olan 5. yada 6 cm lik kurtu takarım , ikinci iğneye yani uçtakine ,ise sadece kancayı kapatacak kadar kurt takarımki kanca gözüküp balığı ürkütmesin, kurt 5. 6. cm den uzun olrsa hem kopma riski yüksek, hemde arkasından gelen zargana daha kancaya ulaşmadan yemin büyük kısmını koparır ve senin avını kaçırmış olmandan kaynaklanacak üzüntüne sebep olur.

16. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Zargana avlamayı düşünenlere Zeytinburnunu tavsiye edebilirim.

17. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler yarin aksam takimlari baglamaya baslayacagim hafta sonu da musait olursam bir yerde buyuk ihtimal kulelide ve cabukluda daldic okulunun onunde deneme yapmayi planliyorum

18. delikanhkn

delikanhkn Hakan

Favori Kamış:
    shimano alıvıo 4.20
    Favori Makine:
    shimano alıvıo 10000 fa
    En İyi Avı:
    kefal yaklaşık 1 kg
    öğleden akşama kadar 60 tl kamaralı tekne tel no 05359271124 kaydet sana uyarsa bundan sonra sende gelirsin.

19. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    bugün Üsküdar radar önüne uğradım. Az sayıda istavrit almışlardı. Benim orada bulunduğum süre (yarım saat) 1 tane balık alan olmadı. Rüzgar çok fazlaydı.

Dün de Galata köprüsünden geçtim. İstavritten daha çok sardalya vardı. Bazı kovalarda izmarit ve tek tük mezgit gördüm. Ayrıca tam gözümün önünde bir vatandaş suya attı kendini. Biraz yüzdükten sonra kayboldu suda....

20. 29519

29519

Allah rahmet eylesin. Ne diyelim.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.