İstanbul Organizasyonu 1 Mart 2009

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

?

Organizasyonun hangi avlakta yapılmasını istersiniz?

Anketin kapanma tarihi 22 Şubat 2009.
  1. Üsküdar

27,8%
  2. Beşiktaş

13,9%
  3. Emirgan Çınaraltı

29,1%
  4. Emirgan Tokmakburnu

22,8%
  5. Vaniköy

21,5%
  6. Kuruçeşme

19,0%
Birden fazla oy kullanılabilir.
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. SNOOPY

SNOOPY FATİH AYAN

En İyi Avı:
    sayısı ve gr. belirsiz DARDANEL TON - LIGHT : ) + BİR YETİŞKİN MARTI ; )
    demek ki aklın yolu bir miş :)

2. SNOOPY

SNOOPY FATİH AYAN

En İyi Avı:
    Vallahi arkadaşım, ben varım diyorum - bende bir araç var ve 4 arkadaşı ben alabilirim, en azından bir araba daha olsa toplam 10 kişi olmuş oluruz zaten. malzemeleri götürmek adınada sıkıntı fazla çekmeyiz, benim aracın bagajı baya bir büyük. bu olta işine merak sardığımdan beri aklımda hep saroz körfezi - Çanakkale var, bir kere orda suyun altını izleme şansım (saroz)olmuştu, çiçek bahçesi ve kesinlik ile bir balık cenneti - hemde sürüler halinde, bir doğa harikası. tabi bu mevsimde nasıl olur onu bilmem, ben gittiğimde yaz dı.

3. SNOOPY

SNOOPY FATİH AYAN

En İyi Avı:
    Bu arada, herkese GÜNAYDIIIINNNNN

4. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    İstanbul Organizasyonu

Fatih Bey kardeşim.
    Saroz körfezi söylediğin gibi bir balık cennetidir. Ben orada 5-6 kere balığa çıktım. Ancak Sarozda balık tutmak için önce tekne bulmamız ve avlakları iyi bilen olması lazım. Orada mercan yuvaları, karagöz yuvaları ve diğer balık yuvaları hep ayrı ayrı yerler. Yaz aylarında çıkmıştım ve her seferde mercan,karagöz, kocagöz, uskumru, tuttum hemde hatırı sayılır miktarda. Tabii
    istavriti hiç saymadım. Ondanda bol miktarda yakaladıktı.
    Saroz körfezinde balık tutabilmek için mesela cumartesi sabahı hareket etmek ve gece mesela geliboluda kalmak ve pazar günü İstanbula dönmek icap etmektedir. Topkapıdan Saroz körfezindeki yerleşim ve yazlıkların olduğu Güneyli kasabası 270 kilometredir. Bu ise araba ile takriben 3,5 - 4 saat demektir. Ayrıca yol üzerinde Kavak köyünden geçerken çapari yapmak için kaz tüyü de temin edilebilir. Benim aklımda kalan ve bulabileceğimi tahmin ettiğim 2 tane mercan avlağı biliyorum.
    Yukarıda bahsettiğim hususları da dikkate alarak bir organizasyon yapabilirsek ben mutlaka iştirak ederim. Tabii Çanakkaleli ve bilhassa Gelibolu lu arkadaşlar orayı iyi bilirler onlarda yardımcı olurlar.
    Yem olarakta sardalya ve karides kullanmaktadırlar.
    Selamlar.

Son düzenleme: 10 Şubat 2009
  5. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Bence seçeneklere başta Kuruçeşme'yi katmamakla iyi etmişsin.

Çünkü kışın orada 2 büyük gemi yanaşmış bekliyor ve yaz gelmeden de oradan ayrılmıyorlar. Şayet 15 kişi olta atacaksa iki geminin arasında kalan boşluktan yanaşık düzen belki birşeyler yapılabilir ama o kadar.

Galiba Kemal ağabey parkı değil de yanındaki otoparkı kastetti diye düşünüyorum. Ancak ben oraya daha önce hiç gitmediğimden imkanları nasıldır onu bilemiyorum. Uygunsa orası olabilir bence.

6. SNOOPY

SNOOPY FATİH AYAN

En İyi Avı:

Abi benim de düşündüğüm zaten C.tesi sabah erkenden yola çıkmaktı, ki sabah saat 8-9:00 gibi saroz körfesinde olalım. ben söylediğim gibi daha çok yeniyim, öyle çapari felan kendim henüz yapamıyorum, ama inşallah sayenizde bende öğrenirim :) saroz ile alakalı tek bildiğim, yüzme bilmediğim için bi dalgıç kıyafeti ile denize girmiştim, bilirsiniz, o kıyafetler batmıyor ve hep su üzerinde duruyor, şnorkel ile baya bi deniz üzerinde denizin altını izleyerek dolanmıştım - kesinlik ile dünya üzerindeki Cennet - renga renk + balık sürüleri - saymak ile bitmez, zaten dünya üzerinde koruma altında olan noktalardan biriymiş, oraya dalış yapmak için dünya kadar insan geliyor - yurt dışından bile. ben henüz grubunuzda yeniyim, kimler var - kimler katılmak ister bilemiyorum, ama böylesi bir Organizasyon yapılacak ise önceden bir araya gelmek şart diye düşünüyorum ? ben kesinlik ile ortam oluşturulur ise katılırım.

7. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Sennur abla Kuruçeşme derken neresi oluyor otoparkmı yoksa o parkın olduğu yermi ...

8. SNOOPY

SNOOPY FATİH AYAN

En İyi Avı:

Merhaba Sennur Hn.

arkadaşımız Tarkan ve Süheyl abi de Saroz konusuna sıcak bakmaktalar, sanki siz resmi olarak böylesi bir Organizasyonu duyuracak olsanız baya bir katılan olur gibi görünüyor - siz ne dersiniz ?

Fatih

9. alihandaghan

alihandaghan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3550 gram
    Benide listeye eklerseniz sevinirim.Görüşmek üzere

10. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili arkadaşım, organizasyon konusunu ille de bizlerin açması gerekmiyor. Organizasyon duyurularu kategorisinde müstakil bir başlık açabilirsin. Katılmak isteyen arkadaşlarımız listeye isimlerini yazdıracaklardır. :)

11. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

Sevgili Süheyl ağabeyin açmış olduğu konuda organizasyon için istekli olunduğu sizler tarafından belirtildi.

Bu nedenle 1 Mart 2009 tarihi için bir organizasyon düzenleyelim diyorum. 1 Mart tarihini seçmemin nedeni, her zamanki gibi hem hazırlığınızı yapabilmeniz hem de ay başı olduğundan para sıkıntısı da çekmemeniz içindir.

Organizasyon kıyıdan gerçekleştirilecektir ancak ben bunun için kesin olarak bir yer tayin etmedim. Bunu anketi oylayarak birlikte kararlaştıralım. Ancak ankete eklenecek olan yerler, üşündüğünde gidip çay içilebilecek kafelerin olduğu yerlerdir. Yanımızda çocuklarımız da olabilir, ihtiyaçlar doğabilir. Bu nedenle bu tip yerleri tercih ederek anketi maddeliyorum. Bununla ilgili önerisi olan varsa ankete ilave edebiliriz. Ancak yine, bizim gibi kalabalık bir grubun ihtiyaçları düşünülerek yapılacak öneriler olmasına dikkat edelim.

Aynı anda birden fazla şıkkı oylayabilirsiniz.

Organizasyona katılmayacak olan arkadaşlarımız lütfen anketi oylamasınlar.

ANKETİMİZ 22 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE OTOMATİK OLARAK KAPANACAKTIR.

Yemek konusunu çoğunlukla yaptığımız gibi evden kendimiz getirerek, açık büfe şeklinde halletmek uygun olur diye düşünüyorum. Hem bu şekilde keyifli de oluyor.

Bu konudaki fikirlerinizi, yine bu başlık altında iletirseniz, hepimizin isteğine uygun bir organizasyon gerçekleştirebiliriz.

Hadi bakalım, hayırlı ve uğurlu olsun. :)

Listemiz;

1. Simendifer
    2. Süheyl Başak
    3. Süheyla Başak
    4. miccron
    5. smyrna
    6. Ender ve ailesi
    7. Alparslan
    8. Ender (d1ablo)
    9. Fatih (SNOOPY)
    10. Tayfun (tcomak)
    11. Alihan

12. simendifer

simendifer Sennur

Benim dediğim otoparkın orası değil. Oradaki imkanları bilmiyorum. Benim bahsettiğim Ortaköy'den sonraki "şifa yurdu" durağının arkasındaki park.

13. SNOOPY

SNOOPY FATİH AYAN

En İyi Avı:
    ama ama olmaz ki, ben daha dün bir - bugün iki yeniyim aranızda. gruptaki arkadaşları tanıyor olsam, bilseler ben kimim söyleyeceğim ciddiye alınacaktır, sonuçta kişiyi tanıyor olurlar. ama bu şekilde - Fatih kim ? ? ki zaten burda patron sizsiniz :) öyle kendi başıma ben birşeyler yapmak istemem, grubun başındakinin yapmasını ve düzenin bozulmasını istemem. ben kendim ayrıyeten gidersem, burdan da duyururum, arkadaşlar gidiyorum, gelmek isteyen var sa buyrun dükkan sizindir diye :)

14. simendifer

simendifer Sennur

Peki o zaman bir tarih kararlaştırırsanız sizin için bir konu açarım. Esasen dediğim gibi, ne zamandır üye olduğunuz ya da kim olduğunuzun önemi yok. Burada herkes samimi davrandığı için böyle bir organizasyona gelmek isteyenler yine gelecektir. Ama siz ille de konuyu siz açın, içim rahat etsin diyorsanız, sizin için bir konu açarım. Bir tarih belirleyip bildirirseniz hemen konu açabilirim. ;):)

15. SNOOPY

SNOOPY FATİH AYAN

En İyi Avı:
    siz demiştiniz ki belli peryotlarda kıyı ve tekne organizasyonları yapıyoruz, bunu da o peryod içine dahil ederek yapabiliriz mesela ? 1 Mart Kıyı, sonraki ne zaman ? ozaman da örneğin Saroza büyük Organizasyon, C.tesi sabah erkenden çıkış, Pazar akşamı İstabula dönüş - gibi mesela ? olmaz mı ?

16. simendifer

simendifer Sennur

Valla ben uzunca bir süre böyle bir organizasyona iştirak edemem. İştirak edemeyeceğim bir organizasyonu da koordine etmem pek mümkün değil açıkçası. Buradan belki evet ama periyoda katarsak benim de orada olmam gerekir, oradaki durumu organize edebilmek için. Ama sizler kendi aranızda gicedekseniz, dediğim gibi tarih belirlediğiniz sürece bunun için bir konu açabilirim elbette.

17. SNOOPY

SNOOPY FATİH AYAN

En İyi Avı:
    hımmm, patronun olmadığı bir Organizasyon :confused: peki 1 Mart da olacak olanı kim koordine edecek ?

18. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Saroz konusunda organizasyon

Sayın Sennur Hanım kardeşim.
    Anladığım kadarı ile Fatih Bey arkadaşımız Saroz Körfezine adeta aşık! Doğrusu
    haklı bahsettiğim gibi orası adeta balık cennetidir. Bildiğim kadarı ile Dünyada kendi kendisini temizliyebilen 3 körfezden biridir. Bu nedenle sular orada her zaman temiz olduğundan balıkların tercih ettikleri bir yerdir. Ancak organizasyonu bence yaz aylarında yaparsak çok daha verimli olacaktır. Çünkü
    körfez hem poyraza ve hemde lodosa açıktır. Tekne ile sert havalarda denize çıkmak çok riskli olacaktır. Hatta oralı balıkçılar bile rüzgar biraz sert estiğinde denize çıkmamaktadırlar. Körfezde avlanan balıkçıların çoğunluğu Kavak köyündendir.
    Sizleri bilgilendirmek için az da olsa bölge hakkında bildiklerimi sizlerle paylaşmak
    istedim. Kış aylarında yapılacak bir organizasyonun verimli olacağını zannetmiyorum.
    Fatih Bey kardeşim kusura bakma bildiklerimi belirtirken galiba organizasyonu baltaladım. Ancak yaz aylarında seninle beraberim.
    Bütün arkadaşlara selamlar.
    Süheyl Başak

19. dede

dede kema ldede

müsait olursam bende gelmeyi düşünüyorum tabiki çarşısız organizasyon olmaz

20. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abla orda 2 tane gemi işgal etmiş durumda orda av zor olur ...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.