İstanbul Sarıyer Kıyı Raporu Bakmazsan kaçırırsın :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Anticore tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    mehmet kardeşım dıkkat edersen latıfe tarzı soyledım sakın alınma caparı konusunda soran arkadaşlara burada illakı yardım eden arkadaslar var kımsenın sorusu askıda kalmaz bence yınede sen sen ol oyle fazla balık tutma lımıtı aşma sen ıhtıyacın kadarını yakala kıme balık lazımsa gıtsın tutsun veya balıkcıdan alsın kal salıcakla

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Arkadasimiz limiti ogrenmis oldu boylece. Bundan sonra cm ve kg limitlerine dikkat edecegini tahmin ediyorum.

Bence daha onemlisi su ki cinekop avi yapmamamiz gerektigine, yapilmissa da hic degilse forumda cinekop avi raporu paylasilmamasina hassasiyet gostermimiz gerkiyor.

3. Anticore

Anticore Ahmet Erdem

ön yargılı davranmanız sizin sorununuz oldugunu gösterir, haklısınız bende biraz ileri gittim özür dilerim . bundan sonra yasaklara uyacagımdan emin olabilirsiniz iyi çalışmalar.

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bu kadar balığı kaç saate tuttunuz?Tek başınıza hiç durmadan çapariden balık çıkarsanız bile herhalde saatlerce sürer:confused: Umarım o balıklarıda bozulmadan eşe dosta dağıtırsınız da balıklar ziyan olmaz:hungry: Daha dikkatli ve duyarlı nice avlar diliyorum:thumb:

5. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Mehmet

Anlaşılan, aile terbiyesi almış efendi bir delikanlısın.

Kahve köşelerinde sigara dumanları arasında zehirlenmek yerine açık havada balık tutmuş, tadına doyamamış ve bunu bizimle paylaşmışsın.

Arkadaşların, abilerin de sana yasal durumu hatırlatmış, sen de gereğini yapmışsın.

Teşekkür ve tebrik ederim.

Bundan sonra daha bilinçli bir balıkçı olacağına inanıyorum.

Bir de şunu hatırlatmak isterim.

Bu işten geçimini sağlayan, başka geliri olmayan profesyonel balıkçılar var, çok fazla balık tutup dağıtmak, bir yönden hayır işi gibi görünse de diğer yönden bir başkasının ekmeğini engelleme gibi bir duruma da sebep olabilir.

Her zaman dengeli olmak lazım.

Rastgele.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Aynen katılıyorum ben de o çapariyi ne zaman kullandıysam balık gelmedi. Görünüş olarak gerçekten çok güzel ama balık avlamaya gelince iş yapmıyor. Bunun dışında üzerinde Hayalet Katil çapari yazan o çapariyi zaten balık gelse bile almayı düşünmem. Katil ne demek balıklarla savaşa gitmiyoruz.

7. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Yasal ve etik durumları ele alarak, katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkürler.

Özetle;

Bir amatör balıkçının günlük avlayabileceği balık miktarı ve boyları, adet cinsinden Tebliğ 2/2 de ilgili balık türüne göre ayrı ayrı listelenmiştir. Kilo miktarı ise 5kg ile sınırlıdır.

Konu ile ilgili duyurumuzdan alıntı:

Konu sahibi arkadaşımızın, yasal ve etik açıdan gerekli bilgiyi aldığını düşünerek, bundan sonraki yapacağı avlarda ilgili hususları dikkate almasını, çevresini de bilinçlendirmesini ve platform olarak, benimsemiş olduğumuz bu hususlar çerçevesinde paylaşımlarında da gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.

8. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    17 kg balık biraz avcı hikayesine dönmüş. hani avcılarda 1 tuttuğuna 5 katarlar ya.. onun gibi :)

9. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    :D :D :D :D

10. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    yaw abi belkide 4999 gr dır 5 kılo degıldır 1 gr la kurtardın hadı hadi d:D:D:D

11. obsession

obsession Selçuk

Üzerine çok fazla gidilmiş, aslında kimsenin kötü niyeti yok ama üstadımız avın verdiği heyecanla bilmeden bir hata yapmış. Ama nasıl bir heyecanla buraya başlık açtığını tahmin edebiliyorum, bundan sonra 5 kg'ın ustunde balık tutmayacağınıda tahmin edebiliyorum.

12. Anticore

Anticore Ahmet Erdem

Evet bundan sonra yasaklara ve kurallara uyacağımdan emin olabilirsiniz evet bir hata yaptım bilmeden ÖZÜR DİLERİM HERKEZ' den balık ların 2 kilosunu alıp gerisini konu komşuya ihtiyacı olanlara dagıtmış bulunmaktayım . Tekrar özür dilerim .

13. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Mehmet kardeşim tebrikler ilk olarak, limit konusunda ben birşey demek istemiyorum zaten fazlasıyla söylenmiş :) Bu konuya bu kadar hassasiyet gösterilmesinin sebebi burada hepimiz denizi ve balığı çok çok seviyoruz o yüzden fazlasıyla hassasiyet gösterebiliyoruz sakın ola hevesin kaçmasın bizi yalnış anlama balıklar da pek bi yakışıklı hani :) avların daim olsun :)

14. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Mehmet tebrikler güzel bir gün geçirmişsin.. yasalar hakkında gerekli bilgi verilmiş..
    Rasgele..

15. Anticore

Anticore Ahmet Erdem

Arkadaşlar Çogu kişi inanmıyor kullanmış oldugum çapariyi kötülüyor ama boğazda ince takım hiç bir zaman iş yapmadı yapmayacaktırda 19 senedir tarabyada yaşıyorum burayı çok iyi biliyorum ...Boğazda balık her zaman var çünkü marmaraya egeye göç ediyorlar .. ve açıktan gidiyorlar .. benim kullanmış oldugum çapari köstek 15 beden 30 100 gram da armut kurşun .. ince takımla anca kıyıdan kraça alırsınız ... ince takıma 75 gram kursun takamazsın en fazla 50 gram takabilirsin oda uzaga atmaya çalıştıkca beden aşınarak kopacak ve para boşa gidecektir ... ben 17 kilo balıgı sadece 1 çapari ile tuttum. çapari kıyıdan olta ile düzgün bir şekilde atmazsan karışır .. ama Hayalet katil çapari düğümsüz oldugundan dolayı öyle bir sorun yaşamadım .. bir kaç arkadaş mesaj atmış ne tür çapari kullandın diye hayalet katil çapari ' dir İYİ AVLAR HERKESE .

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Reklamları izlediniz, şimdi hava durumu. İstanbul'da haftasonu hava az bulutlu gözüküyor. Sıcaklık 12 derece.

17. Anticore

Anticore Ahmet Erdem

aret çoğu insan agzından cıkacak olan sözcükleri düşünerek konuşur ama sen öyle yapmıyorsun ... Neresinde reklam sen ne zaman ince takım la bogazda balık tuttun .... birbirimizi kandırmayalım usta balıkçı abilerimiz cevaplasın konuyu ince takım bogazda iş yaparmı ? bana göre kraça dan başka birşey alamazsınız

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Peki Mehmet ben susayım usta balıkçı abilerin cevaplasın Boğaz'da ince çapari mi iş yapar yoksa konuyu açtığın günden beri reklamını yapmaya çalıştığın markanın halat gibi çaparileri mi iş yapar, onlar söylesin.

19. Anticore

Anticore Ahmet Erdem

Ben burada kendi düşüncelerimi paylaşıyorum oradan buradan bulduklarımı veya başkalarının bana anlatıklarını değil ... halat gibimi güldürme beni kıyıdan avcılıkta ince takımla kraçadan başka bişi alamazsın .. ama 30 beden 15 köstek demek 100 gramı çok daha açıga atarak iri istavrit almak demek . Bir çok profesyonel balıkçı abilerimiz çaparilerini kendi yapıyor sor bakalım kaç beden kaç köstek kullanıyorlar .

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Mehmet sen daha doğmadan ben o kıyılarda istavrit yakalıyordum. 100 gram kurşun atmak için 0,30 bedene ihtiyaç yok, 0,22 beden, 0,12 köstekle çok daha iyi balık yakalarsın. Soruyorum çaparisini kendi bağlayan abilerin kaç beden takım bağlıyorlar. Bakalım ne diyecekler.

Ayrıca benim burada bahsettiğim konu çapari kalınlığı değil. Neden bahsettiğimi sen çok iyi anlıyorsun da anlamamazlığa geliyorsun.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.