İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    saniyeye ayarlandı yani 12 numara makine :D
    kendi çekti feoz ayarladı ve yanımıza çömeldi :)

2. :D :D :D süpersin valla yemin ederim:D

3. mder55

mder55 Eray

Favori Kamış:
    olta
    Bu güzel güne katılan arkadaşları kutluyorum..

4. serhatcenk

serhatcenk

hakkaten
    aaaaaaaa

:D :D :D kızmada pozun iyiydi

ya balık olsa ne olur olmasa ne olur şu fona bak kardeşimmm!!!
    İşte istanbul'u terkedemeyişimin sebeblerinden......

Arkadaşlar sizi unutmadım, sizde ayrı birer renksiniz İstabulumda...
    Sevgiyle kalın.....

5. serhatcenk

serhatcenk

pardon bu olacaktı son yaptığım yorumda...

6. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Dünün özetini genel geçmişler..
    Daha ne detay var aslında....
    Öğlene doğru grup Beşiktaşa istavrite gitti.
    Ben Emre Serdar hocam ve gökhan kaldık ve inatla palamuta devam dedik. Tabii Ben,Emre ve Serdar hocam palamutları çekerken rapalaları feda ettik alamadık balıkları..
    Ama günün sonunda çay bahçesine oturup Serdar Hocamızın engin bilgilerinden yararlanma sohbeti ile Günün en büyük balığını yakalamış olduk Emreyle ben....
    Katılan herkese Teşekkürler.........

7. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    tayfuna tavşan kulak yapmakla meşgulüm:D :D

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Ne güzel bir gün geçirmişsiniz Erdem :) Bu yağmurda iyi cesaret doğrusu :) Ama en güzeli uzun zamandır bizden palamut ve çino haberleri gelmiyordu ,demek yavaş yavaş başlıyor :) Bir palamut organizasyonu yapsak da artık izmarit olayına bir son verebilsem :D:D:D Hepinizi tek tek kutluyorum :)

9. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    420 3 parça dam black panter //390 linefea tuornement surf
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    tebrikler arkadaşlar
    balık bahane dostluk şahane gene dostluğumuzun daim olmasını temenni ediyorum. Aranızda olamadığım için çok üzgünüm ilk üsküdar yazan bendim ama cuma akşamı karşıya geçmemin asıl sebebi olan arkadaştan aldığım haber ile gidip gitmeme arasında tereddüt ederken daha donra gelen diğerbir haberle tereddütün yerini geçmeme kararı aldı. Sabah havaya bakmak için kalktığımda ise yağmuru görünce iyiki geçmemişim karşıya diye hayıflanıyordum ki kahvaltı sofrasında iken çinekop aradı. Üsküdardayım sen nerdesin diyordu. Günü ders çalışarak geçirdim ama aranızda olamayı daha çok isterdim.

Bir daha ki balık avlarına :cool:

10. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Pas pas teknikleri dersi mi Hakan ? :D:D:D

11. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    açık öğretim fakültesi işletme bölümü
    muhasebe denetimi ve mali analiz
    geçen seneden tek ders olarak bu seneye kaldı nisanda sınav var seneyede onunla uğraşmak istemem

sen ne yaptın abla dişleri taktırabildin mi artık aramıza gelebileceksin değil mi :cool:

12. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Kolay gelsin :) Diş işi çoktan bitti :) İnşallah Galata gecesinde görüşürüz :) Geliyorsun değil mi ? :)

13. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    abla şu an ters bir durum var o akşamı etkileyen o yüzden söz veremiyorum ama aksiliği çözdüğüm anda zaten hey bende geliyorum derim ama dediğim gibi şu an için söz diyemiyorum. :rolleyes:

14. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    İnşallah çözersin de birlikte vur patlasın çal oynasın bir İstanbul gecesi geçiririz :)

15. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    inşallah bende aranızda olmak istiyorum o gecede :rolleyes:

16. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    :rolleyes: Konu başlıkları karışmış.
    Sizi Galata'da akşam sefası başlığına alalım :p :D

17. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Çok keyfili bir gündü.
    Hava zaman zaman yağmur dökmesine rağmen balık tutmaya son derece elverişliydi. Sabah saat 7.30 gibi yanlarına gelip korna çalınca yüzlerindeki ifadeyi görmek güzeldi :D:D Gün boyu at-çek çalıştık, gerek meranın acemiliği gerek uygun rapalamız olmadığından hep boş geçtik. Denize bırakılan bi kaç takımda cabası.
    Ha bu arada bu resimlerdne sonra üsküdara rapala ile palamut almak için gitmek isteyenlere bir öneri mutlaka, 5 cm lik üstü mavi altı turuncu rapala edinin diğerleri neredeyse hiç iş yapmazken bu rapala gayet güzel çalışıyor. ayrıca atabildiğiniz kadar ileri atıp tüm gücünüzle sarın.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Cumartesi sabah 10:00 gibi Üsküdar'a indim.. Millet palamutları kovaya doldurmayla meşgul.. Bir hırs, bir hırs.. Ama tık yok.. Sonra kafile tamamlandı, akşama kadar uğraştık ettik gene bir şey yok.. Beceriksizliğimizi, en azından kendi adıma ayan ettim millete..

Ertesi günde aynı şekilde.. Bir kaç hasbel kader takılan dışında bir şey yok..

Balık olarak kurak ama gır gır şamata ve heyecan olarak güzel bir haftasonuydu. Deniz havasını, yağmurda ıslanmayı filanda sayarsanız, mükemmel bir hafta sonu oldu..

Biraz kritik yaparsak, radardan karaköye bir hat çizin. Bu hattın radara 50m kadar mesafesinde, yani radardan karaköye doğru bakarken 50-60 m açıktan itibaren her iki yöne 40-50m alanda ve derinde balıklar.. Bu nedenle, şemsi paşa caminin oralardan 70-80m en az açığa atacaksınız, akıntı götürecek, bu arada kurşun dalacak ve balığın olduğu yere inecek.. Sizde tutacaksınız..

Benim elimdeki teçhizat 150gr kurşunu 80m atmaya uygun değil. Mustafa'nın kamışından farklı olmayabilir. Misina 0.12 5.5 kg'luk dyneema.. Biraz yüklenince parmağa acayip sıkıntı veriyor..

Diğer yandan 5 cm rapala gerekiyor. Ama sattıkları rapalalar acayip, berbat bir şeyler. Bunları ancak çok hızlı çekerseniz biraz cazip görünürler.. Fakat bizdeki (bendeki) küçük kafa, orta devirli makinelerle bunu yapmak pek zor, imkansız hatta.

Kısaca, biraz göle yoğurt mayaladık.. Haftaya vs. tekrar gitmek isteyen varsa, ya iyisinden rapala alsınlar, yada büyük kafalı bir at çek makinesi edinsinler derim. Bulabilirseniz, okuma magic 280 gibi battal bir şey alın.. Bu kocakafalı şey acayip hızlı sarabilir ki tam bu işe uygun bir şeydir.. Tamam güzel, kalite rapala alırsınız, yavaş çeksenizde pek edalı işveli yüzer ve daha çok balık alırsınız ama, dipten çalıştığınız için ihtimal ilk atışta takar, zarara uğrarsınız.. Ama böyle bir makine başka işlerde öyle çok çok iyi bir şey olmayacaktır, üsküdarda palamut dışında..

Kısaca, bir hayli açığa atabiliyor ve son sürat çekebiliyorsanız, üsküdar sizi bekliyor, büyük bir kova götürün ki palamutlar sığabilsin.. Ha, elbette en az bir iki düzine 5 cm rapala ve 125-150 gr kurşunu da ihmal etmeyin..

Palamut bahane, dostluk şahane ki işte olay bu aslında.. Elbette palamutlar olsa daha güzel olurdu.. Kendi adıma yorum getirirsem, bizi acemiliğimiz bozdu.. Uygun teçhizatla gitmedik. Neresi takılır, neresi takılmaz, nereden çıkar, nereden çıkmaz bilmiyoruz.. Aldığımız rapalalar pek bir janjanlı görünüyor ama dengsi berbat. Zaten misinaların ikide birde gam yapıp hurdahaş olmalarından belliydi, ama uykusuzluk vs. uyanamadık.. Ha, birde orada böyle desek, moral bozucu olur, herkes ava küser, zevk alamazdı..

Benim açımdan hafta sonu hafta içi gam ve kederi stresi atlatacak bir bahane. Balık olur olmaz, çok önemli değil. Orada "Ha, şşşşııtt, şöyle misina, böyle rapala.. Şöyle atıp kamışımı kırsam, rapala bu tutar mı ki ne?..." vs diye düşünürken, üstüne bir de kas yapıp dönmek herşeye değdi, varsın kovada balıkta olmasın.. Ha, bir de eş dostla muhabbet, onların yüzlerini görmek, ekmek kadayıfı üzeri kaymak oldu ki, daha ne isterim?

19. simendifer

simendifer Sennur

Gümüş balığı, erişkin olduğu dönem için avı yasak olmayan ve avcılığı yapılan bir balıktır. Dileyen yemlik olarak da kullanabilir ancak, bu balığı seven ve avcılığını yapanlar vardır. Bu platform, belli bir şahsa ya da belli bir gruba ait değildir ve ülkenin her kesiminden üye mevcuttur. Hatta yurt dışından da üyelerimiz mevcuttur. Bu anlamda, yasal olması halinde her türlü paylaşıma açık olması gereken bir platformdur. Bu nedenle her balık türü gibi, gümüş balığı hakkında paylaşımların yapılmasında da sakınca yoktur. Tercih etmeyenler, kendilerinin hoşlandığı balık türleri ile ilgili konularda paylaşımlarda bulunabilirler. Bu konunun paylaşıma kapatılması, diğer üyelerimizin hakkına tecavüz etmektir ve buna izin verilemez. Yapısı itibari ile küçük bir balık olduğu için avcılığı yapılamaz diye bir kaide yoktur. Adı hamsi olsaydı, legal ve vicdani olurdu ama gümüş olunca olmuyor mu? O zaman halk olarak, hamsiyi de sofralarımızdan kovalım, ticareti de yapılmasın… Böyle bir mantık yok arkadaşlar, bu nedenle konu paylaşıma açılmıştır. Lütfen, bilgisi olanlar konu hakkında paylaşımlarını yapsınlar, olmayanlar konu dışı mesajlarla burayı işgal etmesinler. Kaldı ki, sitenin bir yönetimi, karar mercii vardır ve gerek görüldüğünde müdahale edilir. Teşekkürler,

20. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)
    Güzel bir akşam güzel bir gün dostlarımız ile geçen güzel neşeli saatler Hayattan başka daha ne beklenir ki sağ komulum :) biraz ağrısada bir palamut tutamadım ona yanarım :D 150gr kurşun teknelerin üstünden atsamda yine alamadım kısmet diyip geçtik.... Yine birlikte nice organizasyonlar dileklerimle çok güzel vakit geçirdik katılan arkadaşlarıma teşekkür ederim