İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. hakseryi

hakseryi

Favori Kamış:
    olta
    kardesler güzel bir gün gecirmisziniz

istavrittemi yoktu biladerler

2. owti

owti

ben erken ayrilmak zorunda kaldim ama guzel bir sabah gecirdim gerci aksamida guzeldi ya :) sabah çorbacida basliyan muhabbet sonrada devam etti ve guzeldi yani ama bizdemi bi sey var yoksa erdem abidemi bi cözemedik artik serdar abi bi cözum bulursun ya senden bekliyorum abi :):)

3. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)
    Kimse yanlış anlamasın :D ama Çok Şanssız bi gündü bizim açımızdan

4. Gümüş balığı

Gümüş balığı hakkında bölgesel yorumlara etikliği veya yasal prosödürdeki

Avlanma ile ilgili mevcut olan yasaya kimse inkarıda bulunmamaktadır .

Bölgesel avcılıkta belirtilen etik değerler göz önüne alınmaktadır.. Her bölge bu

konuda görüşlerini beyan etmiştir.Hamsi gümüş karşılaştırmasının yapılması

Bence doğru değildir .Gümüş ekonomik olarak hiç bir değeri olmayan bir balık

olmak la birlikte istanbulda belli bölgelerde satılmaktadır .Yasa cünkü

avlanmaya izin vermiştir .

Burda belirtilmek istenen sadece bölgelerin bu konudaki fikirleridir.

Bir Ege ve Antalya için hiç bir şekilde durum ihtiva etmeyen bu balık Marmara

bölgesi için avcılığın verimli olarak düşünüldüğü bir bölgedir .Burda balığın

durum itibari ile azlığı yada Bölgesel balık göçlerinin uğrak yeri olduğun

çeşitliğin az oluşudur.

Sonuçta Yasal çerveler altında konu edilen hiç bir şey yoktur .Sadece

bölgelerin kendi içinde bu balığıa baktıkları etik değerler belirtilmiştir.

5. owti

owti

abi senin beren neden yarim ya ustunde biseymi vardi:):) bende katiliyorum sana bizede bir gun gulucek o sans abi kurtulcaz BEDEViLiKTEN:)

6. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Ümit bence bunun adına etik dememelisin.
    İri ve çeşitli balığın bol olduğu yerde bu balığa rağbetin az olması normaldir.
    Biz burada zok az çeşitte balıkla uğraşıyoruz.
    Yazın balığın bol olduğu günlerde bile olsa.
    Güneşin altında iskelemde sandalyeme oturup, güneşin altında o pırıl pırıl parlayan gümüşleri 6-7 iğneli çaparimle çekip oturduğum yerden kalkmadn kovama koyup 2-3 saat geçirmek çok dinlendirici ve huzur verici olabilir.
    Yani buna etik demeyelim daha başka bi şey bu.

7. Zaten vurgulamak istediğim.Sizin durumunuzdan dolayı değil bizim durummuzdan dolayı etik kelimesini kullandım .

Şöyle de denilebilir bizim için ekomik ve avlanma değeri olmayan bir balık sizin

bölgenizde değeri olabilir yasalarda bu konuda izin verdiği sürece sizin

avlarınıza karşı bir kelime etmemiz söz konusu değil ?

Zaten av kelimesini vurguladım .Etikliğide bizim için ele aldım .oke .

Ege bölgesinde böyle bir av yapılsa açıkcası güleriz .

Ama sizin için gayet normal bir avlanma bölgedeki balık durumdan dolayı...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Mart 2007
  8. simendifer

simendifer Sennur

Bu durumda Ümit arkadaşımızın da belirttiği nedenlerle paylaşıma açık olmasında hiçbir sakınca yoktur. Dalga geçmek maksadıyla olmadığı sürece de herkes bilgisi dahilinde paylaşımda bulunabilir. İlk mesajımda da gayet açıkça belirttiğim üzere, avcılığı yapılmaktadır. Ve yasal olduğu sürece, konu hakkında paylaşım yapılabilir. Lüfer de pek çok bölgede bulunmamaktadır ama paylaşımı yapılabilmektedir. Diğer bölgeler lüfer için aynı tepkiyi vermemektedir, çünkü lüfer iri bir balıktır. Lapin de ekonomik değeri olmayan bir balıktır ancak avcılığı amatör balıkçılarca yapılmaktadır ve paylaşımı çok kez yapılmıştır. Dolayısı ile konuya tepkinin, balığın ekonomik değeri olmamasından da kaynaklanmadığı açıktır. Küçük balık olduğu için tepki verildiği açıkken, hamsi ile karşılaştırılması da gayet mantıklıdır. Kaldı ki gümüş, hamsi familyasındandır... Konuya açıklık getirildiğine göre, bu konuyla ilgili herhangi bir sorun olmadığı anlaşılmış ve konu paylaşıma açılmıştır... Teşekkürler,

9. Ozaman bu balığın bölgemizdeki durumunu ele alalım.

Ege bölgesinde hiç bir şekilde avcılık yada yemek konusunda kovalarımızda

yada soframızda olan bir balık değildir .

Egede avcılığı sadece yemlik için büyük balıklarda bırakma yöntemi için .

Kepce ile yakalanıp canlı bırakma avlarında kullanılır.

Senur arkadaşımızında bahsettiği gibi .Lüfere hiç bir şey demenmemektedir .Küçük balık durumu değildir.

Düşünce potansiyelide önemlidir.Keyif her zaman alınabilir .Uygun şartlar altında büyük balık için hiç bir girişim

olmaması durumu düşündürür hale getirmektedir.Yokluk değil araştırma kavramıda önemlidir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Mart 2007
  10. Arkadaşlar hepinizi bu güzel buluşma için ayrı ayrı tebrik ederim artık siteden arkadaşı olmadan kimse balığa çıkmıyor güzel bir olay ...:);)

Kısmetin açık olsun...

11. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))

Öncelikle herkese selam

Cumartesi günü skoylu & amca ve ben tesadüfen mini organizasyon yaptık.Çoğu kişinin kovasında 14-15 palamut varken biz sadece at çek yapıp kol kası geliştirdik:D Orada seyyar balıkçılık yapan bir amcanın skoylu'ye oltayı ileriye atma dersi vermesi ise tam komedi idi ;) Benim rapalaya tesadüfen gelen bir adet palamut da, amcanın videoya cekmesine dayanamayıp kendini marmaranın serin sularına geri bıraktı.. Arkasından öylece bakakaldık.Hakanözdeni ise palamut cıkıyor diye telefonla aramama ragmen bana inanmamasını esefle kınıyorum :D

Pazar günü ise bir önceki günden kalan palamutsuzluğun etkisiyle 8 de oraya gittim. Ama bu sefer cumartesi ile ilgisi olmayan bir görüntü vardı. Hava daha sert yağmur daha fazla idi. Gene de balıkavi ailesinden yeni arkadaslarla tanısmak bir bardak çaylarını yudumlamak güzel oldu ;) Pardon cay 2 bardaktı:D Sonra benim yanıma balık için gelen arkadaşımın çengelköyde trafik kazası gecirdiğini haber alıp apar topar oradan ayrılmak zorunda kaldım.

12. hakseryi

hakseryi

Favori Kamış:
    olta

gecmiş olsun kardesim

insallah kötü birsey yoktur

13. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Saolasın dostum Kendilerin kötü birşey olmamış ama arabanın ön tarafında 3500 ytl masraf var dedi götürdüğümüz servis

14. owti

owti

buyuk geçmis olsun ümit abi baya iyimis abi ya olsun ya cana gelcegine mala gelsin abi

15. hakseryi

hakseryi

Favori Kamış:
    olta

16. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Saol Emre Bizde ona şükrettik. Hele dün birde istanbulda ankarada olan kazaları seyredince insanın içi kötü oluyor:(

Hakan kaskosu vardı bereket, zaten arkadan carpmış kamyonete birde kasko olmasa hepten dumandı ;)

17. hakseryi

hakseryi

Favori Kamış:
    olta
    ben cezasını cektim kardes kosko olmamasının ama inede büyük gecmiş olsun

allah daha buyuğunden saklasın

18. owti

owti

abi kasko sart ya bende takla attim arabayla araba perte cikti allahtan bana bisey olmadi ama parabanin parasini aldik ya:)

19. hakseryi

hakseryi

Favori Kamış:
    olta
    gecmiş olsun kardesim

c.tesi mactaydım sen gittin mi?

20. owti

owti

evet abi kacarmi ya nerdeydin ama ben macin ilk yarisini fazla hatirlamiyorum mactan önce rakiyi cok kacirmisim:):)