İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Biraz paramız olsa, gidip 1 düzine casting tipi, iyisinden 5 cm rapala alırız.. Ama nerde buluruz, nerden alırız o ayrı.. Tanesi 25 milyondan alırken hangi akla hizmet ederiz onu bilmek zor..

Yada, kocakafalı, iri, hızlı saran bir makine edinilir ki, bu daha akla yatkın.. Evet, bizim 60'lık kafa, 1:5 devirli makineler o rapalalarla pek iş yapmaz orada.. Zaten son sürat çevir çevir, çabucak yorar insanı.. Üsküdara giderken, bu makine alınır, takılır, bir de bu denenir.. Elbette, meranın acemisi olmak sorunu bir süre devam edecektir, ama en azından bir kaç eksiğimizi kapatmış oluruz..

2. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))

Sana da geçmiş olsun sürat kötü şeydir:D

3. hakseryi

hakseryi

Favori Kamış:
    olta
    yeni acıktaydım pankart actılar ya tam altındaydım

4. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))
    evet abicim biz sahaya alışık değildik arnavutköy akıntıburnu olsa bir sürü tutmuştuk ;)

5. furunotr

furunotr Haluk

Balık bence küçük balıklardan olduğu için avladıklarımın fotoğrafını çekmedim, bir miktar buzlukta mevcut ancak onlardan çekilecek fotolardan pek hayır geleceğini sanmıyorum, ancak bu hafta ortası kısmetse tekrar bu balığın avına gideceğim o zaman fotoğraf çeker ve upload ederim, 17,5 cm.lik bir adet vardı ama 17 cm olanlardan sanıyorum toplamda 7-8 adet tuttum bir ihtimal tekrar tutabileceğim ancak balık boyu gün geçtikçe küçülüyormuş kısmetimize artık, bu arada sözünü ettiğim Abdullah amca bize takılıyor bizim balığımızı niye tutuyorsunuz biz ne yapacağız diye, kulakları çınlasın...

6. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    haluk abi tuttuğunuz yerdeki derinlik ne kadar acaba. bende gümüşyakada gümüş sürülerini görüyorum ama hiç tutmayı denemedim.gerçi saray burnunda 10-11 Cm olanlarından tutuyorduk ama sığ suda hiç denemedim

7. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    Beni birtek siz alnadınız..Ama yanlış anladınız...:cool: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7879&highlight=sitem

Gümüş:
    Tabi ki tutulur da yenir de;) Yasal ve etik olarak hiç bir sakıncası yoktur;)

Kuppes:
    O da yakalanır ve yenir..;) Hele hele Esfi Foça da tereyağında kızartılıp sarımsaklı yoğurtla servis edilir ki, ellerinizi yer tadını unutamazsınız..ama bu kuppes ler 25-30 cm dir boyları.Bizim bildiğimiz parmak Kuppes değildir. Ama o da yalalanır ve yenir ki etik ve yasal olarak hiç bir sakıncası yoktur.;)

Ama ve lakin..

Benim anlatmak istediğim farklıydı

Burada yayınlanan avların ve paylaşımların bir örnek ve özenti teşkil etmesi gerekmektedir.. Dışarıda çoluk, çocuk, genç, yaşlı, iskelede sahilde limanda her herde her zaman yapılan avların burada yayınlanması demek, bir müddet sonra stenin 2 ton kıraça, 3 ton gümüş, 5 ton yaprakla dolması demektir.:eek:

Biraz daha seçici biraz daha farklı olmak zorunda değilmiyiz. Biraz daha aaa bak gümüşün bu boyları da varmış, bak kuppesler ne boyda deyip, kişilerin bu avlara itibar etmesini sağlamakla da sorumlu değil miyiz..?

Yoksa yasal olarak sorun değil derken..Hadi başlayalım o zaman,
    Akdenizden parmak kadar Sokarları,
    Marmaradan bal parmak Gümüşleri
    Egeden Hannosları
    İç bölgelerden Dere gümüşlerini ve hatta sirkülerde bahsi geçmemiş binlerce küçük balıkları yayınlayalım bu platformlarda

Soruyorum kendi kendime..Bu platformların amacı bu mudur..?

Yani Türkiyenin en büyük balıkçılık platformunda yayınlanacak avlar ve paylaşımlar bunlar mıdır?

İyi o zaman sabitleyelim arkadaşlar konuyu
    Hatta ana sayfayada alım çünkü en fazla katılımı olacak balıklar bunlar olacaktır
    Kuppes, ,hannos, sokar, mezgit, istavritimsi kıraça, ve çinokopvari yapraklar

Hadi Rastgele..:(

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Arkadaşlar bazı bölgesel avlar için yorum yaparken daha hoşgörülü olunursa hiç birimiz üzülmeyiz .Ege bölgesinde belki de avı komik görülebilen bir balık ,Marmara bölgesi için çok olağan karşılanabilir .Zaten Ümit ve Sennur bu konudaki açıklamaları son derece ayrıntılı olarak yapmışlar . Biz burada kıraça avlayabiliyoruz ,bunun hiç bir yasağı yok ve ayıplanıp kınanması da bizler için bir o kadar komik geliyor .Bunun için birbirimizi üzmeden bazı şeyleri yorumlarsak ,bu konudaki haklılıklarımızı daha kolay kabullenebiliriz .:) Yanlış yaptığımız olursa da bundan vazgeçebiliriz :)

9. owti

owti

biz avrupaliyiz abi deplasmanda sorun yasiyoruz ya bilmedigimiz yerlerde:):)

10. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar bu konuyla ilgili açıklamalar yapılmıştır, bırakın da insanlar paylaşımlarını yapsınlar.

Burada kimseye gidin de yavru balıkları alın v.s. denilmiyor...

Yumurta bırakmış erişkin bir gümüş balığı, diğer yumurta dökmüş erişkin balıklar gibi avlanabilir. Balığın boyu fazla büyümüyor diye tartışmaya girmenin alemi yok. Konu paylaşıma açıktır ve bu konuyla ilgili bilgiler paylaşılabilir. Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Yumurta dökmüş ve avlanmış bir balık, diğer balıklar gibi avcılığı yapıldığında vicdani bir durum da söz konusu olamaz... Sonuçta yumurta bırakmış ve görevini tamamlamıştır. Lütfen ilgilenmek istediğiniz balıklarla ilgili bölümlerde paylaşımda bulununuz ve bilgi verilmeyecekse konuya müdahil olmayınız. Teşekkürler,

11. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    namık abi sana katıldığımı daha önce beyan etmiştim.bu fikirlerimden en ufak bir sapma yok ama sitemiz amatör balıkçılık için varolan bir site bunun içinde her türlü paylaşım olacaktır. olanaklar dahilinde büyük balık tutmak bunu sergilemek tekniklerini paylaşmak tabiki oldukça hoş ve güzel olur ama bunun yanında boyunda ve diğer özelliklerinde yakalanma prıblemi olmayan ve sadece 15 cm kadar büyüyen balığı tutmak ve günah ne de ayıp . benim kızdığım nokta bu . yoksa 7 cm kraca tutup burada sergilemek kesinlikle bizlere yakışmaz ama 15-17 cm istavritleri 10 çapariye dizdiysem bunu sergilerim mevsimi geldiğinde 35-40 cm mırmırlarıda zevkle yayınlarım.

12. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    İstanbul' da bir çok organizasyona katıldığım için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki , yapılan avlarda zaten gümüş bu güne kadar söz konusu olmadı . Kıraçaya ,acemi olan ben bile olta atmazken, çoğu arkadaşım da buna aman aman tenezzül etmedi .Tutulan bir ya da iki kilo kıraçadır olup olacağı .bunu tonlarla ifade etmek bana fazlası ile abartı olarak geldi . Yaprak ise bu güne kadar görmediğim sadece adını duyduğum bir balıktan ibaret olarak kaldı . Bu ölçülerde tutulup da zevk alındıysa eğer bunu abartıp tonlarca olarak lanse etmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum . Ayrıca bu tip avlar da zaten hiç bir zaman bu forumda alkışlanıp ,şahane av olarak yansımadı ve kimseye de kötü örnek teşkil etmedi .Hiç bir '' ayın avı '' yarışmasında ben kıraça avının ya da yaprak avının aday gösterildiğine tanık olmadım . Olmuş ya da görmemişsem bile bunun felaket ölçüsü olabileceği inancında da değilim .

13. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    abla sorma çinekop sezonunda 3 tane adam gibi çinekop aldım bir kaç yaprak geldi onlarıda ya iade ettik yada yem yaptık sen kalk zamansız kaşıga gel yoksa kışın istanbulda balık raporu olmazmı hatta renk katsın diye galataya eşkine -levrek yoklamaya gittik daha başlamamış ama eli kulagında
    tayfuna gelince kazanın intikamı:D:D:D:D

14. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)
    Öle intikam alınmaz arkadan :)

15. furunotr

furunotr Haluk

Umuyorum tepkiniz buradaki paylaşıma değildir, verdiğiniz linki okudum ve size katılıyorum, ancak burada sözkonusu olan bu değildir, konu tamamiyle farklıdır, bu konu ile ilgili yazılanları tekrar gözden geçirmenizi öneririm...

16. furunotr

furunotr Haluk

Burada açılan başlık bu amaçla açılmamıştır, konu kıraça veya yaprak çinekop tutulması değil gümüş balığı ile ilgiliydi, kıraça, yaprak çinekop ya da avlanması ya da avlama yöntemleri ahlaka, usulü, yasalara uygun olmayan ya da etik olmayan deniz ya da tatlı su ürünleri ile ilgili yeni başlık açarsanız büyük bir keyifle takip edeceğim,. saygılar...

17. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Valla bence gümüşte bi balıktır fazla büyümez ufak balıktır, genelde saldırgan balıklardan kaçacak kadar güçlü olmadığından kıyıya giren balıklar bunu yer rahatlıkla. Ama bence gayet güzel tutulabilir, pişirilip yenilebilir. Hatta başlı başına amatör bir av gününün konusu olabilir, ben beli hiç gümüş tutumaya gitmedim. (en azından 12 yaşından sonra). Belki hayatım boyuncada gitmicem ama tutulabilir yenilebilir yasak yok buna ayrıca etiktirde, isteyen tutar istemeyen tutmaz. Bu balık ufaktır falan gibi küçümsemeler pek hoş değil. Ufaksa ufak. rengi çok güzel ama.

18. bu raporlarınden birinden bir alıntı...

buda başka bir raporundan alıntı fotoğraf...

kaç zamandır anlatılmak istenenler bu karelerde saklı sevgili emre..

bu şartlarda kim neyi savunuyor.?

ne için uğraşıyoruz??..

19. sevgili arkadaşım hiç uğraşma.. geriye bişi kalmaz ...

at mangala ..... lu kebap yap gitsin..:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Mart 2007
  20. yvvz

yvvz

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    denizdeki tüm püsür balıklar
    haklısın bülent papalina gibi olmuyor

Son düzenleme: 5 Mart 2007