İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. ahmetozdemir16

ahmetozdemir16

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer (Bana göre 1kg, arkadaşıma göre 400gr) :-))
    valla arkadaşlar hepinizi tebrik eder kendime inançsızlığım için kızarım.

valla arkadaşlar hepinizi tebrik eder kendime inançsızlığım için kızarım. o kadar yorgun olmasaydım ve sabah ben de gelseydim demek ki çok keyif alacakmışım. neyse sağlık olsun. darısı haftaya benim de başıma inşalllah:eek:

2. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..

dostum
    o zaman buyrun denizler size kalsın
    biz yazın 3-4 ay av yapalım.
    geri kalan zamanda takımı taklavatı toplayıp, dolaba kaldıralım.
    bu alıntını ve ithamını esefle kınıyorum.
    Şu yazımdaki kırmızıyla işretlediğin yerler niye özellikle belirtildi anlamadım.

3. Hattusilis

Hattusilis

Favori Kamış:
    misina,iğne, kurşun ve bunların kombinasyonları
    En İyi Avı:
    çipura takribi 0.5 kg
    Bu av fotoğraflarındaki sakıncayı ben hiç anlayabilmiş değilim.
    İstanbul'da balık tutan ve amatör ruhunu benimsemiş her balıkçının kovasında bulunan balıkların bir fotoğrafı sadece, boylarının Ege ve Akdeniz'deki balıklara nazaran küçük olması ve fotoğraflarının paylaşıma açılması neyi özendirir kime zarar verir anlayamadım, kaldı ki şu ana kadar kıraça avlayıp bunu yayınlayan ve de takdir alan kimseyi görmedim. Ama istavrit için bunu diyemem.
    Lüfer İstanbul'la ne kadar özdeşleşmiş ise, istavrit de o kadar özdeşleşmiştir. Çapari ile avı yapılır, boğazda balıkçıların gözdesidir... Bu hep böyledir.
    Ama Bülent abinin bize anlatmak isteyip yanlış anlaşılmış bir durum söz konusu da olabilir.
    Hoşçakalın

4. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    Emreciğim çok değer verdiğim biricik kardeşim..:) ;)

Sana balık tutma diyen varmı ki?:confused:

Limit uygun ve yasal olduğu ve vicdani olduuğu sürece, herkes istediği balığı tutmakta serbestdir.

Kim karışır kimin keyfine..;)

Ama tutulan her balığın yayınlanması şart mıdır..?

Veya balık illaki yayınlanmak için mi tutulur..?

Siteler hatta internet icad olmadan da balıkçılık yapılmıyormuydu?

Senin baba kofanaya kim ne diyebilir ki..?

Keşke bana da bir gün öyle bir av nasip olsa..;) ve keşke senle çıkabilsek o ava..:) ;)

Anla artık onu..:) ;)

Sağlıcakla kal..:)

5. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    2. Hattusilis kardeşim..:)
    Daha dün gibi sanki, ilk defa ben ağırlamıştım seni ve ayak üstü mısır tarihinden alıntı yapmıştık hatırlarsan:D

Eyy gidi günler diye yad ediyor ve hemen bu günlere dönmek istiyorum;)

İstavrit İstanbulla özleşmiş ve oradakilerin yegane avlarından biridir..Emre kardeşime söylediklerim aynen sana da cevap olarak iletiyorum..;)

Ek olarakda şunları söylemek isterim.. :)

İstavrit lezzet olarak benimde tercih ettiğim bir balıktır.
    Ah burada da olsa yakalayıp şöyle koca koca istavritleri yakalasak ve yanına pet şişe veya metre koysak ve yayınlasak eşek istavriti diye..;)

Dedim ya..!
    Bakmayın onun küçük boyuna, saygı duyulacak bir balıktır..;)

Ama kovaların torbaların içinde değilde bir kere dahi olsa yanında metreyle çekilmiş fotoğraflar olsa. Sizce de bu saygıyı hak etmiyormu?:confused:

Hemde şöyle kocamanları olsa, diğerlerini ayırılıp ve büyüklerinin resmi çekilse,
    "Yahu" desem marketteki tezgahtara "bunlar ne böyle, İstanbul'da bizim arkadaşlar tutuyorlar palamut mübarek.."

Haksız mıyım..?;)

Sevgiyle Kalın..:)

6. yvvz

yvvz

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    denizdeki tüm püsür balıklar
    Bu avdaki aykırılık nedir açıkca yazsanız bende anlasam ve birdaha yapmasam olmazmı

7. Sevgili dostlar ve arkadaşlar..

Konuyu baştan sona okudum,hızınıza anca yetişebildim..
    Bildiğiniz gibi Namık arkadaşımızın "sitem" adlı başlığında küçük balıkları avlama konusundaki yorumlarımı okumuşsunuzdur.Bu yazılarım sirkülere uymayan her türlü balığı avlayan kişilere başlattığım ve yakında hayata geçireceğim bir mücadelenin sıcak adımlarıdır.

Öncelikle Gümüş balığı başlığını açmak istiyorum;
    Bu balık her ne kadar ticari değeri diğer balıklar gibi olmasada istanbulda baharın gelişini ilk olarak balıkçılara müjdeleyen bir çeşittir.
    Tam olarak yem balığı olduğu iddia edilemez,ama diğer taraftan her balık gibi bir yem balığıdırda.!!
    şu anda maltepe sırtlarında 15 cm yi geçen boylara ulaşmış ve avı yapılıyor,bu balık olgunluk döneminde bile boy olarak fazla büyümüyor..Hal böyle iken gerek yemlik görülsün gereksede başka,bu tamamiyle kişilerin tasarrufundadır.

Burada fikirlerimizi beyan ederken dikkat edilecek en önemli konu birbirimize azami saygı ve sevgiyi gösterebilmemizdir.Tepkilerimiz ve müdafa isteğimiz mutlaka olacaktır ama,sonuçta birbirimizi incitmeden aktarımlarımızı yapabilirsek bir şeyleri kotarmak ve iyileştirmek istediğimiz fikirlerimizi tam olarak anlatamadan vede yanlış anlaşılmak suretiyle içimizdeki duygularımızı aktaramayız.
    Sonuç..??
    Hüsran ve kırgınlık..!!

Hepimiz öğreneceğiz....Bazen gözümüz kapalı, bazende gönlümüz kapalı olur.
    Yeterki birbirimizi incitmeden aktarımlarımızı dostça yapalım!!

8. Hattusilis

Hattusilis

Favori Kamış:
    misina,iğne, kurşun ve bunların kombinasyonları
    En İyi Avı:
    çipura takribi 0.5 kg
    Unuturmuyum hiç mısır muhabbetlerini tabiiki de hatırlıyorum, foruma yeni üye olmuşken benim için çok güzel bir merhaba gibiydi Namık kardeşim...

Bu sitenin amatör ve etik balıkçılığı özendirmesi hepimizin ortak dileği, her geçen gün daha ilerliyorum bu konuda sizlerle bilgileri ve düşünceleri paylaştıkça...

Belki de Emre kardeşimin av raporundan verdiği fotoğrafı bu konuda bir örnek olarak kullanmak doğru değildi. Çünkü spesifik olarak istavrit balığının görüntüsü böyle, ve keşke herkesin yakalağıdı istavritler bu boyda olsa.

Parmak kadar gopesleri küçücük balıları yayınlamanın (sirkülere ne kadar uysa da) doğru olmayacağı su götürmez bir gerçek. Ama boyları aynı olan gopes ile istavrit bu durumda aynı kefeye konmamalı diye düşünüyorum.
    Büyük balık yakalamak herkesin hayalidir, ama istanbulun coğrafi yapısı bize amatör balıkçılara istavrit gibi bir nispeten ege ve akdeniz balıklarından daha ufak bir balığı yakalama şansı veriyor ve bunu paylaşıyor balıkçılar.

Anlatılmak istenene balık fotograflarını yayınlarken daha özenli çekme ve bir anlamda ava saygı gösterilmesi ise kesinlikle katılıyorum.

9. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Namık abim,
    Ben avladığım balıkları övünmek amacıyla koymuyorumki siteye.
    Maksat birlikte ava gittiğimiz arkadaşlarla yaptığımız muhabbeti, yakaladığımız güzel ortamı reismlemek, ve balığın durumu hakkında rapor verebilmek. Yoksa ben bunları tuttum bakın ne güzel balıkçıyım demek değil ki. Zaten açtığım başlıkların hemen hemen tümü tarih ve yer içerir. Ayrıca içlerinde yer zaman takım vs. gibi bilgiler barındırır. Yani bende hemen hemen her amatör gibi istanbulda bulunabilen ve kurallara uygun düşen her balığı amatör ruhla avlamak isteyenlerdenim, bu çinekopta olur istavirtte yeri gelirse lüferde tabiki.
    Yani sitede gümüş kıraça vs. gibi boyundna ötürü pekte rağbet görmeyen balıklar hakkında da birşeyler paylaşılmasından yanayım. Nasıl avlanacağı, nerelerde bol olduğu, takımları vs. olmalı sitede. Sonuçta buda amatör balıkçılık ha seven olur sevmeyen olur. Mesela kefal avında bir sınırlama olmamasına rağmen hatta kilolukları çıkmasına rağmen bizim evde pek yenmediği için ben kefal avını sevmiyorum. Daha doğrusu seviyorum ama yenmediğinden ve alternatif balık imkanım olduğundan avlamıyorum. Alaternatifi olmasa avlayıp geride salabilirim, çünkü balıksız çok gün geçiremiyorum. Artık maksimum 1 hafta balıktan uzak kalır hale geldim sayenizde :D fazla uzadımı duramıyorum. Bizimkiler zarganayıda pek beğenmiyor ama ben gidip tutuyorum, afiyetle yiyorum. Tabi küçükleri geri salıyorum. Yani tamam gümüş kıraça vs. avlamak kimisine boş iş gelebilir. Ama samimi söylüyorum başka alternatifiniz yoksa duramıyorsunuz. Bugün marmara denizinde durum budur, amatörler duramıyor sürekli arayışlar içerisinde. Bence kıraça, gümüş avının doğal hayata bir zararıda yok.

Ben Kıraça ve Gümüş tutumuyorum. Ama tutanlarada fazla kızmıyorum. Ha dersenizki 3-4 cmlik kıraça dahi denemeycek balıkları tutuyorlar buna katılıyorum, o balıktan ne hayır gelir ne şer. Hatta şer gelebilir, onlara pek dokunmasak avcı balıklarda o nispette çoğalabilir bunada katılıyorum. Benim özüm bu kıraça bile denemeyecek balığı alanlara olabilir. Ama gümüş balığının 10-12 cm liği zaten neredeyse erişkin hale gelmiş balık oluyor, 14-15 ve üstü azmanı oluyor yani, buda avlanabilir bu durumdabence sakıncası yok zaten tükenme tehlikesi falan da yok. Ha av derken, oltayla av tabi, eğer yenecekse. Yok yem olacaksa kepçeyle alabilirsiniz. Ama kepçeyi daldırıp 15 kiloluk kovayı yarım saatte doldurmaya gelirse iş ona bende karşıyım.
    Ayrıca bence kimse gümüş avına falan özenmez uğraşmaz. Deli adam uğraşır.:D bırakın uğraşsın.

10. furunotr

furunotr Haluk

alıntı; Ah burada da olsa yakalayıp şöyle koca koca istavritleri yakalasak ve yanına pet şişe veya metre koysak ve yayınlasak eşek istavriti diye..

Şunun gibi mi?

http://img108.imageshack.us/img108/1826/pict01551lk8.jpg
    http://img504.imageshack.us/img504/8269/pict01591xi5.jpg
    http://img504.imageshack.us/img504/1695/pict01601id8.jpg

fayans boyu 20 cm.dir. av 15 Kasım 2004 tarihinde Sarayburnun da yapılmıştır.

Aynı gün aynı yerde o istavritin 2-3 misli daha büyük diyebileceğim bir istavrit başka bir kişi tarafından tutuldu, fotoğraf makinam yanımda olmadığı için görüntüleyemedim.

Son düzenleme: 6 Mart 2007
  11. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    haluk abi selamlar gümüş için açıklama yapacaktım ama bana bişey kalmamış herşey açıklanmış zaten fazlası ile ve senin cevabına karşılık vereyim dedim
    bende bu balılarını hastasıyım hele kayalıkların oradan silikon ile avlanmanın zevkide bambaşka doğrusu inşallah bu sene güzel yaparda iyi bi zevk yaşarız şimdiden rastgele ve birlikte av yapmak dileği ile

buda 2 sene evvel çıkan bi istavrit belki bakmışsındır ama göstereyim dedim 35 cm boyunda bi azman harika bişey bu zevk anlatılmaz yaşanır
    http://img87.imageshack.us/img87/7495/kralbalkdanazmanistavrilw0.jpg

12. furunotr

furunotr Haluk

Mustafa o da çok güzel balık, bu sene ümitliyim Şemsipaşa da bu kadar büyük olmasa da oldukça iri istavrit gördüm, geçen hafta 1-2 gün ara ara yaptı ancak kıraça ile karışıkve oldukça açıkta, aksi bir durum olmazsa balığın kıyıya daha yakın ve sürekli av vermesini bekliyorum, hepinize rastgelsin...

13. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sevgili Haluk , dikkat ederseniz verdiğim cevap Namık arkadaşımızın yazısınadır .Konunun ne ile ilgili açıldığının farkında olduğumu bilmenizi isterim .

14. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    arkadaşlar evde bilgisayarım olmadığı için sabah yazılanları okudum. ve üzüldüm.
    1-bülsep bülent abi küçük balık(CİNSİNDEN DOLAYI BÜYÜYEMİYOR) tuttup temizlemeden b....k lu kebap olarak bize yedirmiş.afiyet olsun
    2-namık abim CİNSİNDEN DOLAYI BÜYÜYEMİyen balığın resimlerini koymanın yanlış olduğunu yazmış işte ben bunu anlamıyorum yada anlatamıyorum. arkadaşlar bu balığın en yaşlı üyesi 15-16 cm geliyor. biz tutmasak ecelinden ölecek hayvan. ozaman şöyle 50 cm bir baraküda resmi koymak , gümüş resmini koymaktan daha etik galiba bana öyle geliyor.ayrıca balığı resmini niçin koyuyoruz yaşamış olduğumuz sevinci arkadaşlarımızla paylaşmak için.eğer amacımız hava atmak olsa zaten gümüş resmi değil şöyle 15 kg kuzu veya sinarit resimleri koyardık değilmi
    herkesin biraz daha düşünüp öyle yazmasını diliyorum.

15. 3182

3182

İstanbul da bu ay hangi balık nerede tutulur?

Ustaların bu konudaki bilgilerini bekliyorum.

Bir acemi olarak benim bildiğim.
    Karamandere de akbalık(Tatlısukefali), boğazda yakında kraça açıkta iri istavrit.

16. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    420 3 parça dam black panter //390 linefea tuornement surf
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    bu karamandere neresi kadem :rolleyes:

17. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    arkadaşlar aşiyandan iri istavrit haberleri geliyor oradaki oltacılar yada tanıdıkları olanlarda yoklasınlar palamut muhabbeti gibi beni hedef almayın gene

18. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)
    Lütfen kuyulara taş atmayın :D:D:D:D:D

19. Arkadaşlar burası paylaşım sitesidir sirkülere aykırı olmayan bütün avlarımızı burada arkadaşlarımızla paylaşabiliriz bunda ben bir sakınca görmüyorum...

Çünkü bizim sitemizde istavrit içinde akya içinde nasıl takım hazırlanır bilgilerini veriyoruz ve paylaşıyoruz...

Herkese büyük balık tutmak nasip olsun...

RASTGELE....

20. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    ne kuyusu ne taşı palamut var dedim vardı siz tutamadınız doğru ama sizin aklınız fikriniz balık ekmek yapan teknedeydi değil mi :D:D:D:D