İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    işte tam benim adamım.

2. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.

Selam usta şu üsküdar olayı zor olsada keyıflı görünüyor bu link teki hangi pelikan dediğin sahte balıklara benzıyo renk olarak yani http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=05080000
    bıde bu yer cami önümü ? teşekkürler

3. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
  4. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Erdem ben 7 attım mavi yine verim alamadım.
    ama yinede 5-7 cmlikle uyugun özlelikle 5.
    renk derseniz muhtelifmaviler derim.
    bir iki resim örnek olması açısından.

http://www.avmarketi.com/content_files/prd_images/spot/spider_rap.jpg

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-DAIWA-07&view=2

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-7104001-020&view=2

bu en alttaki linkte çıkan mavi tonların hepsi uygun.
    Ya olmaz olmaz diye birşey yokta biz orada olduğumuz sürece maviler inanılmaz iş yaparken diğerleri sinek bile avlayamadı. Ondna mavi diye ısrar ettim yani. Hatta biz malzeme almaya giderken camiye yakın biri bi tane çekti baktım rapalaya şu son linkteki 6. balık gibiydi. Altı turuncumsu üstü mavi yanı kırçıllıydı sonr ageri dönerken adam tam biz geçerken bir tane daha çekti.

5. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    genelde 7 yle alıyorlar hatta benim çinekopu aldıgım kaşıkta 7 cm di

6. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi sen bilirsin demedi deme; demedi dinle :D:D:D

7. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    biz sizden sonra bayağı takıldık.
    sonra 4 gibi çay içmeye gittikserdar abi ben birol abi sonra serdar abiyi bıraktıktan sonra tekrar uğrayalım dedim çinekolog lar hala inatlaşıyorlardı balıkla. Baktık ettik radarın öbrü tarafaında yeni bi ekip gelmişti, 3-4 kişi adamlar tutup tututp satıyorlardı sürekli ve yaptıkları tek bişey vardı atıyor bi kaç saniyebekleyip deli gibi sarıyrolardı ama ne sarma birol abiye gösterdim bak dedim baktı şaşırdı oda. Deli gibi sarıyorlardı ve balığı alıyorlardı. hatta yanyana gelmiş sarma yarışı yapıyorlardı gülüşerek. Ama nasıl yani kırarcasına.

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    :D :D :D :D :D :D ehehehehe :D

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    * Tüm gücünüzle sarılacak. Çok hızlı sarılacak.

Kullanılan rapalalar, adi rapala.. Son sürat çekmeden doğru düzgün gelmiyor.. Farketmediniz mi, ne kadar çabuk gam yaptırıyor..

Renk konusuna gelince, Cumartesi günü rapalaların her rengiyle aldılar palamutları. Renk ayırdıklarına dair bir emare göremedim. Zaten en az 30-35m derinlik var. Tam yerini bilemiyorum, bir harita bulup bakayım. Bizim attığımız yerde, bir kanal olması lazım. Bu kanal bir tümsekle denizin ortasından ayrılır ve daha derin bölge başlar.. Bu kanalın derinliği 35m civarındadır. Dipten çektiğimize göre, bu derinlikte renk filan kalmaz, herşey siyah beyaz olur, bilhassa kırmızı resmen kamuflaj rengidir bu derinlik için..

Kısaca, rapala renginin çook önemli olduğunu sanmıyorum.. Kaldı ki, o çok konuşan tip değil, orada bir iki malzemeci vardır. Onlarla eskiden tanışırız, caminin orada... Onlarda, umut balıkçılıkta aynı fikirdeler..

Hafta sonu bir fly denemek lazım.. Sanırım en iyi sonucu bu verir, keseye de dokunmaz.. Doğrusu, balığın ne aradığını bilemediğimiz için şudur demek zor şimdilik.. Deneyip yanılarak öğrenmek gerekiyor..

10. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hakan abi hiç değmez boşver. Garip gurip insanlarla bir olmaya değmez.

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi sen haklısın bişey diyemem. Ama gamın asıl nedeninin sudaki aşırı akıntı oduğunu düşünüyorum. ve helede atarken misinamız rapalamızın iğnelerindne birine takıldıysa değme gamın keyfine. Zaten bi gam aldımı iflah olmuyor ya. Ama rapalalar adi zaten atarken kırıldı çinekoloğunki ortadan ikiye ayrıldı.

12. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Kardeşim balık avına mı yoksa insan avına mı çıkıyorsunuz yaa :mad: Gidin kardeş kardeş yapın avınızı ,beni de sinirlendirmeyin :mad: :p Aaaaa :eek:
    Vukuatsız gidin gelin avınıza :D :D :D

13. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bu arada hatırlatayım arkadaşlar yarın müsait olup gelmek isteyen olursa ,cenaze Pendikten kalkacak .Tam yeri akşam buradan yazarım .

14. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    vukuat yaratmayın kardeşimm :D

15. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    Pendik mendirek(cuma akşamı eşkinaya )

Evet arkadaşlar hafta sonu daha yoğun tempoda çalışıyor olmam sebebiyle, cuma akşamına bir program yapıyım dedim gerçi eşkina için erken ama yinede
    şansımı bir deneyim diyorum. Bu yakaya yakın olan arkadaşları beklerim, yer pendik mendireği tam ortadayız zaten bizden başka akıllı olurmu bilemem, denizin üstündeki ışıklı şamandıraları gördünüzmü bilinki bu akıllılarda orda gerçi hava ogün için uygun olucak diyor meteroloji ama yinede ya nasip, kısmetimizde varsa şayet,
    bir iki eşkina alırsak fotoyu yüklerim, yok oda olmazsa herhalde iskorpit vardır onuda bulamassak (Deniz ışıklı şamandıralar ve muhabbet gerisini boşverrrrrr)
    ;) tarih:09-03-07

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :eek:

vayy çokta uzak bana yaa :(
    durun ben belki gelirim kesin değil.

17. Hadi arkadaşlar ozaman alın rapalalarınızı gidin balığa

110 km neki sonuçta balık ve sohpet var ..

bırakın rengi gamı rapala iş yapar ..her türlü ...

Sonuçta balık nerde ise Amatör balıkçılarda ordadır..

Düşünmeyin 110 km 45 dakika eder ...

Bu arada istanbul organizasyon düşünceleri ve tartışma platformununn altına alıyoruz bu konuyu...

İlginize teşekkkür ederiz.

18. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))
    Yavaşşşşş :D

19. furunotr

furunotr Haluk

Valla Namık bey gümüşün çaparisi 14 numaradır, bilemediniz en fazla 12 numara kullanabilirsiniz, ha mevzu istavrit olsaydı dediğiniz doğruydu, hatta vaktiyle 7 numara iğne kullanırdık istavrit çaparisinde ama o günler geride kaldı herhalde, 3 cm.lik gümüşleri biz mutfak perdesinin tülüyle yakalıyorduk vakti zamanında yem olarak kullanmak için, o günlerde çok geride kaldı... (Aslında 12 numara bu balık için tam 14 numaradan dökülüyor olsun bu da ava ayrı bir heyecan katıyor, ben bu kadar ince takımla uğraşamayırom hazır takım alıyorum mecburen 14 numara ama iğne küçük olunca avcı olmuyor 14 ten bol bol dökülüyor balıklar.)

Israrlarınıza dayanamadım, dolaptaki gümüşleri çıkarttım fotoğraf çekmek için makinenin pilleri bitmiş şu an şarj ediyorum dolunca çekeceğim belki size bir fikir verebilir.

Serdar bey avcılık farklı konudur, balık avı da bir tutkudur benim için her balığa saygı ve sevgi duyarım fark gözetmeksizin, her balığın avı da ayrı bir heyecandır benim için, yeter ki balık uygun boyda olsun, üreme mevsiminde olmasın ve katliam yapılmasın, kimi kuzu tutar, kimi de gümüş ama ben adı var diye fotoğrafını yolladığım istavrit kadar parmak palamut tutacağıma 15 cm.lik gümüş azmanlarını tutmayı tercih ediyorum, bugün Şemsipaşa ya gelirseniz palamutta var gümüş de... Üsküdar da Paşalimanında gümüş var mevsimi mi değilmi bilmiyorum ama var.

Piller şarj olsun buzlu balık fotolarını gönderiyorum hemen bir elle metre bir elle fotoğraf makinası tutacağım; balıklarım da buzlu ama sizlere yine de bir fikir verebilir...

Sağlıcakla kalın...

Son düzenleme: 6 Mart 2007
  20. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    valla arkadaşım yazdiğim gibi teklif var ısrar yok gelen buyursun gelsin bekleriz biliyosunuz saat 20-00de oltalar suda (tekeyi ) yani yemleri gündüzden ayarlıcaz artık ;)