İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. ruludag

ruludag

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    3.5 SAZAN
    Beyler Kuleli Yikiliyo En Az Ceken 8.9 Tane Cekiyor Boylarida Baya Iyi

2. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    kıraçadan mı bahsediyorsun abi.
    en çok çeken kaç çekiyor :D

3. 3182

3182

hakkımda sordum cevap vermiyor şeklinde konuşanları esefle kınıyorum :) :)

fırsat bulup girdikçe internete her soruyu cevaplıyorum.

Yav bu balık karşı kıyıya niye gelmiyor sarayburnu , çamlıbahçe ye de uğrasaya

4. ahmetozdemir16

ahmetozdemir16

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer (Bana göre 1kg, arkadaşıma göre 400gr) :-))
    aman dikkat...

aman dikkat! erdem duymasın.:)

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    * Yav bu balık karşı kıyıya niye gelmiyor sarayburnu , çamlıbahçe ye de uğrasaya

Sarayburnu vs. karşı taraf daha derindir.. Gelse bile takımı oralara zor indirirsiniz..

6. furunotr

furunotr Haluk

Kalmayan renk mavi renk onu belirteyim; ara sıra sahile indikçe de gözlemlediğim mavi ve tonlarının daha iyi balık aldığı, ya da balığın bu tonları tercih ettiği, herneyse ben gözlemlerimi yazıyorum, hava durumu da farketmiyor, açık veya kapalı balığın tercihi ya da avcıların aynı renk üzerinde yoğunlaşıyor, mavi ve tonları bunlar sadece gördüklerim, elbette sizin söyledikleriniz bilimsel, başka sitelerde başka kaynaklarda da okudum ama bu Şemsipaşa da olan gerçeği değiştirmiyor, belki başka zaman başka renkler tercih edilecektir ve onlar üzerinde yoğunlaşılacaktır, bilemem hayvan bu ne yiyeceği belli olmaz, ha... diğer renkleri yemiyormu... Yiyor ama daha az;

Saygılar.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Balığın daha yoğun olduğu cumartesi günü, bilfiil her tutulan palamuta koşup, ne renk, nası rapala diye baktım.. Envay çeşidi vardı. Ve kovaların doluluğu aynıydı..

İşin esprisi şurada.. Bu tarif edilen rapala yok nerdeyse piyasada.. İlla bu rapaladan olacak diye kasmaya gerek yok o yüzden.. Renk ayırmıyorsa, mavili rapala sahibi olmanın bir ziyanı olmaz. Bulabiliyorsanız, öylesini alın, ziyan etmez.. Ama söylediğim gibi, rengin farkettiğini görmedim. Daha doğrusu, acayip absürt renklere kaçmadıkça, mavi, mor, koyu yeşil, kiminin altı pembe, kimi bşak türlü hemen hepsi iş yaptı orada..

Palamutun lüfer gibi bir davranışı yok. Rapala ayırır, ama daha çok hareketinden ayırır, renginden değil. Bu yüzden, aslında fly tercih edilir. Adı resmen palamut tavşanı olan bir fly türü vardır: Bonito bunny..

Bu fly'in asıl esprisi renginden ziyade hareketi. Aynı paternin hemen her renk olanını bulabilirsiniz. Pek bilinmeyen bir husus, palamutun azılı bir kalamar katili olduğudur. Bu fly'ların hareketli iken kalamar gibi davrandığı düşünülür. Bu sebeple daha iyi saldırdığı rivayet edilir. Ama, pek cici, pek hoş tonla fly/rapala bunun verimini sağlamaz. Bazı renkleri bazen lüferler içinde çok çok etkili olur..

Bunları "siz yanlış biliyorsunuz" demek adına yazmıyorum.. Muhakkak ki, sizin de gözlemleriniz, tecrübeleriniz var. Doğrusu, bir rapala alacak olduğumda benim de tercihim sizin tarifiniz olur. Çünkü, renk ayırmıyorsa hiç bir şey kaybetmiş olmayız.. Derdim sadece bilgiyi paylaşmak, çünkü bilgi sadece paylaşarak çoğalabilir..

8. furunotr

furunotr Haluk

Aslında yabancı menşeli suni yem muhabbetine kendimizi fazla kaptırmışız, bundan çok önceleri palamut ve lüferi daha doğrusu kofanayı konik kurşunun altına şekil olarak fotoğrafını göndermiş olduğunuz düzeneğe benzeyen ancak temelde farklı olan tek veya çift hırsızlı iğneye mevsimine göre horoz ya da kaz tüyü (göğüs tüyleri) iliştirilerek hazırlanan, konik kurşunun ağırlığı ise günün koşuluna göre farklılaştırılan bir düzenek kullanılır ve gayet iyi avlanılırdı, yalnız arasıra balığın dişlemesinden ya da sürtünmelerden ötürü kurşun üzerinde kalan izler güzelce mazgallanır, sonra civa ile parlatılırdı, bir yerden takımın resmini ve ismini bulursam (ismi yünlü ya da yüksüktü galiba hatırlamıyorum) buraya aktarmaya çalışırım. Bu takım çok da verimli olurdu...

Fly takımının kalamara benzemesi bu sularda dezavantaj olabilir, çünki bu sularda kalamar bulunmuyor, ancak yine de denemekte yarar var balık bu belli olmaz ilgisini çekebilir, hatta çok iyi iş yapabilirde, balığın zaten bu mevsimde burada bulunması da pek normal bir hadise değil...

Son düzenleme: 7 Mart 2007
  9. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    bu güzel bilgiler için teşekkürler.

10. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    serdar abi demek taktik değişti.bende makinayı yeniledim bugün 10 bilyalı daha hızlı sarış yapabileceğim bi makina aldım.c.tesi ordaysan yine görüşürüz.ama bu sefer tutmadan dönmek yok iyice hırs yaptım.o gün benim yanımda gördüğün arkadaşta tutturdu "taktik değiştirelim madem rapalayla tutamıyoruz beyaz kuştüyü çapari atarım ben" diyo da başka bişey demiyo.ben yine rapala ile şansımı deniycem.ha unutmadan ümit abi; yakalayıpta sadece ve sadece sirkülere uygun olmadığı için kıyıda bilinçli bir şekilde sallayarak:D suya düşürdüğün :D palamutun videosunu yükliycem abi unutmadım:D

11. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)
    ben malesef kısmet olursa pazara denicem sabahtan bu sefer çok pis gaza geldim menzilimde olan tekne vs ne varsa yıkmak için 150-175 gr kurşunlarım hazırladım asso misine de hazır iki gündür 40kg lık dambıl da çalışıyorum heralde her şey uygun bu hafta alıcam o balıkları :)

12. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    tayfun kardeş tekne dedinde aklıma geldi.c.tesi günü malum yerdeydim ve kıyıya yakın balıkçı tekneleri ile sahildeki kamışla avlanan balıkçılardan birisi arasında daha öncede forumda da konusu geçen hiç hoş olmayan diyaloglar yaşandı.ben diyalog diyorum ama aslında bağıra bağıra küfürleştiler.ve bu sadece haftanın yorgunluğunu o ortamda atmaya gelen ben ve benim gibi amatör balıkçılar açısından güne kötü bir başlancıç oldu maalesef.:(

13. webokur

webokur cihangir

açıklayıcı bilgiler için herkese teşekkür. lakin bugüne kadar oltamı palamut için sallamamış olmanın bana verdiği [merak] ve [tereddütün] iç çatışması sonucunu bekliyorum. her ne kadar takım çantamda 10 luk kaz tüyü çaparim ve mavi renkli rapalam hazır bulunsa da akşam evime elim boş dönmüş olmak da istemiyorum. yani yarın garantici davranıp istavrit Çaparileri mi hazırlasam (ki palamut a göre daha fazla tecrübem olması hasebiyle), yoksa palamut olayına ufaktan bir adım mı atsam?? iç çatışmama katkıda bulunabilirsiniz çekinmeden:D:D

14. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    palamut avından boş dönme olasılığın tabiki var.ama burada yazılan gözlemler o kadar doğru ki yani hiç denememiş birisi bile bu söylenenleri uygulasa balık alabilir.ama tabiki teori ile pratik herzaman örtüşmeyebiliyor.geçen c.tesi palamut yakalamak için çok uğraştık ama sonuç;sadece ilk kez denediğim bu yöntemde birazda olsa tecrübe kazanmam.ama yöntemler denenerek insan kendini geliştirebilir kanısındayım.şimdi aklıma serdar abinin bana açıkladığı orada balık tutanlar ve balık tutma taktikleri hakkındaki sözler geldi.birincisi orada sürekli balık alanlar o muhitin insanları yani sürekli mekanları,dolayısıyla oltayı nekadar mesafeye atacaklarını,ne kadar batıracaklarını,hangi hızda saracaklarını artık ezberlemişler.dolayısı ile balığı sürekli alıyorlar.öncelikle makinanız benim önceki makinam gibi küçük bir makinaysa şansınız epey bi azalıyor.diğer arkadaşlarına ifade ettiği gibi çok çok hızlı sarmak gerekiyor.bunun içinde makinanın seri bir makina olması gerekiyor.kamış denildiği gibi atarı fazla olması gerekiyo.yapaylar hakkında da burada güzel bilgiler verilmiş.işte butüm bunları bir araya geitirmek gerekiyo.ama yinede sonuç garanti değil.zaten garanti bir av olamaz.ama boğazda istavrit avlarsan istavrit yüzünü güldürebilir.sarayburnu ile ilgili bilen birine sormak gerek.kimbilir belki sarayburnu o günkü gibi çok iri istavrit yapıyodur..umarım daha da karıştırmamışımdır; tercih senin.rastgele

15. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)

Bende sorun olmaz en fazla kopucak bir rapala ve kurşun ben ağız dalaşına girmem seviyemizi kollarız ama çokta canı sıkılmışsa pekmezini akıtırım :) valla 150gr kurşun ivmesi ağırlığı ne olur bilemem

16. webokur

webokur cihangir

galiba ben yarın yüreğimin götürdüğü yere sarayburnuna ordan da ortaköye gideceğim. :D:D onur abi çok sağol sende gelirsen deyme keyfimize.. :D

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Oradakilerin her fırsatta sülalesine saydıkları bir tekne var. Adam bilhassa yaklaşıp, rapalaları topluyormuş. Yani resmen milletin rapalasını, kurşununu iç etmek için geliyormuş kıyıya. Tabi adamlar farketmiş, şimdi onu görünce dümdüz gidiyorlar, doğrudan, hiç beklemeden.. Hata bir ikisi sapan edinmiş, bir kaç kez taşlamışlar filan, aslı varsa..

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kraça ile uğraşıp kova doldurmaktan, palamut ile uğraşıp boş dönmek daha evladır..

Küçük zevklerle yetinmeyin. Hoş, palamut ne kadar büyük zevktir tartışılır ama genede kraça için vakit öldürmekten zilyon defa iyidir..

19. webokur

webokur cihangir

abi çok haklısın. " damacana lı kıraça katliamına son. "

20. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Cihangir zaten bugüne kadar bol bol istavrit tuttun.
    Sadece sayıyı arttırmış olursun istavrite gidersen.
    Ama palamuta gidersen ,belki boş döneceksin ama
    en azından tecrübe edineceksin.Bu tecrübe sana sonbaharda
    sarayburnundan Lüfer/palamut olarak ger,i dönecektir merak etme.....