İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    nedir bu kıraçaların namık abiden çektiği garibim balıklar lüferden palamuttan çekmedi namık abiden çektiğini :D:D:D

2. Bu yılın esprisi olmaya aday:D :D :D

3. Namık kıraçamı çekiyor....:D :D :D

4. Ahmet ben çalışmalara başladım ,umarım sende başlamışsındır:D

5. Ne o abi petrol bu çıkartacağız :D :D :D

6. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    konu yukarı:D :D

Son düzenleme: 17 Mart 2007
  7. Kolay gelsin :D :D
    Sağlık niyetiyle çıkalımda petrolüde buluruz;)

8. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    İşte ben bunun için yırtınıyorum.
    Ağ kullanan herkesi yasadışı ilan edip şikayet ediyoruz.
    Foruma biri gelip ağ konusunda bilgi vereyim deyince de neeee ağ mııı ? diye saldırıyoruz.

Bu yalan yanlış şikayetlerle hem ekmek parası için uğraşan garipleri rahatsız ediyoruz hem de sahil güvenliği boş yere meşgul ediyoruz.
    Tabii onların motorlarının yaktığı benzinin parasını da hepimiz ödüyoruz.
    Aslında asılsız şikayette bulunanlara da bir yaptırım uygulanmalı ki her aklına esen telefona yapışmasın.

Erdem, şimdi ne alaka yani, ağın üstünden vapur geçiyormuş.
    Nerede yazıyor böyle bir yasak?

Şikayet için herkesin 37/1 ve 37/2 sirkülerleri bilmesi lazım.

Kıyıda binlerce kişi, ha babam 5-6 cm boyunda kıraça tutuyor, hiçbiriniz şikayet etmiyorsunuz.
    Balıkçı ağ atmış, istavrit tutuyor şikayet ediyorsunuz.
    Onun ağı kıraçaları geçirir, iri boydaki istavritleri yakalar, senin çaparin önce kıraçaları, rast gelirse de istavriti yakalar.
    Bir yandan da ha bire iğne boylarını küçültmeye çalışıyorsunuz, daha minik balıklar gelsin diye.
    Kimse yaptığının farkında değil mi Allah aşkına?

9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bende reis amca gibi düşünüyorum ve son 3 aydır balığa falan çıkmıyorum kıraçaların boyutu yüzünden artı birşey demekte istemiyorum forumdaki arkadaşlar bu hafta galata bu hafta sarayburnu affedin beni ama bu kıraça tutmak için algılıyorum yanlışsam özür dilerm bu balıkları benim vicdanım tutmaya el vermiyor balıkçılarda gördüğüm yaprak diye satılan o çinekop yavrularıyla o kıraçaları aynı kefede görüyorum alınan arkadaşlar olabilir fakat bunları söylemek zorunda hissettim kendimi bu benim görüşüm kimse kırılmasın

Son düzenleme: 16 Mart 2007
  10. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    namık abi o rapala olsa olsa gümüş içindir istavrite ufak gelir

11. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    mahir amca o bölge ag için kesinlikle yasak diye bildirdi sahilş güvenilkteki memur alaksı bu orda bir agın verebilecegi zararı düşünmüyorsunuz ekmek parası peki o agların gemilere verecegi zarar kimden çıkacak VATANDAŞTAN bu ekmek parası degil kusura bakmayın o ag atacak diye insanlar vergi veriyor maaşlarından her ay belli mikratlarda kesinti yapılıyor iyi o zaman adam otursun şehirhatları vapuruna ordan atsın agını??????????????ona ekmek parası buna ekmek parası o zaman yazında gırgırlara yasak koymasınlar ne geregi varki adamlar 3 ay ne yiyacekki?????
    ayrıca senin dahi kızdıgın yaprakları tezgahta getirende o agcılar ;2yıl önce çinekopun fiyatı düşmesin diye kumkapıdan balıkları kamyonla denize dökerken gazeticelere yakalananda o masum agcılar

12. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    kimse yokmu

13. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    sevgili erdem o yaprakları örnek veren reis amca değil bendim bende o ağcıları tasvip etmiyorum hiç de hayatımda ağ la balık avlama değil tekneden daği avlanmadım hep kıyıdan amatör kaldım o yüzden reis amaca ya katılırken kıraçalar konusunda katılıyorum benim vicdanım el vermiyor artı her ağla avlanan ( profesyonel veya ekmek parası için olur bu ) insanlarıda onlar katildir diye ön yargılı yaklaşamam vicdansız insan vivdansızdır ağla olta ile veya zıpkınla ama bunların birde vicdanlı olanlarıda var ben daha öncede dedim insanın vicdanı bence en iyi silküdür

14. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    hayır ne zaman tekne ile av konusu olsa mahir amca hep ordan yana tavır koyuyor sanki kıyıdan olta atan boşinsan tekneyle avlananlar masum ekmek için yapıyor 3 gün önce yapraklar gene tezgahtaydı trolü,gırgır kıyıdan ben kullanmıyorum onlara heryer serbest aman birşey demeyelim;aman kimse
    dokunmasın yok öyle bir şey abicim oldu olacak göllerdedeagı serbest bıraksınlar
    hatta kıyıdan olta atmayı yasaklasınlar sadece teknelerde ag atmayı serbest bıraksınlar limitte koymasınlar yer sınılandırmasıda yapmasınlar
    ben ve çogu arkadaşımız çolugunun çocugunun nafakasından,rızıkından kalkıp malzemeye para veriyor

15. zodi

zodi

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    1.2 kg çipura. Kilo olarak ta 3 kişi 15 kg istavrit (tekneden)
    Ohoo Talat Abi'nin dişleri malum, yapılıyor.
    Yeme içme durumları da sakattır şimdi.
    Geçmiş olsun Talat Abi.

Neyse, Saat 10:00 çok geç olur fikrine ben de katılıyorum. Talat Abi'ler erken çıkarsa biz de ona göre pozisyon alırız. Hem bunun kahvaltısı var simidi var poğaçası var ;) Tekne'de kahvaltıyı denemeyin, mideniz sakat olur ;)
    (bknz zodi'nin ada maceraları)

Haber bekliyorum.
    Ben saat 23:00 gibi çıkacağım.

16. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    belki sense haklısın ama reis amcayı formdan tanıdığımız kadarıyla bizim ağbi diyebileceğimiz ve doğruları ona danıştığımız bir insan oda usulsüz av yapanlara en az benim ve senin kadar karşı olduğunu biiyoruz bence sende haklısın usulsüz ağcılara tepkinde fakat son dönemde benimde dikkatimi çeken birşey var sanırım reis amcanında dikkatini çekti bir arkadaş forma yeni üye oluyor ağla avlanıyorum falan diyor bizde hep bereber biraz espirili biraz cidii ne ağı o çok merak ettik falan soruyoruz yani bu ağ meselesi burdan çıktı sanırım sen tabiki usulsüz av yapanlara tebkinde 1000 de 1000 haklısın ama bu işi usulu ile yapanlar da var bence onları savunma amaçlı bir yazı idi reis amcanın demek istediği ve bizim o yeni üye olan arkadaşa verdiğimiz aşırı tepkilere karşı duyduğu rahatsızlıktı tahminimce.Mesala benim kendi silkülerime göre galatada o kıraçalarla balık halindeki o yaprakların farkı yok biri ağla biri olta ile neyse bence bir yanlış anlaşılma oldu demek istedikleriniz aynı fakat anlatım yolunuz değişikti

17. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ya mahir amcaya saygımız sonsuz babamız kırdıysam özürdilerim bizim ama iş tekne olayına gelince bence duygusal davranıyor kendide takna balıkçısı oldugu için yoksa saygısızlık vs..haddimize düşmez kıraça yada yaprak sonuçta ikiside avlanamaz ve benim sözüm usülüyle avlanana degil adam orda ag atmak kesinlikle yasak diyor mahir amca ne alaka diyor ekmek parası diyor yok abicim öyle bir olay ben elimden geldiğince kurallara uyuyorsam uymayanı uyarıyorsam onlarada aynı şartlar geçerli ekmek parası felan diye bir konu olamaz

18. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tabiki ekmek parasının sözü bile olmaz usulsüz avcılıkta fakat reis amcada usulsüz avcılığa karşı bir yanlış anlaşılma oldu heralde anlaşın siz aranızda sağlıcakla kalın

19. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    namık abi allah iyliğini versin emi bizim yakaladığımız 35 cm lik istavrit bile o rapalaya zor atlar yani senin verdiğin şu rapala resmi varya neyi anımsatıyor:eek:
    balıkmı rapalayı yer? yoksa rapalamı balığı yer???:D :D :)

20. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    cümleten hayırlı akşamlar biz celal abi ile kıyıdan takılıcaz ve alp ile ahmet abide var başka kimler gelir bilmiyorum ama tekne için vakit var daha havalar müsait değil siz gidin güzel bi boğaz havası ve balığı alın akşama hasılatı beraber kırışırız:D yer olarak tophaneyi tavsiye ederim yani salı pazarı açıkları orası iri istavrit kanalı tekneciler oraları tavsiye ediyor bu hafta biz kıyıdayız hem kıyıdan bem açıktan tekne ile şansımız bol oltamız dolu olsun inşallah rastgeleee:)