İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Valla bravo.
    Kaşla göz arasında düzenlediniz organizasyonu.
    Hayırlı uğurlu ayrıca bol balıklı olsun inşallah.:)

2. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı
    eeee bizde böle necmi abi barış fikri çıkardı zaten necmi abi olaya el attımı o iş tamam dır

Son düzenleme: 27 Aralık 2007
  3. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Yarın Ayarlarız Gökhan

4. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    olm bu iş senin başının altından çıktı. istavrit istemem başka bişey tutalım dedin dedin , ömrümüzü tükettin :D :D
    Ama güzel olacak inşallah
    Ben yavaştan kaçıyorum. Seçkin evden bağlanınca gerisini getirir.
    Hayırlı akşamlar

5. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    olunca ilk size söylicem:)
    Hayirli Akşamlar Abi:d

6. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Herkeze hayırlı akşamlar evden devam ederiz artık:)

7. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    AŞAĞIDAKİLER ALINTIDIR​

Yaşadığım deneyimler sonucunda Şile sahilden giden yol üzerinde Sahilköy(daha önce İstanbul organizasyonu için adı ve fotografları forumda geçmişti) diye bir köy var buranın sahilinde geniş bir kayalık kıyı şeridi mevcut burada kaşık ile levrek alınıyor ama yemli hiç denemedik bilmiyorum belkide yemli oltaya daha iyi gelebilir.Yalnız kayalıklar üzerinde sessiz beklemek gerekiyor zira çok hassaslar ve denk gelirse 10-15 kg kadar olanları bile var.Bana bir sefer Lüfere kaşık sallarken geldi ve 0,35 misinayı koparıp gitti

8. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    biri beni çağırdı sanırsamki :D:D

9. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    B.barış organize edicektiş kim ne getiricek onu seçkin diyordu.:D

10. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    AŞAĞIDAKILER ALINTIDIR​

Karagöz Avı
    AV DÖNEMİ
    Karagöz avı 1 Nisan*31 Temmuz arasında yasak olup bu dönem dışında günde en fazla 5 kg balık avlanmasına izin verilir. Avlanmasına izin verilen asgari boy 15 cm dir.

NERELERDE BULUNUR:
    Karagöz, taşlık kayalık yerlerde, su altı adacıklarının etrafında, burun çevrelerinde, akıntıların kesişme noktalarında bulunur. Avcılığı sabah saatleri ve akşam gün batımına 4 saat kala başlar. Denizin hareketine ve ayın durumuna göre sabaha kadar sürer. Ayın parlak olduğu gecelerde su yüzüne kadar çıktıkları görülür. Bütün denizlerimizde av vermektedir.

YEMLER:
    Sardalya, karides, kurt, sülünes, teke başlıca yemleridir. Yemi bir görüşte kapma gibi bir davranış sergilemez. Dikkatlice inceledikten sonra, ağız yapısının küçük olmasının da etkisiyle, kısa ve sert vuruşlarla yemi diklemeye başlar. İki üç vuruştan sonra yemi aniden kapar. Bunun için olta her vuruş sonrasında çekiştirilmemeli, balık ürkütülmemelidir. Takımda sert vuruşlar ve bir çekme hisedildiğinde kısa bir tasma atıp olta boşluk vermeden çekilmelidir.
    Karagöz hırçın bir balıktır. Yakalandığında sert kafa vuruşları yapar. Orta sularda darbeler azalmakla birlikte tekneyi gördüğünde tekrar direnmeye başlar. Takıma güveniliyorsa hiç bekletmeden tek hamlede tekneye alınır. Oltaya iri bir karagöz geldiğinde, sert kafa vuruşlarında misina elimizden hafif hafif kayacak şekilde tutulmalıdır. Eğer balık sabit kafa darbeleriyle geliyorsa riskli bir durum yoktur; su yüzüne geldiğinde kepçe ile ya da bir hamlede tekneye alınır. Usta balıkçı balığın kafa darbelerine konsantre olur, balığın su üstündeki fişeklemesinden hemen önceki anda balığın direnmesine fırsat vermeden tek hamle ile içeri alır.

AVCILIĞI:

Sabit Ağırlıklı Takım: Beden 0.40 köstek ve kollar 0.25 misinadan yapılır. Beden ucuna 2 cm fırdöndü bağlanır. Fırdöndünün diğer ucunakasa gözü düğümü vasıtasıyla köstek eklenir. Fırdöndüden 25 cm. sonra öksüz bağıyla yapılmış 15 cm. boyunda kol yapılır, ucuna MUSTAD 1251C-1523D veya MUSTAD 505 Allround 4-8 no iğne bağlanır. Kol boyu net 15 cm. olacak şekilde iğne bağlama payı hesap edilmelidir. Yapılan koldan sonra 15 cm. aralıklarla iki kol daha yapılır. Üçüncü koldan 25 cm. sonra 25 cm.lik bir kol daha yapılıp hemen kol dibine kurşun takmak için kasa gözü düğümü yapılır. Böylece dört kollu takımız hazırlanmış olur. Takım öksüz bağı ile değil de ekleme kol ile yapılacak ise köstek iki ucuna kasagözü düğümü atılmış 90 cm olarak hazırlanır. Kasagözünün biri fırdöndüye, diğeri kurşuna takılır. Hazırlanan kollar kurşun dibinden başlayarak kolboyundan 5 cm uzun aralıklarla bağlanır.

Hareketli Ağırlıklı Takım : Bu takımda akıntılı sular içindir.(Örneğin Çanakkale boğazı) Kurşunlar yere değmeyip askıda kalacak şekilde kullanılır. Kurşun ağırlığı da suyun akış hızına göre savrulmayacak, bedeni dik tutacak ağırlıkta seçilmelidir. Yemlenen takım kurşun yere değene kadar dibe indirilip 1 m yukarı çekilir. Böylece köstek ve kolların su içinde savrularak uçması sağlanır. Beden 0.40, köstek ve kollar 0.25 misinadan yapılır. Bedene 2 cm lik fırdöndülerden yapılmış iki fırdöndü arası mesafe 25 cm. olan ve kasa gözü düğümleri ile birbirine balanmış kolçak yapılıp bağlanır. Bu kolçağa delikli kurşun ağırlığımız takılır. Koçağın bir ucuna 0.25 köstek misinası bağlanır. 40 cm. sonra öksüz bağı ile kol yapılır; kol boyu iğne hariç 10 cm. olacak şekilde yararlanmalıdır. Birinci koldan 20 cm. sonra aynı şekilde ikinci kol yapılır ve 25 cm. mesafe bırakılarak köstek ucuna iğne bağlanır. Kullanılan iğneler 1251C-1523D 6-8 no veya benzeri olarak kullanılır.

Takım dibe indirilirken kösteğin bedene dolaşmaması için yavaşça kontrollu indirilmesi gerekir. Balık orta suda veya dibe yakın yerde yeme vurabilir. Bu derinlik beden üzerinde işaretlenerek ya da bede boyu o derinlik kadar açılarak takım her seferinde bu derinliğe indirilir. Bu takım ideal bir karagöz takımıysa da derin sularda hızlı hareket edilemediği için biraz sıkıcı olacaktır. 10-15 m derinliğindeki sularda sessiz olunduğu takdirde iyi netice verecektir.

(Karagöz (sivriburun) Eylül 2006 BANDIRMA)

Akıntı, yemi köstek boyunun sonuna kadar sürükleyince kurşun el ile 4-5 metre ileri doğru fırlatılır. Kurşun akıntı nedeni ile yere doğru inerken bir miktarda ileri doğru hareket eder. Kurşun dipleyinceye kadar misinanın parmakların arasında kaymasına izin verilir ve diplediğinde boşluğu alınıp beklenir. Kurşun takımının ağırlığı vuruşları kesmediğinden balığın tüm vuruşları kolaylıkla hissedilebilir. Balık yemi aldıktan sonra hafif bir tasma atılıp oltaya boşluk vermeden toplanır. İlk olarak kurşun teknenin uygun bir yerine koyulur; daha sonra da balık tek hamlede tekneye alınır. Aksi halde her balık gelişinde kösteğin bedene ya da kurşun takımına dolaşmasına engel olunamaz.

11. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    sende döktürüyosun hani :D:D

12. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Sitedeki madenleri çıkarıyorum önünüze faydalı şeyler vardır içinde :D

Mesela daha öncede duyduğuma göre Levrek avında çok sessiz olmak gerekiyormuş ve ışık kullanılmazmış:D bu bu kadar kişiyken o cümbüşte balık marmaraytı terkeder :D bizde kaya balıklarına talim :D

13. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    AŞAĞIDALİLER ALINTIDIR

Levrek ve canli yem ile birakma
    Sevgili arkadaslar...Biliyorsunuzki levrek son derece zeki ve secici bir
    avci balik turudur,Birakma yapilirken veya ne cesit canli yem sorusunun cevabi
    sabah erken saat te yapacaginiz bir kesif dalisi eger dalis malzemeniz yok ise bir iskelenin uzerinde 5 dk kalmaniz size fikir verecektir.Levrek bulundugu ortamdaki baliklari yer.ogleyse denizde en cok gordugunuz kucuk baliklar onun
    yemek listesindedir..Ornegin kiyida karagoz yavrusu(cok sever) isparoz,,eger
    bulabilirseniz kupez,kefal yavrusu,kaya baligi...Eger daha cesaretli iseniz trakonya,,iskorpit levregin 1 numarali avidir.LEVREK iskorpit ve trakonyayi
    geriye kusamaz,,bakin bu cok onemlidir
    Baligi oltaya takarken ki en onemli durum canli baligi inciltmemek ve baligin direncini kirmamaktir,,yoksa VATOS yakalarsiniz,bunun icin burasi cok onemli
    misinanizi once baligin solungaclarindan gecirin, ve misinayi agzindan cikarin..sonra tekrar ediyorum misinayi baligin agzindan cikartiktan sonra
    Kancayi baglayin,,SAvurmayin firlatmayin..Eger birakma kiyidan ise belinize kadar suya girip baligi birakmaniz ve birazda kalama birakmaniz yetecektir.
    umarim daha buyuk levreklere

14. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    AŞAĞIDAKİLER ALINTIDIR​

levrek ve siz
    Sevgili arkadaslar sitenize yeni uye oldum ve cok begendim..Boyle guzel bir siteyi hazirlayanlara cok ama cok tesekkur ediyorum ve hepinize bol sanslar diyorum..Ben 6 yasindan beri levrek hastasiyim,,yasim 40,,,onla yasarim..onun gibi denizde dolasirim ve avlanmadan once denizde dolasarak nerlerde olabilecegini tahmin etmeye calisirim..eger musade ederseniz sizlere su ufak hatirlatmalarda bulunmak ve avinizin daha bereketli gecmesini temenni ederim
    1) En onemli unsurlardan birisi kullanacaganiz yemdir...Nisan-temmuz basina kadar levrek cok secicidir,,Canli balik en cazip yep olsada sardalye ile
    de istenilen sonuclar alinabilir
    2)oltaniz 35-45 arasi olmali ve asla hicbir yerinde dugum olmamalidir.renkli
    misina daha iyi sonuc verir
    3)kullanacaginiz kanca beyaz kancada olabilir ana ben Mustang4 kullaniyorum
    4)Ege sahillerinde ozellikle Burhaniye akcay oren ayvalik sarimsakli arasinda kiyidan kursunsuz olta,,tekneden ise kasik vaya rapala iyi sonuc
    verir
    5)Gunes batimindan 30 dakika oncesi battiktan sonra ki ilk 1 saat en verimli saat dir..Sabah 4.30-6.30 levregin sevdigi saatlardir...gunesin ilk isiklari
    denize degdiginde kevrekde daha derin sulara cekilecekdir
    6)kumluk sahillerde diz boyo derinlikde 2-3 kg levrekler dolasir ..sasirmayin
    levrek pek de okadar kayaliklari sevmez,,,daha ziyade kumluk yerleri sever..
    7)sessizlik ve sabir en onemli sartlardan gelir..mimkunse tek basiniza
    olun...
    8)kaliteli yem kullanin,,ezilmis zedelenmis yemleri cikarip yenisini kullanin
    9)levrek 40 cm erisene kadar toplu gezer..eger 400-750 gr bir levrek aldiysaniz bir arkadasini daha alma ihtimaliniz yuksektir,,onun icin yakaladiginiz ilk levrek den sonra fazla ses yapmayin
    10)Eger birakma yapmiyorsaniz hemem hemen %99 sardalye sizin icin en degerli yemdir.sardalaye nin hazirlanmasini bir daha ki sefere anlatirim
    11)poyrazli havalarda levrek iyice kiyiya sokulur..yani poyraz kuvvetlendikce sansiniz artar..kiyi icin
    12)hepinize bol sanslar..

15. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    AŞAĞIDAKİLER ALINTIDIR​

Selam Gürkan,

Haftasonu oradaydım, bugün kumbağ' dan geldim, bilgisayarı yeni açtım ve kaşarlı bir kumbağ' lı olarak nöbet yerinin boş kalmamasına sevindim, yazları oradayım ( Haftasonları ) bir de ağustosun son haftası ve eylülün ilk haftası 15 gün kalıyorum balık için.
    Genel bir rapor vereyim, mırmır ziyadesi ile var, oldukça da iri, yaptığı saatler; Gündüz 16 dan gece 24 e kadar, sabah 04 ten 08 e kadar, yem seçeneklerin şunlar; liman içinde gece ışıkla teke süzebilirsin ( iri teke levrek alma şansı yaratır ), olmadı kumsalda bel hizasında kum midyesi çıkarabilirsin, ikisi arasında avcılık olarak bir fark yok, her ikisini de iyi yiyor, teke olursa daha iri balık alma şansın fazla. Bir de kumsalda dalgaların bittiği yerlerde kürek maharetiyle kan kurdu bulabilirsin, ama ilginçtir kurda mızmızlanıyorlar. Bu arada ispari ve mırmır karışık gelir ( mırmır çoğunluktadır ) ince bir ispariyi canlı yem olarak kullanarak aynı yerden bir olta daha atarsan levrek te yakalıyabilirsin.
    Zarganalar henüz ince, sürüler halinde geziyorlar. Liman içinde bolca var. Liman da levrek de yakalıyabilirsin ama daha ufaklar. Mırmır aldığın kumsaldan yakalıyacağın levrekler çok daha iri olacaktır, dikkatli olmanda fayda var.
    Takıma gelince, 0;40 beden-0;30 köstek ( fluorocarbon ) köstek boyları 45 cm. 50 cm aralıkla bedene sırala ( 3 lü takım ) bedene bağlarken fırdöndü kullanmanda ve stoperle sabitlemende fayda var. Kurşun 70-100 gr arası, iğne ''sasame portochinu no 4-6.''
    http://www.vidrax-fishing.com/catalo...rtoChinuBN.jpg
    yer Kumbağ kumsalları....umarım bu yazıyı orada iken okuma fırsatı bulursun rasgelsin...

16. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Sallasallası Olan yanına alsın Brde yarım Kilo kadar istavrit alalım bir yerlerden teke var zargana topda varsa mesle yok 2 numara 3 numara 4 numara be 5 numara iğne siparişlerini verdim salla salayı gümüş takımı için getirin derim yani bir gümüş takımınada ihtiyacımız olabilir gerisi herşeyi deniyeceğiz çapari yemli dip oltası
    elimizde ne var ise artık ya nasip kısmette ne var ise gelecek :)
    Kumbağamı Gitsek Acep Yarım Saat fazla Yol Gidip

17. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
  18. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    valla yazıyı okuyunca kumbağ daha cazip geldi :)

19. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Yarın olgunlaştıralım bu işi

20. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Milleti yoldan çıkarıcam en sonunda :D

Levrek Lüfer Cenneti Çandarlı..
    slm arkadaşlar gecen hafta cumartesi günü Çandarlı'da kelimenin tam anlamıyla katliam yaptık fotograflarını cekemedigim için sizlerle paylasamıyorum. kıbrıs takımıyla 3 kişi 12 tane 600 gr. üstünde lüfer aldık ve gece 3:00 - 6:00 arası zokalı takımla 3 kişi 8 tane 1 kilo üzeri ve 6 tane 400 500 gr. civarı levrek aldık hayatımın en bereketli avıydı bu cumartesi yine avlanıcaz inşallah bu sefer fotografları sizinle paylaşabilirim. Yem olarak tuzlanmıs sardalye.