İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Dün beraber avlanmışız. Sen ilk geldiğinde beyaz tüylü bir çapari atıyordun.

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Doğrudur ama hatırlayamadın. Yarın erkenden Tarabya'dayım :), gelmeyi düşünen arkadaşlar Otelden 250m sonra ki burun. Cüneyt Bey ve diğer arkadaşlar abiler yarından çok umutluyum!

3. erolerturk

erolerturk EROL

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    albastar
    En İyi Avı:
    kofana.1,5 kğ
    Merhaba Özkan usta öncelikle tuttuğun balıklar için tebrik ediyorum ve çok şahane duruyorlar. Ben bugün yeni kapıda birlikte av yaptığın Erol' un oğluyum, bu gun seni anlata anlata bitiremedi :) çok susamış ve ona bir şişe su vermişsin. Burdan sana teşekkür ediyor, selam yolluyor ve avlarının daim olmasını diliyoruz. Nice bereketli avlar :) ..

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selam Özkan bu yeşil izmaritler harika. yenikapı'nın neresinde avlanıyorsun? İzmarit bol mu, özellikle izmarite gitsek tutabilir miyiz?

5. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Tirsidir o, sardalya pek o büyüklükte olmuyor. Dün kalenderde bana da geldi, bir kaç arkadaşada geldi. Dediğin gibi baya iriydiler.

6. kimerya

kimerya Murat

En İyi Avı:
    Levrek 5 kg
    Sıze sımdıden rastgele Ceyhun bey Tavsıyenızı mutlaka tutacacıgım Bırgun Trabya da karsılasmak dılegı ıle hoscakalın

7. 33022

33022

İsmail Abi;
    Ben bu Bakırköy sahiline takmış durumdayım.Nicedir boş vakitlerimde giderim.Zargana dışında kayda değer bir sey tutamadım, bir de mantarlı dip oltası ile sarıkanat almışlığım var, o da seneler önce bir akşam üstü, sanırım eylül ayıydı.İstavrite hiç denk gelmedim.Bari duyum sağlam mı?Bi ara gidip yoklayalım.

8. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    kulelide de başlasa artık şu istavritler

9. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ben bu gün karşdan baktım, bir tane olta atan yoktu resmen.

10. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bilemiyorum bunu yazmak pek içimden gelmiyo.. koskoca anadolu yakasında boğaz dışında balık tutan olta atan yokmu anlayamıyorum yada vardamı yazmaya üşeniyo? pendikten suadiyeye kadar kilometrelerce sahil hiçmi oltası suya giren yok tutamıyosada balık yok desin özellikle sormama karşın kimseden ses çıkmadı...

neyse ben dün küçükyalı sahilde olta attım ince çapariyle mezgit istavrit kraçe karışık geliyo mümkün olduğunca kraçeleri eledim 2 buçuk tava kadar orta boy istavrit 3 tanede mezgit vardı kovamda balık başlayalı 2 3 gün olmuş daha umarım bereketli bi yaz olur

harkese bol balıklı avlar diliyorum...

11. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Dostum Merhaba,

Ben bir kaç kez Bostancı Küçükyalı Maltepe sahil'den attım fakat, orası malesef boğazın verdiği ne balığı nede zevki veriyor...
    Birkere 3.50cm'den fazla kamışla çalışamıyorsun ince misina ile hafif kurşun çalışman lazım yoksa yosun topluyorsun, yani tutup 125gr kurşun takayım diyemiyorsun. Ayrıca Boğazdan iri istavrit çıkarken, bostancı tarafındaki sahilden çok büyük tutamıyorsun. Ve malum, çok lağım akıyor o civarlara.
    Yani bence boğaz bambaşka,, akıntı ile mücadele daha daha daha ileriye atma isteği, bunlar bambaşka.

12. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    volkan abi boğazdada avlanıyorum ben yani en azından üsküdarda dahaileriye veya karşıya geçmedim hiç. ama boğaza gitme fırsatı olmayan ve acaba bu meralarda balık başladımı başlamadımı diye merak edenlere bu meralardan olta atanların üç beş kelime bişeyler yazmaları lazım. balık avlamak sadece balık tutunca keyif veren bişe diğilki. yemli avlar olsun çapariyle at çek olsun o balığın vurucağı anı beklemek bile apayrı bi duygu yani illa burda 20 cm istavrit var gibi bi rapor beklemiyorum kimseden zaten öyle bi balık olmaz buralarda çookk çok nadir. ama en azından tek tük istavrit var veya işte burda şu saatlerde balık yapıyo şu saatte kesiyo gibi ufak gözlemleri bekliyorum yine belirtiyorum herkesin boğazda olta atma şansı olmuyo..

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    aydın abi sağol raporun için :)

14. canercinar

canercinar CaNeR

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4205 SURF KAMIŞ 10 KG
    Favori Makine:
    BANAX ST 3000C MAKİNE
    ;)

Dostum selam.. ben sana bostancıdan kartala kadar kısaca özetleyim.. bostancıdan güzel kefal alırsın ama ben pek tercih etmiyorum.. güzel yalı balıkçı barınağın ucundan da şu sıralar istavrit alırsın ama tek tük.. biraz ilerlere gitmek lazım mesela... maltepedeki eski iskeleler.. orada mezgit at cek 3 4 tane alırsın her atışta.. istavrit pek yapmıyor ancak sabah çok erken gidersen.. birde hırsızlı takımla zargana alırsın güzel ;)) biraz daha ileri opet in karşısına kartal migrosun karşı sahilinde zaten yogunluğu göreceksindir.. ileri çalışabilirsen iri istavrit alırsın.. ince takım sarı veya beyaz çapari.. hatta yarısına tavuk tak istavrit mezgit beraber.. benim sana önerim sabah çok erken gitmen.. 6-9 arası.. bu bilgiler karşılığında bi tava istavrit isterim haberin olsun ;)) rast gele.. ha birde 50 gr dan fazla kurşun atma.. surf kamış da uzun gelir 3.90 ideal.. aksi taktirde yengeçleri besler yosunve midyeleri temizlersin :D

hadi rast gele..

ayrıca msj ımı okuyan herkesden bir rica.. lütfen şu kopan artan misinina ve çaparileri lütfen sahile atmayalım.. tam bir işgence oluyor.. bu hafta 3 4 tane çaparim sırf bu yüzden mahavoldu.. giden zaman.. kirlenen doğa ve görüntü de cabası..

sevgiler.. saygılar..

15. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    kardeşim ben sıkca uskudara gidiyorum benimle gelebilirsin istersen kendini rahatsız ve yalnız hissetmezsin...

16. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    haykırışımı duyan herkese teşekkür ederim :D bu sadece benim için diğil bi çok hevesli arkadaşa abime kardeşime yardımcı olucaktır. :)

17. budabizden

budabizden Metehan GÖKDEMİR

Avcılarda balık tekne ile mi yoksa kıyıdan mı başladı ?

18. robinson987

robinson987 bekir

herkese merhabalar gala veya unkapanından haber varmı arkadaşlar gece gitmeyi düşünüyorum haber ıyı olursa sabhlamayı teşekkürler

19. T-Rap

T-Rap ilker

Slm arkadaşlar hafta sonu balığa çıkmayı düşünüyorum avrupa yakasında nereleri önerirsiniz saygılar.

20. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Küçükyalı sahil ana baba günü olacak demektir. Yine parmak kadar balıkları büyük bir iştahla pet şişelere dolduranları görmem umarım.