İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    geçen hafta güzeldi cuma günü yemlik çıkartamya gittim yemligi zor çıkarttım koca koca istavritler sardalyalar arada saglam harbiçinekoplar yemlik kıraçayı zor çıkarttım adamlar artık 20 li çapari full çekiyorlardı

2. yvvz

yvvz

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    denizdeki tüm püsür balıklar
    mezgit

modada mezgit var ama azaldı oda onun yerine vatoz var geçenlerde birde ufak köpek balığı çekmişlerdi

3. morrigan

morrigan

Favori Kamış:
    olta,çapari,kaşık,rapala,silikonlu yem vsvs..
    En İyi Avı:
    zargana-levrek-uskumru bide kaya balığı:)
    birol abiiiiiiiiiiiii yarın kesin gidelim yaaaaaaaaa:( sadece sabah yağmur olacakmış

4. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Hepsi horul uyuyorlar bense takılıyorum hala. Oysa sabah 7 de yola çıkılıcak 8 de denizde olunacak.
    HAdi iyi geceler yarın balık tuatarsak resimleride koyarız :d

5. Emre balıksız gelmeyin oradan,fotoları bekliyoruz..!!

Bende bu pazar tekneyle çıkacağım hamdicanla..kalsik, mezgit tutacağız..!!
    Pazarda resimler bizden yani:)

6. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Kim uyuyormus bakim. sabah havaya bakarìz olmazsa pazara erteleriz

7. ahmetozdemir16

ahmetozdemir16

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer (Bana göre 1kg, arkadaşıma göre 400gr) :-))
    bahtsız bedevileriz galiba biz

bahtsız bedevileriz galiba biz:D erdem dün sen gidince karaköye gittim tabi ki gene tık yok bir kaç tane daha istavrit (yemli), sonra öğrendim balık haliçe kaçmış yunus saldırısından sonra bütün balıkçı tekneleri haliçteymiş. arnavutköy ve bebek'te senin deyiminle pabuç gibi istavrit almışlar.

yani dün bir tek haliç girişinde balık yokmuş tabii ki biz de ıskalamadan oraya koşmuşuz.:D :D

neyse umarım gölden eli boş dönmezsin:) :)

8. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ahmet içime dogmuş demekki kendi kendime sormuştum arkadaki parkamı gitsek diye vazgeçmiştim :eek::eek:

9. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    bugün avrupa yakasına geçtim.tarabya civarında avlandık.haftalardır anadolu yakasında tutamadığım büyüklükte iri istavriv yaptı ve hava kararana kadar da kesmedi.ayrıca 15 kadarda orta denebilecek büyüklükte çinekop aldık.6 kişi 30 kg yakın balık tuttuk.aileme yetecek kadar olanı aldım.geri kalanınıda durumu pek iyi olmayan tanıdığım iki aileye dağıttım.çok sevindiler.:)

10. webokur

webokur cihangir

yarın ortaköy civarında olacağım. inşallah bereketli geçer. tarabyada çıktığına göre heralde ortaköyde de nasipleniriz diyordum..........Ya nasip..:D

11. ilerya

ilerya niyazi

Favori Kamış:
    balığın akışına göre güncel,
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Palamut
    çubuklu sahil verimsiz,
    mihribat korusu ve doktorlar sitesi önünde sabah 07:30-11:00 arası çapari ,
    kraça ve defne yaprağı, seyrek iri istavrit,çinekop,
    çapari içine yerleştirilmiş beyaz, yeşil ve sarı floş çinekop iğneleride iyi iş yaptı,
    tatminkardı,
    gün kurtarıldı,,

12. webokur

webokur cihangir

14.01.2007 pazar günü tam da bizim günümüzmüş arkadaşlar. hava gayet güzeldi. sadece boğaz biraz esintiliydi, ee o kadar da olsun. ortaköyün az ilerisinde reina nın yanında ki otopark ın kıyısındaydık. sebil gibi iri istavrit vardı. herkes onar onar çekiyordu. hatta oltası dolaşanlar yirmi yirmi çektiği de oluyor :D herkesin kovası doluydu bugun. şişhane( unkapanı ) köprüsü üzerinde de kefal bereketi vardı diyebilirim.

13. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    cuma günü yunuslar içeri sokmuştu balıgı genemi aynı oldu acaba

14. webokur

webokur cihangir

abi reinannın yanı biraz daha kuytu kalmış gibi hissettim sanki. balık orda topluca duruyor ve yukarı çıkmak için sıra bekler gibiydiler. :D:D:D

15. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    pardon ben haliç tarafında avlandın sandım geçen hafta sarayburnundada aynıydı 10 ar 20 şer iri iri istavrit vardı geceye yemlik kıraçayı zor çıkarrttım arada okkalı çinekoplar geldi bende heveslendim tamam bu gece balık yapacak diye ama nafile yapraklar 2 şer 2 şer geldi tabii çogu geri

16. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Rumelihisarı, Aşiyan bildiğinden şaşmadı.
    Kıraça ve yaprak, :(
    Kıraçalar biraz irileşmiş gibi.

17. zephyr

zephyr Mert

En İyi Avı:
    Kırlangıç 2.9 Kg
    Hay Allah desenize guzelim gunu kacırdık tam isimiz cıkacak gunu buldu. Neyse genelde bereketli av yapmıs herkes tebrikler herkesi kutlarım bizler tutamadık ama sizin haberleri alınca sevindik rastgele herkese :)

18. andezit

andezit

Favori Kamış:
    Çapari,kamış
    En İyi Avı:
    Torik,palamut,lüfer
    Cumartesi günü kandillideydim Mahir abinin dediği gibi biraz büyümüş kreçeler ama gene kreçe hepsi suya geri iade.Bir ara içimden Avrupa yakasına gitmek geldi keşke gitseymişim.Akşam hava karardığında çinekopa atan bir abiyle konuştuk biraz ben orada bulunduğum yarım saatin içinde 4-5 tane yaprak tuttu benden sonra ne yaptı bilmiyorum.

19. webokur

webokur cihangir

[​IMG][/URL][/IMG]

abiler 18.01.2007 gunu öğleden sonra 3 sularında güzel istanbulumuzun güzel sularında son durumm budur.. kullandığım takım .. 10 numara gümüş kanca 12 köstek 30 gövde( biraz kalın ama burda garantici olmak istedim) ve 75 kurşun kullandım balık dipteydi. ayrıca neye niyet neye kısmet. balık tutmaya gittim ferrari yakaladım.. :D şaka değil gerçekten.. çok güzel bir ferrari şov izledim, hemide türkiye ralli şampiyonu olan bir bayan dan.. link i de veriyorum izlemek isterseniz tavsiyemdir. çok keyifli bir gün geçirdim.

http://www.youtube.com/watch?v=9mrlcey3n6M

buda esas olan....

http://www.youtube.com/watch?v=yE2b2G86_Io

Son düzenleme: 18 Ocak 2007
  20. burakreis

burakreis

Favori Kamış:
    LINEAEFFE Atlantica 4.20 Kamış ,DAİWA EMCAST ADVANCED 5500
    En İyi Avı:
    Palamut Oldukça büyük tartmadım
    Ferrari show güzelmiş....

Arkadaşlar Ferrari show güzelmiş seyretmeyen arkadaşlar mutlaka bi baksın derim. Birde bunu bir bayanın yapması valla helal olsun dedittiriyor.

Çarşamba günü hisardaydım , Saat 12.30 gibi attım oltamı denize, baktım bikaç kişi var ortalık sakin, Mehmet abi adında bir üstad maaşallah güzel istavrit alıyordu,hatta arasırada çinekop,

Haftalardır fırsat buldukça bağlamış olduğum o güzel ince takımlardan birini açtım önce, yaklaşık 1 saat geçti 3 ile 5 tane... Sonra ya Gamakatsu iğnelerle yapmış olduğum takımı açtım yine tık yok, Bu arada mehmet amca kovayı yarıladı...

Sonra hazır kösteklerle yapmış olduğum takımı saldım denize..... Eh işte biraz biraz almaya başladık ama yinede az....

Saat 15.30 olmuş bile Mehmet amcaya sordum üstad bendemi bi şanssızlık var?.. Takımdamı? Taktikdemi...

Sağolsun yardımcı oldu... Bir arkadaşının hazırlamış olduğu kösteklerden verdi bana 20 adet, Hemen bedene bağladım orada ve hava kararmsına yakın kovamı yarıladım.

Bizim ev halkı 4 kişi yeterli. Ama takımların rengini ve kanca numarasını çekmeye harcadığım süre ve soğukta üşümem yanıma kar kaldı...

Havanın durumuna göre nasıl takım kullanacağımı mutlka öğrenmeliyim.

Herkese iyi avlanmalar..