İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Sevgili Webokur,
    Sortie'nin yan tarafındaymışsın.Bende arasıra oraya takılırım.Güzel bir avlak alanı.Tavsiyem sol tarafa ,sortie tarafına yakın takıl.Genelde doludur ama boş bulursan duvar dibindeki iskele en güzel yerdir.Hem kıyı derinliği orda daha fazla.böylece takımın takılmaz yere.
    Ferrari show güzelmiş.Allahtan ben yoktum orda.Hatunu denize atar ,ferrariye el koyardım :D
    Birde kameraman gördüm ortalarda.TVye çekim mi yapıyorlardı.
    Yoksa hatun oraya geldi sizi gıcık etmek için havamı bastı :D

bu arada imza ayarlarını yaparsan ismini cismini öğrenmiş oluruz.
    menüden "Profilim" alanında imza ayarları var.Ordan adını yaşını ve kan grubunu belirtmen yeterli.Birde şehir ismi....

2. webokur

webokur cihangir

abi haklısın imza ayarları vardı da nası ettim nası becerdimm kaybolmuş..:D şimdi kaybolmıyanındann bidaha yapayım.. ferrariyle yeni açılacakk bi kanal için çekim yapıyorlarmış. kanal 24 galiba. sortinin yanına 2. gidişim. ilk gittiğimde güzel bir pazardı ve hava hafif rüzgarlıydı. yer bulmak imkansızdı, fakat hafta içi muazzam boş.. çok keyifli bir yer seninde söylediğin gibi..
    bidaki gidişime kırmızı karanfil takarım yakama :D dostlarla balık tutmanın tadı da başka güzel yani....:D:D:D:D

3. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Kırmızı karanfil iyi fikir.
    Zaten gelirsem yanımda ailemle geliyorum.
    Avatar resmindeki kızımı görürsen beni tanırsın :D
    Şu sıralar genelde tekneye takıldığım için 1 aydır gitmiyorum ama
    2-3 hafta üstüste pazar günleri gittim ve sol tarafa yakın kısımda yer buldum.
    İnşallah birgün yanyana olta sallarız .

4. webokur

webokur cihangir

çok güzel olurr abi bide kovaları doldurdukmu... biraz erken gidince de haftasonu da yer bulunacağından eminim.

5. burakreis

burakreis

Favori Kamış:
    LINEAEFFE Atlantica 4.20 Kamış ,DAİWA EMCAST ADVANCED 5500
    En İyi Avı:
    Palamut Oldukça büyük tartmadım
    Bugün akşam üstü galatadan geçtim

Bugün akşam üstü galatadan geçtim arkadaşlar güzel mırmır almışlardı,
    Tebrikler,

6. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Üsküdar'dan öğleden sonraları rapalayla sarıkanat, palamut yapıyor. Dün pek birşey yoktu ancak ondan önceki günler güzel balık alanlar olmuş. Kalabalık da değil, tavsiye ederim.

7. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Aşiyanda sabahtan akşama kadar aralıksız kıraça ve istavrit. Akşam saatleri 3ten sonra daha boldu. Güneş battıktan sonra kesti. Bizde ayrıldık.

8. mors

mors

Favori Kamış:
    Artık bir çok olta malzemesi demeliyim...
    En İyi Avı:
    İSTAVRİT 10 KİLO CİVARI (1985 YILINDA)
    20-01-2007 cumartesi günü istinye-kireçburnu arasında boğaza çıkıntı yapan burunlarda bol miktarda avcı ve bol miktarda kıraça bile denmeyecek 2 cm civarında istavrit. :mad:
    21-01-2007 pazar günü beylerbeyi-anadolu kavağı arası yine aynı şekilde özellikle akıntı burunlarında binlerce oltacı ve en büyüğü 2cm lik istavrit yavruları bol miktarda. :mad:

Sonuç olarak hanımla hava almak ve millet ne tutuyor diye yaptığımız uzun sahil şeridi turunda sinirlerim tamamen tepeme çıkmış isyankar bir halde eve dönüş. 15 lt'lik su damacanası ile bile gelen vardı. Bunun adı kıraça katliamı bile değil artık... Resmen aç gözlülük, doymamışlık, cahillik, yozluk v.s, v.s :mad: :mad: :mad:

9. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Biz Karaköye uğradık önce. Baktıkki 2cmlik istavrit tutuyor millet vazgeçtik. Ha hakkını verelim çok iri kefal alan hatta kiloluk yarma gibi bi mırmır alanda vardı ama yinede atladık otobüse emirgana geldik bizdeki balıklar kıraçaydı en az 11-12-13 cm

10. mozdil

mozdil

Favori Kamış:
    Olta
    Cumartesi gece yarısı ile pazar sabah 06:00'ya kadar köprünün haliçe bakan tarafında sadece 4 veya 5 oltada yem vardı. Geri kalanların tamamı tırıvırı kullanıyordu. Gördüğünüz kefal ve mırmırlar tırıvırı ile alındı.

11. mors

mors

Favori Kamış:
    Artık bir çok olta malzemesi demeliyim...
    En İyi Avı:
    İSTAVRİT 10 KİLO CİVARI (1985 YILINDA)
    Dostum ben 2 cm lik lerden bahsediyorum bahsettiğin ölçüler kıraça sevenler için ideal. makul miktarda tutulduğunda ona bende varım. Ama 2 hadi 3 cm lik balıktan ne bekliyor bu insanlar...! Benim buna isyanım. Hadi yemlik alıyor deseme tutar 10-15 tane bırakır. Adamlar turşu kapları, su damacanalarıyla gelmişler...Ve içleri bu 2-3 cm lik balıklarla dolu. :mad:

Bir zamanlar tezgahlarda 2-3 cm lik hamsileri çok çok ucuza görsek bile burun büker satan adama da pis pis bakardık. Ne oldu insanlarımıza aklım almıyor benim artık...

12. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hmm. Dünde gündüz gördük malesef bir iki tane tırıvırıcı. Hemde cillop gibi 0 bir tırıvırı takıyordu kamışına. Bunlar nerede üretilip satılıyor yahu yeter artık hiç önlem alınmıyormu.
    O balıkların öyle alındığını bilmiyordum.
    Ve malzesef Yeşilköyden bir tanıdığım abimde tırıvırıyla av yapıyoruz sarıkanat gibi balık alıyoruz dedi içim acıdı bir anda istersne sende gel dedi... Ben tırıvırı sevmiyorum dedim deniz berbat oluyor o parçalanıyor plastik malzeme felan dedim ama dediğimle kaldım herhalde.

13. andezit

andezit

Favori Kamış:
    Çapari,kamış
    En İyi Avı:
    Torik,palamut,lüfer
    Arkadaşlar tırıvırı tam olarak nedir.Ne olduğunu bilirsem çevremde tırıvırı kullanan balıkçılar varsa uyarmak isterim.

14. GurkanYazıcı

GurkanYazıcı

Favori Kamış:
    Kaşık,Çapari,Yemli Takım Sabır
    En İyi Avı:
    Kayda değer henüz bişi yok :)
    Andezit dostum istediğin kadar uyar ama değişen birşey yok.. Ben iki hafta önce Karaköy'e gittim saat 23 ten sabah 05:30 kadar avlanmaya çalıştım ben hariç herkes tırıvırı kullanıyordu. Bir kaç kişiyi uyardım nerdeyse kavga ediyordum.

15. burakreis

burakreis

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Emirgandaydım bu gün..........

Yine kıraça dolduruyoru herkes kovaları ,saat 3 sularında g,tmiştim zaten kıraçaları denize geri atmak sureti ile 1 kilo kadar istavrit yakaladım 2 saate bikaç tanede çinekop yetti bana....

Buraya devamlı yazalım nerede ne var..

Sarayburnu tarafına giden arkadaşlar sizde durumlar nasıl?

16. hakanozden

hakanozden hakan

Favori Kamış:
    420 3 parça dam black panter //390 linefea tuornement surf
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3,5 kg kalkan
    tırıvırı oltanın altında bir kurşunla bağlanan bir ağ parçasından ibaret olan derme çatma bişi :rolleyes:

17. ahmetozdemir16

ahmetozdemir16

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer (Bana göre 1kg, arkadaşıma göre 400gr) :-))
    slm

arkadaşlar gaz vermek istemem ama ben pazartesi günü galata köprüsünden 5 adet sarıkanat alındığını gördüm.:D :D tahminim tırıvırı ile:( :( buralarda tırıvırı sezonu diye bir şey var çok ilginç. sevgili serdar hocam senden umudu kesmek üzereyim , bilgin olsun:(

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İşler biraz sıkışık bizim burada, her gün 21:00'a kadar mesaideyiz. Eğer elimdeki işi bitirebilirsem, hemen ertesi günü yolcuyum..

Ama senin tek başına gitmemen için bir sebep yok. Her geçen günün geri dönmesi zor bir kayıp olduğunu düşününce vakit kaybetmenin anlamı yok. Eğer istersen, sen git, konuş, derdimizi söyle. Ardından bende gideyim, başkası da gitsin. Hatta toplanalım bir daha gidelim..

19. burakreis

burakreis

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    24.01.2007 'de balığa çıkan oldumu istanbulda.........

Ben Oltayı aldım elime tam çıkıyordum baktım dışarıda rüzgar bol............

Vaz geçtim........

Aksilik olamazsa Sabah çıkacağım biryerlere

20. webokur

webokur cihangir

evet bende dün oltayı aldım, baktım rüzgar var yinede çıktım. sorti ye gittim tabiki yanılmamışım tek deli ben değilmişim. herzamanki aboneler de orda hazır kıta.. rüzgar dan dolayı genelde istavritler dökülüyordu. normalde sortiden beyaz tüy+10 numara kullanıyordum (12/25) dün yeşil tercih ettim. sonuç güzeldi.