İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    biz sadece akşam ordayız.8 gibi orda olur saat 11'e kadar ,duruma göre lüfer gelirse birkaç tane 12ye kadar orda takılırız.Geceleme yok yani.
    Benim üstümde mavi-beyaz-kırmızı hırka olacak..

2. Realfb

Realfb

Favori Kamış:
    300 CM ALBA +ALFA 60 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Lüfer,çinekop
    ok ok :)) anladık abiiiii..

3. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    foruma itinayla resim koydurulur :D

4. Realfb

Realfb

Favori Kamış:
    300 CM ALBA +ALFA 60 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Lüfer,çinekop
    teşekkürler emre kardeş....

5. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    rica ederim gökhan abi gülegülekullan :D

6. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    bende isterim ;)

7. Rasguado

Rasguado

Favori Kamış:
    alba 3,5 m kamış,banax 4000 makina
    En İyi Avı:
    20 cm Kara sazan,karagöz,istavrit,ispari vs
    yaw Birol abi yem yok bişey yok nasıl yapcaz akşama cumartesi gidecez diye hazırlıksız yakalandım valla ,bende geçen pazar gününden kalma 10 tane falan istavrit var yem olarak iş görürmü onlar.?akşam 8-8:30 gibi ordayım .

8. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1- REALGS
    2- realfb
    3- Rasguado

9. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    ben yemem o yemi ama balığı bilmem yermi :D
    Sen yinede getir ne olur ne olmaz...

Bu arada avatar resmim olarak meleğim (kızımı) seçtim....
    Emre ;) sağol.

10. Rasguado

Rasguado

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    dediğim gibi hazırlıksız yakalandık ama ayarlıyacaz bişeyler.Birol abi benim tel 0537.733.13.15 bi çağrı atarsan akşama kolay buluşuruz.Belki bulamam neme lazım ..:)
    sen yakana gültakma abi ben sırtıma cıncıklı bi çelenk alacam:) kesin buluşuruz:)))

11. Rasguado

Rasguado

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İSAK akvaryum formunda bir abimiz paylaşmış Cuma günü ve hafta sonu hava durumu eğer böyle olusa cumartesi yatar gibime geliyor arkadaşlar.

'' Uyarı uyarı üstüne, şu an ne de rahatsınız rüzgar yok biraz yağmur ama idare edip gidiyordunuz. Bu mevsimde de bu sıcaklıklardan iyisi can sağlığı ama ya akşama doğru. Hani Karadeniz aniden patlar derler ya bir keresinde bende bizzat yaşamıştım. Süt limandı neredeyse, bulutları denizin yüzeyindeki yansımalara izliyordunuz ama daha sonra 4 katlı bina kadar büyük araştırma gemimizle Boğaza bata çıka ancak kaçabildik. Tecrübeli kaptanlar zaten Karadeniz sütliman olunca telaşlanırlar,dalgalı ise daha iyidir. İşte böyle bir rüzgar ve dalga akşama patlayacak, umarım balıkçılarımız zamanaında limana döner ve uygun yer bulurlar bırakın denizde limanda bile ancak barınacakları bir hava geliyor, da asıl hava hafta sonuna bu bir üvertür bizleri kışa hazırlama senaryosu.

Akşama rüzgar poyrazdan çok sert esecek ve sizleri hayli üşütecek.Ege denizinde ise sakın ola ki açığa doğru yol almayın ancak büyük tonajlı gemilere geçit izni var tabiki tabiat ana tarafından.

Yarın tüm Marmara etkili rüzgarlı, özellikle Trakyanın sahil kesiminde çok yüksek dalgalar beklenmekte.Akşama doğru rüzgar biraz sakinleşecek ancak bunca hızla esen rüzgar Boğazdaki akıntıların da çok hızlanmasına neden olacak ve havayı da çok daha soğuk hissedeceksiniz.

Bu kadar fırtına yetmez ise biraz da tuz ekleyelim isterseniz, yağmur olarak.Şu anda etkili olan yağmur da üvertür gün içerisinde hem etki alanı hem de şiddeti daha da artacak. Sadece Marmara da değil Ege ve özellikle Akdeniz bölgesinde. Bu kadar da istemedik dedirtecek cinsten yağışlar bunlar.

Yağışlar yarın akşam saatlerine kadar etkili olacak ve sonra dağılacak havalarda da geçici ısınma beklenmekte ama sanmayın ki rahatladınız. Bence hemen eksik doğal gazınızı tamamlayın. Soba falan yakıyorsanız odun, kömür almaya bakın vakit varken. Seranız falan varsa sıcaklığı her ne ile idame ettiriyorsanız onları depolayın, ha bu arada Trakya ve Marmarada oturuyorsanız aracınızın kara dona karşı hazırlayın da derim ve böylece gelelim hafta sonu beklentilerine, tuz eklemiştik biraz da biber katalım.
    ŞİMDİKİ ÖNGÖRÜLERE GÖRE:
    Çarşamba ve Perşembe derin bir nefes alan meteorolojik koşullar Cuma geç saatlerde Trakya ve marmarayı kuzeybatıdan gelen buz gibi hava ve güneybatıdan gelen ılıman tozlu hava ile şavaşa hazırlamakta. Şavaşa çok iyi hazırlanmakta olan ve arkasına kutup desteği alan hava akımı açıklandığı anda bizlere de soğuk duş yaptıracak olan "AB ilerleme raporu" benzeri buz gibi havası ve belki inanmayacaksınız ama karları ile birlikte yolda.

Bu nedenle hafta sonu özellikle Trakya Marmara ve Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de pek seyahat planlamaları yapmamanızda yarar var derim. Bolu Dağında kar nedeni ile takılmanız içten bile değil. Kar dediysem öyle bir kaç santimden bahsetmiyorum eğer yağarsa sizleri yolda bırakacak cinsten bahsediyorum.

Uyarayım istedim, benim tozlar nerede derseniz onlarda şavaşta ama malesef artık kaybedecekler. İşte zaten etkili kar beklentisi de benim gariban tozları ganimet gibi kullanan soğuk hava nedenine dayalı ve modellerin öngörüsünden daha da fazla yağışa neden olacaklar, dikkatli olun ve planlamalarınızı buna göre yapın, hoca haklıymış lafını söylemenize gerek olmadan da atlatabilelim artık bu soğuk hava dalgalanmalarını.

Selamlar saygılar

Cemal Saydam ''

12. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    amanın bu nasıl yazı :confused:

şu havalar hiç bozmasa ne güzel olur full time balık :D

aman dikkatli olalım arkadaşlar anlık heveslere kapılıp hasta etmeyelim kendimizi
    öncelikle güvenli ve sağlıklı bir av.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Fırtına, yağmur, kar, kış, soğuk.. Dalga, akıntı, rüzgar..

Hımm, balık için her şey uygun. Demekki haftasonu bir boğaz, sarayburnu, galata vs. çıkarması yapmak, tercihan sabahlamak lazım..

Yaşasın, balık havası geliyor ahali...

14. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aman abi üstünü sağlam giyin ne olur hasta olma

15. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Ben boşunamı bu akşam yeşilköy diyorum,nasıl olsa haftasonu mecburi evdeyiz :D .
    Zaten boğazım kötü,yarı hastayım,bu akşam tam hasta olayım

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yok abi öle deme allah sağlı sıhhat versin

17. bcanturk

bcanturk

arkadaşlar cumartesi bende ordayım kısmetse,bugun ava çıkacak olanalara rastgele ,cumartesiye de balık bırakın

18. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Kurutacağız denizi bugün inşallah :D
    Bana 3 lüfer yeter,hatta 4 olsun avatardaki bebeğime yedekleme yapayım,gerisinde gözüm yok.............;)
    Sağlıklı bir yem olayımız yok ,o yüzden pek umutlu değilim ama kısmet herşey.......
    Zaten balık bulamazsak sebebini biliyorsunuz,EMRE bizi yanlış yere yönlendirdi :) :) :) .Kendi Klüpte,biz parklarda... :)

19. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yem taze olsunda canlı olması önemli değil
    yani balıkçıdan alınmış yem iş görüyor genelde

20. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    hiç kıvırma boşuna,seni günah keçisi yaptık bile hüsrana uğrarsak :D

Ben geçen haftasonu kayıkla Sarayburnu önünden canlı zargana ile
    lüfere çıktım.Canlı zarganaya anında atlayan Lüfer ,yemimiz bitince
    canlı istavrit taktık ama tık bile yoktu.Sağımızda solumuzdaki kayıklar hala canlı zargana yemi ile lüfer yakalıyordu. Kıssadan hisse bu meret yem seçiyor.Taze taze takarsan şansın var, 1 günlük balık ise dönüp bakmıyor bile......