İstanbul ve çevresi organizasyon ve tartışma platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

1. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    yaaaaaaaa
    manide pek manidar olmuş abi:D
    beni niye bakıyorum bende tutucam
    :D
    söz kendi tekemi kendim getiririm :D
    lütfen lütfenn
    ben şu telefonu yatırıp geleyim cezaya girmesin :D

2. Yine herkes bir yerlere gitmiş bizde hava bozuk olacak diye program yapmamıştık akşama kadar Denizle gezip alışveriş yaptık çarşıda..:(

3. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kösteğini keserim
    kıyı kıyı gezerim
    beni götümezsen levreğe
    vallahide küserim
    :D

4. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Hiç küsme boşuna,
    takılma sen bana,
    levreği alayım livara,
    koyarım fotoyu buraya .....

emreciğim hele ben bir gideyim ,
    durum değerlendirmesi yapayım.
    Olay neymiş,kalabalık gitme uygunmu,
    av-avlak durumu müsaitmi vs.. bakarım.
    Sonra Necmi'ye çıtlatırım olayı.....
    Olmadı ben gitmem sen gidersin.Yani Tek kişi
    refakat eder Necmi'ye......
    Hele bir sezonu açalım,duruma bakacağız merak etme.....

5. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    anladım abi
    olmaz öyle sen git bir bak duruma nereye gidiliyor ne yam kullanılıyor takım ne beni iyice çıldırt sonra uyarsa birlikte gideriz :D
    ben kıyıdan sallıyorum 2 haftadaır ama tık yok deliricem.
    2 haftadır tek bir balık tutamadım.
    haberlerini bekliyorum.

6. Realfb

Realfb

Favori Kamış:
    300 CM ALBA +ALFA 60 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Lüfer,çinekop
    emre buara çok vaktin var galiba,forumda heryere bişiler yetiştiriyorsun bakıyorumda :)

7. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi iş güç harbiden sarpa sardı.
    senide hiç göremiyoruz.

8. Realfb

Realfb

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lüfer,çinekop
    bendede tam tersi işler baya bi yoğun,gerçi birolda çok yoğun ama bülbül gibi şakımaya devam ediyor valla :D

9. zodi

zodi

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    1.2 kg çipura. Kilo olarak ta 3 kişi 15 kg istavrit (tekneden)
    Yaa, levrek adama böyle şiir yazdırır işte:)

10. Realfb

Realfb

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lüfer,çinekop
    ya bu birol - emre ikilisi sadece şakır :) bi numaraları yok zaten başka:p levrek resmi koyacaklarmışmış... :D :D :p

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kimin numaracı kimin şakıyıcı olduğunu gördük gökhan bey :D
    çekerim balığı resmiide koyarım o zaman görüşürüz.
    :D havalar bi düzelse bi düzelseee

12. Realfb

Realfb

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lüfer,çinekop
    neyi gördün be :) burda yabancı yok açık ve net yazsana :D

13. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    işte görsem yazacamda göremedim pek bir varlık :D
    ya o değilde balığım geldi benim ve bugün pazarttesi :(

14. Realfb

Realfb

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lüfer,çinekop
    yarın akşam atalım sizin ordan ayıpsın :) yeterki iste..

15. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bizim burda tek bir vuruş bile yok abi hiçgerek yok. 2 haftadır haftasonu gidiyorum atmadığım denemediğim takım yem kalmadı yok oğlu yok yani :D

tekneden başka balık yok sanırım bu ara
    belki teknedede yoktur bilemiyorum

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Cumartesi günü bir hışımla Galata köprüsüne çıktım.. Bahsettiğim yerde, haliç tarafı, karaköye doğru yerimi aldım.. Kimsecikler yok.. İki kamışı serdim güzelce.. Hava soğuk.. Buz esiyor resmen rüzgar.. Kapalı gökyüzü.. Ortalık pek tenha.. Yani balık avı için mükemmel bir gün.. Bir de balık varsa..

Kurtla beslenmiş 8 numara iğneler kefal beklerken, bir kaç tane yakaladım. Yanıma biz acemiyiz, hemde pek diyen 2 genç geldiler.. Çapariyi bedene takmayı bilmiyorlar.. Uğraştılar durdular.. Hasbel kader bir kaç kıraça geldi onlara.. Bende hemen evde bilhassa hazırladığım çapariyi açtım.. Zaten elinde kova olan biri olsa diye bakınıyordum.. İki seferde 17-18 tane kıraça oldu. Kovalarına koydum.. Sonra yemli takımı çıkardım. Canlı canlı kıraçaları enselerinden takarak saldım suya.. Kıraçaların olduğu yüksekliğe bıraktım..

Bekle, bekle tık yok.. Bir kamışta kurtlar kefal bekliyor. Diğerinde canlı kraçalar ne çıkarsa onu bekliyor.. Ama arkadaşlar, çapari taktılar, onlarda bekliyor.. Dedim çapari böyle beklenmez, dipte kraça, tutacaksanız.. Dip nasıl oluyor, nerden bileceğiz filan.. Kamışlarını aldım elime aha bak misina durdu, bak böyle yukarı süzecen vs. diye tarif ederken, benim yemli takımın olduğu kamış birden şak diye aşşağıya.. Fişek gibi en az bir yarım metreden fazla indi ucu kamışın.. Kamış ucunda metremiz olmadığı için söyleyemiyorum ama 1m indiyse şaşırmam..

Ahha dedim, elimdeki kamışı verip benimkini çekeyim derken kamışın ucu aşağıya indiği hızla tekrar yukarı çıktı. Öylece kaldı.. Tık yok başka..

Kendime çeşitli küfürler ederken gittim, kalamayı gevşeteyim, belki bir daha filan diye.. Sonra canım sıkıldı, kedi olalı bir fare tutacaz, onuda... Sanki kendimiz pek ustaymışız gibi, bir de millete yok çapari böyle çekilir, yok siyah takın vs. vs.. Önce bir kendi kelimize sürsek merhemi olmaz sanki..

Olay şu olsa gerek.. Büyük ihtimalle levrek geldi.. Gündüz vakti, olmaz değil.. Olur mu olur.. Canlı yemi alıp hurra diye çekti.. Kamışı o şekilde hızla levrekten başkası kolay kolay çekemez, sanmıyorum.. Ama kamış zorlayıp, ver balığımı deyince, levrek "peki dayı, kızma, al balığın senin olsun" diyerek iade benim yemi.. Avare avare iş yapacağıma, yemli takım atmışım, ayarla kalamayı, kurşunu düşürmeyecek kadar, büyük balık gelirse alsın gitsin.. Olmaz mı? Olmazmış..

Kaçtı yani kırk yılda bir gelen kısmet elimizden..

Bizde akşama kadar 5-6 kefal ile yetinmek durumunda kaldık elbette.. Kraçalara başka vuran bir şey olmadı.. Siteden geliriz vs. diyenler de gelmedi haliyle.. Bende, bu saate kadar vurmayan balık bu saatten sonra da vurmasın diye toplanıp döndüm..

Pazar günüde, Gebzeden bir vesaite binip, çoluk çocuk Kozyatağı'na gittik.. Bauhaus varmış orada.. Kaşıkları parlatmak için, metal parlatıcı aldım. Makinelere lazım olur diye WD40. Köprü için tahta yapmaya ufak menteşeler. Ufak rapala yapmak için mantar aldım, ama boya almayı unuttum :( Bir de saksı ve sümbül soğanı aldım: Böyle aklıevvellik edersem bir daha, kafama vurmak için...

Son düzenleme: 26 Şubat 2007
  17. Arkadaşlar Merhaba ...

Bütün konuların bir konu altında toplanmasını amaçladığımız için istanbul av

görüşlerini belirten konuyu aşağıdaki linkte toplamaktayız .Bilgilerinize

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7295

Anlayışınız için Teşekkür ederiz .

18. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar abi,

Zaten öylebir hınzırdırki bu meret, ne zaman oltanın başındna ayrılırsan gelir o zaman küüüt diye vurur. Sinirlensende dövünsende faydası yok bunun. geçmiş olsun. kefallr irimiyi bari

19. morrigan

morrigan

Favori Kamış:
    olta,çapari,kaşık,rapala,silikonlu yem vsvs..
    En İyi Avı:
    zargana-levrek-uskumru bide kaya balığı:)
    Serdar abi ben bilhassa geçtim galata köprüsünden ve etrafıma dikkatli baktım ama snei göremedim:( 4 gibi köprüden geçtim dediğin gibi fazla kalabalıkta değildi zaten bir selam verirdim serdar abiye diye geçirmiştim içimden ama benim kezbanlığım heralde göremedim:D

20. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Niye böyle düşünüyorsun ki Serdar abi? O günü bir de yanındaki acemi balıkçılar açısından düşün. Büyük olasılıkla anılarında şöyle bir gün kalacaktır:

Daha oltalarımızı yeni aldığımız günlerdi, galataya gitmiştik. Çapari nasıl hazırlanır hangi misina, hangi kurşun, kaç numara iğne gider bilmezken salıp oltaları denize, balık bekliyorduk. Oltalara ne vuracağını bile bilmeden. Derken yanımızdaki bir abi, acemiliğimizi anlamış olacak, yanımıza geldi ve bize balıkçılığın püf noktalarını anlatmaya başladı. O sırada, sanırım oldukça büyük bir balık geldi oltasına ama o bizimle bilgilerini paylaşırken zamanında oltasına müdahale edemediği için kısmetinden oldu.
    O gün balıkçılıkla ilgili misina, olta, kurşun kullanmanın inceliklerinden çok daha önemli bir şey öğrendik: karada bilginin paylaşılması, denizdeki kısmetten daha değerliymiş.