İstanbul - Yeşil Göl'e moloz dökülüyor

Konu, 'Genel Konular' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. simendifer

simendifer Sennur

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Arnavutköy’ün İmrahor Mahallesi’nde 20 yıl önce terk edilen kömür ocağına yağmur ve kaynak sularının dolmasıyla oluşan Yeşil Göl’ü hafriyat dökme sahası ilan etti.

10 yıl boyunca İmrahor ve Bolluca’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan, 90 metre derinliğinde 300 bin metrekare büyüklüğünde, içinde balıkların yaşadığı göle, her gün 4 bin kamyon hafriyat boşaltılıyor.

İstanbul Çevre Koruma Derneği İkinci Başkanı Hasan Güler,"İstanbul’un Abant’ı" olarak tanımladığı Yeşil Göl’ün 500 milyon YTL rant uğruna göz göre göre yok edildiğini suvundu. Güler, şunları söyledi: "Günde 4 bin kamyon moloz dökümü yapılıyor. Belediye her kamyon için 100 YTL döküm parası alıyor. Günde 400 bin YTL eder. Bu alan dolduğunda belediye 500 bin YTL para kazanmış olacak. Bu bölgede onlarca su bulunmayan başka maden ocakları varken, kaynak ve yağmur sularıyla beslenen, içilebilir suyu bulunan Yeşil Göl’ün doldurulması tam bir çevre katliamı. Titrinde ’Doç. Dr.’ ibaresi bulunan ve İTÜ’de çevre dersi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı İbrahim Demir’in bu katliamın altına imza atması akıllara durgunluk veriyor."

1994-2004 arasında İmrahor Köyü’nün muhtarlığını yapan Alip Galip Dayal da gölün 10 yıldır içme suyu ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, "Gölümüzün doldurulmasını istemiyoruz. Burasını madenden sonra yeşillendireceklerdi" dedi.

Belediyeye göre az sayıda sazan var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı iddialarla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, eski taş ocağı ve maden ocağı olan Yeşil Göl’ün "rehabilite edilmek amacıyla" belediyeye tahsis edildiği belirtildi ve şöyle denildi: "Bölgede yaşayan halka İSKİ tarafından su veriliyor. Buradaki su arıtılmadan içilmez. Eski maden ocağına biriken su Alibeyköy Baraj gölüne akıtılma işlemi devam ediyor. Burada arıtılma işlemine tabi tutuluyor. Su birikintisinde az sayıda ekseriyeti sazan balığı bulunuyor. Bölgeye talebe göre günde 1000-2000 kamyon civarında döküm yapılıyor. Kamyon başına 20 YTL ücret alınıyor. Çalışmalar Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 06.02.2007 tarihli yazısı ile Döküm alanı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmiştir."

02.08.2008 Hürriyet gazetesi
    www.hurriyet.com.tr - Gündem

2. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Sennur böle bir harekete diyecek hiçbirşey bulamıyorum. Baska ülkede olsa derler ya evet Öle başka ülkede olsaydı O bölgedeki tüm göller doğal koruma sahası ilan edilir bizim gıbı olta balıkcılarını bile avlandırmazlardı.Adamlar diz boyu su ve çamurlardan oluşan bataklıkları bile eko sisteme yararlı diye son derece sıkı koruyolar. Ve bizde olana bakın 90 m derinlikteki pırıl pırıl suyu 1000'lerce kamyon , tonlarca İstanbul pisliği ile dolduruyor.
    Biz Ayteki "Esabi" ile son zamanlarda buralarda avlanıyoruz ve gözlerimizle görüyoruz bu igrenç rantçıların igrenç kamyonlarını. Bu göllerin güzelliklerini görmemiş olan varsa alın son zamanlarda koydugum bır turna avıma.http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20668
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20352
    Ve sizinde içiniz kan aglasın.. Çünkü o gölde şu anda çevrilmiş ve cok yakında döküm sahası olucak.

Elimizde ne gelir bilmiyorum rant cok büyük hemde cok. kamyon başına 100 değil 10 ytl olsa yeter.Çünkü sade o göl değil 10 larcası aynı şekilde döküm sahası olma yolunda yada olmuş.

Bu gecede ordalarda olucaz bakkalım hangi güzellikleri ezip geçmişler görücez.

Son düzenleme: 2 Ağustos 2008
  3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Offfff, offffff. Orası benim pikniğe gittiğim çok güzel bir yerdi. Sazan avlayan 1-2 kişi görmüştüm, her gittiğimde ufak sazanları ekmekle besliyordum.

4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Gun gecmiyor ki boyle bir haber alalim. Uzulmek kafi degil... Bu Memleketi bu zihniyetten, bu yagmaciliktan kurtaracak bir yol olmali arkadaslar...Bu vurdum duymazlikla mucadele eden siteler buyumeli, derneklesmeli.Uyeleri bu cabalara madden manen ellerinden gelen destegi verebilmeli. Yoksa daha cok boyle haber okuyacagiz. Burasi da bitti diyecegiz.