İstanbul'da aynalı sazan avımız (2008)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sazancı55 tarafından paylaşıldı.

1. sazancı55

sazancı55 hamit

yer istanbul tayakadın
    olta dip ve şamandıra fakat diple alamadık
    yem küsmeli hamur
    pazar sabahı yeğenimle erkenden çıktık yola gideceğimiz yeri haritadan buldum ve kulaktan dolma birazda bilgim vardı ilk kez gittimiz yerin yolları traktörle ancak geçilirdi ama girdik ve malesef tarlada araba çamura battı kimseler yok neyseki 20 dk sonra bizim gibi balık sevdalısı bir kartal geldi onunda yardımıyla karşıya geçtik oltaları attık çayı koyduk saat neredeyse 8 olmustu kahvaltımızı yaptık fakat oltalarda tık yok öğlene kadar bekledik fakat yok öğleden sonra yer deiştirelim dedik 150 mt ileriye gittik ve şamandıra nihayet batmaya başladı ilk aynalı sazan geldi ve öpüp aldık dışarı ve arkası 5 tane yakaladık birini iade ettik çok güzel gün olmustu bizim için herkeze nasip olur inşallah
    kahvaltı göl kenarında süperdi
    hepsi aynı boy 1kg veya biraz fazla
    göl çok güzeldi

Son düzenleme: 10 Nisan 2010
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrikler Hamit. Daha güzellerine inşallah.:)

Kullanılan yemin içeriğinden de bilgi alabilirsek?
    .

3. sazancı55

sazancı55 hamit

teşekkürler kullanılan yem kuzu küsmesi ile un ve yumurta karıştırılarak hazırladığım hamur sazanlar bu yeme dayanamıyor mısırdan daha etkili bence

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kuzu küspesi/yemi bu mudur? Bir de; un mısır unu mu, buğday mı?

5. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    güzelav olmuş tebrikler
    benden sana bi tavsiye 7 metrelik sırıkla 0.30 misine 15 numara uzun konçlu iğneye bu kuzu yemlerini kıstırıp hassas şamandırayla avlanırsan daha iyi sonuç alırsın ama yemleri 3-4 dakikada bir degiştirdiğin için biraz zahmetli oluyo ama sonuç mükemmel :)

6. sazancı55

sazancı55 hamit

evet aynen budur ben buday unu kullanıyorum küsmeyi daha uzun süre suda tutuyor mısır unu pek tutmaz dağılır birde bu küsmeyi hamur yapmadan 1 saat evvel ıslatmalısın ama sulandırmadan dağılması için

7. sazancı55

sazancı55 hamit

evet haklısın ilk önceleri bende küsmeyi sıkıştırarak atıyordum fakat hemen daılıyor du ve kendi yöntemlerimle küsmeyi suda ıslattım daıttım içine un ve yumurda koydum ve hamur haline getirdim suda yarım saate kadar daılmadan kalabiliyor daha zahmetsiz üstelikte güzel sonuçta aldım fakat senin dediğinde doğrudur küsme yede vuruyor balık
    benim samandıra oltam biraz farklıdır yem havada asılı kalmaz dibe oturur dip oltası gibi fakat kursunu sadece dibe oturması için hafiftir hiç takılmasada olur hamurun ağırlıda kafi gelir güzel havalarda ...attıktan sonra boslunu alır beklerim

8. cografyacı

cografyacı İrfan Taner UÇAN

Favori Kamış:
    AlbaStar Nature 2780/350 kamış
    Favori Makine:
    Remikson Cardinal 60 makina
    En İyi Avı:
    Aslında çok düşününce anladım ki en büyük balığı yakalayamadım.
    Öncelikle tüm balıkçı dostlara saygılar ve sevgilerle.Yanlış anlaşılmasın bilgilendirmek açısından diyorum;Tebliğ 2/2 gözden kaçırılmış veya ben yanlış anladım. Yanlış anladıysam beni bilgilendirip, yanlışımı düzeltin:
    MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.
    (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)
    Rastgele.

Son düzenleme: 14 Nisan 2010
  9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

İrfan abi burada bahsedilen küspeli olta,küp şeklinde küspenin etrafında donatılmış olan 6 adet iğneden oluşan sistemdir.Oltaya küspe takmak,küspeyi yaya sıkıştırmak ( iğneli olmadıkça) ,küspeli hamur ve ya küspe ile yemlemek tebliğ dışı olmamaktadır.

10. cografyacı

cografyacı İrfan Taner UÇAN

Favori Kamış:
    AlbaStar Nature 2780/350 kamış
    Favori Makine:
    Remikson Cardinal 60 makina
    En İyi Avı:
    Aslında çok düşününce anladım ki en büyük balığı yakalayamadım.
    Verdiğin bilgi için teşekkürler Erdem kardeşim.