Arkadaslar merhaba.İstanbul'da aynalı sazanların dolaştığı bir gölet varmı acaba.Ben b.cekmece terkos ve sazlı bosnaya gittim ama malesef bırakın yakalamayı bu balıktan eser dahı göremedim.Hep kızıl kanat yada israil .Aranızda son zamanlarda hic aynalı sazan tutan oldumu eger olduysa lütfen bana yerini ve nasıl yakaladığını kısaca bahsederse memnun olurum yardımlarınız için şimdiden tesekkürler herkese bol sanslar.
Kemerburgazın neresi selam arkadaşlar. ben kemerburgaz tarafına hiç gitmedim. anadolu yakasından otomobilimle 2. köprü yolundan nasıl giderim, bi tarif albilirsem sevinirim. Nereye gitmem gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
2.köprüden çıktıktan sonra 2 -3 km ileride okmeydanı alibeyköy kemerburgaz tabelasından sapıp hiç biryere sapmadan gidersen kemerin içine çıkarsın burada sorarsan herkes gösterir
ya hocam biliyomuş gibi adama tarif ediyorsun kemer burgazda var 50 tane gölet kimi özel kimi yasaklı adam hangisine gidecek peki kiminde balık yok zaten bu arkadaşı samanlıa atmaktasın bakalım ineyi bula bilecekmi
Selamlar Hamit bey; Mesut abi iyi niyetiyle, elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmış. Sitede bulununan arkadaş ve ustalarımızın geneli artık avlak bölgelerine, nokta tarif yapmıyorlar. Sizin açmış olduğunuz ''kemerburgaz göletleri balık durumu'' konusuna gönderdikleri mesajlarda belirttikleri gibi, artık o göletlerde balık oldukça azalmıştır. Bunun nedeni sirkülere uymayan avcılıktır( ağ, tırıvırı, dinamit, balık otu v.b. ). İşte bu tür katliamlara vesile olmamak için arkadaş ve ustalarımızın geneli avlak tarifinden kaçınmakta. Benim fikrime görede çok iyi yapmaktalar... İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan avlaklar hakkında genel bilgi edinmek isteyen arkadaşlarımız, Esabi ( Aytekin abi ) isimli üyenin Göller ve Barajlar bölümünde açmış olduğu, ''İstanbul'daki göller ve barajlar'' başlıklı konudan faydalanabilirler. Dostlar; Konu içinde de değindiğim gibi, lütfen avlak bölgelerini nokta tariften kaçınalım. Sağlıcakla kalın...
güzel avlaklar korunmalı ama kim tarafından? arkadaşlar türkiyemizin cennet olmasının sebebi zenginliğidir bence bu avlaklar vakıflara verilmeli çocuk esirgeme kurumu mehmetçik vakfı gibi bu vakıflar hem korumasını hem avlanma yasaklarının uygulanmasını hem çevre düzenlemesini yapar ve avlanan her balıktan bir miktar gelir alır hem avcı hemde avlakcı bu olaydan kar sağlar zenginliklerimiz başıboş kalmaz sürekliliği olur bunun dünyada örnekleri var kızılderelilerin dediği gibi biz bizonları atalarımızdan miras almadık çocuklarımızdan emanet aldık
ozaman oraya gönderme adamıda aramasın bari madem yer söylemezsin hani söylemesen ne fayda uydudan bakınca nerde ne var hepsi belli ya
Selamlar Hamit bey; Öncelikle, konuşurken takındığınız üsluba lütfen dikkat ediniz! Hemen hemen tüm cevaplarınız alaycı ve kışkırtıcı bir ifade içermekte. Eğer bana öyle geldi ve ben yanlış anladıysam kusuruma bakmayınız! Bir diğer değinmek istediğim konu ise, mesajları dikkatli okumanızdır. Kemalyaman34 isimli üye Kemerburgaz'a nasıl gidebileceğini sormuş, ardından bölgeden avlak tarifi istemiştir. Kovboy isimli üye ise, yol tarifini yapmış, avlak tarifine kendi insiyatifinde yanıt vermemiştir. Ben avlak tarifinin neden verilmediği ve verildiği taktirde ortaya çıkabilecek durumlar konusunda biraz bilgi vermek istediğim için konuya mesaj yazdım (siteden edindiği bilgilerle avlakları talan edenler çıkabiliyor, geçmişte ki örneklerinden bahseden üyeler bulunmaktadır). Siz, belki de kendinizce haklı olarak, uydu görüntüleri ile avlakların zaten belli olduğunu yazmışsınız. Sadece uydu görüntülri ile, avlakta bulunan balık türleri, kullanılabilecek yemler, avlağın hangi bölümlerinin daha randımanlı olduğu v.b. şeyler anlaşılsaydı, ne bizim sitemiz, ne de benzeri sitelere ihtiyaç duyulmazdı. Diyeceksiniz ki, madem paylaşım sitesi, neden avlakları paylaşmıyorsunuz? Anlatmaya çalıştığım gibi; Sitede bulunan ustalar ve avlak bilgilerine sahip kişilerin geneli, bu tür olaylar gerçekleşmesin diye, güvenilirliğine inandıkları kişilere, zamanın geldiğine inandıklarında, özelden avlak tarifi yapabiliyorlar. Özellikle yeni üyeler; Lütfen bu konuda biraz sabır ... Son değinmek isdeğim konu ise; Coolpasbal isimli üye, tamamen kendi düşüncesini, bütün iyi niyetiyle, avlakların kullanım haklarının vakıflara teslim edilerek, çevre düzenlemesi yapılması, sirkülerde ki yasaklar uygulanarak, populasyonun korunup genişletilmesi (tamamen yasak uygulanması konusunda fikir beyan etmemiştir), ve bizim gibi amatör balıkçıların, belli bir ücret karşılığı kullanımına sunularak, vakıfların, ihtiyaç duydukları ek gelirleri sağlayarak, kendi kendilerine yetebilecekleri konuma gelmeleri hakkında görüş beyan etmiştir. Yani sizin anladığınız gibi tamamen bir yasak istememiş, aksine oldukça güzel isteklerde bulunmuştur. Son söz; Kemal bey, iç sularımız tamamen yasaklı olsada, siz siz olun donlarınızı su kenarında yıkamayınız. Malum, kullandığınız deterjan v.b. temizlik maddeleri, sularımıza ve içinde yaşayan canlılara zarar verebilir. Sağlıcakla kalın...
Katılıyorum abi . Bu arada, ben evde dinleniyorum da, sen bizi neden yeni avlarından mahrum bırakıyorsun. Şöyle sağlam bir trofe yakalada, neşemizi bulalım . Sağlıcakla kal abi...
slm istanbulda aynalı sazan yeri çok var.29 07 2008 temmus da 5 tane aldım belki inanmıyacaksın ama en küçügü 1kg en büyügü 25 kg yeterki yemlerin ve kısmetin bol olsun.ayrıca şunu söylemedende geçemeyecegim ben kesinlikle hafta sonu balıga çıkmam çünkü gelmez nedenmi çokses gürültü ve bagırtı var balık ürküyor hafta içi git yakalarsın bol şanslar
25 kg'mı bülent umarım resim çekmeyi unutmamışsındır balığa gitme günüde p.tesi veya en geç salı olmalıdır
namık dostum yemleme işlemini uzun zamandır yapıyorum sazanlar besi hayvanı gibi oldu bu sene balığa gidicek zaman bulamıyorum işler çok yoğun hoşçakal dostum