apple, yakınlarımda olma, atmayayım seni denize Sana aşmışsın derken, limtileri, kuralları aşmışsın diyor abin. 5 kg'dan fazlası yasak. Bohçacı mısın sen?
Aldığımda mahalledeki fakirlere falan dağıtıyorum zaten evde kimse balık yemiyo , bütün mahalledekilere dağıtıyorum kardeşim , dikkat et beni atarken ayağın kaymasın
Bak dostum öncelikle balık tutmadan büyüklerine saygılı olmayı öğrenmelisin kardeşim dediğin yılların üstadı sendende yaklaşık 30 yaş büyük bir insan ayrıca yemeyecegin balıgı tutma yada limitine göre tut sana verilen sınır günlük 5 kg 8 kg tutma gibi bi lüksün yok.
küçük küçüklüğünü bilecek burası amatör balıkçılık formu onun da kuralları var sana anlatıyorlar anlamıyorsun ve büyüklerine hitap şeklin çok çirkin daha dikkatli olursan tam süper olacak amatör balıkçılık ruhuyla rastgele kardeşim
Sen saygıdan filan bahsediyorsun, eminim, yanlış iş yaptığını söyleyince kendin atarsın kendini denize, öyle mi? Yok hani illa sopa görmek lazım diyorsan, biz onu eşekler için kullanırız, insanın laftan anlayacak olduğunu farzederiz peşin peşin. Bu işin bir limit, bir oluru var. 5kg fazlası yasak, bu gayet açık ve net. Hiç bir bahane fazlasını aklamaz.
yahu bu konuyu nasil atlamisiz asil pandomino burdaymis yigenim bir yerde yasim 15 demissin avatarinda niye 22 yaziyor? Serdar abi konunun yeri degilde özelden yazsam cevap vermezsin, 5500 entoha örgü saricam, yayin için ne tavsiye edersin?
Teknik olarak, insanın asılmaya dayanımı 12-15 kg'dan fazla değildir. Yani çekerinin çok fazla önemi yok, malum yeterince sağlam bunlar. Denizde bazı şeyler için daha fazla kuvvet verebilirsin, sandalyeye bağlamak gibi şeylerle. Ama tatlısuda yayın için 20kg en fazla çekeri olan bir şey iyi olur. Bu da 0.30 - 0.40 bir örgü misina eder. Tavsiyem, 0.60 gibi normal misina kullanman. Yayın gelirse, iyice gerdir, büyük bir bıçağın tersini misinaya sür, keman yayı gibi. Bu yayını uyutur, kolayca çekersin.
bende 0.26 örgü gibi bisey düsünmüstüm. çekeri fazla ama hesapli birsey. malum fazla bi at-çek yapmiycam. bu uyutma isini ilk kez duydum Serdar abi. simdi büyük balikta kafasini çevirip die oturtmadan yüzdürerek kiyilatmaya bakiyorum. bu hayvan uyursa agirligi artmaz mi? biraz açarmisin bu konuyu. bu biçak sirti vs sürtmek örgüde de olur mu?