merhaba arkadaşlar, istanbulda sülünes yada boru kurdu ile avlanan arkadaşlarımız varmı? Kullanan varsa hangi balıkları yakalıyorlar? bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler
Eger sulunes i kolay temin edemiyorsanız ve dışarıdan getirtiyorsanız size bir tavsiyem olacak.. Surekli sehir dışından sipariş vermek yerine daha fazla miktarda getirtin..Fazlasını kabugundan cıkarttıktan sonra bir saklama kabının icine koyun, bir corba kasıgı tuz ve bir tatlı kasıgı seker ilave edin ve guzelce harmanlayarak buzdolabının icine koyun.Uzun zaman bu sekilde muhafaza edebilirsiniz.Üstelik yeni kabugundan cıkmıs halınden daha sert ve dayanıklı olacak,igneye daha rahat takılacaktır..Ben heran rahatlıkla bulabilmeme ragmen bu sekilde kullanıyorum.. Bir de tuzla kurutan arkadaslar var..Ben de bu yontemi denedim fakat fazla tutmadım.Kurutunca sertlesiyor,igneye takılması guclesiyor ve balık taze yem tepkisi vermiyor..
sülünez hiç kullanmadım ama boru kurdu hem gece hem gündüz çok güzel iş çıkarıyor. Lüfer palamut gibi predatör balıklar hariç her çeşit balık yakalanabiliyor(ispari,izmarit,eşkina,istavrit,mırmır,iskorpit,gelincik)