İstanbul'daki dostlarıma ithafen ( eşkinalar)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında therasmus tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İstanbul Boğazında yapıldığını düşündüğüm bu av için tebrik ederim. Muhtemelen bu avı Boğazın Anadolu yakasında, hava karardıktan sonra, etrafta gelen geçene rahatsızlık vermeden gerçekleştirdiniz. Bu av üzerinden son günlerde senin de dahil olduğun tartışmaları değerlendirirsek, getirilmek istenen uygulamaların ne kadar yanlış olduğu görülebilir. Balıkçılar için belli alanlar ayrılacakmış, platform kurulacakmış. Peki o alanlarda ya da platformlarda eşkina olacak mı? İnsanların rahatsızlıkları, mevsime, saate, yapılan avın çeşidine göre farklılık gösterir. Örneğin X merasında Nisan ayında herkes bolca çıkan istavriti yakalayıp gelene geçene rahatsızlık veriyordur. Şu anda ise orada in cin top oynuyordur. Belki ben orada bu mevsimde Mırmır balığı olduğunu biliyorum ve kimseye zarar vermeden bu beklemeli avı neden yapamıyayım? Sonuçta amatör balıkçıya yasak koymak balıkçı olmayanların işi değildir. Balıkçılığı ve Boğaz'ı çok iyi bilen birileri tarafından mevsim ve saat üzerinden kısıtlamalar getirilirse bunun bir anlamı ve yararı olur. Aksi halde, keyfi olarak konulacak genel yasakları kimse ciddiye almaz ve büyük kaos yaşanır.

2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Bizim kimseyi yanlış yönlendirdiğimiz yok.. Balıklar ortadadır, küçük falan da değildir.. Son 1 ay içinde 5 ya da 6 kere eşkina avına gittik.. Suya bırakılanlarla beraber çektiğimiz balık sayısı yaklaşık 35 40'ı buluyor.. Raporlar göz önüne alınırsa suya iade edilen balık miktarı da üç aşağı beş yukarı bellidir..

Bizi limit ihlali yapan, bir cm. den birşey olmaz diyen, dolabı tekme atarak kapatan balıkçı gibi lanse eden polemiklere girmek yerine alın elinize bir olta, bir şamandıra bir de kargaburun.. Gidip gecenin bir vakti gelen küçük balıkları nasıl zarar vermeden kurtarırız diye uğraşın ondan sonra konuşalım derim.. Belki böylece daha iyi empati yapma şansı bulursunuz da burda daha genç arkadaşları beraberce yanlış yönlendirecek diyaloglara mahal vermemiş oluruz..

3. waybe

waybe Yusuf

Favori Makine:
    Misina
    En İyi Avı:
    1,5 KG Mezgit
    tebrikler abi.

4. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Arkadasım size son sözüm şudur...

EŞKİNANIN YAVRULAMA OLĞUNLUGU MİNİMUM 25 SANTİMETREDİR..

Sen bundan sonrada 22 - 25 cm boyLarındaki eşkinayı aL kovana gönder rapor aç ve haLka arz et haydi eyvaLLah..

5. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A

Diyorum ki alın elinize bir kargaburun, gidip balığa nasıl zarar vermeyiz diye biraz uğraşın, hayvanın kanı elinize aksın, forum balıkçılığından, klavye atçekçiliğinden sıyrılın ondan sonra karşılıklı fikir alışverişinde bulunalım..

6. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Deniz.. sana güLümsüyorum sadece... komikmisin sen :)

7. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    İyisimi siz bu tür avLarınıza devam edin.. kendi kendinizi avutun kendi kendinizi övün şımartın banane dimi yani :)

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Peki......

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yavuz bey, grubumuza olan husumet ve öfkenizin nerden kaynaklandığını bir türlü anlayamadım...Öncedende bizleri hizipçilik, grupculuk ve ayrımcılıkla itham etmiştiniz ama Allah o kadar büyük ki bize bulunduğunuz ithamlarla aynı şekilde "Sahil team" diye bir grup kurdunuz. Bende sizi kutlamak ve grupculukla ilgili söylemlerinizi hatırlatmak ve duygularında değişebileceği bir mesaj atarak olayı tatlıya bağlamıştık.

Eğer raporda bir sıkıntı görüyorsanız, yasal limitleri yazar, limitlere uymayan bir av yapmışsınız, sizler amatör balıkçı değil bohcacısınız dersiniz.Yasal limitler dahilindeki hiç bir avı insafsızca eleştirme hakkına kimse sahip değildir ama avı beğenmiyorsanızda tebrik yazmak veya yorum yapmak zorunda da değilsiniz.
    Kimse kendi "vicdani" limitlerini ortaya koyarak kimseyi eleştiremez.

Malesef görüyorum ki bize olan hasmane tutumunuz azalmadığı gibi biraz daha artmış.Bizler içinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde veya herhangi bir zamanda kalp kırma taraftarı değiliz ve sizi tekrar nazik bir şekilde bize karşı saygılı olmaya davet ediyoruz.Umarım bu hasmane tutumunuzu bir an evvel bırakır, bizlerle dost olmasanızda en azından düşmanlıktan uzak durursunuz.

Kendini avutma, övme ve şımartma çocuksu duygulardır ve çok şükür ben buradaki dostlarımda bugüne kadar böyle vasıflara şahit olmadım.
    Yolunuz açık, avlarınız daim ve limitler dahilinde olsun Yavuz arkadaşım...

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Yavuz klavyende bir sorun mu var, "l" harfleri hep büyük çıkmış "L" olarak yani..

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Fatih, Deniz ve İsa güzel av :clap2:
    Fatih askere mi gidiyosun, şimdiden hayırlı tezkereler..

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Çok dikkatlisin Berkan abi :typing:

13. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    İsa abi.. Grubunuza karşı hicbir husumet düşmanLık yada kıskançLık yada herneyse.. oLumsuz oLan hicbir şahsi sıkıntım yok oLamazda! heLeki şahsınıza asLa, Farkındaysanız sizLeri degiL avLarınızı eLeştirdim bu konuda oLumLu oLumsuz eLeştiri yapmak yada yapmamak tamamen bana kaLmıs keza ben asLa icimdeki sözLeri büyütmem yada süsLemem.. burası bir forum sitesi o raporu koyuyorsanız oLumLu oLumsuz, ıLımLı ıLımsız tüm eLeştiriLerede açık oLmak zorundasınız bence, yok ben sadece oLumLu eLeştiriLer aLmak istiyorum diyorsanız ANADOLU KARTALLARI TEAM grubunun hicbir raporuna eLeştiride buLunmam!! kaLp kırmak benim mizacomda ve yapımda yok ama yakLasımLar benim yakLasımımdan kat kat daha sert geLdi sizde burda empati yaparak aLgıLarsınız... bizLer amatör baLıkcıLar oLarak İnsanLarı doğru avLara yönLendirmekLe öyLe böyLe degiL fazLaca sorumLuyuz.. Bu sorumLuLugumu sorguLarsanız yanımda degiL.. sorguma saygı gösterip orta yoLu ararsanız yanımda oLmuş oLursunuz...

Keza ben sizin görüşLerinizin çoğuna katıLıyorum.. sürç-i Lisan etmişsem affoLa

Hangi Arkadaş yada abimin kaLbini kırmışsam affoLa..

' I ' harfLerini büyük harfLe yazmak benim bir imsam gibidir nette.. gözLerinize rahatsızLık vermişsem bunada affoLa :)

14. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    İsa abini anlattığı olaylara bende şahit oldum,yani senin yaptıklarına grup kuranları küçümseyip sonra kendi grubunu kurmandan tut raporlara yazdıkların vs vs. bu gibi tutarsızlıklar yüzünden üzülüyorum.:(

Bu forumda insanların çoğu birbirini tanımıyor sadece burada yazılanlar kadar tanınıyor.Bu sebeble forumda yazdıkların fikirlerin,yorumların senin karakterin hakkında fikir oluşturur!!!
    Yüzyüze konuşamada olan mimik ve jestler olmadığından belki iyiniyetli yazıyor olabilirsin lakin karşı taraf yani yorumlarını okuyanlar böyle anlamıyor emin olabilirsin.;)

Balık konusuna gelince,
    Amatör balıkçılık tebliğine uymayan bir sıkıntı varsa konuşabilirsin ama iğne yüzünden midesini yırttığımız balıkları aldığımız için( ki boylarında sıkıntı yok! )yada şahsi fikirlerin için sadece ve sadece kibarca yorum yapabilirisin kaldıkı bu bozuk türkçe ile yorum yapmazsan forumu kirletmezsen çok daha iyi olcak ama o kadarı benim işim değil bu konu ,yöneticilerin işi oluyor.Mesajlarını okurken gözlerim yoruluyor!

Ramazan ayında oruçlu oruçlu kırmayalım kimseyi:)

15. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Teşekkürler topragum,askere gidiyorum kısmetse 12 agustos teslim.:) :laser:

16. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Yavuz, senin gerçekten amatör ruhlu bir avcı ve iyi bir insan olduğundan şüphem yok.Eğer buna inanmasaydım, bu kadar emek verip bu uzun mesajları yazmazdım.

Sorun eleştiriyi hazmetmemek veya kabul etmemek meselesi değil.Kaldı ki şayet yanlış bir şey yapmışsak, çıkıp özür dilemekte bizlere ağır gelmez, buna emin olabilirsin.

Peki yanlış olan nedir; sen kendi vicdani sirkülerinle insanların avlarını değerlendirmeye kalkarsan, o insanların forumdan soğumasına ve kopmasına yol açabilirsin.Nitekim bunun öneklerinide çok gördük.Çinekopta boy limiti 20 cm. oldu, halde ve tezgahlarda kasalar dolusu 13-15 cm. defne yaprağı çinekoplar var.

Everalone ailesi bir av raporu yayınladı.Çinekop boyları 22-25 cm arası olarak beyan edildi.Bu insanlara denilmeyen kamadı, ne bohcacılıkları ne vicdansızlıkları kaldı.Sonunda bir daha paylaşımda bulunmayacaklarını açıklayarak forumdan bir süre uzak kaldılar.

Velhasıl, bencede 20 cm lüfer familyası için yeterli değil, yumurta bırakma olgunluğunun en az 25 cm olduğunuda biliyoruz.Ancak insanları bağlayan yasal sınırlardır, vicdani sınırlar değil.Peki bizler ne yapabiliriz, şöyle diyebiliriz belki de "arkadaşlar tebrikler yasal içinde keyifli ve bereketli bir av yapmışsınız ancak ben şu ..... sebeplerden dolayı bu tarz avlar yapmamaya özen gösteriyorum".

Elbette ki bu bir tarz ve yaklaşım biçimidir.İnsanlar aynı şeyi farklı açılardan söylediklerinde çok farklı tepkiler alabilirler.Bir atasözü şöyle der "Ne söylediğin değil, nasıl söylediğin önemlidir."

Son olarak hatamız varsa affola, diyerek güzel ve saygılı bir jest yapmışsın.Affedilecek herhangi bir şey yok Yavuz kardeşim, biz sana saygı duymaya devam ediyoruz, herhangi bir sıkıntı yok, selam ve sevgilerimizle hoşçakal :)

Bu arada bir organizasyonumuzada katılmanı ve bizlerle tanışmanıda çok isterim.Özellikle Deniz arkadaşımızla çok iyi anlaşacağına eminim ;)

17. lovato

lovato

Favori Kamış:
    Zıpkın, olta
    En İyi Avı:
    Levrek-1.6 Kg.
    eşkina balıgı soyu tükenme tehlikesiyle yüzyüze bir tür oldugu ve süresiz av yasagına tabi oldugunu biliyorum, yanlışsam düzeltin lütfen..

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Erkan bey, eşkinanın az bulunduğu konusunda haklısınız ancak herhangi bir av yasağına tabii bir balık türü değildir, düzeltelim. :)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İsa,

iyiniyetin, diyergamlığın, engin yüreğin, munis ifadelerin...

Muhabbet ve hürmetlerimle gubani. Gururumsun.;) mrsparkle

Fatih kardeş, sağ git selametle dön inşallah.:)

20. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Nuri abi harfiyen size katılıyorum..:thumb: