Herkese Selamlar, Uzun suredir merak sardigim ama yeni yeni pratige dokebildigim bir "sanat" olarak amator balikcilikla ilgileniyorum. Internette dolasirken bu site ve forum u buldum. Emegi gecen herkese tesekkurler cok faydali, aydinlatici bir butun olusturmussunuz belki ileride benimde katkilarim olur amaciyla bende bu butune katildim. Kendimden bahsedecek olursam 24 yasindayim, istanbulluyum, inşaat muhendisiyim, kosuyolunda oturmakta ve caddebostan civarlarinda yasamaktayim. Balikcilik gecmisim yok denecek kadar az olmakla beraber, kucuk yaslarda iskelelerden tuttugum baliklar ve su son 1-2 hafta da tuttugum bir iki kilo istavritle sınırlıdır. Baliklari gorunce isimlendirmekte bile zorlanmaktayim (nedense ben resimlerine pek benzetemiyorum). Buradan ne bekledigime gelicek olursak bilgimi arttirmak yeni insanlarla tanismak uygun olursa organizasyonlara katilmak icin geldim. Bilgi paylastikca artar ama maalesef benim suanda paylasacabilecegim bilgi bulunmamakta bu yuzden ben biraz somuren taraf rolunu oynayacagim. Ama emin olabilirsiniz paylasacak en ufak bilgi zerresini edindigim zaman sizlerle paylasacagima soz veririm. Buradan kaptigim bir cumleyle bitireyim. Haydi rastgele...
selamlar emin ali aramıza hoşgeldin sefalar getirdin umarım bilgilerini arttırırsın zaten burada bulunduğun süre içinde hiç bişey bilmesen bile genede kolay öğrenirsin çünkü tam yerindesin sevgiler saygılar sanada rastgelsin
Aramıza hoşgeldin Emin Ali Aramıza diyrum ama bende henüz siteyi keşfedeli 1 hafta oldu. Ancak "balık tutma aşkı" öyle bir sevda ki sanki herkesle eski dostmuşum gibi hissediyorum. Şimdilik birkaç mesaj yazabildim ama devamı gelecek. Bu arada elbette aramızda uzun süredir dost olanlar vardır ama birbirine yakın bölgelerde oturan arkadaşlar için haftasonları günü birlik tanışma aktiviteleri yapılabilir. Örneğin sen üsküdarda balık tutarken kuvvetle muhtemel ben sarayburnundayımdır. Spontan olarak yapılan bu organizasyonlarla birazda pratik yapmış olur ve dostluklarımızı pekiştirebiliriz. Sayın site yöneticilerimiz bu konuya eğilirlerse sevinirim Sevgiler
Muharrem Bey hafta sonu gunes dogarken ve/veya batarken uskudar olsun sarayburnu olsun bostanci olsun caddebostan olsun , konusalim bulusalim ben cok acamiyim ama balik ugruna boş boş atip cekerim en azindan atişlarim biraz duzelir.
ACEMİ BALIKÇI deyimi doğrumu biraz düşünmek lazım! Sevgili Emin Ali Aslında bir ustanın dediği gibi (bir dergide okumuştum, ismini öğrenmem lazım) hepimiz boş konuşuyoruz. Biz sadece kuralları uyguluyoruz, aslında biz balığı değil BALIK BİZİ TUTUYOR. (Zıpkıncılar hariç). Sen oltanı mümkün olduğunca uzağa at, yerine göre uygun ağırlıkta kurşun kullan ve akıntıya karşı oltanı iyi takip et, balık seni bulur. Boğaz teklifim geçerli mutlaka bildireceğim. Ancak bir arkadaşım yeni tekne aldı bu aralar biraz ona takılabilirim sevgiler