İstanbullular Bir Operasyon Yapsak Nasıl Olur?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Bahev tarafından paylaşıldı.

1. Bahev

Bahev Ali KOÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Mıstque MQ-65
    En İyi Avı:
    1 saatte 3.Kg İstavrit
    Arkadaşlar yarın ya da Pazar günü bir opersayon yapsak kıyı şeridinde biz arkadaşımla birlikte c.tesi ve pazar günleri öğleden sonra Üsküdar Kuşkonmazda Takılıyoruz Eğer Katılmak isteyen olursa hem tanışırız hemde güzel vakit geçiririz... Ya da başka bir yer önerisi olan varsa onada uyarız...

Nedersiniz. ?

2. volcano78

volcano78

Favori Kamış:
    olta
    kuskonmaz tam olarak uskudarda nerde..

3. Bahev

Bahev Ali KOÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Mıstque MQ-65
    En İyi Avı:
    1 saatte 3.Kg İstavrit
    şemşi paşa camii'nin olduğu yer aslında caminin adı KUŞKONMAZ CAMİİ olduğundan bi kuşkonmaz diyoruz...

4. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Aaahhhhh , ah...Bende Uskudarlıyım,pederlerde orada oturuyor(salacakta)..İcim gitti valla ..Simdi o caminin yanındaki caybahcesinde bogazı izleyerek bir cay icmek vardı..aslında İstanbul u pek sevmem(İstanbullu olmama ve butun sulalem orada yasamasına ragmen)..Eskiden severdim ama İzmir de yasamaya basladıgımdan beri İstanbul bana cok ömür törpüsü gelmeye basladı..Yine de Üsküdar diyince toprak cekti kanımı herhalde..
    Sizlere rastgelsin kardesim..

5. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    Ustad vallaha 2 gun once gıttık sabah 5:30 gıbı kovalar eskısı gıbı ıstavrıt dolu degıldı:) Ama bır tane amca vardı caparıyle ızmarıt cekıyordu:D İyi avlar....

6. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    pazar günü mü gidiyorsunuz? Saat kaçta?

7. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Eh sizden ses çıkmayınca bn de pazar sabahı kendim gittim balığa :) Ama Üsküdar'a değil de Sarayburnu'na izmarite gittim. Sabah geç kalktım, Sarayburnu'na vardığımda saat 09.00'du. Buzlu karidesim vardı, bir kova su çekip karidesleri içine attım erisin diye, o arada takımı kurmaya başladım. Niyet klasik 3'lü izmarit takımı idi... ama siyah çapraz 7 numaralar evde kalmış (veya hiç kalmamış). 4-5 numara vardı, bir de 8 numara kısa saplı sazan iğnesi. Büyük olacağına küçük olsun deyip 8 numara kısayla kurdun takımı. Erimiş karidesleri takıp oltayı suya attım, atar atmaz vurdu ama alamadım ilk vuruşları. Habire yosun toplamaktan sıkılıp iğneleri biraz yukarı ldım, balık da vurmaz oldu. Köstekleri 30 cm falan bırakmıştım, uzun geldi galiba derken takım biryere takıldı ve kösteklerden biri koptu. Bunun üzerine kalan iki kösteği iyice aşağı indirip yemleri tazeleyip attım açığa. Tk-tak-tarrrrk ilk izmarit geldi iki dakikada. Aha işi çözdüm, demek aşağı alacakmışız dedim ve heyecanla yeniden yemleyip attım oltamı. Bu defa daha yumuşk bir-iki vuruştan sonra bir ufak tekir tuttum. Saat bu arada 11.30 olmuştu, yani köstekler yukarıda çok fazla zaman geçirmişim. Tekirden sonra yeniden yemleyip takımı açığa attım, atar atmaz takıldı. Uğraşıp kurtardım ki bir baktım en alt iğnede bir izmarit daha. Ondan sonra hava çok ısındı, balık da kesti, ben de ya balık ya uyku tercihimi bir sonraki kez balıktan yana kullanmaya karar verip eve döndüm.

Bu aralar balığa gideceklere ğç tavsiyem var :
    1 - Evden çıkmadan önce 20 veya daha büyük faktörlü güneş sütü sürsünler.
    2 - Şapkasız çıkmasınlar.
    3 - Yanlarına mutlaka su alsınlar.

Bugün bu üçünü yapmadığıma pişman oldum.

Balıkların fotoğrafını çekmedim, bildiğiniz izmarit ve tekir işte.

Herkese rasgele

8. Bahev

Bahev Ali KOÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Mıstque MQ-65
    En İyi Avı:
    1 saatte 3.Kg İstavrit
    Ya kardeş kusura bakma c.tesi öğlenden sonra işten çıktığımız için senin bu yazını görmediğimden dolayı cevap ta veremedim dolayısı ile...

Gerçi c.tesi öğleden sonra gittik balığa fakat istavrit kesmişti keyifsiz olduğu içinde pazar çıkmadık.. Sanırım yavaş yavaş istevrit de dağılmakta çinekop veya lüferler yavaş yavaş gelemktemidir die düşünmeden edemiyoruz...

9. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Nema problema şaka dedim zaten :)

Epeydir foruma girip yazamıyordum, sırf tutunca değil tutamayınca da yazmak lazım dedim. Eylül başında bir daha gitmek lazım Sarayburnu'na, dediğin gibi lüfer vb başlayabilir. Gerçi Kumport'ta çıkmaya başlamış diyorlar ama denemeye zaman olacak mı bilemiyorum.

Rasgele